Dodaj do ulubionych

Giełda walutowa - czy warto inwestować?

07.03.11, 11:05
Witajcie,

Zastanawiam się nad inwestowaniem w giełdzie walutowej, czy waszym zdaniem warto w to wchodzić?

Jak się najlepiej do tego zabrać?
Obserwuj wątek
    • fajny.robert777 Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 07.03.11, 16:45
      Ja się uczę dopiero inwestować ale muszę Ci powiedzieć że teraz bacznie obserwuję giełdę i całkiem sporo mógłbym zarobić niestety na razie mówią mi że za mało umiem ...... ale się pilnie uczę szkoła ( firma prowadząca szkolenia ) jest super www.teletrade-dj.pl/ nie mogę się doczekać kiedy zacznę sam inwestować .....
      wiem ze to jeszcze długa droga ale możliwości są :)
    • siurak20 Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 07.03.11, 16:59
      A inwestowałeś wcześniej w akcje, czy jesteś świeżak?
      • fajny.robert777 Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 09.03.11, 09:30
        jestem totalnym świerzakiem ale uczę się chodzę na szkolenie :)
        • najlepszygeorge Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 09.03.11, 15:23
          Mam profesjonalne doświadczenie w spekulacji giełdowej i powiem tobie jak to wygląda z tym zarabianiem. Większość ludzi w dłuższym terminie nic nie zarabia, a traci. Szacuje się, że 2 osoby na 100 osiągają zyski. Branża zarabia na pośrednictwie w zawieraniu transakcji oraz na szkoleniach i pisaniu poradników, stąd masz 'milion' brokerów walutowych w internecie.

Możesz to porównać np. do sportu czy muzyki - dużo zarabia tylko garstka ludzi wybitnych, tak samo jest z giełdą.

Temat na pewno jest ciekawy i wart czasu, ale nie spodziewaj się wiele. Grasz przeciw milionom ludzi, którzy na co dzień nic innego robią oprócz patrzenia na wykresy, także sam oceń jakie masz szanse wygranej.

Znam osoby, które zarabiają naprawdę przyzwoicie, ale to nie jest czysta spekulacja, tylko wykorzystywanie jakiejś niewydajności rynku lub arbitraż, czyli taki zysk bez ryzyka. Natomiast kariery tzw. 'kowbojów' są bardzo krótkie.
          • dwig01 Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 10.03.11, 06:22
            Prawdą jest to co poprzednik napisał jednak jako osoba z 17 letnim stażem na giełdzie mogę powiedzieć, że zarabiać może każdy a to że zarabia tylko kilka procent wychodzi z tego że tylko te osoby mają swoje metody transakcyjne. Większość inwestuje bez tych metod i w efekcie emocje ich niszczą. Tak jak w biznesie ciężko jest odnieść sukces bez biznesplanu tak na giełdzie trudno jest bez własnego systemu i nie mam tu na myśli sygnałów kupna czy Stop Loss, to tylko nieliczne elementy całej metody, która musi być własna!!!!
            www.profesjonalnyinwestor.blogspot.com
            www.odamatoradoinwestora.pl
            www.szkoleniagieldowe.com.pl
            • eulen-spiegel Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 10.03.11, 10:57
              1.Giełda , a forex mimo że rządzą sie podobnymi prawami , to jest to zupełnie inna para kaloszy.
              2.Mimo dużego stażu na rynku mozna popłynąć....
              3. Podstawy znanej analizy technicznej powoli odchodzą do lamusa ( szczególnie na forex)
              - rynek ciagle ewoluuje
              4.Nawet na dobrze otwartych pozycjach można stracić
              • misty_zwany_krawcem Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 10.03.11, 12:11
                mądre rzeczy napisali poprzednicy. Przeczytaj je uważnie, "młody" :)
                Ja bym dodał jeszcze do ostatniej wypowiedzi, że mimo że giełda ewoluuje, analiza techniczna ewoluuje to pewne prawdy czy rady wydają się ponadczasowe a mianowicie:
                1. Straty ucinaj szybko, zyskom pozwalaj rosnąć.
                2. Jedyne co możesz kontrolować na giełdzie to straty.
                3. Zawsze opracuj strategie przed wejściem na rynek i po wejściu jej nie zmieniaj.
                4. Pamiętaj że dużo zależy też od zwykłego szczęścia. Jak w pokerze. Jeśli Ci karta nie idzie - odejdź od stołu.
                • przykopa Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 10.03.11, 13:50
                  Rozsądny człowiek jeśli chce nauczyć sie pływać nie wskakuje do głębokiej wody w srodek nurtu.
                  Rynek forex jest najtrudniejszym rynkiem i leży dokładnie w środku rwącej rzeki w czasie powodzi
                  • misty_zwany_krawcem Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 11.03.11, 15:17
                    bywa że najlepszą i najszybszą metodą nauki pływania jest właśnie skok do głebokiej wody.
                    Tylko rozsądny człowiek nie wskakuje tam bez ratownika bądż koła ratunkowego w pobliżu. :))
                    • siurak20 Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 11.03.11, 15:59
                      Jesli wchodzi sie z kasa, ktorej utrata nie jest dla nas tragedia to taki sposob nauki jest chyba najlepszy :) Zdecydowanie lepiej moim zdaniem stracic kilka stow/tysiecy na rynku niz wydajac na kurs.
                      • najlepszygeorge Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 11.03.11, 17:56
                        Po tym jak się temat rozwija i jakie 'porady' uzyskujesz domyśl jak to wygląda ;) Możeć być pewien jednego: nigdzie indziej nie ma tak wielu 'fachowców' udzielających porad za darmo jak w przypadku giełdy ;)

• alexon19 Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 14.03.11, 10:07
      Najpierw warto zacząć od rynku akcji i kontrakty a potem dopiero rynek walutowy , otwórz sobie rachunek demo w xtrade, albo TMS, admiral markets lub u innego brokera i zobacz jak to wygląda , no i zainwestować w wiedzę
      • fajny.robert777 Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 18.03.11, 09:02
        Chodziłem na szklenie do TeleTrade na Starowislną i aktualnie zaglądam do nich żeby nabyć - troszkę więcej doświadczenia .

Czytałem to co pisaliście i podjąłem decyzje że jeszcze się pouczę .......

Może zaaplikuje sobie jeszcze raz to szkolenie koszty są niewielkie a wiedzy dużo .
        Albo mój poziom percepcji jest powolny albo tego materiału jest naprawdę sporo a może wziąłem sobie do serca wasze wpisy ale pakuje kredki i uczę się dalej

dzięki :)
    • tomek.54321 Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 24.03.11, 14:40
      moim zdaniem warto. Nalezy jednak znalezc dobra platforme do tego oraz posiedziec, poczytac, pouczyc sie i zrozumiec specyfike, bo jest ona troszke inna niz gieldy papierow wartosciowych.

pozdr,
      • august321 Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 22.04.11, 09:47
        zasady zasadami, a szkolenie szkoleniami :)

ja osobiście, pomimo tylu wielu negatywnych opinii przyszłych pracowników firmy :P jestem zadowolony z przebiegu szkolenia, a tak naprawdę Pan, który mnie przeszkalał naprawdę mógł się chwalić wiedzą na prawo i lewo. Czy otrzymałem nowy zawód - nie wiem, ale na pewno otrzymałem nowe możliwości :) .... noi najważniejsze że dostałem konto do zarządzania więc tym bardziej nie rozumiem całego halo :)

Pozdrawiam wszystkich którzy aktywnie walczą na rynkach finansowych.

Na seminarium można się zapisać wchodząc na stronę firmową www.teletrade-dj.pl
    • drugi-faraon Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 02.06.11, 19:18
      Pewnie ze warto inwestowac
      najlepiej zabierz sie do tego wchodzac na ta stronke poczytaj troche
      www.plus500.com/pl/?id=24173&tags=nadziani&pl=2
    • ewe07 Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 08.07.11, 16:16
      Witam.
      To zależy jaką się wiedzę posiada, na początek radze poczytać sobie artykuły na ten temat albo też zakupić książki np:
      zlotemysli. pl/collection,1/publication/show/3653/forex-1-podstawy-gieldy-walutowej.html

zlotemysli. pl/collection,1/publication/show/4633/gpw-iv-analiza-techniczna-w-praktyce.html

zlotemysli. pl/collection,1/publication/show/3653/forex-1-podstawy-gieldy-walutowej.html
      to moje propozycje może komuś się przydadzą.
      • janosik71hej Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 25.01.16, 08:22
        Ja proponuje zacząc od demo w Hot forex. Najlepszy broker na początek przygody z forex.

www.hotforex.com/eu/pl/account-types/hotforex-demo-account.html
        • pacman35 Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 25.01.16, 23:31
          A jak u nich ze spreadami czy egzekucją zleceń?
          • janosik71hej Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 27.01.16, 22:31
            Spready raczej rynkowe. Egzekucja zleceń też ok, żadnych opóźnień nigdy nie mialem. Rekwotowań czy poślizgów też nie.
    • kazik.stelak Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 10.06.16, 13:32
      Witam,
      czy są tu może klienci Trading Group? Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tych nowych kont?
      A także synchronicznego tradingu? Warto zaufać innym czy lepiej samemu działać na giełdzie?

Pozdrawiam
    • grzesiekkrzyzak45 Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 16.06.16, 14:12
      Jestem w Trading Group, spoko jak na razie, mam podpiętych kilku masterów i kasa leci, małe loty i powolutku powiększam kapitał
    • kaszankatak Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 20.06.16, 12:42
      chyba nie ma duzo opinii o Trading Group bo sa stosunkowo nowi, jak zaczynalem z nimi wspolprace to deklarowali sie ze dopiero wchodza na rynek, mysle ze te korzystne konta to taki chwyt dla nowych klientow bo sami sa nowi i ich po prostu potrzebuja co nie onazacza, ze nie warto probowac wrecz przeciwnie, zalezy im na klientach, czasem cos pomarudze, pociagam nosem i dobre bonusiki mozna wyzydzic

a jesli chodzi o samo konto i realizacje zlecen to pozytyw, powoli osiagam zysk ale to wymaga cierpliwosci
    • tomek.kimrat Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 23.06.16, 13:29
      gram z tradung group juz jakis 5 miesiac i na razie wszytsko jest w porzadku, codziennie rano dostaje analizy, na samym poczatku szkolenie z platformy, kontakt z panem z retencji tez spoko
      a jeśli chodzi o tą premię 24% w skali roku, to faktycznie proponuja cos takiego, warunkiem jest wyrobienie 2 lotów miesiscznie, teraz to od Ciebie zależy czy będziesz grał/grała 0.1 lota czy 0.5 lota, jak masz czas to warto samemu cos poprobowac ale na bardzo niskich lotach bo wiadomo ze nie zawsze wszystko wychodzi

ja korzystam tez z synchronicznego tradingu, mam podpiętych 3 masterów i jakoś powoli obracam kapitałem
    • helkamitrosz Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 27.06.16, 15:37
      jeśli chodzi o Trading Group to na początek wrzuciłam 2k i bałam się inwestowac sama to zdecydowałam się na ten trading synchroniczny, później miałam dwa darmowe szkolenia z platoformy i analiz które tez dostaje codziennie i teraz to tak pół na pół, mam podpiętych 2 masterów a czasami coś sobie sama popróbuje na mikrolotach
    • izabella_fx Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 21.07.16, 17:09
      Ja bym poleciła TradingGroup. Zadzwonili do mnie kiedyś przed świętami i jak to w takim okresie zbyłam ich. Jakoś wiosną ponownie się dobijali i przyjechalam do Warszawy na spotkanie. Miałam do czynienia z bardzo miłym człowiekiem i o dziwo o kwotach rozmawialiśmy dopiero jak sama to zaproponowałam. Człowiek opowiedział mi o tradingu synchronicznym gdzie mogę naśladować najlepszych i przyznam da się na tym zarobić. Trochę byłam zawiedziona jak przez dwa tygodnie ten cały "Master" nic nie robił ale zadzwoniłam do nich i zmienili mi na innego.
      • dobry_trader123 Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 26.07.16, 16:32
        jak długo wam zajęło uzyskanie bonusu za aktywne inwestowanie?
        • przemyslaw.st33 Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 28.07.16, 10:25
          w 3 tygodnie wyrobiłem bonus 100$
    • maniakgieldowy92 Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 01.08.16, 19:19
      Jeżeli chcesz zmienić brokera (albo ogólnie, jeśli ktoś chce zacząć przygodę rynkiem Forex od podstaw) to powinieneś się zainteresować easyMarkets. Będziesz miał dostęp do platformy 24h/7 dni w tygodniu, bezpłatne wpłaty i wypłaty, a także co ważne, jeśli aktywnie działasz na rynku Forex - gwarantowany stop loss, który zapewni ochronę nagłymi zmianami oraz ochronę przed ujemnym saldem.

Wszystkie szczegóły znajdziesz tutaj:
      www.easymarkets.com/eu/pl/
      • jarekw777 Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 01.08.16, 23:53
        zmieniać na razie mi się nie oplaca, pykam sporo lotów wiec wyrabiam bonus i obrot zeby pogadac z nimi o tej lokacie24, stop loss to chyba standard wszędzie
    • afiliatpl Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 11.08.16, 17:37
      Od czego zacząć inwestycje na rynku forex ? Najlepiej od konta demo i podstaw analizy technicznej tak aby w jakimś stopniu zwiększyć prawdopodobieństwo tego, że w długim terminie osiągniesz zysk. Zacznij od edukacji i identyfikacji poziomów wsparcia i oporu. To powinno pomóc, a przynajmniej będziesz czuł rynek. monitorfx.pl/ Forex Podstawy
      • xystos Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 14.08.16, 09:14
        Wymienie 700 000 EURO w gotowce
        na Ruble tez w gotowce,oczekuje
        nieco lepszego kursu niz w bankach.

piszcie do mnie:

xystos@gazeta.pl

ZEN
    • kiwik50 Re: Giełda walutowa - czy warto inwestować? 15.08.16, 23:22
      Ja polecam ta stronkę fajny pomysł jak FB ale giełdowy fxparkiet.pl/instrument.php?name=styl-zycia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka