aezgrudzien 24.02.10, 13:44 jak uważacie jakie punkty kultury, rekreacji i sporu, sklepy, ośrodki uatrakcyjniły by miasto? Mieszkam tu od 25 lat i wciąż jest tak samo... dlaczego??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aezgrudzien Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 26.02.10, 11:33 bardzo proszę o odpowiedź może wspólnie coś wymyślimy i nasze władze lub sami mieszkańcy coś wskórają... Odpowiedz Link Zgłoś
cage00 Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 26.02.10, 14:43 z tymi władzami to ewidentnie żartujesz, a mieszkańcy... myślę że Wółomin nie jest jeszcze gotowy na takie inwestycje pod względem struktury społecznej... Odpowiedz Link Zgłoś
klaxq Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 01.03.10, 11:46 Mieszkam w Wołominie od 2,5 roku i niestety muszę zgodzić się z autorką tematu. Szaro i ponuro. I podejrzewam że szybko się to nie zmieni. Na szczęście fajny (prawdopodobnie) basen się buduje, kino mamy, tylko brakuje jakiegoś parku z ławeczkami co by można sobie na spacer pójść. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza54 Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 01.03.10, 14:57 Kawiarenek na placu z wodotryskiem Odpowiedz Link Zgłoś
cirrus4 Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 22.03.10, 22:27 Nie ma kawiarni, nie ma ławek. Dominują karkowe kebaby i banki. Odpowiedz Link Zgłoś
aezgrudzien Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 26.03.10, 10:10 no to już mamy pomysły! ale może coś więcej... wierzę, że silnym głosem coś wskóramy :) ja bym chciała, aby został zmodernizowany park przy stacji Wołomin. mogłaby pojawić się też fontanna ale bardziej klasyczna niż ta na 1 maja, więcej ławek stolików i krzaczków, kwiatków i koniecznie plac zabaw ZAKAZ WYPROWADZANIA PSÓW! w tej chwili jest to dom wron i innego "gównianego" ptactwa, a także wybieg dla psów. fajnie by było zmniejszyć trochę pętle autobusów (one i tak zakręcają obok nowej biblioteki bezpośrednio na Słoneczna i rzadko zajeżdżają na postój) i np zamknąć na tym odcinku ulice warszawską, a postój taksówek przesunąć za UP i zrobić deptak.... oj to chyba naprawdę nierealne wizje... lecz wciąż nie wiem dlaczego miasto i tak nie traci na takiej inwestycji... przecież niczego nie zamkną... i miło by było zobaczyć trawę na placu zabaw za bankiem pko i co będzie z byłym globi??? Odpowiedz Link Zgłoś
klaxq Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 28.03.10, 17:43 Na ten teren pod globim znalazł się podobnoż jakiś właściciel i się procesuje z miastem, tak ktoś kiedyś napisał. Park przy stacji jest faktycznie zasyfiony i ponury. Byłem tam tydzień temu i jest tragedia, zwłaszcza z tym brudem który wyszedł po stopnięciu śniegu. Miasto chyba zapomniało o sprzątaniu. Czy w Wołominie nie odbywają się niedługo jakieś wybory ? Coś tak mi się ubzdurało. Może to okazja aby zacząć nagłaśniać ten PROBLEM miasta ? Odpowiedz Link Zgłoś
aezgrudzien Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 07.04.10, 16:48 głosić problem do miasta... jestem za! tylko jak to zrobić.... dwa głosy nie wystarczą i chyba trzeba mieć pomysł co chcemy zrobić co chcemy mieć a czego nie więc rozpoczynam listę: 1. większe dbanie o czystość miasta- więcej koszy na śmieci, regularne czyszczenie ulic LASKÓW 2 proponuję zrobić coś z BIAŁYMI BŁOTAMI w końcu to był kiedyś rezerwat- bo teraz to chyba już tylko śmietnisko... 3 całkowita modernizacja paru przy stacji i samej stacji pkp może też... wybory powiem szczerze z wielkim bólem i żalem nie wiem :( ps ciekawe czy jak już się wyprocesuje to zostanie mu trochę kasy na jakąś fajną inwestycję :p Odpowiedz Link Zgłoś
aezgrudzien Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 07.04.10, 16:50 zapomniałam pochwalić BASEN TO EXPRESOWA BUDOWA BRAWO!!! może więcej się takich pojawi np. modernizacja kina :) Odpowiedz Link Zgłoś
mysza54 Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 10.04.10, 09:16 Zamknąć ul. Kościelną od Legionów do Daszyńskiego i zrobić deptak. Przy Moniuszki w pijackim parku zrobić plac zabaw dla dzieci, miejsce fajne i ogrodzone. Kawiarenki i parasolki latem!!!np. na "patelni".Dzieci chlapią sie w wodotrysku a mamusie i tatusie siedzą na powietrzu przy kawce, jak w innych bardziej cywilizowanych miastach:) Odpowiedz Link Zgłoś
aezgrudzien Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 14.04.10, 16:03 bardzo dobre pomysły :) oczywiście nie zamykamy wątku tylko dalej robimy listę pomysłów dla Urzędu Miasta :) Odpowiedz Link Zgłoś
sunlife44 Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 17.04.10, 21:39 NAJBARDZIEJ BRAKUJE MI PARKU. ale takiego normalnego a nie 5 drzew na krzyż. W Wołominie mieszkam od 4 lat i najbardziej brakuje tu zieleni, miejsca gdzie można usiąść i porozmawiać, gdzie można by pospacerować bez ulicznego zgiełku. w Chełmie na Lubelszczyźnie jest extra park na górce... miasto na wschodzie a po pół roku zmienia się nie do poznania. a Wołomin jaki był taki jest.. powstają tylko nowe mini bary. Odpowiedz Link Zgłoś
aezgrudzien Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 14.05.10, 17:34 bardzo dziękuję za głosy piszmy dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
klaxq Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 16.05.10, 00:26 -Więcej ławek na tzw. patelni. -Modernizacja syfu przy ul. Mickiewicza, tj. ten pseudo park z dwoma boiskami. -Zajęcie się terenem pod carrefurem (przy stacji). Sporo się jeszcze znajdzie. Jednakże mentalność mieszkańców miasta ( (po części) jest jak widzę zbliżona do "sąsiadów" z mojego bloku. Tragedia jednym słowem. Szybko się to nie zmieni niestety. Przynajmniej nie w tym pokoleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zorianna Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 06.07.10, 23:12 Ja ponuję posprzątać pijacki park na moniuszki i zorganizować tam park zabaw dla dzieciakow taki z prawdziwego zdarzenia,ścianki wspinaczkowe,tor rolkowy... itd,za mało jest też miejsc gdzie mozna pójść nie koniecznie na piwo...Herbaciarnia malutka, a poza tym to chyba tylko kebab lub pizzeria,o sorry jeszczenaleśnikarnia kolo sz.p.nr5 :( Odpowiedz Link Zgłoś
aezgrudzien Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 13.06.10, 13:45 przy stacji pkp wyburzono stary dom jakie my mamy propozycje zagospodarowania tego terenu ??? mój pomysł: skatepark :) super lokalizacja, duża powierzchnia, obok osiedle, z pewnością przyjechali by mieszkańcy innych miejscowości :) Odpowiedz Link Zgłoś
cirrus4 Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 15.06.10, 18:46 Fajny pomysl. Ja neistety na roleczkach tylko parkingi lidlowski i kauflanda rozjezdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
klaxq Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 28.06.10, 09:52 Jak sami widzicie... frekwencja osób chcących coś zrobić jest ogromna". Niestety, nasze miasto jeszcze długo zostanie "dziurą zabitą dechami". Niewiele się tu robi aby uprzyjemnić wolny czas np. młodym rodzicom (bo ile można siedzieć na patelni). Jazda wózkiem z dzieckiem po mieście mniejszymi i spokojniejszymi uliczkami to porażka, lepiej już iść ulicą. Do niedawna, gdy nie posiadałem na stanie małego brzdąca nie zwracałem aż tak wielkiej uwagi na takie rzeczy. Dopiero teraz uświadomiłem sobie co tu się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
klaxq Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 06.07.10, 14:17 Dzieje się !!! W menelskim parku przy Mickiewicza będzie plac zabaw itp....i to w tym roku. Brawo ! Odpowiedz Link Zgłoś
bogiemslawiena może nie w Wołominie, ale blisko 08.07.10, 21:20 ...bo w Kobyłce - zakładam pracownię ceramiki i od początku sierpnia będzie można chodzić do mnie na zajęcia. Mile widziani i dorośli i dzieci :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bogiemslawiena Re: może nie w Wołominie, ale blisko 08.07.10, 21:21 Zapomniałam dodać: www.operagliniana.pl bogiemslawiena napisała: > ...bo w Kobyłce - zakładam pracownię ceramiki i od początku sierpnia > będzie można chodzić do mnie na zajęcia. Mile widziani i dorośli i > dzieci :-) > Odpowiedz Link Zgłoś
talablaska Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 09.07.10, 16:41 Ja bym zaczęła od bardziej przyziemnych rzeczy :) . Mieszkam po drugiej stronie torów gdzie nawet sklepy można policzyć na palcach jednej ręki. Mieszkam w mieście powiatowym, w którym na ul. Piłsudskiego kończy się chodnik i żeby dostać się do domu ul. Radzymińską, trzeba iść po ulicy, bardzo przyjemnie się idzie zwłaszcza kiedy przed sobą prowadzi się wózek i ma się wrażenie że każdy samochód wjedzie w moje dziecko... Zwłaszcza że pełno tam zakrętów i pędzących piratów. Po tej stronie nawet latarnie nie działają, no może co druga i co chwila, a to się wyłącza, a to się włącza ( a podobno jakiś dwa lata temu była akcja ze stawianiem nowych latarni, do mnie nie dotarli). Co do Białych Błot, to faktycznie potwierdzam, świetne miejsce, totalnie nie zagospodarowanie. Szkoda że robi się tam wysypisko śmieci... Nie dość że po lesie walają się butelki, zderzaki, błotniki i inne dziadostwa, to na samych błotach ,można podziwiać opony, lodówki i wersalki...tragedia!!! Jest mnóstwo do zrobienia, ale podejrzewam, że nic się tu nie da zdziałać, przecież mamy kryzys i Urząd musi oszczędzać... Odpowiedz Link Zgłoś
darek79wolomin Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 10.07.10, 23:38 Prawda jest taka że w miasteczkach satelitarnch Warszawy nic się nie inwestuje . Urodziłem się w Wołominie i mieszkam tu od 1979 roku , droga dojazdowa do Warszawy jest taka sama jak była 30 lat temu . Pytanie DLACZEGO . Większość mieszkańców pracuje w Warszawie ale wekeendy spędzamy gdzie ... ? W Wołominie , Kobyłce , Klębowie itp . Potrzeba placów zabaw dla dzieci , parków . Władza ma to wszystko głęgoko ... ;-) . Odpowiedz Link Zgłoś
pan_w_muszce Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 02.09.10, 12:51 Nie mogę się z zgodzić z tym, że nic nie możemy zrobić by ożywić nasze miasto. W Wołominie mieszkam nieco dłużej niż Darek i zawsze powtarzałem że wybory to nie przelewki i nasze władze trzeba wybierać z głową, tak by potem nie żałować. To nie może być tak, że wytwarza się podział na MY - mieszkańcy i ONI - niedostępna dla zwykłych ludzi władza. Bo w teorii wszyscy powinniśmy mieć na celu dobro naszego miasta. W praktyce, jak widać, niestety różnie wychodzi.... Dlatego myślę, że warto jest się przyjrzeć społecznej inicjatywie zmiany obecnego burmistrza i odwiedzić stronę www.zmienburmistrza.pl Wydaje się że ci ludzie rzeczywiście mają energię, chcą działać i coś zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
aezgrudzien Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 18.11.10, 20:07 PODBIJAM TEMAT!!!!! PRZED WYBORAMI JEST BARDZO AKTUALNY :) MOŻE KIEDYŚ PRZECZYTA TO JAKAŚ "WŁADZA" Odpowiedz Link Zgłoś
aezgrudzien Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 25.12.10, 13:56 Wołomin przybrał barwę srebrno błękitną (czyli jaśniejszy szary) :D otwarty mamy plac zabaw dla dzieci /Moniuszki/ i zaraz tylko patrzeć jak będzie basen... może do lata jakiś inwestor otworzy kawiarenkę albo ogródek w jakimś przyjemnym miejscu :) zbierajmy podpisy może nasz nowy burmistrz tu zajrzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
sunlife44 Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 29.12.10, 14:28 może ktoś już wie co się stanie z terenem po globi?? Odpowiedz Link Zgłoś
mleczoj Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 05.02.11, 01:35 chyba ciągle się procesują o ten teren...a znając nasze sądy to pewnie jeszcze z 10lat będziemy ten "cudny" płot oglądać...smutek, jak to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
mleczoj Re: dlaczego Wołomin jest szary??? 05.02.11, 01:36 tiaa...:) Kebab - to najszybciej :P hmm...ale chyba gdzieś obok nas McD mają budować (hie hie) Odpowiedz Link Zgłoś