Dodaj do ulubionych

Towary ( bez dźwigni)

01.10.10, 20:22
Mam pytanie do Państwa:)
Chciał bym dowiedzieć się gdzie można inwestować w towary ( jakiekolwiek), za pomoca certyfikatów lub etf. U nas jest Raiffeisen ale są problemy i z animatorem i wyceną n iektórych a spread jest nawet do 9%. Masakra!!!
Więc może ma ktoś jakąś alternatywę?
Jeśli ma ktoś jakiś adres to bardzo proszę.

Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • radiotrwam Re: Towary ( bez dźwigni) 23.10.10, 20:03

Praktycznie u każdego brokera można inwestować bez dźwigni finansowej.
      - wystarczy zachować odpowiednie relacje pomiędzy wielkością zawieranej pozycji i zabezpieczeniem tej pozycji ( mieć 100 % pokrycia )
      • daxtrad Re: Towary ( bez dźwigni) 25.11.10, 19:22
        tak, tylko czasami nie ma takich mozliwości finansowych, zeby np otwierać pozycje bez dźwigni w wyzej przedstawiony sposób np na towarach, gdzie gdzie wartości transakcji są bardzo wysokie.
        Z tego co sie orientuje to difbroker, saxonbank udostepniaja ETFy
        • radiotrwam Re: Towary ( bez dźwigni) 25.11.10, 23:41
          > Z tego co sie orientuje to difbroker, saxonbank udostepniaja ETFy

W saxobanku jakoś nie zauważyłem ETFów ( choć może i są).
          Ale są CFD które mają niski depozyt i przełożenie.
          Można kupić 1 CFD który przy odpowiednim depozycie moze miec wartość 1:1 , a nawet poniżej 1.
          • daxtrad Re: Towary ( bez dźwigni) 29.11.10, 11:40
            etfy w saxo
            • radiotrwam Re: Towary ( bez dźwigni) 29.11.10, 16:53
              W saxobanku weryfikują klientów i na tej podstawie przyznają poziomy dostepu do różnych produktów. Mnie akurat z automatu nie przyznali dostępu do EFTów , wiem że mogę dzwonić i weryfikować. Ale na dzień dzisiejszy nie jest mi to potrzebne.
              • daxtrad Re: Towary ( bez dźwigni) 02.12.10, 21:54
                o a to ciekawe. A co weryfikują? jakie kryteria i po co? chodzi im o wielkość rachunku?
                • radiotrwam Re: Towary ( bez dźwigni) 02.12.10, 23:30

Ostrzeżenie o ryzyku
                  Szanowny Kliencie,
                  Informujemy, że transakcje instrumentami finansowymi podlegają określonym zasadom ochrony inwestorów (dyrektywa Unii Europejskiej w sprawie rynków instrumentów finansowych). W związku z tym mamy obowiązek ostrzec Cię o potencjalnym ryzyku związanym z transakcjami na tych produktach.
                  Obecnie jesteś sklasyfikowana/-ny jako klient detaliczny dla następujących instrumentów:
                   Rynek walutowy - spot
                   CFD
                   Kontrakty CFD na towary
                   Itp.

Klasyfikacja ta została dokonana na podstawie:
                   przedstawionych przez Ciebie informacji o wiedzy i doświadczeniu inwestycyjnym LUB
                   w przypadku braku pełnego profilu transakcyjnego – dokonanej przez nas początkowej klasyfikacji.
                  Jako klient detaliczny być może nie masz wystarczającego doświadczenia inwestycyjnego, aby dokonywać transakcji na wymienionych instrumentach, i być może z tego powodu nieświadomie narażasz się na ryzyko.
                  Jeśli jednak uważasz, że obecna klasyfikacja jest nieprawidłowa, prosimy o dostarczenie nam dodatkowych informacji dotyczących Twojej wiedzy i doświadczenia inwestycyjnego, abyśmy mogli dokonać ponownej oceny adekwatności instrumentów oraz ewentualnie ponownej klasyfikacji do innej kategorii.
                  When retail clients trade complex products, Saxo Bank must assess whether the intended transactions are appropriate for the client. You can take an appropriateness test on www.saxobank.com under "Your Profile". If you do not take the appropriateness test, Saxo Bank will not be able to determine whether the transaction is appropriate for you. You can still execute transactions even though Saxo Bank considers these as inappropriate for you, or Saxo Bank is unable to assess the appropriateness (e.g. because you choose not to take the test). Please be aware that such transactions may carry a high degree of risk.
                  Prosimy pamiętać o możliwości aktualizacji swoich danych na ekranie Profil klienta i ewentualnej zmiany klasyfikacji do wybranych instrumentów.
    • tomekjot Re: Towary ( bez dźwigni) 03.12.10, 11:01
      Na najbardziej popularnych certyfikatach spreed nie przekracza 0,5 proc. Tylko te ryzyko kursowe (:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka