Gość: xxl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 07:49 artykuł dopiero się ukazał, sondaż jak zwykle przeciw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chudy Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: *.telpol.net.pl 05.10.11, 07:52 bo sie czarnym nie należy.... jak im miasto zaproponowało wymianę to się nie chcą zgodzić to nic nie dostaną i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terlicki Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: *.159.46.2.static.crowley.pl 05.10.11, 08:15 Jeśli to jest działalność charytatywna, to dlaczego kościół chce ją finansować z podatków? To czyja to jest działalność charytatywna - kościoła, czy podatników? Jeśli chcę komuś pomóc, to sam o tym będę decydował i nie życzę sobie, żeby robił to za mnie jakiś katol w czarnej sukience. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: *.starostwopowiatowebedzin.3s.pl 05.10.11, 08:18 doktorze Miklasiński, kończ waść wstydu oszczędź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierny Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 09:18 CZARNE PASOŻYTY ZNÓW WYCIĄGAJĄ ŁAPY - PRECZ Z WATYKAŃSKĄ OKUPACJĄ.CZY W TYM KRAJU NIE MA JUŻ NIKOGO,KTO BY POWIEDZIAŁ CZARNYM '' NIE'' ? Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikowiec Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz 05.10.11, 09:28 Tysiące młodych sosnowiczan. Dlaczego nie setki tysięcy, lub od razu miliony? Ta Kana chyba z gumy jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: *.162.62.115.interplus.com.pl 05.10.11, 09:42 Oczywiście 'najlepiej' aby nad Przemszą nadal stała ruina!Ten obiekt jest coś warty WYŁĄCZNIE dzięki inwestycjom Kościoła!Trzeba być ślepym aby nie dostrzegać efektów pracy oświatowej Kany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 18:58 to nie byla ruina,wystarczylo troche nowego sprzetu i setki chorych moglo korzystac z rehabilitacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakie to pazerne i Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 09:56 ,,Tymczasem kuria uważa, że żadnych ustaleń nie było. - Gdybyśmy zobaczyli chociaż kartkę, na której ksiądz biskup odręcznie napisał, że chce zamiany gruntów, uszanowalibyśmy taką wolę - mówi rzecznik kurii.? Idziesz do spowiedzi ..to na pismie żądaj udzielenia rozgrzeszenia. P.S. Popieram Miklasińskiego i Winiarskiego! Idziesz do spowiedzi ..to na pismie żądaj udzielenia rozgrzeszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwono czarna ma Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: *.via.zamek.net.pl 05.10.11, 10:54 Górski już bez mydła wchodzi czarnym w doope. Teraz trzeba spłacić za to że go wspierali przy ostatnich wyborach. Barka zbudowana z pieniędzy podatników przez czerwonego prezydenta dla czarnych to najwyraźniej za mało. Załatwią temat z Kaną to wyciągną łapę po Plac Papieski za darmo, pewni.e 100% bonifikatą. Ponadto cierpliwie czekają kiedy miasto dostane budynek po sądzie bo taki ładny i na siedzibę pałacu biskupiego by się nadawał bo Kaszak taki biedny i w skromnej plebani przy katedrze mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typek Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: *.zamek.net.pl 05.10.11, 11:12 Karol, nie odpuszczaj! Jeden z niewielu radnych który mówi to co jest zgodne z jego sumieniem. Nie Kościół da w zamian grunty dla szpitala. Jak rozumiem Kwiecień zarzuca Miklasińskiemu kłamstwo skoro żąda papierów na słowa MIklasińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wojek1959 [...] 05.10.11, 11:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 11:24 dla młodzieży to powinno miasto coś robić, a nie liczyć tylko na stowarzyszenia i kluby różnej maści i później im rozdawać. co z taką demokracją, gdzie prezydent i paru radnych decyduje o tak ważnych sprawach. nie mam wiedzy na temat czy takich spraw nie można załatwiać przez referendum? Odpowiedz Link Zgłoś
moja_suka_jest_kosmitka Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz 05.10.11, 11:34 brawo dla mojego prezesa Adamca. nie odpuszczać czarnym mafiozom ani na krok. wielka tajemnica wiary: grunta, dziwki i dolary... kumpel ma brata księdza. to wiem, że czarny mafiozo z kolesiami w sutannach i dziweczkami pojechał do Tunezji na urlop, a ty smętny katoliku gdzie byłeś w wakacje? bo pojechał na ubaw za m.in. twój szmal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonpa Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 11:58 Uniwersytet śląski nie takie dostawał od miasta prezenty, a jak traktował Sosnowiec odnośnie opuszczanych budynków, kiedyś dzieki uprzejmości mu przekazanych, każdy kto trochę liznął tematu wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biznesmen dwie dyskusje o tym samym? IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.11, 12:22 cytat - Gość: Szczyt Hipokryzji! 30.09.11, 16:34 Jak oświadczono - sosnowiecka KANA to twór PONADRELIGIJNY !!!! i jako jedyna KANA w kraju nie ma w nazwie słowa... "katolicka". To podobno osobny twór... nie zwiazany z diecezją i dlatego diecezja nie może rozliczać się z miastem "swoimi" dobrami za przekazanie nieruchomosci Kanie - ha ha ha ha ha ha !!!! Mało co może już zdziwić ale ktoś zaczyna tracić kontrole nad swoją pazernością i obłudą. Czy, naprawdę uważacie społeczeństwo za kompletnych bezmyślnych IDIOTÓW, proszę księdza biskupa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagłębianka Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 12:42 Panie prezydencie Górski nie spodziewałam się tego po Panu,ile jeszcze ulg dla kleru...oni już nie mogą unieść spasionych tuszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: *.starostwopowiatowebedzin.3s.pl 05.10.11, 12:58 Nitwinko. Miklasiński, Adamiec - czyli tercet egzotyczny! Ja żadnemu z tych Panów bym nie wierzył. bo kto by wierzył ...politykom! Cała ta sprawa jest rozdmuchana przed wyborami, żeby pokazać jak partie, które stoją za tymi politykami dbają o nasze portfele, walcząc z złym kościołem! Odpowiedz Link Zgłoś
dobromir001 Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz 05.10.11, 13:04 Niech sprzeda na tych zasadach , tylko jeśli miasto otrzyma działkę przy szpitalu. Inaczej to niech spadają z tego budynku i przeniosą Kane do jednego z budynków kościelnych. Nie ma przecież przymusu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BoBoo Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: 79.175.231.* 05.10.11, 13:34 a JA nie chcę aby na kościół szły pieniądze z podatków ludzi którzy nie należą do wspólnoty KRK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: appa Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: 213.241.123.* 05.10.11, 15:07 A po co zmieniać warunki najmu. Wystarczy przedłużyc na 5 lat. I wilk syty i owca cała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 15:20 Miklasiński i Winiarski są skończeni w Sosnowcu. Platforma jest bardziej przeciwna kościołowi niż SLD. Dziękujemy Prezydentowi Górskiemu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ix Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: 79.175.246.* 05.10.11, 15:31 Aleksander Kalański z SLD ma 39 lat i też za tym głosował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 16:42 ludzie koscioła powinni występować z PO! to jest partia antykościelna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sługa bozy Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 16:48 działka przy Centrum ma słuzyć rodzicom i dzieciom przywożonych na leczenie do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 18:00 ...a nie samochodom lekarzy? kto wie czy nie chodzi tu o jakąś komercjalizację (słowa prywatyzacja nie wolno używać), w tym PO jest niezłe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamotas Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 18:03 jak nie wiadomo o co chodzi, to na pewno chodzi o pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiskusiński Re: Jak miasto Kościołowi, tak Kościół miastu? Dz IP: *.wszmijo.edu.pl 05.10.11, 18:23 O jakie pieniadze, co piepszycie? Wszak dżentelmeny w sukienkach nie cierpią jak sie gada o kasie. Są, dogmatycznie, z urzędu biedni i skromni, tak przynajmniej ślubowali panu. Tu chodzi raczej o specyficzną umiejetność powiekszania swego majątku, obojętne w jaki sposób, byle więcej a wszystko pod hasłem robienia NAM dobrze. Ostatnio czytalem w necie (łatwo znaleźć) że właśnie kościelni mają zamiar zainwestować w Warszawie w budowe komercyjnego, dochodowego wieżowca. Z zarzadem miasta kłucą sie tylko czy bedzie miał 10 albo 14 pięter. Przecież to typowe dla każdego biedaka ktoremu w Sosnowcu trzeba dać nieruchomośc za pieć procent wartości. Po takim "dilu" miasto bedzie bogatsze... duchowo a radni co to przepchną pojdą od razu do nieba. Jutro idę do pondreligijnej sosnopwieckiej Kany i spróbuję wynająć salę na lokalne spotkanie miejscowych apostatów, ateistow wolnomyślicieli - podatki płacimy w mieście, wiec pewnie problemów nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś