GoĹÄ: dying fetus IP: *.pl 03.09.03, 08:54 i znow przez bezmyslnosc jakiegos cholernego durnia cierpi normalny czlowek...tuningowcy - dokladnie, rozpuszczone dzieciaki z bogatych domow nie zawsze tryskajace inteligencja. szkoda slow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: obyw. Re: 1 listopada niedaleko !!!!! IP: 213.17.142.* 03.09.03, 09:22 Tunningowcy śpieszcie się, ani się nie obrócicie jak wrzesień i październik przelecą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mihoo Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.03, 10:15 Czy reszta młodych ludzi jezdzących usportowionymi autami musi odpowiadac za bezmyślność innych??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rekin Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.artcom.pl / 10.202.42.* 03.09.03, 11:06 no wlasnie ...... czy onie wszyscy to zrobili ? koles pewnie nic wspolnego z tuningowcami nie ma a sie po nich jedzie od razu ;] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Muzzzy [...] IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 03.09.03, 13:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DA Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: 195.117.68.* 03.09.03, 15:27 MUZZZA -MASZ bardzo bardzo niski iloraz intelektu i kultury . NA takich jak ty tam u góry czekaja . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szofer Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.03, 18:59 Twoja głupota jest pewnie wrodzona, bo jesteś zbyt durny aby sam zgłupieć. Rozbijaj się cymbale jeżeli masz taki kaprys tylko żeby twa głupota nie zaszkodziła innym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lemmy Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 00:41 kurde on nawet niemiał ztuningowanego tego samochodu, bez sensu oni pisza a pozatym jak mieli go nazwać ?? Nazwano ich tuningowcami. hahahhahahhahaaaaaaaaa podobało im si eto sformuowanie nieznając jego znaczenia barany jedne..... gwałca zabijają i nikt niepowie ze to wszyscy merzczyźni są żli tylko jedna osoba to niewiem dlaczego jakiegos kolesia bezmuzgiego co to zrobił porównali do ogółu ludzi co przerabiają swoje autka ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: blue Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 13:28 Gość portalu: dying fetus napisał(a): > i znow przez bezmyslnosc jakiegos cholernego durnia cierpi > normalny czlowek...tuningowcy - dokladnie, rozpuszczone > dzieciaki z bogatych domow nie zawsze tryskajace inteligencja. > szkoda slow Wieśniakom zawsze zadrość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 7erzy Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.03, 17:13 Nie wiecie tak naprawde co sie stalo! Zawsze w takich sytuacjach piszecie ze to tuningowcy ze to i tamto! Teraz to niewazne! Zamiast oczerniac chopaka pomodlcie sie za niego bo jest w krytycznym stanie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: najcarG Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 19:15 7...., wiesz sam jak jest, młodym ludziom i to nie tylko tuningowcom... nie dużo trzeba aby zaimponować czymś, kiedyś ludzie imponowali nowym gadżetem teraz to nie wystarcza.. Oni sie po prostu popisują... a maja za mało jeszcze oleju w głowie żeby zrozumieć jakie mogą spowodować szkody. Pomyślcie o innych …tak naprawdę mam w nosie czy samochód jest tuningowany czy nie jest..i naprawdę nic do was nie mam … uważam że niektórzy z was mają naprawdę spoko gust…(do upiększania aut) ale na Boga zastanówcie się…. Nie jeździcie tak , może wasze umiejętności są ok…ale inni. Ktoś może spowodować wypadek przez waszą jazdę… Dlaczego. !!?? Ja tez jeżdżę szybko…ale wtedy kiedy mogę i sadze ze nikomu to nie zaszkodzi…zresztą mnie znasz. G……. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pioteras Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.org.pl / 10.1.4.* 04.09.03, 00:46 Zgadzam sie z 7erzym.Daja mu tylko 10% szans na przezycie. A byl takim dobrym człowiekiem.W gazecie jak zwykle przywołuja narkotyki gówno prawdwa on ich nie bral.Kochał jeżdziec samochodem ale niestety poniedziałek był prawdopodobnie jego ostatnim dniem za kółkiem.Nawet jesli przeżyje w co wierze prawo jazdy zostanie mu odebrane dożywotnio Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cover Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: 80.48.246.* 10.09.03, 23:02 Gość portalu: 7erzy napisał(a): > Nie wiecie tak naprawde co sie stalo! Zawsze w takich > sytuacjach piszecie ze to tuningowcy ze to i tamto! Teraz to > niewazne! Zamiast oczerniac chopaka pomodlcie sie za niego bo > jest w krytycznym stanie! Nie modle sie za idiotów. Po co żeby znów kogos skasował ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.bluu.net / 192.168.3.* 03.09.03, 18:02 No tak i jak tu się nie bać o swoje życie, gdy po ulicach naszego kraju jeżdżą nieodpowiedzialni gówniarze.Jednak niektóre dzieci powinno trzymać się krótko,bo pozwalają sobie na zbyt wiele.Powinno się jak najszybciej ukrócić te nielegalne wyścigi,a schwytanych na gorącym uczynku gówniarzy obciążyć wysokimi grzywnami i pociągnąć do odpowiedzialności karnej(bo czym zawinił ten kierowca zmażdżonej laguny).Poprostu brak słów.Jestem zbulwersowana.Przez takich gówniarzy giną niewinni ludzie.Jak chcą się zabić to proszę bardzo,ale niech nie wciągają w to innych(kierowców czy pieszych).Mógł się założyć ze swoimi kolegami,że przejedzie jednego z nich(ciekawe czy było by to równie ekscytujące).Najwyraźniej polska młodzież zbyt wiele razy oglądała filmy typu "Szybcy i wściekli".Tylko,że nasza młodzież zmieniła scenariusz i ochoczo, z impetem, jeszcze pod prąd wjeżdża w innych kierowców.Widać,że młodzież ma zbyt wiele wolnego czasu,jeśli jest w stanie wymyślić coraz to nowsze i okrutniejsze sposoby zagrożenia życia nietylko własnego ale też innych. Rodzice powinni bardziej obserwować swoje dzieci nawet te 22-letnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dobrzepoinformowany [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 12:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Clio Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.03, 20:36 Dlaczego, gdy zdarzy sie wypadek z udzialem "tuningowca" wszyscy obwiniaja wlascicieli samochodow po tuningu o niebezpieczna jazde, nielegalne wyscigi, nielegalne zloty, prowadzenie po pijanemu, lub pod wplywem narkotykow, itd. itp. Sam jestem wlascicielem samochodu po tuningu, jednakze wymienione przeze mnie przyklady mnie nie dotycza. Przykrym faktem jest to, iz jestem represjonowany przez strozow prawa i porzadku, starajacych sie za wszelka cene odebrac mi dowod rejestracyjny, podczas kazdej rutynowej kontroli drogowej. Pomimo iz nie zlamalem prawa, jedynie moj pojazd rozni sie wygladem od innych cywilnych wersji, jestem uwazany za osobe bezmyslna, szalona i niebezpieczna dla otoczenia,, ktora najwyrazniej nie zasluguje na to by posiadac prawo jazdy. Nie zgadzam sie rowniez z opinia ze właściciele usportowionych aut to rozpieszczone dzieciaki z bogatych domów. Celem tuningowca, nie jest szpanowanie odbajerzona za pieniadze rodzicow fura, a doprowadzenie jej do oryginalnego i niepowtarzalnego wygladu poprzez ciezka prace i serce wlozone w swoj samochod. Dlatego tez uwazam, ze nie wolno klasyfikowac kierowcow po wygladzie auta, bo jest to niesprawiedliwe i krzywdzace. Wracajac jednak do czynu "bohatera" artykulu, jest on nieobliczalny, bezmyslny i powinien znalezc final w sadzie... Na glupote i bezmyslnosc nie ma logicznego wytlumaczenia. Co do kierowcy, to zycze mu zeby wrocil do zdrowia, a nastepnym razem gdy bedzie sie chcial zabic, niech wybierze sposob, ktorym nie zrobi krzywdy drugiemu czlowiekowi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BARTIG Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 20:41 Witam ! Artykół to totalna BZDURA. Mówi się w nim o tuningowcach z naszego miasta (Sosnowca), a tak na prawdę osoba która spowodowała wypadek była z Czeladzi !!! Nieprawdą jest że tuningowcy to rozpuszczone dzieciaki. Są też tacy niewyróżniający się z tłumu, którzy tuning mają nie za nielegalne wyścigi, ale kochają swoje samochody i nie to im w głowie ! Tuning kojarzy się społeczeństwu najczęściej z gośnym wydechem lub przyciemnionymi szybami i od razu patrzy sie na kogos takiego jak na potencjalnego szaleńca, co jest NIEPRAWDĄ !!! W artykule napisano: "w mieście są jeszcze miłośnicy tuningu, ale nie jest to już masowe zjawisko" co w rzeczywistości nie pokrywa się z prawdą. Tuningowcy są, ale zostali tylko ci spokojniejsi. pozdrawiam Bartosz Gajek prezes Sosnowieckiego Klubu Tuningowego Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 7erzy Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.03, 22:13 Kierujacy Fiatem wcale nie mieszka w Czeladzi! Sosnowiecki tuning zawsze byl. Nigdy nie zginol ani nie zawiesil dzialalnosci. A to kto bral udzial w wypadku nie jest wazne! Najwazniejsze zeby oboje przezyli. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jarasss Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: phoenix:* / 192.168.5.* 04.09.03, 01:16 Nie z czeladzi. On mieszkał (bo teraz to w szpitalu) kawalek za biedronka. Wykrzykniki sobie wsadz w zad bo nie masz racji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 7erzy Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 04:51 ja nie mam racji??? co piszesz bzdury i masz jakies ale! klucisz sie gdzie mieszkal. mieszkal 50 metrow od miejsca wypadku ale o nie wazne! wazne jest stan jego i kierowcy laguny a nie jego adres!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cover Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: 80.48.246.* 10.09.03, 23:07 Gość portalu: 7erzy napisał(a): > ja nie mam racji??? co piszesz bzdury i masz jakies ale! > klucisz sie gdzie mieszkal. mieszkal 50 metrow od miejsca > wypadku ale o nie wazne! wazne jest stan jego i kierowcy laguny > a nie jego adres!! Niestety nie. Ważny jest tylko stan kierowcy laguny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dobrzepoinformowany [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 13:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: USMC Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.pro / 10.2.12.* 03.09.03, 21:59 OOOO temu gosciowi co spowodowla wypadek ta kierownice ktora mu sie wbila w brzuch wepchnalbym jeszcze glebiej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 7erzy Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.03, 22:22 Nie komentuje tego bo nie mam sily! Czlowieku nierozumiesz chyba co sie stalo! To ze spowodowal wypadek - nie zrobil tego przeciez umyslnie - nie oznacza ze trzeba go dobic! I pomysl czy jak bys Ty bral udzial w wypadku i okazalo sie ze to twoja wina, czy to oznacza to ze trzeba Ci wpier%#@&* za to ze komus zarysowales auto!! Jezeli tak - powodzenia przy najblizszej stluczce. Odpowiedz Link Zgłoś
szeli1 Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc 03.09.03, 23:01 Witam ! Nie rozumiem ludzi którzy "czepiają" sie tuningowców ??? Co wy od nas chcecie ? Czy to nasza wina, że ten koleś spowodował wypadek ?, czy to my go namawialiśmy do spowodowania wypadku? Poszukajcie lepiej winnych wśród tych, którzy naprawdę mieli z tym coś wspólnego, a nie obarczajcie winą wszystkich tuningowców !! Nie zgodze się z tym, że tuningowcy to sami smarkacze żyjący z kasy swoich rodziców ! Mam 18 lat, nie mam jeszcze prawka, ale razem z moim tatą, który nie jest smarkaczem i zawodowo zajmuje się tuningiem należymy do Sosnowieckiego Klubu Tuningowego i nigdy od samego początku naszego istnienia nikt z mieszkańców Sosnowca nie może powiedzieć na nasz temat marnrgo słowa! Spotykamy sie tylko raz w miesiącu i nie oznacza to, że organizujemy nielegalne wyścigi, czy pijemy alkochol, albo robimy durne zakłady ... !Więc na jakiej podstawie Pani redaktor Angelika Swoboda obarcza wszystkich tuningowców z okolic sosnowca za niepoliczalnych umysłowo ????????? Poszukajcie lepiej winnych, a nie załatwiajcie to w prosty sposób zwalając wine na nas tuningowców!!! Pozdrawiam Lopez klubowicz SKT ! Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc 03.09.03, 23:43 1. Dlaczego Gorole zza smierdzacej rzeki zasmiecaja forum Katowice? 2. Azja, Azja, Rosja, kieleckie, Sosnowiec, Czeladz, jeszcze raz Azja. Kolejny przyklad nieumiejetnego przejmowania zachodnich wzorcow przez Azjatow. Zaglebie do Kielc!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: the race Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: 213.25.205.* 04.09.03, 00:42 oo samochod mial szybki przyciemnione... to pewnie ta SEKTA tuningowcow, bo za niedlugo sie tak bedzie mowic tresc artykulu ("na przlomie czerwca i lipca udalo nam sie zlikwidowac zjawisko, ale sa jeszcze tuningowcy w sosnowcu|") a co my kufa jestesmy tredowaci czy co?? co wam do tego co robimy z naszymi autami?? co was obchodzi na co wydajemy nasze wlasne pieniadze?? dla was "porzadnych obywateli" wszyscy co maja aut dlubniete to "tjuningowcy", malacze z czarnymi szybami, zastawy i inne rupiecie REAL TUNING WILL STAND FOREVER !!! NA POCHYBEL WSZYSTKIM "PORZADNYM OBYWATELOM" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zag. sos. Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 23:54 Siedz hanysie cicho bo przyjade po ciebie. POLSKA BEZ SLASKA. ZAGLEBIE SOSNOWIEC LOWCY HANYSOW. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ZAGŁĘBIE FANS Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 10.09.03, 20:00 Wypierda.laj z takimi tekstami bo cie hanysie je.bany zaje.biemy!!! =========================================== WOLNA POLSKA BEZ HANYSÓW!! ANTYŚLĄSK!!!!!!!!!!!!!!!!! ++++++++++++++++++++++++++ Moje miasto tylko graniczy ze śląskiem Mieszkam w ZAGŁĘBIU DĄBROWSKIM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pioteras Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.org.pl / 10.1.4.* 04.09.03, 00:50 Autorka artykułu pani Angelika Swoboda zna sie na samochodach jak ja na koniach.Co ona moze wiedziec o tuningu kiedy nigdy w zyciu sie nim nie zajmowała.Pewnie jest typowa baba za kierownica!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dobrzepoinformowany Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 13:05 to ja mam nadzieje gnoju ze tobie sie kiedys gleboko wbije przynajmniej modle sie o to zastanow sie co ty napisales. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jarasss Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: phoenix:* / 192.168.5.* 04.09.03, 00:55 Znam Igiego od przedszkola. Nie chce go usprawiedliwiac bo nie umiem. Denerwuja mnie tylko pismaki wstretne co oparły artykuł o plotki gapiów. Żaden zakład i żadne inne bzdury. Miał chłopak zakret w życiu, zbyt mieki jest, teraz ma jeszcze wiekszy. Wszystko rozegrało sie na tle zapaści psychicznej. Facet z laguny wyjdzie z tego, mój kolega nie wiadomo. Lekarze daja 10%. Ten tekst ze policja sprawdza itd. - inwencja twórcza pismaka lub niebieskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomo Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: 213.76.145.* 04.09.03, 08:19 Brak mi slow.. zdarzyla sie tragedia, chlopak mial kompletna zapasc psychiczna (racjonalnie tego sie nie da wytlumaczyc) a autorka tego artykulu, lowczyni sensacji, probuje sie wylansowac i zrobic z siebie gwiazde :( Kobieto, co ty za bzdury wypisujesz?? Jakie narkotyki?? Jaki zaklad?? Skoro mieszkal w poblizu wypadku, doskonale sobie zdawal sprawe z tego, ze w godzinach szczytu przejechanie ta ulica pod prad nie jest mozliwe! Tym bardziej, ze predkosc ponoc mala nie byla.. I co ma do tego fakt, ze wczesniej przekroczyl predkosc o 40-50km/h ?? Co to ma do wspolnego w porownaniu do podjecia takiej decyzji?? Osobnym problemem jest fakt spowodowania powaznego zagrozenia innym, ale ludzie.. On ciagle walczy o swoje zycie! Odpowiedz Link Zgłoś
swir1945 Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc 04.09.03, 10:37 Skoro miał zapaść psychiczną, to mógł skoczyć z dachu wieżowca, albo podciąć sobie żyły, ewentualnie się powiesić. Wtedy zrobiłby krzywdę tylko sobie. Ale ten idiota wjechał pod prąd w dwupasmową drogę (a warto wiedzieć, że to jedna z najruchliwszych arterii Sosnowca) i naraził na utratę zycia i zdrowia kierowców pojazdów, które akurat się tamtedy poruszały. Jakoś mi nie żal kolesia, który chciał zabić innych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomo Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: 213.76.145.* 04.09.03, 11:32 Proponuje powstrzymac sie z takimi komentarzami do czasu wyjasnienia sprawy.. Nie wiadomo jak bylo dokladnie, nie wiadomo co myslal, i chyba nie wiesz co bys czul gdyby to byla osoba, ktora znasz.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 7erzy Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 13:06 Zgadzam sie z Toba TOMO! Z kazdym slowem. Jestes kolejna osoba ktora rozumie o co chodzi. Teraz nie wazne dlaczego to zrobil ale kiedy wydobrzeje. A policja i biegli sadowi sa od tego zeby wyjasnic ta sprawe a nie pismaki czy osoby na forum ktore tak naprawde pisali by inaczej gdyby tylko znali Igiego. I napewno sie z tym zgodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dobrzepoinformowany Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 13:10 zgadzam sie z 7erzym i tomo to prawdopodobnie jedyni ludzie ktorzy spogladaja na ta sprawe w miare obiektywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 7erzy Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 04:55 bo tylko w ten sposob trzeba na to patrzec! ale niektorzy beda teraz gdybali "co by bylo kiedy...". niewazne! zrozumcie! sprawa jest juz skonczona - stalo sie. nie cofniecie czasu i nie zmienicie historii. igi wyjdzie z tego - zobaczycie! a te posty sa dla niego i jego rodziny by ich pocieszyc i zeby wiedzieli ze zalezny nam wszystkim rozsadnym ludziom zeby zyl i byl z nami. pozdro dla wszystkich znajomkow igiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: solOOtek Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: rudna1.ul* / 192.168.0.* 04.09.03, 10:12 chroń go Boże przed ludźmi w niebieskim kolorze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mihoo Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 13:36 Zdrowie człowieka jest najważniejsze, oby wszystko było ok . I mam nadzieje że autorka tego artykułu sie jakoś zrehabilituje w stosunku do nas tzw. "tuningowców" z racji tego jak zostaliśmy przedstawieni społeczeństwu. W Sosnowcu są i będą miłośnicy tuningu (to jest hobby jak kazde inne, i nie jest zakazane ). Odpowiedz Link Zgłoś
js72 proces w Warszawie 04.09.03, 14:01 www1.gazeta.pl/warszawa/1,34862,1651535.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemuk Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: 213.186.86.* 04.09.03, 16:00 artykuł jest bzdurnu, mija się z prawdą, a legendy powstają... oby I.. wyszedł z tego! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: blah Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: 80.48.246.* 04.09.03, 20:54 moim skromnym zdaniem wiekszosc z was nie wie co pisze, a przedewszystkim nie ma pojecia na temat ludzkiej psychiki i co sie moze stac z kims, kto przezywa zalamanie psychiczne. prosze was o zejscie z chlopaka, ktory walczy o zycie i zacznijcie oceniac swiat gdzie indziej. ... aby wyjac drzazge z cudzego oka wyjmij belke ze swojego... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 7erzy Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 21:03 popieram!! jestem za!! o to mi chodzi od samego poczatku!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szeli1 Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.tvtom.pl / 192.168.4.* 04.09.03, 23:01 ja również jestem jak najbardziej za !!! Popieram ludzi, którzy są teraz razem z tym kolesiem i oby jak najszybciej wracał do zdrowia ! Pozdrowienia od całego składu Sosnowieckiego Klubu Tuningowego - trzymaj się chłopie jesteśmy z Tobą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: koles Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: phoenix:* / 192.168.5.* 04.09.03, 23:06 popieram tuningowcow i sam jestem ich zwolennikiem, ale co to ma wspolnego z jazda pod prad w godzinach szczytu, to przeciez nie wina tuningu tylko kierowcy, mieszkam przy tej ulicy podobnie jak kierowca i przjechanie tej ulicy pod prad nie jest mozliwe, wiec co on sobie myslal ? jedyne co sie nasuwa to ze chcial sie zabic :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: indi Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 23:50 hej ty pismaku je.... ciekawe jak bys pisala jak ty bys byla w takiej sytuacji SMIERC TAKIM JAK TY klamiesz jak pies w tym artykule tuning swoja droga a to co zrobil to co innego(moze mial powod ale mogl wybrac inna droge do smierci wybral ta i to nie powod zeby wieszac na wszystkich z sosnowca psy) i nie ma nic do rzeczy nie wieszaj psow na innych pewnie sama zasuwasz jakims malczanem tamujac nim ruch na ulicy zastanow sie co piszesz napisz prawde a nie klamstwa i obelgi pewnie jestes pismaku je..... hanysem !!!!!!!!!!!!!! hej pismaku jeden pewnie sama jestes w jakies sekcie stuknij sie w mozg jesli go masz !!!!!!!!!!!!!!! na miejscu twojego szefa za te klamstwa w artykule bym cie z roboty wywalil!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KAJ-xxx Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.proxy.aol.com 05.09.03, 00:15 Ale macie pierdolca. Przeciez on targnal na zycie niewinnego czlowieka. Dla Was to nic bo on walczy o zycie. Przeciez on nie chce zyc. A gdyby w tym samochodzie byli dzieci, to do jasnej cholery tez nic sie nie stalo.Tylko sie liczy Wasz kolego-idiota. Albo jakis szpaner. Jak to wytlumaczyc. A co wam zawinila dziennikarka. Napisala co sie ludzie domyslali. Bo jak ten debilizm wytlumaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szeli1 Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.tvtom.pl / 192.168.4.* 05.09.03, 00:37 To nie my jesteśmy debilami tylko ci, którzy udzelili tej kobiecie informacji ... "koleś był najprawdopodobniej pod wpływem narkotyków albo, że założył się z kumplami" i z takich plotek ludzie wnioskują, że tuningowcy to porąbani ludzi, a my niczym się nie różnimy od innych tylko nasze samochody się wyróżniają z pośród całego stada normalnych furek. Wkurzają mnie tacy ludzie jak ty KAJ-xxx ! Co ci to da, że napisałeś "a jakby w samochodzie były dzieci ?" Na szczęście wszystkich poszkodowanych, w wypadku nie brały udziału dzieci i nie rozumiem po co roztrząsać ten temat dalej ?! Fakt jest taki, że ten co spowodował wypadek i tak ma już za swoje-walczy o życie - już nie jedna osoba napisała :jak byś się czuł jak by to ktoś z twoich kumpli albo rodzinki był na miejscu tego gościa" ?? pewnie nie było by ci już tak wesoło jak teraz ! Ofszem wina jest po stronie naszego kumpla i nie da się tego ukryć, mógł wybrać inne rozwiązanie, ale nie są zanne granice ludzkiej wyobraźni. A tak na marginesie pewnie sam jeździsz jakąś padaką, która blokuje drogę ! Poprostu zazdrościsz tym, którzy mają od ciebie lepsze fury i nie możesz tego przełknąć ! Dobra szkoda się męczyć pisaniem na temat takiego gościa jak ty ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 7erzy Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 05:01 tuning a wypadek to dwie rozne rzeczy! bezsensowne pisanie jest tu ze ktos jest z jakiegos klubu tuningowego i wypiera sie ze u niego w klubie to sami porzadni i nikt nie szaleje. piszecie posty ktore nie maja zwiazku ze sprawa! przeczytajcie artykul i wtedy wejdzcie na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kicuś Czy hobby pod nazwą tunning to zło?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 08:37 Ten artykuł oczernia ludzi których pasją są auta i tuning. Dla ludzi którzy nie wiedzą co to jest tuning pisze, ze jest to przerabiania auta zarówno pod wzgledem stylistycznym (czytaj zmiana koloru auta, spojlery, halogeny itd) jak i pod wzgledem przeróbek silnika (czytaj obróbka głowicy, dokładanie turbospreżarke itp) oraz zabudowy audio co po cześci też mozną nazwać tuningiem. W kazdym razie każdy tuningowiec nie robi to po to aby sie rozwalić, aby sie scigać na ulicach, aby jeździć pod prąd. Tuning to hobby, pasja. Przecież są legalne firmy które sie zajmują profesjonalnie tuningiem. Ludzi opisanych w tym artukule można nazwać piratami drogowymi. Tuningowcami może i też są ale tuning to nic złego. To nie tuning odpowiada za ten wypadek tylko kierowca!! Osobiscie jestem zbulwersowany tym artykułem i tym jak przedstawiono świat tuningu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kisiel Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 09:48 Ten artykul jest stekiem bzdur, jedynym faktem jest to ze facet jechal pod prad, reszta o "tuningowcach", narkotykach, 200 furach pod hipermarketem, to zapychacz szpalty, dziwie sie ze Gazeta Wyborcza drukuje takie brukowe kawalki... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KAJ-xxx Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.proxy.aol.com 05.09.03, 10:52 To w takim razie nic sie nie stalo? Dziwne A tak poprawdzie "Udez w stol a nozace same sie odezwia" To skad te wielkie podnoszenie glosow. Czyli cos w tym musi byc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mar64 Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.polnettrade.com.pl / 192.168.103.* 06.09.03, 00:04 moze kto mi powie czy Igi przezyl ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 7erzy Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.03, 13:29 jest po 1 operacji. igiego czeka jeszcze jedna operacja na noge. jego stan jest stabilny. teraz moze byc juz tylko lepiej. kierowca laguny tez jest po operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: prezes z piastow Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.03, 00:54 Gazeta ma na celu informowac a nie prowokowac !!! - to do autorki artykulu Angeliki Swobody Jak piszesz o samochodach (jak widac temat dla ciebie zupelnie obcy) to dowiedz sie troche czegos na ich temat. Albo podajesz marke auta albo nazwe modelu albo jedno i drugie np.Fiat Brava, Daewoo Lanos, Renault Laguna. (w twoim artykule jest Fiat, Lanos, Laguna - zenujace !!!) NIE opieraj swoich wypowiedzi o to co mowia ludzie zwlaszcza tacy co szukaja sensacji, stwierdzenia zachowaj do czasu wyjasnienia sprawy. Radze takze zapoznac sie ze zjawiskiem tuningowcow i czerpac informacje takze z innych zrodel (nie tylko co mowia ludzie nie majacy pojecia o sprawie) Zycze postepow przy nastepnym artykule. :))) Zycze takze chlopakom szybkiego powrotu do zdrowia. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jacek Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: 80.48.246.* 06.09.03, 02:28 Ludzie! Czego wy się spodziewacie po niedouczonej babie,która o tuningu wie tyle co ja o serniku i muchomorach. Jedno jest dobre, drugie be. Więc i jej wiedza ogranicza się do tego. Nie do przyjęcia jest natomiast generalizowanie zjawiska piractwa drogowego i przyszywanie mu etykiety tuningu. Ciekawe co by napisała jak za kierownicą tego samochodu siedziałby emeryt - pewnie " emerytowany tuningowiec jechał pod prąd itd. pierdu pierdu. Generalnie chodzi o to żeby dać ludziom następną sensację. Jak to ładnie brzmi w gazecie ..."sekciarze" "banda kibiców" a teraz "tuningowcy". Całe szczęście ,że w tym kraju broń palna nie jest ogólnie dostępna bo pewnie większość społeczeństwa byłaby w/g Pani Swobody bandytami. To co się stało to kolejny ewenement typu Lublin, Toruń czy inne miejsca gdzie ludzie źle skończyli. To co zrobił ten człowiek było beznadziejne i żałować należy go jako człowieka ale nic nie może usprawiedliwiać jego głupoty.Jak miał zakręt to mógł sobie jako miłośnik motoryzacji jakieś drzewo wybrać a nie narażać innych.Ja przynajmniej do tuningowców bym go nie zaliczył. Co do samego zjawiska tuningu, to czego się można spodziewać? Zawsze znajdzie się grupa ludzi którym nie będzie się to podobało.Ale niestety nie żyjemy w Chinach. To niezbyt stare zjawisko, więc wszystko co nowe w naszym społeczeństwie jest ciężkie do przełknięcia.Ciekawe tylko dlaczego Policja nie goni ludzi skaczących głową w dół z uwiązanymi na sznurku nogami. Przecież to bardziej niebezpieczne niż tuning. No ale fakt nie mają dowodów rejestracyjnych i nie za bardzo jest się czym popisać chyba ,że sznuki im będą zabierać.A tuningowcom proszę....Pan Policjant mówi walczymy z tym zjawiskiem...... za głośny wydech , przyciemnione szyby, neony pod samochodem , brewki na lampach.Kurcze jak przestępcy. I to jest szkodliwe? A może by tak pogonić te dymiące , przeciążone do bólu ciężarówy które niszczą i tak paściate drogi. E! Za dużo roboty . Dla mnie to trzeba podziwiać tych od sznurka za odwagę,że nie narobią w gacie i tych od tuningu za ciężkie miesiące pracy i niemałe pieniądze włożone w modyfikacje swoich samochodów. I Ci od sznurka mogą skakać byle gdzie, a co mają robić tuningowcy? Może Pani Swoboda ,albo Pan Policjant pokażą choć jedno legalne miejsce gdzie ci ludzie mogą wypróbować efekt swojej pracy. Nie ,nie pokażą bo każdy ma to słodko gdzieś. Dziennikarze mają o czym gryzmolić, policja ma kogo gonić a władze miast mają wazelinę w uszach i udają ,że o niczym nie słyszeli. Więc spokojnie bo nic się póki co nie zmieni. Jacek ten od tuningu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wanghog Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 192.168.6.* 08.09.03, 12:49 Redaktor który napisał ten durny artykuł nic nie wie.I sugerował bym się najpierw zorientować w temacie, a nie pisac głopty i bajki komiksowe z serii"Tytus,Romek i Atomek" kto tej Pani dal prawo do pisania tematyki której nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wanghog [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 192.168.6.* 08.09.03, 13:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piechur Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.bluu.net / 192.168.2.* 08.09.03, 14:48 1. Artykuł był napisany na kolanie, pani redaktor się nie przepracowuje. Niedobrze. 2. Kolo z fiata nie zasługuje na litość, sam jest sobie winien i dostał co chciał. 3. Wjechanie pod prąd na zatłoczoną drogę podpada pod usiłowania morderstwa (losowo wybranego człowieka). Niedobrze. 4. Tuning mi zwisa luźno koło ucha. 5. Nielegalne wyścigi są dobre dla niewyżytych seksualnie baranów, którzy mają w głowie tyle samo oleju co kolo z Fiata. A to do Hanysa: Niemcy precz z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szeli1 Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.tvtom.pl / 192.168.4.* 08.09.03, 15:26 skoro ci wszystko wisi to po jaką cholere zaśmiecasz to forum ?? a pozatym rasiści na syberię !!! Niemcy reprezentują porządny tuning i to są ludzie od których trzeba się uczyć a nie wysmiewać ich albo wyganiać !! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ja Riposta IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 17:01 nie rozumiem dlaczego wiekszosc uwaza ze to idiota, kretyn, dzieci w samochodzie a tym bardziej ze to poszlo o zaklad, narkotyki itd... zyczmy Igiemu zdrowia i jak najlepszego rozwiazania tej sprawy... I prosze ludzi ktozy wykazuja jaki kolwiek rasizm regionalny aby weszli sobie na chat i tam swoj (i to jest wlasnie) kretynizm ujawniali... A pani od artykulu powinna sprostowac cala sprawe i drugim razem nie dac takiej plamy! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 7erzy Re: Riposta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.03, 22:42 Jestem za! Zgadzam sie z Toba! Z Igim juz lepiej niz na samym poczatku (zaraz po wypadku). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cover Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: 80.48.246.* 10.09.03, 23:18 Gość portalu: piechur napisał(a): > 1. Artykuł był napisany na kolanie, pani redaktor się nie przepracowuje. > Niedobrze. > 2. Kolo z fiata nie zasługuje na litość, sam jest sobie winien i dostał co > chciał. > 3. Wjechanie pod prąd na zatłoczoną drogę podpada pod usiłowania morderstwa > (losowo wybranego człowieka). Niedobrze. > 4. Tuning mi zwisa luźno koło ucha. > 5. Nielegalne wyścigi są dobre dla niewyżytych seksualnie baranów, którzy mają > > w głowie tyle samo oleju co kolo z Fiata. > > A to do Hanysa: Niemcy precz z Polski. Zgadzam się w 100% ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OLO Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.03, 19:51 Hmmm powiem to tak osobiscie nie znam Igiego ale niech wraca do zdrowia !!! 7erzy masz racje ale niektorzy PIE***LA PoZdRaWiAm Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 7erzy pOdZiEkOwAnIa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.03, 22:59 Dziekuje wszystki znajomym, kolegom za dobre slowan na forum. Jest to bardzo wazne, ze nawet w takiej sytuacji trzymamy sie razem :) Igi jak wyjdzie z tego na dobre napewno bedzie sie cieszyl jak przeczyta mile slowa od swoich znajomkow. Wszystkim, ktorzy napisali pozytywne slowa w postach mowie dziekuje. Pozostalych olewam. Trzymajcie sie i pamietajcie o tym, ze jestesmy razem. DZIDA dla calej S-C. Tuning rules :P 7erzy - czlonek niezrzeszonego teamu tuningowego DZIDA :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mihoo Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.03, 15:10 Niech Dzida będzie z nami!!! Damy rade!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sandwich Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 15:42 Dziś po południu nasz kolega saper, będący na zakręcie życiowym mający straszne wewnętrzne problemy próbował wysadzić się w centrum miasta. 35 osób nie żyje, a nasz kolega przebywa w stanie ciężkim w szpitalu. Wszyscy modlimy się o jego zdrowie. Jest przecież takim wspaniałym kolegą. Prezes Kółka Saperów Amatorów w Piździowie Wielkim Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 7erzy Re: 22-latek z Sosnowca spowodował wypadek, jadąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.03, 12:49 twoja ironiczna wypowiedz swiadczy ze nie spotkalo cie nic podobnego. jak sie z tym zetkniesz to zrozumiesz. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś