Dodaj do ulubionych

San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do pok...

IP: *.159.46.2.static.crowley.pl 19.01.12, 13:03
Typowy przykład zanieczyszczenia światłem, o którym w naszym zacofanym kraju jeszcze się niestety nie mówi. W pełni popieram protest mieszkańca. Każdy ma prawo do ciemności w nocy, a oświetlenie celi jest jedną z perfidnych form tortury.
Nie wspomnę nawet o problemie, za czyje pieniądze to się dzieje i po co.
Obserwuj wątek
    • Gość: boboo Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: 79.175.231.* 19.01.12, 13:16
      Co za inteligent wymyślił zamontowanie halogenów na słupach tak daleko odsuniętych od parkingu przez co aby oświetlały parking muszą być skierowane w okna bloków na przeciwko, a najlepsze jest to że świecą w okna nie tylko tych pierwszych bloków przed parkingiem ale również w część okien bloku z tyłu.
      Kolejny inteligent zaprojektował parking nie uwzględniając oświetlenia. Chętnie dowiedziałbym się czy powiedzmy 6 zwykłych latarni ulicznych pobiera aż tyle prądu, że postanowili zamontować 4 halogeny na 2 słupach.
      Przynajmniej oglądając mecz wieczorem czuję sie jakbym był na stadionie dzięki tym halogenom świecącym prosto w okno.
      Zmniejszenie natężenia światła nic nie zmieni bo nadal bedzie skierowane w okna tu trzeba zmienić kąt padania światła ale te inteligenty, którzy to wymyślili nie nie mieszkają w tych blokach
    • Gość: Art Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: *.opera-mini.net 19.01.12, 13:33
      Jak ma problem to niech sie wyprowadzi-lepiej widac auta ,to musi byc jakis marudny obywatel niedlugo poskarzy sie ze mu ...
    • Gość: Sosnowiczanin Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: *.cable.smsnet.pl 19.01.12, 13:40
      Ile nas ,sosnowieckich podatników kosztuje oświetlenie placu cyrkowego i jeszcze kilku kościołów w Sosnowcu ???
    • Gość: Ukol Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: 62.29.136.* 19.01.12, 14:05
      do Sosnowiczanin. w Belgi czy Holandii oświetlone są wszystkie autostrady a ty marudzisz, że musimy płacić za oświetlenie parkingów czy chodników w mieście. według ciebie co powinno być oświetlone? - lasy, środek Bałtyku
    • zawsze_edek Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p 19.01.12, 14:22
      a bez skarg się kurna nie da Panie Łysy? wam się myślenie włącza z opóźnieniem czy jak?
    • Gość: Sosnowiczanin Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: *.cable.smsnet.pl 19.01.12, 14:30
      @Ukol - OK autostrady ,a kościoły w tej Belgi czy Holandii też oswietlają na koszt miasta ?Pofatyguj się i przyjedź wieczorem na plac cyrkowy zobaczysz że w oświetlonym miejscu NIKT NIE PARKUJE ,NIKT NIE CHODZI .Wiem bo mieszkam obok.
    • Gość: Es Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 14:55
      Przeczołgać marudę przed prokuratorem za obrazę uczuć religijnych (w końcu plac, na którym mu się coś nie podoba nazywa się PAPIESKI) i przestanie pyskować, albo kupi se rolety.
    • Gość: ooo Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: *.silesia-region.pl 19.01.12, 14:58
      § 293 ust 6 Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie:
      Urządzenia oświetleniowe, w tym reklamy, umieszczone na zewnątrz budynku lub w jego otoczeniu nie mogą powodować uciążliwości dla jego użytkowników ani też przechodniów i kierowców. Jeżeli światło skierowane jest na elewację budynku zawierającą okna, natężenie oświetlenia na tej elewacji nie może przekraczać 5 luksów w przypadku światła białego i 3 luksów w przypadku światła kolorowego lub światła o zmieniającym się natężeniu, błyskowego, ewentualnie pulsującego.
    • Gość: paweł Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: *.starostwopowiatowebedzin.3s.pl 19.01.12, 15:11
      kolejny atak na kościół?
    • Gość: Leszek Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: *.starostwopowiatowebedzin.3s.pl 19.01.12, 15:12
      mieszkam ma Pogoni i mam lampa oświetlenia ulicznego na wprost okna! i co mam z tym zrobić? gdzie się poskarżyć?
    • Gość: k...mać Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: *.sti.net.pl 19.01.12, 15:15
      Wy w tej Sosnowsi jak se nie ponarzekacie to byscie sie pochorowali. Jak przez swiatlo spac nie mozesz to se k... rolety kup! Ja 100m mam orlika i tez swiatla jak na stadionie, ze do mnie swiatlo do pokoju wlazi i co ? I nic! Nikomu nawet mieszkajacemu nie przyszlo do glowy cos takiego, ale wy zawsze musicie byc lepsi.
    • Gość: boboo Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: 79.175.231.* 19.01.12, 16:53
      i jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają ignoranci i szczekacze, którzy nawet nie widzieli jak sytuacja wygląda, a tym bardziej nie mieszkają w tym miejscu.
    • moja_suka_jest_kosmitka Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p 19.01.12, 16:58
      a kiedy wreszcie darmozjad w sutannie przestanie atakować głośną katarynką okolice ul. Gwiezdnej i Zielonogórskiej. o godź. 12.00 i 21.00 rozlega się "bim-bam-bom" na cały regulator i niesie po okolicy 5 minut. taka pozytywka nie ma nic wspólnego z tradycyjnym dzwonieniem na msze. to przejaw zawłaszczania przestrzeni publicznej przez czarnego szamana - pokazanie miastu kto tu rządzi...
      dziwię się mieszkańcom Zielonogórskiej, że tolerują te kakofonię!
    • Gość: Ukol Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: *.play-internet.pl 19.01.12, 16:59
      do Sosnowiczanin. kościoły i nie tylko, które wpisują się w miejski krajobraz też są tam oświetlane. zauważ, że u nas nikt nie oświetla jakiegoś klocka wybudowanego w latach 90. jakby w Sosnowcu był jakiś zamek to przypuszczam, że też byłby oświetlony ze względu na jego atrakcyjność. co do placu papieskiego uważam że jest to dobra inwestycja, przynajmniej zagodpodarowali nieużytek i być może ochronili go przed postawieniem kolejnego blaszanego marketu. potraktuj ten plac jako miejsce gdzie można spędzić wolny czas, odpocząć, pospacerować. w zagórzu nie ma wiele takich miejsc, najbliższe jest na środuli
    • Gość: karaś Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: *.cable.smsnet.pl 19.01.12, 17:03
      Czyli skargi do miasta kierować? Ja tak zrobię.
      Niestety sprawa wygląda tak: zaprojektowano parking bez oświetlenia, miasto wykonało parking bez oświetlenia, pojawił się raj dla złodziei, skradziono kołpaki policjantowi z klatki obok i paru innym, zgłoszono problem do urzędu, urzędnik wymyślił rozwiązanie.
      Ja rozumiem - zapomniało się wcześniej, ale dlaczego mam teraz mam mieć w mieszkaniu latarnię?
      Jak ktoś wyżej napisał - zmiana natężenia nic nie da. Trzeba zmienić oświetlenie na takie z prawdziwego zdarzenia. Rozkopać parking pociągnąć kable, załatać dziury i postawić latarnie. Pytam tylko - kto poniesie tego konsekwencje?
    • Gość: nie dajcie sie Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 17:35
      Kosztami ociążyc tego urzednika ,który zaakceptowal projekt i nadzorował roboty.
    • Gość: t_78 Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 17:38
      Wiesniaki i inne Wule... Bloki przy 11listopada, Gwiezdnej i Zielonogórskiej to Klimontów...!!! Defacto zagórze zaczyna się dopiero od Mecu w dół(czyli w kierunku Dąbrowy)...
    • serwis.tk Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p 19.01.12, 17:47
      To nie halogeny oślepiają. To blask postaci Błogosławionego Ojca Świętego Jana Pawła Po Dwakroć Pierwszego!
    • Gość: sdf Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 18:03
      kup sobie żaluzje za 20 zł ! szkoda słów z tymi gorolami, zawsze źle
    • Gość: Terlicki Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: *.fucio.net 19.01.12, 18:05
      Księża są wszędzie! I tu i tu, o i tam też są i tamten to też ksiądz. Wszędzie ich pełno, księży, całe hordy księży, aż czarno od księży. Ich szef jeździ konno i ma szpadę, twierdzi , że nie jest księdzem, że nazywa się Zorzo. Kłamie!!! To ojciec Zorzo. Mają liczne bojówki, chodzą po mieszkaniach i łomocą do drzwi. Noszą czarne kombinezony i czarne kapelusze, perfidnie rozdają kalendarze i twierdzą , że nie są księżmi, że są kominiarzami. Też kłamią. Łżą jak psy!!! Jak ja nienawidzę czarnego. Te tabletki które dają mi przebrani dla niepoznaki na biało księża, też są czarne! Dlatego przed zażyciem miażdżę je na pył, topię w wodzie i dopiero zażywam! To księża ukradli mi klamki i okna! Gdzie są klamki, gdzie są okna?!!! Rabusieeeee!!!! Łobuzyyyyy!!!! Jestem Napoleoneeeem!!!!!!!!!!!
    • Gość: Isis Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 18:07
      szkoda , że Papa nie odprawiał mszy na Kukułek bo tu przydałby się halogen.
    • Gość: haha Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: *.net.stream.pl 19.01.12, 18:25
      hahah widzie ze wieśnaicy graniczący z sosnowcem czytają nasze wiadomości bo o ich wsiach nikt nic nie pisze, a swoje żale wylewają właśnie tutaj na nas, bo artykułów o hanysowie nie ma po co płodzić :D gratulacje, nabijajcie liczniki odwiedzin i komentarzy, cieszymy sie ignorując was :D
    • Gość: ann Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: *.cable.smsnet.pl 19.01.12, 18:52
      jak moza zrobic parking bez oswietlenia, nie rozumiem...
    • Gość: Isis Re: San Siro przy pl. Papieskim. ''Świeci mi do p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 19:17
      jak można dopuścić do ruchu ulicę w mieście bez oświetlenia? Nie rozumiem...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka