GoĹÄ: student IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 22:20 Ślązacy uhonorowali Ziętka stawiając mu pomnik w centrum Katowic. Kiedy Zagłębiacy uczczą Gierka w ten sam sposób! Chyba sobie na pomnik w Sosnowcu w pełni zasłużył! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: sosna Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.smstv.pl 21.11.05, 23:10 Myślę, że tak. Dobrze mi się żyło w tamtych czasach. Wiele osób może narzekać ale nie ja.Miałam dobrą prace, żyłam może nie w luksisie ale godnie i z poczuciem własnej wartości nie to co dziś. Każdy rok jest gorszy od poprzedniego. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 21.11.05, 23:47 Poczucie wartości za gierka i hitlerka + stalina,czyli na czerwono. Ludzie proszę trochę godności,a nie czerwoności. Łajdacy są na śmietniku historii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sosna Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.smstv.pl 22.11.05, 09:01 A co nam dają obecne rządy te " nie czerwone" niszczą wszystko co zostało zbudowane, a przepraszam, zamiast budować domy jak to było za Gierka teraz budują markety. Zakłady pracy nagle stały się niepotrzebne, a Ci zwykli ludzie którym jeszcze udaje się znaleść pracę, pracują nie za marne pieniądze,ale poniżej minimum i nie mówiąc w jakich warunkach.Tak wygląda obecnie nasze życie, chyba, że w mieście Pana AS jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: he he Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 13:55 Kobieto, przecież w każdej chwili możesz mieć jak za Gierka. Dostatnio i krótko. Idź do banku weź kredyt i rządź, postaw się. Problem będzie później, Gierka długi będą spłacać jeszcze pokolenia, a swój kredyt będziesz musiała spłacać sama. Ciekaw jestem czy dalej kochałabyś swojego Edzia gdybyś już 26 rok kupowała wszystko na kartki. Bo chyba nie jesteś tak naiwna i nie mślisz, że te dziesiątki kopalń i towarzyszących im przedsiębiorstw nie zostałyby do dzisiaj wydojone do cna i unicestwione. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sosna Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.smstv.pl / 81.210.104.* 22.11.05, 16:04 Kartki były ale było i tez za coje wykupić. Teraz owszem półki uginają się od towaru ale dla zwykłego człowieka to tylko do popatrzenia. A czy obecne rządy nie zaciągają kredytów. A te wszystkie afery? Szkoda gadać Historia kiedyś oceni te "piękne" 26 lat bez kartek ale głodu dla milionów POlaków. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: he he Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:17 Było za co - w Sosnowcu. Na ukaranym za 1970 rok Wybrzeżu nie było ani co wykupić ani za co. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: x Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 17:14 sawa-ty moherowy bereciku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hehe Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 00:38 Fajnie było, dzieci jeździły co roku na kolonie i zimowiska, mamusia dwa razy do roku na kurację, dziadek jeździł za darmo tramwajem, bo walczył o ludową ojczyznę w szeregach, a wujek mógł bez problemu chlać tanią wódę i iść rano do roboty, bo pracować każdy musiał,nawet gdy nie chciał. I to wszystko za prawie darmo. Szkoda że tylko parę lat trwał ten luksus. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: monikawanda Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 08:02 Dajcie już spokój tym pomnikom-"modli się pod figurą a diabła ma za skórą" Te przywary wyśmiewał już Boy-Żeleński- polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ek Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:47 I Stalina i Lenina i Gomułki. Niech żyje nam Sosnowiecka Republika Rad. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 23.11.05, 04:42 Towarzysze napewno jeszcze by chcieli jaruzela Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 09:14 sawa-ty moherowy bereciku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aser Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 18:59 Gierek na cokół! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bbb Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 16:18 GIEREK NA COKÓŁ. A INNYM BERECIK (BECIK). Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 28.11.05, 12:26 Gość portalu: bbb napisał(a): > GIEREK NA COKÓŁ. > A INNYM BERECIK (BECIK). Ciekawe te pomysły kabaretowe.Dobry pomysł na tytuł kabaretu-g..... na pomnik,a pomnik do dupy.Bałem się,że jesteście bardzo skomuszali,ale macie fajne pomysły i nie boicie się,tak żartować z Ronda,jeszcze wam towarzysze dokopią. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: smoła Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 12:37 andrzej.sawa. widzę powrót do pracy. tak ci sie nudzi. zajmij się pracą. czyżby nie boisz sie zwolnienia. korzystając z kompa zakładu pracy. uważaj. bo becikowe(berecikowe)ci sie oddali. sfrustrowany agencie sb. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 28.11.05, 12:44 Niestety,ja nie stosuję zasad z czasów g.....i sam płacę,a jak mam chwilę czasu to patrzę co ciekawego na szerokim świecie,a niestety,przykro bereciki mnie nie lubią Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 28.11.05, 19:13 Powiem ci szczerze nie jesteś kabareciarzem,jesteś zwykłe komusze gó...Ale znam trochę ludzi z Sosnowca i oni są normalnymi ludźmi Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 29.11.05, 23:46 jestem 3 razy na TAK dla tej szczytnej koncepcji ... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 30.11.05, 21:45 ale jaja Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oleksy Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 21:47 Ja też jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: antysawa Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 13:05 Sawa, zanim bedziemy kogokolwiek brać za dupe w Sosnowcu to bardzo chetnie spotkalibyśmy się z tobą. Przedstaw się jakoś bojowniku o lepszą polske. Skąd pochodzisz prowokatorze i czy daleko masz z domu do dworca w katowicach. A jak ten pomnik u nas kiedyś stanie to obok postawimy tablice z adresami do biedakuchni których w tym wspanialym ustroju, o który walczyleś, nie brakuje : Najwięcej jadłodajni dla ubogich jest w Sosnowcu: ul. Mościckiego 14, w godz. 12-14, ul. Szymanowskiego 5a, godz. 12-14, ul. Kierocińskiej 25, godz. 13-15, ul. Niepodległości 17, godz. 13-14.30, ul. Orląt Lwowskich 2, godz. 13-14.30, ul. Dobrzańskiego 99, godz. 12-13, ul. 3 Maja 39, godz. 6.30-11, ul. Bratków 1, godz. 13-15, al. Zwycięstwa 19, godz. 13.30-15. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 01.12.05, 16:18 Komuna była łajdackim,zakłamanym systemem i nawet sprawa jadłodajni dla ubogich tego osądu nie zmieni.Komunizm zbankrutował też ekonomicznie i jakaś część obecnych kłopotów to efekt kilkudziesięciu lat cofania się Polski w stosunku do znacznej części Europy.Komunistyczni geniusze to zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Waldek Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: 213.25.120.* 02.12.05, 12:27 Milion razy tak --TAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: daria Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 19:02 Ja też jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: 213.25.120.* 08.12.05, 13:28 Ten przywódca pokazał Polakom jak jest na zachodzie, był normalnym człowiekiem i jemu się należy bo nawet umiał mówić po polskiemu(jeden tak mówił i dostal nawet Nobla ) , nie mówił że chodzi mu o "Polskie" tylko Polskę ! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 08.12.05, 15:58 Tak jest towarzyszu!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BUC Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 19:23 ja jestem również za tym aby postawić pomnik p. Gierkowi. Tyle co ten człowiek zbudował w ciągu paru lat, to nie udało się zdziałać różnym rządom w ciągu ostatnich -nastu lat. PS: niestety niewiele jest osób w tym otaczającym nas świecie dziajającyh dla idei. Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 24.01.06, 19:36 "Olbrzymie otwarcie na świat i rozległe kontakty handlowe Polski, także z państwami kapitalistycznymi, było możliwe m.in. dzięki rabunkowej eksploatacji wszystkich możliwych dóbr naturalnych i mineralnych w Polsce w celach eksportowych. Karczowano wtedy m.in. zbyt młode lasy o dużym rocznym przyroście masy, a pod Katowicami wydobyto łatwo dostępne pokłady węgla, które, jako zabezpieczające miasto, były oszczędzone nawet przez Niemców podczas okupacji." Taki cytacik ku pamięci Pierwszego Gospodarza. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 24.01.06, 21:06 BUC fajny kabaretowy kawałek,ale uważaj bo znajdą się idioci,co w to uwierzą Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: psychol Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 22:55 sowka nie chce mi sie z toba gadać po twoim powrocie z "sanatorium" w Barcinku. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 25.01.06, 12:09 To Ty jesteś psychol,sam się przyznałeś Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mniej niż 0-sowko Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 15:28 Ja nie wróciłem z sanatorium w Barcinku. Ale jaja sowka przyznaje się do swoich korzeni. Czyżby jednak był to Żołnierz AR.Czy też CUŚ jego. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonykrawat Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 25.01.06, 14:10 wreszcie rozsądny głos się w sprawie pokazał a nie tylko plucie. Panie BUC i inni ma pan rację i młodzież była inna wtedy mielimy ZMS harcerstwo który hował nas na ludzi i dawał szkołe i pracę.A i partia na którą teraz wszyscy plują dbała o robotnika, było się gdzie poskarżyc, jakby co a teraz to kogo się mozna poskarżyć? Do bliźnikaów się poskarże, zeby potem jeden zganiał na drugirgo że to nie u niego my byli na skardze. A teaz na ulice strach wyjść, a kluby rolnika przesakdzały i klubokawiarnie. Teraz za to puby mamy z pijakami. Na Gierka plują teraz wszyscy a wszyscy mu klaskali jak przemawiał. Bo wszyscy wierzyli że bedzie dobrobyt, bo go było widac na okrągło. Nie to co teraz jednym kiełabasa a drugim sznur na gardło. Wiernym trzeba być do końca a nie pluć teraz. Ja nie mówiie żeby pomnik zaras ale żeby szacunek jakiś w społeczeństwie był dla tego Gierka naszego, bo był dobrym gospodarzem i to nie tylko ja tak mysle ale innych wielu też. Co pamiętają ze nie śpią teraz pod mostem czy w gnoju ze świnią a w ładnych blokach i dzieci chodziły do szkoły chodziły i naświetlice a nie żebrać do hipermarektów. Zastanówcie się nad sobą gdziebyście teraz byli wy Sawy i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Oli Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 18:17 Coś w tym jest co pisze p. BUC. Nie tak dawno szybko pozbyto się PGR-ów, bo były rzekomo złe, podobnie schłodzono gospodarkę, bo może się przegrzeje. A tu się okazjue, że na przykład Chiny rozwijają się w tempie prawie 10 % rocznie od ponad piętnastu lat i nic im nie jest. Podobnie jest z PGR-ami w byłym NRD- ówku, które trzymają się mocno. No ale to tylko u nas jest możliwe podejście rewolucyjne i z dnia na dzień zamiast trzeciej, mamy podobno czwartą Rreczypospolitą:) Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 25.01.06, 18:34 Gość portalu: Oli napisał(a): Chiny rozwijają się w tempie prawie 10 % rocznie od ponad piętnastu lat i nic im nie jest. Tak, Chinom nic nie jest, a kto by tam patrzył na Chińczyków. Jestem ciekaw czy chętnie byś pracował siedem dni w tygodni, z urlopem jedynie na przywitanie Nowego Chińskiego Roku w warunkach urągających wszelkim pracowniczym normom. Ale co tam, toż to tylko propaganda, prawda.Lepper był i wie lepiej. Chiny rosną w siłe, jak niegdyś gierkowska Polska. Na razie trwa olmpiada zobaczymy co będzie gdy skończą się igrzyska olimpijskie, . Podobnie jest z PGR-ami w byłym NRD- > ówku, które trzymają się mocno. Będziesz uprzejmy zapodać kwotę jaką zachodnie Niemcy wpompowały w nierentowne gospodarstwa rolne, żeby tę rentowność odzyskały? Dlaczego nie powiesz, że w tych "PGR-ach" niemieckich, które są już prywatne nie państwowe, już nikt nie kradnie, ludzie narzekają na biedę i migrują do zachodnich niemiec. Ziemia we wschodnich landach jest do kupienia za bezcen. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Oli Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:57 Widzę, że nie zrozumiałeś mojej przenośni. Mnie chodziło o to, że rewolucje są bez sensu a nie o to, że chciałbym mieszkać i pracować w Chinach, czy też w NRD- ówku. A jeśli chodzi o Polskę w kontekście wzrostu gospodarczego, to ponieważ u nas jest mnóstwo obszarów wzrostu, i poprawy to wzrost rzędu 5-7 % przez najbliższe 10 lat nie jest problemem. Jedynie problemem może być jakiś chory punkt widzenia. NAtowisat co do PGR-ów, to nie wiem czy właściwą drogą jest spalenie i zburzenie wszystkiego i późniejsza budowa na zgliszczach. No ale mam nadzieję, że Twoja wyobraźnia podpowie Ci coś rozsądnego. W życiu jest wiele dróg, które prowadzą do tego samego celu. Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 26.01.06, 18:19 Nie mogę dopatrzyć się w twoim poście ani przenośni ani potępienia wszelkich rewolucji. Chwalisz chiński 10% wzrost gospodarczy, a przecie to jest czystej wody rewolucja przemysłowa, niczym nie różniąca się od tej, którą zafundował nam tow. Gierek (niech zyje, niech żyje, niech żyje - przerwa na oklaski). Pewnie, że nie jest właściwą drogą palenie wszystkiego i rozpoczynanie budowy na zgliszczach, przeczytaj jeszcze raz moje pytanie. Ile pieniędzy wpompowali zachodni niemcy żeby zatrzymać ostich w ich byłych PGR-ach? Będę się cieszył, na równi z tobą, z każdego procenta wzrostu gospodarczego w naszym kraju, ale czarno widzę ten wzrost. Lista inwestycji, które dzięki PiSowi nie zostaną w naszym regionie przeprowadzone, nie wróży żadnego wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sosn Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 20:07 Żone poderwał Panu jakiś Pisowiec , czy co, że taka nienawiść do PIS we wszystkich wątkach. Czy znowu jakaś akcja jak Kolegi Maxnl ? Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 26.01.06, 20:16 Może poprzesz swój wywodzik jakimś cytatem. W moim słowniku nie ma słowa "nienawiść". Powiedz tylko za co mam ich lubić. Może uda ci się mnie przekonać. Zacznij od tego co poniżej. Lista posłów z województwa śląskiego, którzy większości głosowali przeciw lub wstrzymali się od głosu przy poprawkach budżetowym korzystnych dla naszego regionu: • Jacek Falfus – PiS • Kazimierz Matuszny – PiS • Stanisław Pięta – PiS • Lucjan Karasiewicz – PiS • Jadwiga Wiśniewska – PiS • Aleksander Chłopek – PiS • Jędrzej Jędrych – PiS • Wojciech Szarama – PiS • Tadeusz Wita – PiS • Grzegorz Janik – PiS • Izabela Kloc – PiS • Bolesław Piecha – PiS • Michał Wójcik – PiS • Krzysztof Mikuła – PiS • Grzegorz Tobiszowski – PiS • Waldemar Andzel – PiS • Jacek Kościelniak – PiS • Ewa Malik – PiS www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/212.htm • Krzysztof Szyga – PiS • Stanisław Zadora – LPR • Antoni Sosnowski – LPR Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Oli Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 18:07 Mnie daleko jest do chwalenia PIS-u, ale podobnie nie jestem w stanie wiele dobrego powiedzieć na temat PO, czy SLD. Wszystkie te partie działają na zasadzie "teraz jest nasz czas i ... róbta co chceta". A ponieważ po piętnastu laty nie wypracowano żadnego sensownego schematu rozliczenia poza kartką do głosowania, dlatego mamy to co mamy. PIS krytykując program Platformy, wstawia do swojego rządu człowieka o "platformianym" punktcie widzenia ma finasne i podobno nic się nie stało. Całą kampanię możemy po prostu wykreślić z historii, jako nie byłą. A poza tym to podejście PIS-u do tworzenia koalicji jest bardzo niefachowe - no ale gdzie mieli się uczyć tego? Czy Oni wiedzą co to jes kompromis, negocjacje? Ostatnio na przykład słyszałem, ze wymieniono cały zarząd w PAIZ-ie. Ludzie którzy wyrobili sobie już pogląd na sprawę pozyskiwania inwestorów ida w kąt po to, aby kilku nowych nauczyło się tego co wymienieni już dawno wiedzą. Miejmy nadzieję, że szybko się uczą. To są dla mnie właśnie rewolucje, ale może właśnie dlatego trzymam się daleko od polityki i jak na razie tak źle na tym nie wychodzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 28.01.06, 11:24 Powiem ci, że w trakcie kampanii wyborczej myslałem, że partia (PiS) która ma tak buńczuczne hasła wypisane na sztandarach jest przygotowana do rządzenia. A to znaczy, że: - posiada fachowe kadry do obsadzenia najważniejszych stanowisk. W ukształtowanych demokrajach nazwisko premiera znane jest już w trakcie kampanii. Jest nim przewodniczący parti najczęściej. Tu spodziewaliśmy się Kaczyńskiego, bo o Marcinkiewiczu nikt nie wspominał (ze strachu?). - jest przygotowana do każdej matematycznej łamigłówki koalicyjnej w sejmie na zasadzie - jeśli nie z tobą to z tobą. Ci ludzie powinni wiedzieć wcześniej co, za ile i komu są w stanie zaoferować. A co mieliśmy i mamy? Żenujący spetakl kupiecki z głównym bohaterem - subiektem, nieporadnym jak dziecko we mgle, przewodniczącym J. Kaczyńskim, który nie miał odwagi zostać premierem. Próby i działania nie mające nic wspólnego z przejrzystością i czystymi intencjami - KRRiTv na przykład, czy niemal cotygodniowe spektakle w sejmie dotyczące koalicji z PO. Z pewnością i PO do władzy też nie była i nie jest przygotowana ale to nie PO jest przy władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Oli Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 13:05 Tak to już jest z tą polityką, ze stronę psychologiczno-marketingową mamy doskonale opanowaną. Najlepszym przykładem jest partia p. Leppera, który pomimo, że do polityki oderwano go z konieczności - finansowej - odszedł od pługa, to jednak tak doskonale opanował techniki manilpulacji politycznej. Szkoda, że elementy z obszaru gospodarki i rządzenia są bardzo smutne w wykonaniu tej prawej strony politycznej. I o ile kiedyś myślałem, że PD jest nic nie warta, to teraz zaczynam sięgać do pamięci i chyba zupełnie zrewiduję mój system oceny w temacie głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 28.01.06, 13:26 Doprawdy marzą mi się JOW-y i nowe twarze, których działania można by zweryfikować w regionie dużo wcześniej przed wyborami. Mam dość oglądania Kaczyńskich, Tuska, Rokity, Leppera, i wielu wielu innych, którzy chyba, tak naprawdę, są zmęczeni tym co robią. Albo tym czego nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sosn Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 14:41 To naprawdę jakaś fobia. Co ma pomnik Gierka do tych kilku ostatnich postów ? Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 28.01.06, 21:42 A ty co moderator? Chciałbyś rządzić tym forum? Póki nie ma moderacji to nie wcinaj się w dyskusję, jeśli nie masz nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 28.01.06, 21:47 Ale podobno wątek jest o tym g.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Oli Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 16:08 To, czy pomnik Gierka ma, czy też nie ma nie wspólnego z aktualną sytuacją polityczną to bym dyskutował. Wiele osób na przykład nie wie, ze do Premiera dotarł ostatnio list Ambasadora Wielkiej Brytanii, który chcąc przekonać Polskę do zaproponowanych przez nich zmian w budżenie Unii przytoczył następujący argument: "... w Wielkiej Brytanii od momentu wejścia Polski do Unii, czyli od 2004 roku, stworzono więcej miejsc pracy niż w tym okresie w Polsce". I może jest to ironia, ale coś w niej jest. A sam Gierek, wcale nie robił tego co robił dla kariery .. a jak został później potraktowany to nie będę tego już opisywał. Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 29.01.06, 17:12 Nie myslałem, że ktokolwiek weźmie te ambasadorskie brednie poważnie. Pomyśl nad odpowiedzią na pytanie: Dlaczego Czesi czy Węgrzy mają obecnie, po transformacji dużo mniejsze, od naszego, bezrobocie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosp Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 00:25 kelo napisał: > Nie myslałem, że ktokolwiek weźmie te ambasadorskie brednie poważnie. > Pomyśl nad odpowiedzią na pytanie: Dlaczego Czesi czy Węgrzy mają obecnie, po > transformacji dużo mniejsze, od naszego, bezrobocie? Bo mniejsze gospodarki są bardziej elastyczne? Bo tzw. prowincja jest tam o wiele mniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 30.01.06, 11:51 Też, ale również i dlatego, że nie stworzono setek tysięcy miejsc pracy na czas koniunktury, bo nie było potrzeby. Cement, stal i inne dobra zapewniała Polska w rublach transferowych, czyli tanio. Po co więc było inwestować w tworzenie miejsc pracy, które po ustaniu koniunktury trzeba by zlikwidować. I to właśnie czeka Chiny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Oli Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 18:18 Dlaczego Czesi wyglądają lepiej niż my w sprawach gospodarczych? Poniżej przytoczone argumenty to tylko moja wizja swiąta, z którą oczywiści można dyskutować: - wykonali prywatyzację jednym cięciem i aktualnie zajmują się poważniejszymi sprawami jak dzielenie stanowisk /w firmach państwowych i nie tylko/, - mają lepsze pojęcie na temat gospodarki i od conajmniej siedmiu lat wiedzą jak przyciągac do siebie inwestorów zagranicznych. Nasz PAIZ od dwóch lat się uaktywnił, ale przy obecnych posunięciach PIS-u może z tym być różnie, - mają lepszą infrastrukturę drogową /autostrady i nie tylko/, - zainwestowało dużo firm niemieckich, pochodzących szczególnie z Bawarii /wiele obiektów poprzemysłowych czyli hal, magazynów które stały puste zostały zagospodarowane/, - nie mają takich uprzedzeń i przetensji do wszystkich którzy są po innej stronie politycznej, - zgadzam się, że jako mniejsze państwo łatwiej jest nim zarządzać, - startowali z innego pułapu zadłużenia zagranicznego oraz w roku 1989 mieli zdecydowanie wyższy poziom techniczny niż Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 31.01.06, 21:12 Pomnik g... i małego h..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Oli Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 18:00 Niestety nie jestem tak inteligenty jak Ty i nie bardzo wiem o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 03.02.06, 22:55 A dalej debilny pomysł pomnika g....Ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Oli Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 16:12 A jeżeli chodzi o JOW-y to oczywiście ja również jestem i byłem za:) Na tą chwilę innym sensownym rozwiązaniem jest wprowadzenie systemu większościowego, bo to co się w ostatnich ośmiu latach działo z zawieranymi koalicjami to było naprawdę bardzo smutne przedstawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Puszek Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.crowley.pl 09.12.05, 01:25 Ja też za :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Dość gierkowych głupot 09.12.05, 01:35 A tak poważnie w którym kabarecie powstał pomysł g.....pomnika? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: locha Re: Dość gierkowych głupot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 15:40 w tym samym sawa w którym twojego jorga Odpowiedz Link Zgłoś
michaelus Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 23.01.06, 00:40 A dlaczegoby nie. Zagłębie bez Gierka byłoby zupełnie inne. Zamiast wielkich miast - SoSnowca i Dąbrowy byłyby pewnie tylko podkatowickie miasteczka górnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jestemza Gierek rulez IP: *.fl-miami0.sa.earthlink.net 23.01.06, 09:36 najwiekszy polak w 2 tysiacleciu Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 23.01.06, 12:29 Tak, taki pomnik to byłaby dobra rzecz. Powinien mieć formę, którą bym nazwał "Edward Gierek podczas wizyty gospodarskiej". Figura Główna i ze trzy obok w pozach uwielbienia. Taki pomnik powinien być przenośny i np. w tej chwili mógłby stać pod wiaduktem, gdzie trwa przebudowa drogi. Potem w Urzędzie Miejskim, wypożyczany na śluby, wesela, chrzciny. Można by jeszcze na Gierku niezły interes zrobić. Dziwię się, że nie sprzedaje się dotychczas żadnych wisiorków z Edwardem, okrągłych lusterek z fotgrafią Pierwszego Gospodarza na odwrocie i innych gadżetów związanych z Osobą. Taki kiosk w centrum miasta mógłby przynieść wcale pokaźny dochód. olo Odpowiedz Link Zgłoś
michaelus Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 23.01.06, 13:51 kelo napisał: > Tak, taki pomnik to byłaby dobra rzecz. Powinien mieć formę, którą bym nazwał > "Edward Gierek podczas wizyty gospodarskiej". Figura Główna i ze trzy obok w > pozach uwielbienia. To nie ma być posąg Światowida tylko pomnik I Sekretarza! Jedna twarz wystarczy! > Taki pomnik powinien być przenośny i np. w tej chwili mógłb > y > stać pod wiaduktem, gdzie trwa przebudowa drogi. Lepiej nie. Jak Ziętkowi odpiłowali laskę, choć był nie ruchomy to co dopieo stałoby się z ruchomym pomnikiem. Przecież wiele osób chciałoby mieć I Sekretarza w domu. > Dziwię się, że nie sprzedaje się dotychczas żadnych wisiorków z > Edwardem, okrągłych lusterek z fotgrafią Pierwszego Gospodarza na odwrocie i > innych gadżetów związanych z Osobą. Taki kiosk w centrum miasta mógłby przynieś > ć > wcale pokaźny dochód Na początek wystarczyłyby pocztówki. Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 23.01.06, 14:45 > Na początek wystarczyłyby pocztówki. No właśnie, chocby pocztówki. A tu masz ci los, nawet pocztówek z wizerunkiem Pierwszego Gospodarza nie ma. No, a jeśli idzie o pomnik, to przenośny pomnik byłby przykręcany solidnymi, niczym socjalizm, śrubami. olo Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 23.01.06, 16:22 Te socjalistyczne śruby to chyba tak jak socjalizm,z g.... Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 23.01.06, 17:31 Śruby wykona się z porządnego socjalistycznego betonu. Tego z którego wybudowano, ślimak w Sosnowcu, wiadukty na granicy Sosnowca i Będzina i jeszcze paru innych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ulla25 a może Gierek na stronie www IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.01.06, 07:31 każdy mógłby przeczytać co dobrego i może złego zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: a może Gierek na stronie www 24.01.06, 12:09 Bez przesady,już dość śmieci w sieci,a poza tym jest IPN Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: a może Gierek na stronie www 24.01.06, 13:53 Stron poświęconych Pierwszemu Gospodarzowi jest dość sporo a jeśli ktoś chce powspominać młodość to ma okazję. polskaludowa.com/dzwiek/nagrania/Gierek_katowice_1976.mp3 W tym samym roku, roku sukcesów, wprowadzono kartki na cukier. Ale to były tylko przejściowe trudności. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka 25.01.06, 16:16 kelo masz łeb,ale jeszcze do tego mały Stalinek,bo bez niego nie byłoby gierka w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
blajpios ooo, toż tu się teraz kol. Kelo przeniósł... :-) 23.01.06, 19:07 Przyznam jednak, że teraz akurat to się zgadzamy. I ironia doskonale mu tu wyszła, dystans i humorek we wcale niezłej klasie... Tylko przyklaskiwać - tym odpowiedziom, nie pomnikowi, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: ooo, toż tu się teraz kol. Kelo przeniósł... 23.01.06, 20:41 Na tak krótki post musiał Pan zużyć straszną ilość energii. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sosn Re: Czy w Sosnowcu powinien pwostać pomnik Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:04 Za co pomnik ? Czy za : -utrwalanie socjalizmu -wydarzenia radomskie i scieżki zdrowia -długi, które rozłożyły państwo -wytworzenie antagonizmów między regionami -sklepy dla swoich -zmiany w kostytucji -bezsensowne inwestycje -marnotrawstwo na ogromną skalę -walkę z opzycja i Kościołem - itp ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sosn Do IPN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 17:29 Za co pomnik ? Czy za : -utrwalanie socjalizmu -wydarzenia radomskie i scieżki zdrowia -długi, które rozłożyły państwo -wytworzenie antagonizmów między regionami i grupami zawodowymi -sklepy dla swoich -zmiany w kostytucji -bezsensowne inwestycje -marnotrawstwo na ogromną skalę -walkę z opozycją i Kościołem -indoktrynację młodzieży i dzieci ( kto pamieta przysięgę składana na każdej lekcji :"Ojczyzno nasza, Polsko ludowa, tyś owocem walki i pracy najlepszych pokoleń twych córek i synów,w szacunku dla rodziców naszych i wychowawców Przysiegamy ci stać wiernie na straży zdobyczy ustoju socjalistycznego....." - itp ? I nikt nie ma na to odpowiedzi ? Może dochodzenie prowadzone przez IPN o rzeczywistej roli WIELKIEGO SEKRETARZA pomoże ? zamiast urojen w postaci pomnika ? Odpowiedz Link Zgłoś