mike-great 04.12.06, 13:31 Jakie są wasze Alberty? Dobra jakość? Bo u nas takie sobie, ale Kerfury spoko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horatio_valor Re: Carrefour kupił Ahold Polska za 375 mln euro 04.12.06, 14:29 Ja polubiłem Alberta. Chociaż wcale nie taki najtańszy i promocji/obniżek nie ma za wiele, to jednak ma trochę towarów self-brandowanych, które są po prostu palce lizać! Na przykład śledzie w śmietanie formy Albert - genialne, a tańsze niż konkurencja. Albo ptasie mleczko - naprawdę znakomite, lepsze niż oryginalne Wedlowskie. A kosztuje sześć złotych. Minus u mnie taki jest, że piekielnie długo się czeka przy kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Widzialem we francuskiej TV ze kiedy Carrefour kup 04.12.06, 23:06 Widzialem we francuskiej TV ze kiedy Carrefour kupil siec supermaketow Shopi, to ich trak doili, ze hurtowe ceny byly wyzsze niz detaliczne w Intermarche tuz obok !!! :-) A za wszystko klient koncowy placi. Odpowiedz Link Zgłoś
we_st Carrefour kupił Ahold Polska za 375 mln euro 04.12.06, 14:29 Z tego co wiem, firma Ahold istnieje na polskim ryku duuuużo dłużej niż dwa lata. Zręcznie zmienieli firmy, by uniknąć podatków. Co dwa lata zmieniali nazwę firmy, lecz siedziba i zarząd zawsze ten sam... Sesam - Albert to dokładnie to samo. Czy nikt tego nie zauważył? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp Re: Carrefour kupił Ahold Polska za 375 mln euro 04.12.06, 14:56 co racja to racja sklep nawet nmoze byc ale kolejka przy kasie zawsze masakra !! bylo moze by lepiej jakby zamiast 2 kas dzialaly wszystkie 6 przynajmniej w godzinach szczytu zakupowego jak sie z pracy wraca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pio41 Re: Carrefour kupił Ahold Polska za 375 mln euro 04.12.06, 15:29 Zdradz mi slodka tajemnice - w jaki sposob firma zmieniajac nazwe unika podatkow. Nie rozumiem. Zakladam, ze to takie ludowe fantazje, jesli jednak potrafisz wyjasnic... Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 Re: Carrefour kupił Ahold Polska za 375 mln euro 04.12.06, 16:39 Zła wiadomość dla konsumentów - mniejsza konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
zpq1 Anglojęzyczni debile 04.12.06, 19:30 Carrefour to słowo francuskie oznaczające skrzyzowanie ( np. skrzyżowanie dróg). Dlatego poprawna jego wymowa (pisząc po polsku) to "karr(e)fur". Kolonializm anglosaski pierze polskie (?) mózgi wielokrotnie skuteczniej niż sowiecki! Odpowiedz Link Zgłoś
zartiepl Carrefour kupił Ahold Polska za 375 mln euro 04.12.06, 20:08 W Radomiu była Hypernowa, na początku asortyment i ceny były takie sobie, ale po pewnym czasie się wyrobili i opłacało się do nich jechać z drugiego końca miasta. Jakiś czas temu market przejął Carrefour - asortyment kiepski, ceny często kosmiczne, nie opłaca mi się zaglądać nawet jak przejeżdżam obok :-( Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Carrefour kupił Ahold Polska za 375 mln euro 04.12.06, 22:11 Cóż to za śmieszna moda w Polsce, żeby francuski Carrefour wymawiać z angielska. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzio301 Carrefour kupił Ahold Polska za 375 mln euro 04.12.06, 22:36 Pierwsze sklepy Aholda to Szalone Maxy - był taki sklep na Okęciu w hali przytotow tam gdzie obecnie jest Etiuda, potem były Hypernova ale nazwa w PL sie nie przyjeała to zmienili czesc sklepow na Alberty a czesc sprzedali innym oparatorom. Teraz wszystkie sprzedaja i uciekaja... do Holandii... Tak mi sie zdaje ze te Albety to zrobią Carrefoury Express- mniejszy sklepy , mniej promocji i wyższe ceny niż w hiperach Carrefour. Geanty się wycofały, Alberty sprzedane , zostanie tylko Metro z realami, tesco, carrefoury i Biedronki. Tak i tak za chwile kupi wszystko Wal-markt i będziemy mieli tylko trzy sieci. Odpowiedz Link Zgłoś