Gość: Jerry IP: *.warszawa.mm.pl 30.03.11, 09:41 Chyba nie ma drugiej inwestycji, której Gazeta poświęciłaby tyle miejsca. To o tyle zabawne, że na Próżnej cięgle próżno :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tim Próżna: W starych kamienicach będą luksusowe bi... IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.11, 10:04 Obiecanki cacanki. To samo bylo pare miechow temu i jeszcze wczesniej i wczesniej. Inwestorzy sie zmieniali a wszystko konczylo sie na kolejnych zapowiedziech startu inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: Próżna: W starych kamienicach będą luksusowe IP: *.fbx.proxad.net 30.03.11, 10:11 Za pare lat Srodmiescie Warszawy bedzie jednym wielkim biurem. Wieczorami zamieni sie w pustynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Groszek Re: Próżna: W starych kamienicach będą luksusowe IP: 212.160.172.* 30.03.11, 10:46 Może wręcz przeciwnie? Brak mieszkańców umożliwi działalność knajp i klubów. Odpowiedz Link Zgłoś
carcharodon.carcharias Fajnie 30.03.11, 11:12 Będzie co zwracać tym z New Yorku, póki co wstrzymają się z wyceną :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Fajnie IP: 178.73.48.* 30.03.11, 11:33 No i dobrze, wszystko zwracać jeśli zabrano, też byś chcial odzyskać utraconą kamienicę. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Próżna: W starych kamienicach będą luksusowe 30.03.11, 11:34 Betoniarki stoją bo nieopodal budowa, teraz próżna remont ale taki ogromny. Warto było robić remont placu tak w ogóle te kilka miesięcy temu? Mnie się podoba, ale urzędnicy powinni dokładnie znać daty tego co tam będzie powstawać. A kamienice, oby bo wygląda to jak wygląda niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Próżna: W starych kamienicach będą luksusowe 30.03.11, 11:40 I jeszcze jedno: "Powstanie ok. 7,3 tys. m kw. biur, na parterze zarezerwowano zaś ok. 900 m kw. na punkty usługowe. - Lokalem bardzo interesowała się sieć McDonald's, ale nie zgodziliśmy się - powiedział Jerzy Krogulec" McDonald's generowałby ludzi, pieniądze za wynajem bo stać ich na lokalizacje. Bracia Jabłkowscy uczcie się, że jednak da się odmówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unexpected Próżna: W starych kamienicach będą luksusowe bi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.11, 12:11 Po 15 latach nic nierobienia przez Fundację Zydowską - ale nowina? A gdzie kary nadzoru budowlanego??? Centrum STOLICY!!! A do tego te nieruchomości były tak zadłuzone hipotecznie przed 39r. Banki się nie upominają??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enkey Re: Próżna: W starych kamienicach będą luksusowe IP: *.as15444.net 30.03.11, 12:25 Aj waj bedzie w centrym wawy raj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izaak blumenfeld Re: Próżna: W starych kamienicach będą luksusowe IP: *.riz.pl 30.03.11, 12:29 ooo. pięknie.. wy dajcie mniei znac jak już skończą to wyślę moich lawyers z NYC do waszych żeby wszystko mi pięknie oddali po remoncie. Szalom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eukdi Re: Próżna: W starych kamienicach będą luksusowe IP: 80.50.231.* 30.03.11, 13:19 Nie wiem czy McDonalds nie bylby dobrym pomysłem :/ piszę z pozycyji czlowieka który lubi chodzić do kawiarni a zarabia raczej niewiele.... bo jest tam teraz urocza Cafe Próżna, która pewnie zniknie bo na czynsz będzie stać jedynie sieciówki (kolejne Coffee Heaven lub Starbucks), a nie urocze knajpki. A jeśli już jakaś powstanie to taka nie za bardzo na zwykłą kieszeń :/ Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Próżna: W starych kamienicach będą luksusowe 30.03.11, 23:00 Czy będzie stać tego nie wiem, ale skoro domówili McDonaldowi to jednak sieciówki wymienione przez ciebie to dokładnie ta sama półka i prestiżu nie zbudują. Więc jest może szansa na coś ekskluzywnego (nie mam na myśli drogiego/niedostępnego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRL umorzyła długi Re: Próżna: W starych kamienicach będą luksusowe IP: 94.75.89.* 30.03.11, 18:06 PRL umorzyła wszystkie długi kamieniczników. Takie to było hojne państwo. Przy tym jednak PRL zawłaszczyła część prywatnych budynków i je zasiedliła lokatorami komunalnymi. Teraz RP umarza swoje zobowiązania wobec lokatorów i oddaje kamienice razem z nimi. Cóż, słowo lokator nie brzmi dumnie, kiedy posłowie RP żyją z wynajmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tim Próżna: W starych kamienicach będą luksusowe bi... IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.11, 18:12 "W dodatku konserwator zabytków nie zgadza się, by dwunastka odzyskała przedwojenną elewację," Czy ten przyglupi twardoglowy szkodnik wyleci wreszcie z posady za kretynskie blokowanie. Jak wyburzano zabytki to znalezc jej nie mogli tutaj bedzie blokowac przywrocenie oryginalnej fasady co w przypadku kamienicy na Foksal trwa juz pare lat a z plotek wynika ze inwestor juz sobie odbuscil inwestowanie w kamieniczna ruine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirGio Próżna: W starych kamienicach będą luksusowe bi... IP: *.159.17.236.static.crowley.pl 01.04.11, 10:28 Błagam, tylko nie banki !!! Ich smutactwo zabilo już jedyne centrum Żoliborza - plac Wilsona i wiele innych atrakcyjnych miejsc. Ja widzę to knajpy z kuchnia (również żydowską), kawiarnie, wystawy, galerie. To przyciaga ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś