Dodaj do ulubionych

Uchwalona Obniżka podatków od zysków kapitałowych

12.05.06, 20:42
Senat USA uchwalił ustawę o obniżce podatków wartości 70 miliardów dolarów, zgodnie z planami prezydenta George'a W. Busha. Wcześniej podobne cięcia podatkowe przegłosowała Izba Reprezentantów.

Obie izby uchwaliły obniżki głosami republikańskiej większości, zdaniem której, podobnie jak prezydenta, redukcje podatków pobudzają wzrost gospodarczy. Tym razem przedłużono m.in. do 2010 r. ważność wcześniej zatwierdzonych cięć podatków od dywidend od akcji i od zysków kapitałowych.
Obserwuj wątek
    • elamigo1 Re: Uchwalona Obniżka podatków od zysków kapitało 12.05.06, 21:01
      Ta wiadomość została już zdyskontowana przez rynek amerykański wiele dni temu.
      Dzisiaj to właściwie zatwierdzenie oczywistości. Stąd brak reacji na wiadomość
      na rynku amerykańskim dzisiaj. teraz czas na Kaczorów.
      • pklark Re: Uchwalona Obniżka podatków od zysków kapitało 13.05.06, 10:50
        W solidarnym kraju( nie mylic z solidnym) take numery nie przejdą ......a kto
        bedzie dokladal do górników,rolników,emerytów z SB i MO ,do budowy swiątyń
        opatrzności róznych ..........
        • elamigo1 Re: Uchwalona Obniżka podatków od zysków kapitało 13.05.06, 14:00
          Jesteśmy o krok od solidarnej demokracji; solidarnego prawa ; solidarnego
          państwa lolidarnych podatków. etc. Za moment będzie solidarna telewizja której
          "misja" w końcu się wykrystalizuje - ewangelizacja.
          Pamiętam czasy gdy każde słowo związane z pańswem władzą społeczeństwem miało
          bardzo podobny dodatek. Była gospodarka socjalistyczna (lepsza); praworządność
          socjalistyczna (lepsza) i socjalistyczne państwo.
          Ludzie tęsknią do tamtych czasów.
          Było bezpieczniej - ale przede wszystkim RÓWNO. Każdy miał tak samo źle. Za to
          można było się całe życie obijać i kasa i tak płynęła. Czy się stoi czy się leży...
          A teraz żyjemy w państwie o najwyższym bezrobociu w europie a ja ludzi do pracy
          na legala nie mogę znaleźć już od czterech miesięcy. Na rękę chcą mieć płacone
          tyle ile by dostali na czarno i guzik ich obchodzi że ich drugą pensję zebiera
          państwo.
          • dca Re: Uchwalona Obniżka podatków od zysków kapitało 13.05.06, 14:35
            Dziwnie znajome mi się to wydaje, powiem tyle że ja wycofuję się z
            administracji bo już mnie wk..... użeranie się z ciemną masą robotniczą,
            przechodzę na kapitałówkę, narazie mamy hosse na giełdzie a jak się zkończy to
            zainwesuję w innym kraju.

elamigo1 napisał:

> Jesteśmy o krok od solidarnej demokracji; solidarnego prawa ; solidarnego
            > państwa lolidarnych podatków. etc. Za moment będzie solidarna telewizja której
            > "misja" w końcu się wykrystalizuje - ewangelizacja.
            > Pamiętam czasy gdy każde słowo związane z pańswem władzą społeczeństwem miało
            > bardzo podobny dodatek. Była gospodarka socjalistyczna (lepsza); praworządność
            > socjalistyczna (lepsza) i socjalistyczne państwo.
            > Ludzie tęsknią do tamtych czasów.
            > Było bezpieczniej - ale przede wszystkim RÓWNO. Każdy miał tak samo źle. Za to
            > można było się całe życie obijać i kasa i tak płynęła. Czy się stoi czy się
            leż
            > y...
            > A teraz żyjemy w państwie o najwyższym bezrobociu w europie a ja ludzi do
            pracy
            > na legala nie mogę znaleźć już od czterech miesięcy. Na rękę chcą mieć
            płacone
            > tyle ile by dostali na czarno i guzik ich obchodzi że ich drugą pensję
            zebiera
            > państwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka