Dodaj do ulubionych

Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice

20.08.09, 16:00
Kochane i Kochani :),
dziś się dowiedziałam, że jesteśmy z mężem w ciązy!!! Jupppi!!!! To
nasze pierwsze dziecko, więc obaw, pytań, niepokojów masa. Ale do
rzeczy.

Mieszkam w Wołominie, pracuję w Warszawie, mam abonament w LIM. I
tam chodzę do ginekologów (różnych, bo jak dotąd żaden nie przypadł
mi do gustu, więc szukam "swwpjego" lekarza metodą kolejnych prób).
jednak doszłam do wniosku, że najlepiej by było mieć lekarza "pod
ręką" - nie chcę się martwić, a dojazd do Warszawy w razie, gdyby
coś się działo, oznacza stratę cennego czasu. Szukam więc lekarza w
okolicy Wołomina - nieważne, mężczyzna czy kobieta; ważne, żeby był
fachowy, kompetentny. I uprzejmy, miły - to przecież dla mnie wielka
rzecz: 1 ciąża, MOJE, WŁASNE DZIECKO :), więc szalanie ważne jest
dla mnie, żeby lekarz mnie traktował jak człowieka, a nie kolejny
brzuch czy zestaw badań do wykonania... Żeby to był ludzki człowiek,
który nie zrobi problemu, jeśli będę chciała iśc na zwolnienie.
(Słowo wyjaśnienia: NIE, NIE JESTEM jednym z tych pracowników,
którzy tylko kombinują, jak tu się wykręcić od pracy i iść na
zwolnienie. Niech o tym dobitnie świadczy fakt, że od początku pracy
zawodowej, czyli ponad 6 lat, ani jednego dnia nie byłam na
zwolnieniu, nadgodziny - jeśli tego sytuacja wymaga, nie stanowią
dla mnie wielkiego problemu, a w tym roku nie byłam nawet na
urlopie, tyle pracy... Ale teraz najważniejsze jest dla mnie moje
DZIECKO. Poza tym w pracy źle się dzieje - ja nie jestem zagrożona,
ale może jak mnie nie będzie, to nie zwolnią kilku innych osób albo
sprawa się dla nich przedłuży o parę miesięcy, bo nie będzie komu
podpisać odpowiednich wniosków i przeprowadzić zwolnień...)

Na forum jest wiele wątków tego typu, wiem. Jednak część starszych a
wiadomo, wiele się mogło do tego czasu zmienić. Dlatego zakładam
nowy temat i proszę o Wasze opinie.

Z góry dziękuję za wszystkie rady

Gretiel
Obserwuj wątek
    • gretiel Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 20.08.09, 16:03
      Nie dopowiedziałam: chodzi mi oczywiście o lekarza, który poprowadzi
      mnie, męża i nasze dziecko przez cały okres ciąży. I odbierze poród,
      bo zastanawiam się nad rodzeniem w Wołominie - czytałam duzo
      pozytywów o tym szpitalu.

A może warto też poszukać dobrej położnej?

Za wszelkie rady, sugestie ze szczerego serca dziękuję.

Gretiel
      • zuz-a26 Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 29.01.10, 10:16
        Witam!
        Wiecie może ile kosztuje indywidualna opieka pani Małgosi O. lub
        pani Ani P. podczas porodu?
        • your_isia2 Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 21.02.10, 21:06
          Jeśli chodzi o przesympatyczną Panią Anię P. za opiekę podczas porodu zapłaciłam
          jej 500 zł. Była przy mnie przez całe 12godz. porodu i jeszcze 2godz. po
          porodzie. Odwiedzała mnie również przez te dwa dni które leżałam w szpitalu.
          Pani Ania prowadzi w Zielonce szkołę rodzenia Bajtuś. Jest naprawdę super
          położną.Mogę do niej zadzwonić zawsze gdy coś mnie niepokoi u mojego synka. W
          końcu nie na darmo została wyróżniona w konkursie na super położną...
    • maciejodomineczka Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 20.08.09, 23:12
      Witam :o)
      Szczerze polecam dr Rafała Zduna, który pracuje w szpitalu w
      Wołominie, a swój prywatny gabinet ma w Zielonce przy ul. Kolejowej
      (lokal nad sklepem z ciuszkami i akcesoriami dziecięcymi "Kolorowa
      lokomotywa").

Trafiłam do niego kilka ładnych lat temu w szpitalu w Wołominie i
      tak już zostało. Prowadził też moje dwie ciąże.

Polecam bo:
      Jest świetnym lekarzem, super położnikiem, bardzo sprawdza się przy
      patologiach ciąż. Do tego jest uznawanym w środowisku
      ginekologów "czytaczem USG" (certyfikat). Jak dla mnie jest
      fachowcem w każdym calu.

Poza tym jest też fajnym, "ludzkim" facetem. Słucha co się do niego
      mówi, niczego nie bagatelizuje; jest taktowny i co dla mnie
      osobiście ważne - szanuje swoje pacjentki.

Polecam!!
      • rowena1 Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 21.08.09, 09:57
        Zdecydowanie zgadzam sie z przedmówczynią. Dr Rafał Zdun to
        fachowość i kompetencja. Ja akurat staram sie zajść w ciążę i jestem
        stałą bywalczynią u dr Zduna.
        Solidny, kopetentny, ludzki, nowoczesny, kulturalny i zna się na
        rzeczy.
        POLECAM!!!
        • krajewska2 Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 21.08.09, 10:52
          Ja też podpisuje się rękoma i nogami :P
          pod przedmówczyniami
          Moge Ci podać nr tel na maila jak chcesz
          btw
          Gratuluje i spokojnej ciąży życze
          • tylkocafe Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 21.08.09, 12:01
            Gratuluję młodej Mamie:)
            Z czystym spokojem polecam położną Anię Piotrowicz,znajdziesz ją na naszej
            klasie.Pracuje w szpitalu w Wołominie,nr tel jest w sieci.Pozdrawiam
          • gretiel Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 21.08.09, 12:02
            Dziewczyny, kochane jesteście. Za Wasze rady padam Wam do nóżek
            (jeszcze mogę, bo brzuszka na razie brak, więc nie przeszkadza ;-),
            hehe).

Kiedyś obiły mi się o uszy peany ku czci dra Zduna - jak
            widzę/czytam teraz, są jak najbardziej słuszne :).

Oczywiście, chętnie uzyskam namiar do doktora (proszę o maila na
            adres: pszczola997@wp.pl).

Miłego weekendu życzę
            Gretiel
            • jagranda Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 24.08.09, 13:35
              Na dniach oczekujemy potomka :)
              Dzięki dr. Rafałowi Zdunowi zagrożoną ciąże donosiłam do końca
              (jestem w 40 tc). Leżałam również na patologii w Wołominie i tam też
              zamierzam rodzić.

Dr Zdun nigdy nie bagatelizował najmniejszych nawet a niepokojacych
              objawów. Prosił aby do niego dzwonić gdyby coś się działo (kilka
              razy skorzystałam). Jeżeli w danej chwili nie mógł rozmawiać to
              zawsze oddzwaniał.

Chodziłam na wizyty do gabinetu w Warszawie (tam też przyjmuje i USG
              jest lepsze) PROLIFE pl. Przymierza 6, tel 22 672 91 00.

• gretiel Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 27.08.09, 10:43
                Dzięki, Jagrando, za opinię. A więc kolejny głos na TAK dla doktora
                Zduna :). Czyli sprawa przesądzona ;)
                • victoriaimax Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 22.11.09, 11:56
                  Dopisze sie bo tez poznalam dr.Zduna-najlepszy i najbardziej
                  polecany z zespołu odziału polóżniczego Szpitala w Wolominie i
                  opinia w pełni zasłuzona
                  • zuz-a26 Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 29.01.10, 10:17
                    Witam!
                    Wiecie może ile kosztuje indywidualna opieka pani Malgosi O. lub
                    pani Ani P. podczas porodu?
                    • annatrzoch Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 06.05.10, 09:48
                      Dr Zdun-tylko i wyłącznie...4 mieś temu rodziłam z nim mojego cudownego
                      synka-najpierw naturalnie ale ponieważ akcja porodowa nie postępowała nie chciał
                      ryzykować ani mojego życia ani dziecka i podjął decyzję o cc-Dr Zdun nie jest
                      ryzykantem dla niego najważniejsze jest dobro pajentki..pojawaiją sie opinnie że
                      jest za szybki-ale jest bardzo kompetentny po za tym można ze swoimi obawami
                      dzwonic do niego dzień i noc-polecam w 100 % będziesz zadowolona-zreszta pod
                      gabinetem sama zobaczysz zawsze są opóźnienia tyle ma pacjentek
                      • magdam_pl Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 03.08.10, 10:37
                        dr Zduna poznałam w zasadzie przypadkowo - gdy pojawiłam się na porodówce. nie
                        znał mnie wcale a zajął się należycie. bardzo miły człowiek - gdy mały był już
                        na świecie dr Zdun wpadał do sali i pytał o zdrowie i samopoczucie jakbym była
                        jego pacjentką - szczerze Go polecam. przyszłe ciąże chciałabym właśnie
                        prowadzić u niego.

przy okazji powiem słówko o lekarzu którego STANOWCZO ODRADZAM - dr Stańczak.
                        Ryszard Stańczak prowadził moją ciążę i nie zdiagnozował poważnej wady serca u
                        maleństwa, czym niemal doprowadził go do śmierci ... tylko to że się uparłam na
                        cesarkę oraz fakt że mam znajomych w służbie zdrowia spowodowało, że małego w
                        ostatniej chwili zoperowano i że teraz - z chorym serduszkiem - ale żyje.
                        Stańczak uważa, że żadnej jego winy w tym nie ma ...
                        Ani Ryszarda Stańczaka, ani jego żony Anny Stańczak nie polecam - patrzyli w USG
                        i nic nie wypatrzyli. jednym słowem - żenada.
    • ziska Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 03.08.10, 12:35
      Również nie polecam dr Anny Stańczak - nie rozpoznała infekcji, z którą do niej
      przyszłam. Dopiero kiedy po kilku dniach wróciłam do niej z nasilonymi objawami,
      zapisała mi właściwe leki. Pomimo swojej wcześniejszej pomyłki zażądała pełnej
      opłaty za ponowną wizytę. Zero klasy i kiepski specjalista.
      • wiola_bartosz Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 31.08.10, 08:54
        Ja również przez całą ciążę chodziłam do A.Stańczak i w moim
        przypadku też nie wykryła wady z którą syn się urodził mimo że usg
        miałam robone co 2 tyg.
        • acha2805 Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 27.10.10, 22:55
          A czy ktoś może był/ jest pacjentką doktora Andrzeja Lipy?
          Słyszałam, że również jest dobrym lekarzem, ale chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej...
          Z góry dziękuję :)
    • sunlife44 Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 29.10.10, 12:36
      ja chodzę od początku ciąży do dr. Stańczaka i na razie nie narzekam. jestem w 6 miesiącu i to dzięki Niemu udało mi się w ciąże zajść po kilkuletnich staraniach.
      ale jak czytam te komentarze na Jego temat to aż mi się gorąco robi :/
      czy ktoś w ogóle ma miłe doświadczenia związane z tym lekarzem?
      • 0_seba Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 29.10.10, 15:07
        "to dzięki Niemu udało mi się w ciąże zajść" - brawo brawo :-) Ktoby pomyślał , że z pana doktora taki majsterkowicz który powoduje ciąże u pacjentek ( sorry za żart ale takie miałem skojazenie bo doktor S jest też sprawcą ciąży u mojej żony he he )
        • kasiek8807 Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 24.11.10, 19:07
          dr.lipa i dr.zdun pracuja w wolominskim szpitalu z tego co wiem, a czy z nimi mozna umowic sie na cesarke lub porod danego dnia..?? da tak rade czy trtzeba placic? ile? dzieki za wiadomosci
          • editss Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 24.11.10, 20:34
            Raczej na takie pytania na forum odpowiedzi nie uzyskasz, a jak sądzę jeśli zapytasz o to lekarza, to Cię pogoni i będzie miał rację. O tym, ze chcesz mieć cesarkę to możesz decydować w prywatnym szpitalu, ale to jakieś 12 tys kosztuje. W państwowych decyzję podejmuje lekarz i raczej nie robi tego dlatego, ze ktoś przychodzi i mówi, ze chce.
            • magdam_pl Re: Ginekolog godny polecenia - Wołomin i okolice 29.11.10, 13:30
              Wiesz, z tym umawianiem się na termin porodu jest ciężko - mnie powiedziano, że mam przyjść danego dnia o ile wcześniej nic się nie zadzieje - po prostu lekarz podał dzień który wg niego było tym ostatnim kiedy dziecko powinno się już urodzić.
              A że maluch chciał wyjść wcześniej, to do terminu nie doczekałam :)

Inaczej jest gdy ze względów zdrowotnych masz mieć cesarkę - w takim układzie umawiasz się na konkretny dzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka