Dodaj do ulubionych

Szukam dobrego przedszkola w Wołominie

23.02.12, 13:24
Jak w temacie :)
Moja czteroletnia córcia chodzi do przedszkola niepublicznego w Kobyłce, jednak nie jestem zadowolona i chciałabym ją przenieść.
Zależy mi żeby przedszkole miało status placówki niepublicznej i żeby funkcjonowała w nim zerówka (nie chciałabym za rok znów przenosić jej do nowej placówki).
Proszę o radę,.
Obserwuj wątek
    • olciaalcia Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 24.02.12, 09:03
      Moja córka chodzi to przedszkola nr 6 i jestem bardzo zadowolona. Mają tam oddział zerówkowy.
      • corvetta5 Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 31.03.12, 21:18
        Większość przedszkoli państwowych w Wołominie jest bardzo dobra. Z prywatnych polecam tylko i wyłącznie trzy: Krasnala przy Zakładowej i Kurkowej, Tęczową Krainę przy Kościelnej i Krainę Przedszkolaków przy Kurkowej, przy czym z tego co wiem zerówkę prowadzi z nich tylko Krasnal.
    • sprawo-zdanie Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 20.10.12, 18:50
      ja moge polecic tumirai, co prawda bardzo trudno tam sie dostac (niektorzy zapisuje sie rok wczesniej) ale maja piekny ogrod, swoja koze i kroliki a moje dziecko nie chce wychodzic do domu. W poprzednim przedszkolu nie bylo zebran, malo prac plastycznych... No ale tumirai do najtanszych nie nalzey to tez moze byc bariera. A znacie dobry zlobek? Kobylka, Wolomin?
      • adult.mama Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 09.04.15, 14:25
        A ja nie polecam Tumiraia ponieważ zabrała z tamtąd swoje dziecko. Posiłki są dzielone na 3, pięcio było wiecznie głodne, podwieczorek do mini danonek i jeden petitek, ale nie paczka tylko herbatnik. Dodatkowo moje dziecko mówiło ze Pani często wierzy sale i ze jest zimno. Oczywiście zwróć uwagę na frekwencję w sali, tam było mało dzieci bo podobno panował cały czas jakiś nowy wirus. Moim zdaniem było to spowodowane wietrzenie sali i dodatkowo dzieci nie wychodziły na spacery ylko wyganiać się na dworze. Teraz przenioslam dziecko i juz tak nie choruje. Dodatkowo było tam bardzo drogo. A i najważniejsze to nie jest przedszkole Montessori tylko ma tę chwyta nazwę na stronie. Nauczycielki są co chwile nowe duża rotacja. Przez kilka miesięcy nie było zebrania. Nie posyłaj a dziecka. Tam wcale nie czeka się rok, tam są pustki.
        • managr Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 24.09.15, 15:36
          potwierdzam, ze przedszkole tumirai to porazka. Wcale nie maja ładnego ogrodu, jest tylko popalona trwawa. Z montessori to tylko nazwa nic więcej i mało jedzenia. Polecam nowo otwarte przedszkole ABC w Wołominie blisko rynku. Fajnie jest i dośc niedrogo
          • mamafama Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 02.01.16, 18:10
            to niesamowite jak potrafi działać konkurencja :) mamy zdrowe posiłki, nikt niczego nie dzieli. Montessori to nasza pasja, poparta merytoryczną współpracą z wieloma ośrodkami. Mamy największy plac zabaw z przedszkoli niepublicznych :)
            • managr Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 30.03.16, 16:44
              to nie konkurencja, mój siostrzeniec do was chodził i siostra go zabrała własnie z powyższych powodów
        • dorota848 Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 17.01.16, 18:04
          Ja polecam Tumirai, mam tam 2 dzieci. Mają sporo zajęć, angielski codziennie, francuski 2 x w tygodniu, dodatkowo gimnastyka korekcyjna i zajęcia taneczne. Fakt, że cena za wyżywienie 11 zł to sporo, ale biorąc pod uwagę fakt, że jadłospis przygotowuje dietetyk, jedzenie ogranicza cukier i produkty przetworzone to duży plus.
          • bodi252 Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 04.02.16, 19:50
            Ja polecam Abc ... na Matejki 25, córka chodzi tam od września. Mają własną kuchnie - posiłki nielimitowane. Z zajęć to na pewno rytmika, angielski, zajęcia logopedyczne, kącik kulinarny fantastyczne soki wyciskane, pizza, pierniki i to wszystko własnymi rączkami zrobiła moja córa.
            Czesne też przystępne z wyżywieniem 490 zł miesięcznie.
      • ronia31 Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 09.04.15, 15:27
        Klub Urwisów na Długiej kameralnie i ciocie są świetne !
    • wykopalisko Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 13.11.12, 10:58
      Ja polecam Baśniową Krainę przy ul. Orwida.
      • olitata Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 14.01.13, 22:00
        ja tez bardzo polecam to przedszkole chodzi tu nasz syn jesteśmy bardzo zadowoleni, jest zerówka ,bardzo miłe nauczycielki, dużo atrakcji ,zajęć dodatkowych,a ceny umiarkowane,od przyszłego roku zapisujemy równiez córkę do grupy żłobkowej
    • 7k2 Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 16.05.14, 10:49
      A moje Dziecko chodzi do Niepublicznego Przedszkola Wesoła Chatka w Wołominie i jestem bardzo zadowolona. Właśnie jesteśmy po zebraniu dla rodziców dzieci 5 i 6 letnich i od września będziemy mieli dodatkową pomoc psychologiczną. Mają kłaść nacisk na autorski program pani psycholog dotyczący dzieci wyjątkowo uzdolnionych oraz specjalne, profesjonalne przygotowanie dziecka do pójścia do szkoły. Jestem pod takim wrażeniem ostatniego zebrania, że choć żadko uczestniczę w takich dyskusjach to uznałam, że należy się napisanie czegoś na ten temat.
    • fuk.s11 Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 12.07.14, 14:34
      Przedszkole kraina przedszkolakow ma oddzial zerowkowy od poczatku istnienia, moje dziecko wlasnie zakonczylo w tym przedszkolu edukacje
      > Moja czteroletnia córcia chodzi do przedszkola niepublicznego w Kobyłce, jednak
      > nie jestem zadowolona i chciałabym ją przenieść.
      > Zależy mi żeby przedszkole miało status placówki niepublicznej i żeby funkcjono
      > wała w nim zerówka (nie chciałabym za rok znów przenosić jej do nowej placówki)
      > .
      > Proszę o radę,.
      • fuk.s11 Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 12.07.14, 14:44
        Polecam serdecznie przedszkole kraina przedszkolakow w wolominie!!! Kameralne, wykwalifikowana kadra, dzieci nie chca wychodzic z tego przedszkola a to chyba najlepsza rekomendacja

• piotrwesoly Polecam przedszkole Tęczow Kraina 27.08.15, 20:02
          Kochane , dobre panie, miła atmosfera i fajne zajecia i wycieczki.
          • 6alusia Re: Polecam przedszkole Tęczow Kraina 01.09.15, 23:19
            A ja polecam Niepubliczne Przedszkole i Żłobek ABC w Wołominie na ul.Matejki 25. Posłałam dzisiaj pierwszy raz swoje dziecko i jestem zachwycona. Przedszkole zostało dzisiaj otwarte. Budynek został specjalnie wybudowany pod przedszkole, mają własną kuchnię,monitoring teren zamknięty z placem zabaw. Właściciele-wspaniali ludzie, otwarci na wszystkie propozycje. Jestem szczęśliwa, że w końcu ktoś stworzył tak wspaniałe miejsce dla dzieci. Cena tylko 490zł z wyżywieniem (5 posiłków)
            • managr Re: Polecam przedszkole Tęczow Kraina 24.09.15, 15:37
              Potwierdzam, ze przedszkole ABC jest super. Chodzi tak kilkoro dzieci znajomych i sa zadowoleni bardzo.
    • 6alusia Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 01.09.15, 23:20
      A ja polecam Niepubliczne Przedszkole i Żłobek ABC w Wołominie na ul.Matejki 25. Posłałam dzisiaj pierwszy raz swoje dziecko i jestem zachwycona. Przedszkole zostało dzisiaj otwarte. Budynek został specjalnie wybudowany pod przedszkole, mają własną kuchnię,monitoring teren zamknięty z placem zabaw. Właściciele-wspaniali ludzie, otwarci na wszystkie propozycje. Jestem szczęśliwa, że w końcu ktoś stworzył tak wspaniałe miejsce dla dzieci. Cena tylko 490zł z wyżywieniem (5 posiłków)
      • sunlife44 Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 07.09.15, 19:35
        490 zł za dziecko w jakim wieku?
        a jaka jest cena np za dziecko 17 m-czne?
        • managr Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 24.09.15, 15:38
          za takie dziecko to chyba 800zł bo to dziecko złobkowe, ale trzeba dopytac
    • bodi252 Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 20.11.15, 20:03
      Polecam Przedszkole Abc... ul. Matejki 25, moja 4 letnia córka uczęszcza tam od września i jest zachwycona ja również. Atmosfera jak w domu, mają własną kuchnie. Córa niechce wychodzić z przedszkola. Polecam
      • sunlife44 Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 26.11.15, 14:32
        ale za to duże koszty. zwrot stawki żywieniowej dopiero po 30 dniach nieobecności dziecka... gdzie w innych jest albo liczac od jednego dnia albo powyzej 5

• bodi252 Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 04.02.16, 19:36
          Ja nie narzekam , miesięczne czesne z wyżywieniem 490 zł. Dodam ze jest 5 nielimitowanych posiłków (oni mają własną kuchnie ), rytmika, język angielski i inne zajęcia w tej cenie.
          W styczniu córka z przedszkolem była w bibliotece, na kursie tańca, obchodzili dzień babci i dziadka z poczęstunkiem, bal karnawałowy z atrakcjami wszystko w cenie czesnego.

• meriza Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 18.02.16, 15:28
      Moja mała chodzi do Tęczowej Krainy www.teczowakraina.com.pl/ Mają rozbudowany program zajęć, miłe, cierpliwe, kontaktowe panie przedszkolanki, fajne zajęcia dodatkowe - córka chodzi akurat na taneczne. Ogólnie przedszkole jest pozytywne, pracują tam ludzie z dobrym podejściem do dzieci. Mocno cieszę się, ze tu trafiliśmy, bo różnie bywa, nie wszystkie koleżanki tak chwalą przedszkola swoich dzieci.
    • hipocampuska Re: Szukam dobrego przedszkola w Wołominie 22.02.16, 23:41
      Czy ktoś orientuje się w cenach przedszkola Kolorowe Kredki w Wołominie, Matejki 16 i byłabym wdzięczna za opinie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka