Dodaj do ulubionych

Kredyt frankowy, co teraz z nim robić?

11.10.19, 09:02
Witam,
Chciałbym zapytać Was ponieważ mam jeszcze sporą sumę do spłacenia kredyty frankowego i po wyroku trybunału nie wiem w jaki kierunku teraz pójść - spłacać go normalnie dalej, czy może warto jak najszybciej zgłosić się o pomoc prawną?
Obserwuj wątek
    • emil91i Re: Kredyt frankowy, co teraz z nim robić? 24.10.19, 23:00
      A czy wiecie którą formę umowy da się rozwiązać, ponieważ z tego co wiem to wyrok trybunału europejskiego dotyczył konkretnej wersji.
    • olaf1198 Re: Kredyt frankowy, co teraz z nim robić? 28.10.19, 12:31
      Ja również mam problemy teraz z tym kredytem we frankach. Zaciągnąłem go dobre kilka lat temu a teraz mam do spłaty podwójną sumę. Może gdyby napisał jakiś zbiorowy apel protest to coś by z tego było, a tak nadal trzeba z tym żyć.
      • norbiii122 Re: Kredyt frankowy, co teraz z nim robić? 28.10.19, 13:26
        Spróbuj wynająć dobrego prawnika, który specjalizuje się w tego typu sprawach. Z tego co się orientuję to takie sprawy są już wygrane.
    • marek.jakubs Re: Kredyt frankowy, co teraz z nim robić? 28.10.19, 13:57
      Mnie ciekawi jakie będą wyroki polskich sądów, też wolę postawić już na specjalistów którzy zajmowali się tym tematem niż początkującego który przegra sprawę z bankiem a jestem przekonany, że z nimi nie będzie aż tak łatwo.
    • miron14 Re: Kredyt frankowy, co teraz z nim robić? 10.09.21, 09:57
      polecam kancelarie gdzie zleciłem mój pozew frankowy - www.blach-kancelaria.pl/oferta/uniewaznienie-kredytow-frankowych/
    • mt861214 Re: Kredyt frankowy, co teraz z nim robić? 10.11.21, 00:52
      Witam,
      proszę do mnie napisać - chętnie pomogę
      mat.stalkiewicz123@interia.pl
    • mt861214 Re: Kredyt frankowy, co teraz z nim robić? 10.11.21, 00:54
      Polecam kancelarię brembor-kancelaria.com
    • szczawnicka Re: Kredyt frankowy, co teraz z nim robić? 22.11.21, 09:40
      Można podjąć próbę unieważnienia kredytu i zgłosić roszczenia wobec banku. Można pójść do prawnika lub skorzystać z programu Replan. Różnica polega na tym, że u prawnika trzeba z góry zapłącić za obsługę prawną, koszty postępowania etc. i później fee od wygranej, w Replan otrzymuje się finansowanie kosztów początkowych a płaci, gdy sprawa zostanie wygrana. Wszędzie sprawy trwają tyle samo, ok, 2 lat, to jest zależne od sądu.
      • elwira22 Re: Kredyt frankowy, co teraz z nim robić? 02.12.21, 12:58
        No właśnie. Moim zdaniem w takim rePlanie to najlepsze na początek, bo się choć zorientujesz co i jak za darmo, wiem, że oni tez w przypadku tych polisolokat pomagają.
      • ja_nek78 Re: Kredyt frankowy, co teraz z nim robić? 13.12.21, 11:25
        Dla mnie to super rozwiązanie, bo właśnie dzięki nim zdecydowałem się zrobić coś z moim kredytem. Inaczej nie byłbym w stanie wywalić tyle pieniędzy na początku.
      • lemon100 Re: Kredyt frankowy, co teraz z nim robić? 15.12.21, 20:45
        No właśnie. Finansowanie twojej sprawy bez kosztów początkowych tylko dopiero po ewentualnej wygranej to jest to co mocno wyróżnia replan na tle np. kancelarii, które liczą sobie jak za zboże. Czytam o nich ostatnio duzo i coraz bardziej się przekonuję. Ktoś może składał już wniosek?
    • lenamagda11 Re: Kredyt frankowy, co teraz z nim robić? 17.01.22, 13:40
      Dobrym rozwiązaniem może być unieważnienie umowy frankowej. Czytałam o tym wczoraj tutaj i wielu przypadkach to bardzo korzystna procedura. Warto sprawdzić więcej, a nuż komuś się przyda :)
    • morska-ton Re: Kredyt frankowy, co teraz z nim robić? 22.08.22, 12:46
      Można albo przewalutować kredyt na złotówki, albo pójść na ugodę. Nie polecam tej pierwszej wersji... Tutaj:kancelariakredytobiorcy.pl/rosnacy-wibor-a-ugoda-z-bankiem-przy-kredycie-frankowym/ przeczytasz, że ugoda bankowa działa tylko w interesie banków.
    • minoin Re: Kredyt frankowy, co teraz z nim robić? 08.09.22, 10:32
      W kancelarii Vindigo możesz dopytać, bo zajmują się negocjacjami z bankami i prowadzą oddłużenie osób fizycznych na mocno spersonalizowanych warunkach.
      • zaamila Re: Kredyt frankowy, co teraz z nim robić? 20.11.22, 17:48
        Zgłoś się do adwokat Morawskiej z Gdańska. Jestem pewna że ona wam pomoże. My walczyliśmy długo z bankiem i kiedy tylko pani adwokat wkroczyła do gry to sprawy już się o wiele szybciej zaczęły toczyć. No i muszę wspomnieć, że sprawa zakończona pomyślnie dla nas.
    • andrzejrazdwatrzy123 Re: Kredyt frankowy, co teraz z nim robić? 15.02.23, 07:55
      Zawsze można poszukać wsparcia! Jeśli nie wiesz, gdzie szukać pomocy prawnej w sprawie kredytu frankowego, przejrzyj sobie artykuł pod tym linkiem, gdzie opisano rozwiązania online oraz stacjonarne :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka