GoĹÄ: mz IP: *.kablowka.net 30.12.04, 18:35 Chciałem zwrócić uwagę autorowi tej wzmianki, że PKO BP nie ustanowił dzisiaj historycznego rekordu! Rekord wynosi 28.50 i był ustanowiony 22.12.2004! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Yoli Re: Kolejne rekordy indeksów na giełdzie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 30.12.04, 18:40 Czytaj dokładniej chłopcze ..... "to dzięki pko indeks ustanowił nowy rekord a nie samo pko" czytaj dokładniej chłopcze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obserwator2 Re: Kolejne rekordy indeksów na giełdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 18:44 Chyba nie masz racji. O rekordzie WIG jest w poprzednim zdaniu. Treść nawiasu odnosi się do kursu PKO. Nieudolna składnia, albo nieswiadomość tego że rekord kursu PKO był wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yoli Nie masz racji !!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 30.12.04, 18:56 Autor pisze dosłownie: "...W górę poszedł także indeks dwudziestu największych i najbardziej płynnych spółek WIG20. Głównie dzięki zwyżce PKO BP (najwyższy kurs w historii) zyskał on 0,5 proc. i o włos poprawił rekord hossy rozpoczętej wiosną 2003 r. = nie masz racji chłopcze, nie masz racji! wszystko się zgadza !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Leon Re: Kolejne rekordy indeksów na giełdzie IP: 5.2.* / *.chello.pl 30.12.04, 18:47 "Głównie dzięki zwyżce PKO BP (NAJWYŻSZY KURS W HISTORII) zyskał on 0,5 proc. i o włos poprawił rekord hossy rozpoczętej wiosną 2003 r." Tez polecam uwazna lekture, wlacznie z zawartoscia nawiasow :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Leon Re: Kolejne rekordy indeksów na giełdzie IP: 5.2.* / *.chello.pl 30.12.04, 18:43 Dobry czlowieku, masz czesciowa racje. Mowisz o maxie intraday, autor o kursie na zamkniecie sesji :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Kolejne rekordy indeksów na giełdzie IP: 80.50.193.* 30.12.04, 18:54 Myślałam że to kącik dla ekonomistów a okazuje się że dla językoznawców. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: i Re: Kolejne rekordy indeksów na giełdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 19:00 to myśl dalej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: azalia Re: Kolejne rekordy indeksów na giełdzie IP: *.icpnet.pl 30.12.04, 19:03 Proszę o poradę moi drodzy czy możecie powiedzieć do jakiego momentu trzymać akcje PKO BP to znaczy ile może osiągnąć jedna akcja tak realnie,kiedy je sprzedać,nigdy nie posiadałam akcji są to moje pierwsze proszę doradzcie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obserwator2 Re: Kolejne rekordy indeksów na giełdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 19:22 Gość portalu: azalia napisał(a): > Proszę o poradę moi drodzy czy możecie powiedzieć do jakiego momentu trzymać > akcje PKO BP to znaczy ile może osiągnąć jedna akcja tak realnie Gdyby posiadanie takiej wiedzy było w ogóle MOŻLIWE, taki ktoś szybko by został krezusem. Obserwuj, kombinuj, ryzykuj. Mam 4030 akcji i też się zastanawiam. 28,50 to była dobra cena. Akurat obserwowałem na necie i korciło mnie sprzedać. Teraz postanowiłem że sprzedam jak będzie 30. Mogę się nie doczekac i sprzedać kiedyś po 15. Taki los. Co innego, gdybym zamrożone pieniądze potrzebował niebawem, albo miał pomysł na lepszą inwestycję. Zlecenia sprzedaży postawiłbym dziś, po cenie porannego jutrzejszego porannego fiksingu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gregor Re: Kolejne rekordy indeksów na giełdzie IP: *.21.pl / 213.199.204.* 30.12.04, 19:22 Sprzedawaj 28 zl to przywoita cena wyzej juz raczej nie bedzie od stycznia zaczyna sie sypanko! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ttw Re: Kolejne rekordy indeksów na giełdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 21:59 Wg mnie - droga Azalio - kurs PKO jest już mocno wyśrubowany. Akcje są jednak tyle warte ile chcą za nie dać inwestorzy dlatego nawet mimo tak wysokich poziomów cenowych tak długo jak znajdą się na nie chętni kurs będzie rósł. Zadaj sobie jednak pytanie po co się inwestuje w akcje po co w ogóle zainwestowalas? Ano po to aby zyskać więcej niż się włożyło. Szu mawiał - "gra się po to żeby wygrać czasem jest to związane z pieniędzmi, ALE GRA SIE PO TO ZEBY WYGRAC". Zapytaj siebie wygralam czy przegralam (zysk wynosi juz 40% od debiutu). Teraz zacytuje Wokulskiego - zysk jest zyskiem dopiero po zrealizowaniu go do tego momentu to tylko mara która dziś jest a jutro pstryk znika jak poranna mgła. Wzrost od debiutu wynosi już około 40% jest to psychologicznie poziom zysku bardzo wysoki szczególnie jeśli brać pod uwagę wielkośc spółki i czas wzrostu. Pomyśl jeśli te same pieniądze włożyłabyś na lokatę terminową w banku podobną stopę wzrostu otrzymałabyś dopiero po 4 latach!!! Moze sie wiec zdarzyc ze wkrotce moze sie znalezc wielu ludzi ktorzy zdaja sobie z tego sprawe a wtedy moze byc nie ciekawie. Konczac - jesli patrząc na to wszystko zdecydujesz sie zrealizowac w najblizszym czasie TEN zysk to nie martw sie gdy kurs pojdzie w gore to NIE JEST TWOJA STRATA - OSIAGNELAS WSPANIALY 40 % ZYSK i to jest najwazniejsze. Jesli zas spadnie - radosc bedzie podwojna slowem podwojny zysk... Wg analizy technicznej PKO ma szanse otrzec sie jeszcze raz o poziom 28,5 jednak glowy nie dam... Zycze wam ogromnych zyskow ale zycze tez - wam nowicjuszom - jak najlepiej dlatego radze powaznie zastanowic sie nad realizacja tych wspanialych zyskow, wspanialej wygranej zanim TO JEST WYGRANA a nie KLESKA... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Leon Re: Kolejne rekordy indeksów na giełdzie IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.12.04, 08:58 Piekna przemowa. Watpliwosci jedynie budzi Twoj "profesjonalizm" starego gieldowego wygi (wszakze zwracasz sie do czytelnikow per nowicjusze). Skad pomysl, ze PKO moze wzrosnac tylko do 28,5? Ano lokalne maximum. Otoz PKO BP jestw TRENDZIE rosnacym i moze kosztowac nawet 100 PLN!!! Kiedy sprzedac? Gdy TREND rosnacy zostanie zalamany!!! Szczesliwego Nowego Roku, rowniez medrkom :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ttw Re: Kolejne rekordy indeksów na giełdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 11:12 Drogi Leonie zwyczajnie nie obserwuje tej spółki dośc dokładnie a co do wzrostu do 100 zł - jak pewnie zauważyłeś - na początku postu napisałem: "akcje są tyle warte ile gotowi są za nie dać inwestorzy". Teoretycznie więc PKO wkrótce może stać i po dwieście. Zwyczajnie zapomniałem dodać ze 28,5 to moja prognoza krótkoterminowa ktora postawilem po przyjrzeniu się kusrowi akcji i kilku wskaźnikom. Co do stwierdzenia nowicjusze to chciałem ludzi nie obrażać a siebie wywyższać a jedynie zaznaczyć do kogo się zwracam nie było moją intencją obrażac kogoklwiek. Faktem jest że na forach GW czesto uzywa sie takich slow wlasnie po to aby stwierdzic ja jestem boss a reszta to looserzy stad byc moze twoja reakcja (calkiem zrozumiala - mea culpa tak moze rzeczywiscie nalezalo uzyc innego okreslenia). Wszystkim zycze udanego Sylestra oraz roku 2005 nie tylko na rynku kapitalowym ale w ogole w zyciu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cossac I jak zwykle www.bluerat.pl miał rację.. IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 30.12.04, 19:13 wieszcząc od ponad 2 tygodni trend wzrostowy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: roberto Re: I jak zwykle www.bluerat.pl miał rację.. IP: *.zb.osi.pl 31.12.04, 01:40 pko trzymac do polowy stycznia i sprzedac jak bedzie po okolo 29 zl ja na to licze ... Odpowiedz Link Zgłoś