Dodaj do ulubionych

Carrefour kupił Ahold Polska za 375 mln euro

04.12.06, 13:31
Jakie są wasze Alberty? Dobra jakość? Bo u nas takie sobie, ale Kerfury spoko.
Obserwuj wątek
    • horatio_valor Re: Carrefour kupił Ahold Polska za 375 mln euro 04.12.06, 14:29
      Ja polubiłem Alberta. Chociaż wcale nie taki najtańszy i promocji/obniżek nie ma
      za wiele, to jednak ma trochę towarów self-brandowanych, które są po prostu
      palce lizać! Na przykład śledzie w śmietanie formy Albert - genialne, a tańsze
      niż konkurencja. Albo ptasie mleczko - naprawdę znakomite, lepsze niż oryginalne
      Wedlowskie. A kosztuje sześć złotych.

Minus u mnie taki jest, że piekielnie długo się czeka przy kasie.
      • kot9999 Widzialem we francuskiej TV ze kiedy Carrefour kup 04.12.06, 23:06
        Widzialem we francuskiej TV ze kiedy Carrefour kupil siec supermaketow Shopi,
        to ich trak doili, ze hurtowe ceny byly wyzsze niz detaliczne w Intermarche tuz
        obok !!! :-) A za wszystko klient koncowy placi.
    • we_st Carrefour kupił Ahold Polska za 375 mln euro 04.12.06, 14:29
      Z tego co wiem, firma Ahold istnieje na polskim ryku duuuużo dłużej niż dwa
      lata. Zręcznie zmienieli firmy, by uniknąć podatków. Co dwa lata zmieniali
      nazwę firmy, lecz siedziba i zarząd zawsze ten sam... Sesam - Albert to
      dokładnie to samo. Czy nikt tego nie zauważył?
      • zdzichu_bhp Re: Carrefour kupił Ahold Polska za 375 mln euro 04.12.06, 14:56
        co racja to racja sklep nawet nmoze byc ale kolejka przy kasie zawsze masakra !!
        bylo moze by lepiej jakby zamiast 2 kas dzialaly wszystkie 6 przynajmniej w
        godzinach szczytu zakupowego jak sie z pracy wraca ;)
      • pio41 Re: Carrefour kupił Ahold Polska za 375 mln euro 04.12.06, 15:29
        Zdradz mi slodka tajemnice - w jaki sposob firma zmieniajac nazwe unika
        podatkow. Nie rozumiem. Zakladam, ze to takie ludowe fantazje, jesli jednak
        potrafisz wyjasnic...
    • kruder76 Re: Carrefour kupił Ahold Polska za 375 mln euro 04.12.06, 16:39
      Zła wiadomość dla konsumentów - mniejsza konkurencja.
    • zpq1 Anglojęzyczni debile 04.12.06, 19:30
      Carrefour to słowo francuskie oznaczające skrzyzowanie ( np. skrzyżowanie dróg).
      Dlatego poprawna jego wymowa (pisząc po polsku) to "karr(e)fur".
      Kolonializm anglosaski pierze polskie (?) mózgi wielokrotnie skuteczniej niż
      sowiecki!
    • zartiepl Carrefour kupił Ahold Polska za 375 mln euro 04.12.06, 20:08
      W Radomiu była Hypernowa, na początku asortyment i ceny były takie sobie, ale po pewnym czasie się wyrobili i opłacało się do nich jechać z drugiego końca miasta. Jakiś czas temu market przejął Carrefour - asortyment kiepski, ceny często kosmiczne, nie opłaca mi się zaglądać nawet jak przejeżdżam obok :-(
    • rosolina Carrefour kupił Ahold Polska za 375 mln euro 04.12.06, 22:11
      Cóż to za śmieszna moda w Polsce, żeby francuski Carrefour wymawiać z angielska.
    • bodzio301 Carrefour kupił Ahold Polska za 375 mln euro 04.12.06, 22:36
      Pierwsze sklepy Aholda to Szalone Maxy - był taki sklep na Okęciu w hali
      przytotow tam gdzie obecnie jest Etiuda, potem były Hypernova ale nazwa w PL
      sie nie przyjeała to zmienili czesc sklepow na Alberty a czesc sprzedali innym
      oparatorom. Teraz wszystkie sprzedaja i uciekaja... do Holandii...
      Tak mi sie zdaje ze te Albety to zrobią Carrefoury Express- mniejszy sklepy ,
      mniej promocji i wyższe ceny niż w hiperach Carrefour.
      Geanty się wycofały, Alberty sprzedane , zostanie tylko Metro z realami, tesco,
      carrefoury i Biedronki. Tak i tak za chwile kupi wszystko Wal-markt i będziemy
      mieli tylko trzy sieci.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka