Gość: Litosci IP: *.static.chello.pl 23.10.12, 12:08 Ile mozna pisac o tym badziewiu.. JW Construction i luksusowe, to dwa PRZECIWSTAWNE pojecia. Obsr**li moje miasto swoimi paszczurami, wiec nie dziewie sie, ze ludzie maja im to za zle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qwerty Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ich ... IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.12, 12:12 "...Luksusowe wille od J.W. Construction...." to jakiś oksymoron ? Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic 23.10.12, 13:16 Nie. Po prostu JW Destruction nie zatrudniła właściwej agencji PR i nie wynajęła właściwej pracowni architektonicznej. Gdyby ten koszmarek zaprojektowali ulubieni przez gazetę Kuryłowicz & Associates (jak trumnę na Brackiej) albo JEMS Architekci (jak blokowisko przy Górczewskiej), z tego tekstu wyleciałyby odniesienia do paskudnego osiedla bloków w tle, ze zdjęć to tło też by wyleciało, i mielibyśmy artykuł o "pięknym, nowatorskim, rustykalnym, eklektycznym, przepełnionym słońcem i ciszą osiedlu rezydencji podmiejskich o doskonałej architekturze, w unikalnym, dzwoniącym ciszą otoczeniu mazowieckiej wsi pełnej chopinowskich klimatów", albo jakoś tak ;-) Do tego zamiast ostatniego zdania, że nie sprzedano ani jednego domu, byłoby, że "realizacja cieszy się ogromnym zainteresowaniem potencjalnych klientów", i byłoby naprawdę gites ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczona Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.luksus.net.pl 23.10.12, 13:21 jakie trzeba miec poczucie smaku zeby porownywac koszmarki tej firmy z owa "trumna" na Brackiej Kuryłowicza ... to jak porowynwanie zaprzegu konnego z najnowszym mercedesem... Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic 23.10.12, 13:36 "Trumna" na Brackiej jest realizacja z innej półki, i z lepszych materiałów. Co nie zmienia faktu, że w swojej lokalizacji też jest koszmarkiem. Gdyby stała po przeciwnej stronie Mauzoleum Lenina na Placu Czerwonym, pewnie w tamtym otoczeniu oceniałbym ją inaczej. A poza tym o gustach się nie dyskutuje, więc nie odpowiadam dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
expert_spod_mostu_kierbedzia zwłaszcza ten toskański - oklejony 23.10.12, 13:50 styropianem, z polimerowym dachem błyszczącym jak psu jajca i mieodłacznymi veluksami .... a kysz paskudo .... warszawa.gazeta.pl/warszawa/51,34862,12720469.html?i=14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boom Re: zwłaszcza ten toskański - oklejony IP: *.leszno.waw.pl 23.10.12, 16:54 Nie wspomnę o cudownej lokalizacji tej inwestycji - najbliższy przystanek PKS(!) pół kilometra dalej i nic więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja go nie lubię Po prostu Dyzma Wojciechowski. IP: *.zwse.eu 23.10.12, 17:24 Do Polonii go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Wojciechowski Polaczki moje kochane, Target Market IP: 4.28.71.* 23.10.12, 18:17 Wbijcie sobie do glowy te dwa slowa nim przystapicie do krytyki mojego Holdingu. Te domy sa budowane dla cyganskich krolow a nie dla was ziemniaki jedne !!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ea Re: zwłaszcza ten toskański - oklejony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.12, 19:02 A po co ci przystanek pks??? :O Odpowiedz Link Zgłoś
mrrrwrrr Re: zwłaszcza ten toskański - oklejony 24.10.12, 09:41 Hehe, bo najbardziej krytykują mieszkańcy szuflad na Ursusie, którzy po nocach mają mokre sny z choćby najpaskudniejszą "villą" z tego osiedla. Osiedle rzeczywiście wyjątkowo pretensjonalne, ale taki właśnie jest przeciętny polski gust. Ma być wykuszyk, kolumienka, jaskółka, lukarenka i dopiery wtedy mamy "ładny domek". Szczerze mówiąc - deweloperowi po prostu brak dobrego PR i kiepsko trafił w czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: __ Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.p.lodz.pl 23.10.12, 15:24 Jest dość brutalna, tu zgoda. Może się nie podobać. Ale w żadnym wypadku nie da się jej zarzucić złej architektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.12, 16:34 Fakt, żłej nie można zarzucić. Bardziej właściwe było by słowo: fatalna architektura albo koszmar architektoniczny z Brackiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: __ Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.p.lodz.pl 23.10.12, 17:11 Jakoś uzasadnisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.12, 18:11 A jak ci mam uzasadnić? Zamieścić fotkę tego bunkra na tle eleganckiego budynku BGK i całkiem niezłych realizacji powojennych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: __ Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.p.lodz.pl 23.10.12, 18:41 Fotka o niczym nie będzie świadczyć. Pokarze tylko, że budynek się wyróżnia, tak jak miał się wyróżniać. Jego architektura jest świadoma jego roli - nawiązuje do smyka, a jednocześnie nie ginie. Ten budynek, gdyby był grzeczny, byłby niewidoczny bo jest zbyt mały. Nikt by na niego nie zwracał uwagi. Właśnie dlatego jest tak ostry, ale jednocześnie w formie i wykończeniu jest elegancki. Jest też świetnie rozplanowany wewnątrz - zamknąć centrum handlowe na tak małej powierzchni nie jest łatwo, a tu udało się to o niebo lepiej niż w gigantycznych złotych, czy blue. Twierdzisz, że jest fatalny, bo nie pasuje. Według mnie mylisz w ten sposób dwa pojęcia: "podoba mi się" i "ma dobrą architekturę". A to są dwie całkowicie różne rzeczy. Może nie powinno się było zabudowywać tej działki. Może nie powinno tam być centrum handlowego, ale ono jest i musi zwracać uwagę. I architekt, który dostał zlecenie, był tego doskonale świadom. Musiał zaprojektować charakterystyczny budynek, ale zamiast Złotych, czy Czarnego kota, postawił dobrą prostą elegancką bryłę (która może szokować, ale celowo). Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic 23.10.12, 22:43 Pokarze Rzeczywiście, już nas pokarało. Odpowiedz Link Zgłoś
monte.zuma1 Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic 23.10.12, 17:53 Oki ale powiedz co jest złego w tej architekturze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.12, 18:14 Chyba łatwiej będzie, jeżeli znajdziesz jakieś pozytywy (oprócz materiałów). Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilonplus Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic 24.10.12, 12:17 Rozumiem, że to taki sarkazm..!?:) Odpowiedz Link Zgłoś
monte.zuma1 asperamanka ty chyba ślepa jesteś 23.10.12, 17:49 Jeśli nie widzisz różnicy między tym "steropianem" postawionym w polu, a tym co postawiono na Bartyckiej, to współczuję. Tylko w jednym masz rację: Gazeta kocha JEMSów. Jest to miłość dziwna, bo dowodzi, że "redaktorzy" z GW znają się na architekturze jak kura na pieprzu. JEMSi mają dobre bryły, ale ich bryła powstaje zawsze w oderwaniu od tego do czego została powołana architektura, czyli funkcji. Ich mieszkania są tak niefunkcjonalne, że często ze 130 m2 nie jesteś w stanie wykroić czterech pokoi i dwóch łazienek. Odpowiedz Link Zgłoś
feelhot W Polsce w ogóle źle sie projektuje pomieszczenia. 24.10.12, 12:17 Ja z domu 130m2 wykroje-jak to nazywasz-jedynie dwa pokoje, i jedną łazienke na pietrze, na parterze bedzie tylko cloakroom, salon i aneks kuchenny. Ja nie chce pokoji jak po angielsku, gdzie do pokoju połowy kiszki wejdzie jedno pojedyńcze łózko i to juz pokój. Niech pokój ma miejsce na wszystko. Tyle że na landing w UK poświecają mało i pokoje od razu zaczynają sie na środku domku, i jedna duża łazienka. Taki landlord z Londynu z takiego domku zrobiłby 2 łazienki i 4 lub nawet 5 pokoi, ale chodzi chyba o mieszkanie a nie o wynajem dla desperatów. Zresztą w Polsce zarobki są zerowe to i za wynajem nie dostaniesz dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco_materazzi Re: W Polsce w ogóle źle sie projektuje pomieszcz IP: *.play-internet.pl 24.10.12, 17:40 Gay'e to zwykłe pedały. Odpowiedz Link Zgłoś
monte.zuma1 Re: W Polsce w ogóle źle sie projektuje pomieszcz 21.11.12, 14:51 No i widzisz... ja o zupie a ty o dupie:):):) To że ty "nie chcesz" to nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Twoje wyobrażenie o wielkoświatowym obyciu również. Funkcjonalizm jest bezwzględny. 130 metrowe mieszkanie to nadal bardzo duży wydatek i być może 5-osobowa rodzina nie znajdzie frajdy w dwupokojowym mieszkaniu z jedną wiecznie zakorkowaną łazienką. Współczesna, i naprawdę światowa na najwyższym poziomie architektura wielorodzinna, zakłada że możliwości finansowe rodzin oraz ich potrzeby są różne. I wg tej zasady 130 metrowe mieszkanie powinno dać się dzielić wg potrzeb nabywcy. Czyli trzy sypialnie i jeden salon lub np jeden salon i malutka sypialnia. A uwielbiani przez Gazetę JEMSI są naprawdę wyjątkowymi partaczami jeśli chodzi o wnętrza i możliwości adaptacyjne tych wnętrz. Wiem co mówię. Oni wnętrza "gwałcą" i mają je wyjątkowej pogardzie. Dlaczego? Bo w Polsce w ogóle architektura to przede wszystkim bryła a wnętrze to drugorzędna kwestia wtórna. Odpowiedz Link Zgłoś
feelhot Nie masz racji 13.03.13, 12:30 gdyż po prostu mnie nie rozumiesz. Właśnie mówie o tragicznym projekcie wnetrza, które marnuje przestrzeń, a jesli ktoś sie uprze to zrobi tak jak w UK pokoje klitki i bedzie dla wiekszej rodziny, albo na wynajem. Tyle, że tutaj marnują przestrzeń, która mogłaby być lepiej wykorzystana. A to co ja bym chciał, lubiał, jako że ja sie wypowiadam to napisąłem, weług tego co mnie by sie podobało. Nie posałem o tym czy kogoś stac czy nie-bo ja bym chciał piekny dom w Londynie, ale mnie na niego niestety nie stac-i nic na rzeczywistość nie poradze:( Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic 23.10.12, 13:54 Gość portalu: zniesmaczona napisał(a): > to jak porowynwanie zaprzegu konnego z najnowszym mercedesem... Żartujesz? To jak porównywanie zaprzęgu z trochę większym zaprzęgiem, tylko pomalowanym na czarno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.14, 20:18 a ten mercedes to niby koszmar na brackiej nijak pasujący do otoczenia i wręcz tragicznie OHYDNY? puknij się w łeb Odpowiedz Link Zgłoś
jakbukda Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic 23.10.12, 13:28 Tu nie jest problemem autorstwo projektu, tylko etap na którym zakończono projektowanie. Zwykle kiedy klient przychodzi z pomysłem na projekt, to najpierw rysuje co on by widział. "Taki balkonik, takie narożniki śmieszne, daszek, wykusz, kolumienkę. Wieżyczkę, jak pan, panie architekcie, gdzieś wciśnie, to też będzie fajnie." I potem zaczyna się żmudne przekonywanie klienta, że co za dużo, to niezdrowo. Tu po prostu komuś spadły rysunki pod biurko, a sprzątaczka znalazła i odłożyła na półeczkę "do realizacji". Potem jakiś 98-letni dziadek z uprawnieniami podpisał pomiędzy pastylką na demencję a łyżką syropu na prostatę i poszło do realizacji. A, że dyskusja była zażarta i różne koncepty omawiali, to zbudowali wszystkie 12. A łuk, to chyba skopiowali z notatek z wycieczki na Cytadelę... Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic 23.10.12, 13:44 Wiesz co, teraz tak zupełnie na poważnie, to myślę, że JW Destruction po prostu nie "wstrzeliło się" ze swoją genialną ofertą we właściwy czas. Oferują to "osiedle" o trzy lata za późno. Przejedź się starą drogą poznańską na przedłużeniu Górczewskiej na Leszno, skręć w prawo na północ na Mariew, Wólkę Zaborowską, Wiktorów, jakieś 15 - 20 km od granic Warszawy, i zobacz, jakie tam koszmarki wyrosły. Stoją całe osiedla paskud o kompletnie pomieszanych stylach, projektowanych dokładnie według podanej przez ciebie recepty - taki balkonik, takie narożniki śmieszne, daszek, itp. I to znacznie większe obszarowo, niż projekt JW. Gdyby JW sprzedawało ten projekt naszym nowobogackim o nowobogackich gustach jakieś 3 - 4 lata temu jeszcze, zgodnie z zasadą "dom na wsi w cenie mieszkania w bloku w mieście", to by je wtedy sprzedało niemal na pniu. A dziś jest za późno, ci nowobogaccy którzy mieli się pod miastem zbudować, już to zrobili, a nowi nowobogaccy są dziś mniej bogaccy. Odpowiedz Link Zgłoś
jakbukda Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic 23.10.12, 16:09 Wiesz, ale tam wszędzie budowało się bez spójnego MPZP i indywidualnie. Każdy po swojemu. A tutaj deweloper chce zrobić taki misz-masz w ramach jednego dużego przedsięwzięcia. Wolałbym zdecydowanie kolejną Villę Lagunę - jaka by nie była, to przynajmniej nie razi różnorodnością stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.acn.waw.pl 23.10.12, 16:36 ja sadze,ze to jest zemsta projektantow na najgorszym szefie swiata teraz,juz zwoleni,smieja sie w kulak z JW Odpowiedz Link Zgłoś
mufffa Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic 29.10.12, 20:35 Piotrek zboczusiu, znowu tu piszczysz? :) Wracaj pod miotłę bo naskarżymy mamusi jaki jesteś Piotruś-zboczuś Rocco! buhaha!! Odpowiedz Link Zgłoś
krystin9 Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic 23.10.12, 17:12 asperamanka napisał: > Wiesz co, teraz tak zupełnie na poważnie, to myślę, że JW Destruction po prostu > nie "wstrzeliło się" ze swoją genialną ofertą we właściwy czas. Oferują to "os > iedle" o trzy lata za późno. Też tak myślę: toż to wspaniałe osiedle dla naszych wspaniałych celebrytów. Dla każdego coś "pięknego". A ile miejsca na zieleń i pola golfowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotfl Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.14, 21:04 jeszcze lepsze sa koszmarki przy kajetanach, na błotach w walendach:DDDD tylko skończony słoik mógł kupić "willę" w takiej lokalizacji uhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syn Dońka po kądzi Warszawa-Lemingrad to kupi ! IP: *.toya.net.pl 23.10.12, 13:50 Bubel nie bubel, kupią wieśniaki wielkomiejskie! Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic 23.10.12, 14:05 asperamanka napisał: > Gdyby ten koszmarek zaprojektowali ulubieni > przez gazetę Kuryłowicz & Associates (jak trumnę na Brackiej) albo JEMS > Architekci (jak blokowisko przy Górczewskiej), ...to może wtedy dałoby radę zaprojektować nie 12 dziwnych domków ale ze 3 sensowne? Chociaż, patrząc na vitkAca na Brackiej, faktycznie nie jest to takie pewne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huh Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.szczecin.vectranet.pl 23.10.12, 15:58 Widzę polbruk i od razu mówię adios :). Takie wille jak z koziej d... trąbka, ale pewnie znajdą się bezguścia co to kupią, w końcu Polska to kraj bezguściów. Ewentualnie obniżą ceny o połowę, dziawdowska willa to zawsze lepiej niż zapyziałe mieszkanie w bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
ae-ode Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic 23.10.12, 16:39 No właśnie, jak obniżą ceny, to ja chętnie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszub1111 Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.multi-play.net.pl 23.10.12, 17:37 F uck, ale o co tu chodzi, w tym tekście wybitnym? GW już nie ma innych zmartwień? Ich (JW) sprawa, co wybudowali i kto to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
pochodna.dx Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic 23.10.12, 19:23 Tyle że to wszyscy będą oglądać. Słyszałeś o czymś takim jak przestrzeń publiczna czy nic nie słyszałeś bo cała twoja para idzie na trollowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
lia.13 Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic 23.10.12, 20:22 Kaszubowi pewnie chodzi o to, co mnie się nasunęło: tekst jest sponsorowany przez J.W. Construction. Jest dla nich ostatnią deską ratunku na sprzedaż willi. Ktoś pomyślał, aby puścić artykuł w gazecie by ludzie dowiedzieli się o domkach, jednocześnie dodając kilka negatywów, aby nie wyglądało to na nachalną reklamę ;) Tak ja sobie myślę, że taki był cel tego artykułu. Oto, że autorowi tak leży na sercu dobro przestrzeni publicznej raczej go nie podejrzewam. Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic 23.10.12, 19:35 10/10 !! @ asperamanka! Najpierw się zdziwiłem, kto tak celnie spointował, potem zobaczyłem, że to ty i zdziwienie przeszło! pozdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FrouFrou Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.play-internet.pl 23.10.12, 19:41 Osiedle na Korkowej dla JW zaprojektowało biuro Kuryłowicza. Wcale nie jest piękne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unter Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.ghnet.pl 23.10.12, 20:13 babo, naprawdę to tylko kwestia PR-u?! naprawdę nie odróżniasz pracy Kuryłowicza od tego kiczowatego gówna z kiepskich materiałów? naprawdę wszędzie musisz węszyć spisek? rzygać się chce. to osiedle - mam nadzieję - stanowi ostatnie tchnienie dzikiego kapitalizmu w architekturze. to, co robi Kuryłowicz stanowi jakąś propozycję - możesz się nie zgadzać, ale poziom dyskusji z obydwoma koncepcjami jest zupełnie inny. ja nie mam za złe gazecie (nieważne jakie są tego intencje), że promuje architekturę minimalizmu i piętnuje wieśniactwo. ty tak? Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic 23.10.12, 23:32 Jestem facetem, ale właśnie dlatego używam nicka, który niektórym osobom nie znającym tematu wydaje się kobiecy, że bawi mnie, gdy polemiści mający kiepskie argumenty używają wobec mnie inwektyw o babach w charakterze "reductio ad Hitlerum", i wydaje im się, że skończyli dyskusję. A odpowiadając na twoje "ty jak?" z końca twojego posta, ja nie miałbym za złe nikomu promowania "architektury minimalizmu". Mam za złe promowanie określonych pracowni, niezależnie od jakości konkretnego projektu. A oceniam je jako użytkownik i przechodzień, bo jaką chcesz inną miarę przyłożyc, i akurat vitkAca oceniam, jak oceniam. W przekazach autorów z GW ŚP Kuryłowicz zaczyna byc jak Ludlum, który nie żyje od wielu lat, a wciąż wydaje nowe "genialne" książki. Jeśli twoim zdaniem to, "co robi Kuryłowicz stanowi jakąś propozycję", to się zgadzam. Jakąś. Raz lepszą, raz gorszą. Dobry architekt może miec kiepskie propozycje, a kiepskiemu czasem zdarzy się poprawna, i mam prawo uważac, że "wybitna realizacja" na Brackiej może i jest wybitna, ale jako wtórna i ewidentnie inspirowana moskiewskim Mauzoleum Lenina, tyle że w czarnym kamieniu, a nie czerwonym, i pasuje do otoczenia tak samo, jak owo Mauzoleum do murów Kremla i GUM-u naprzeciwko. I faktem jest, że badziewie JW pod Ożarowem jest skrojone pod gusty biznesmenów w białych skarpetkach i z "kaloryferem" Nokii sprzed 20 lat, i dlatego nikt dziś tego nie chce. Ale Gazeta pisze o tym jako o realizacji kiepskich architektów JW, a nie jako o badziewiu z samego założenia. Ktoś wyżej napisał, że to osiedle zatwierdził do realizacji jakiś gośc z uprawnieniami, ale dementywny w wieku 98 lat. No, otóż ja myślę, że gdyby zrobic dowcip i poprosic Oscara Niemeyera, żeby się pod tym podpisał (a on ma 105 lat) to byś miał inny tekst, o osiedlu na miarę Brasilii, i o tym tylko piszę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.ip.netia.com.pl 24.10.12, 13:15 asperamanka napisał: Uprasza się nie karmić trolla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.ip.netia.com.pl 24.10.12, 12:23 Niestety jak zwykle wszystko Ci się pomyliło (np. osiedle JWC róg Górczewskiej / Powst. Śląskich projektowała APA Kuryłowicza i jakoś to wygląda - to osiedle jest po prostu obeiktywnie rzecz biorąc - złą architekturą, ale Tobie pewnie te domy w głębi duszy się podobają tak naprawdę , co nie...?) A poza tym swoimi wypowiedziami dajesz kolejny raz do zrozumienia, że nie znasz się za grosz na architekturze i nie masz za grosz poczucia smaku i po prostu nie rozróżniasz dobrej i złej architektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hannes Jak się dobrze przyjrzeć, to... IP: 195.189.84.* 23.10.12, 12:15 Jak się dobrze przyjrzeć, to widać nawet na zdjęciach, że te domy to straszna tandeta. Wyposażenie - jeśli nawet jest tylko "pokazowe" - z najtańszych materiałów a sama koncepcja jest dowodem prowincjonalnych gustów bądź to projektantów bądź potencjalnych nabywców (chociaż z faktu, że nabywców nie ma, stawiałbym raczej na to pierwsze). Girlandowe żyrandole, toporne, ciężkie meble ze sklejki, najtańsza chińska terakota, meble łazienkowe chyba kupione w blaszaku - ludzie to widzą, nie dają się złapać na tanie świecidełka tak, jak to było jeszcze dziesięć lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srodmiescie Re: Jak się dobrze przyjrzeć, to... IP: *.luksus.net.pl 23.10.12, 12:26 osiedla wybudowane przez ta firme rozpadaja sie po kilku latach, wystarczy przejrzec internet, mnostwo jest artykulow obrazujacych ten problem. Ludzie zaciagaja kredyty na 40 lat a po kilku wartosc ich mieszkan strasznie spada. Nie dziwi mnie fakt ze wlasciciel tej firmy jest na samym szczyscie listy najbogatszych Polakow, jak na wszystkim sie oszczedza. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Jak się dobrze przyjrzeć, to... 23.10.12, 17:09 W ostateczności zdążą już osiedle wyburzyć a kredyty nadal będą spłacać :P Odpowiedz Link Zgłoś
dinki_red Re: Jak się dobrze przyjrzeć, to... 23.10.12, 13:45 A mi sie podobaja Niektore przestylizowane a niektore to calkiem ok. Jesli chodzi o wnetrza to kupuje sie przeciez pusty dom i zagospodarowywuje wnetrza wedlug wlasnego gustu (i portfela) Co do tego ze sie nie sprzedaja to jest to ceny tylko i wylacznie. Moim zdaniem wygorowana cena za zwykly domek jednorodzinny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeez Re: Jak się dobrze przyjrzeć, to... IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.14, 21:08 a jeśli chodzi o zewnętrza??? chciałbyś serio mieszkać w czymś tak koszmarnym??? ludzie to mają nasrane we łbach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxyyzz Re: Jak się dobrze przyjrzeć, to... IP: *.leszno.waw.pl 22.01.14, 23:19 pokaż swój... ciekawy jestem gustownej architektury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryc Re: Jak się dobrze przyjrzeć, to... IP: 80.48.104.* 23.10.12, 13:51 Proszę nie obrazac prowincji. Brak gustu nie zna szerokosci geograficznej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.luksus.net.pl 23.10.12, 12:15 ta firma powinna miec zakaz stawiania czegokolwiek, tak brzydkich budynkow juz dawno nie widzialem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erin Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ich ... IP: *.home.aster.pl 23.10.12, 12:16 Identyczne bloki JW Construction postawiło m.in. w Radzyminie czy na os. Lewandów Park (gdzie żadnego parku nie było nie ma i i nie będzie). Jak dla mnie to za komuny często stawiano ładniejsze bloki. A JW? Nie dość, że szkaradne to i jakoś materiałów / wykończeń niska. Ludzie musza być TOTALNYMI bezguściami jeżeli decydują się na paskudne budynki JW. Zresztą co się dziwić, że znajdują się klienci na takie paskudztwa kiedy w krajobrazie naszych miast widać bałagan: oblepione reklamami słupy, przystanki, zatrzęsienie bilboardów, płachty na budynkach, obrzydliwe jarmarczne płachty na płotach. Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erin Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.home.aster.pl 23.10.12, 12:19 Z dwojga złego to lepsze już te budynki jednorodzinne (zwane przez JW willami) niż obrzydliwe bloczyska które widać w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 16:39 Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sszmautor Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.moredun.ac.uk 23.10.12, 17:01 "Z dwojga złego to lepsze już te budynki jednorodzinne (zwane przez JW willami) niż obrzydliwe bloczyska które widać w tle." Z dwojga złego postrzał w kolano jest pewnie lepszy od noża w płuco, ale jedno i drugie wolę omijać z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.b-ras2.chf.cork.eircom.net 23.10.12, 17:26 bloki lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyl Makabryły IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.10.12, 12:18 Jest mocny kandydat na Makabryłę roku 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman A czemu? IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 12:18 Bo to paskudztwo po prostu. Nie dość że architektura do bani to jeszcze ta kolorystyka i proporcje. Jak widać nawet na zdjęciach również wykonanie pozostawia wiele do życzenia. To mi przypomina osiedle Empire w Konstancinie. Wielkie wille na maleńkich działeczkach stłoczone na podmokłym terenie...no tyle że tam chociaż okolica prestiżowa...a tu buraczane wille na buraczanym polu dla.... sami się domyślacie dla kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
jakbukda Re: A czemu? 23.10.12, 12:51 Mam nadzieję, że w tym wypadku zapewnią mieszkańcom spokój i całe osiedle otoczą wysokimi ekranami chroniącymi zaciszne willowe osiedle od zgiełku zewnętrznego świata. A światu owemu oszczędzi się tym samym estetycznego szoku jaki wywołać może skupisko wybranych bez ładu i składu z 12-elementowego wzornika 200 szkaradzieństw rozsypanych przypadkowo na 40 hektarach. Zajebista koncepcja urbanistycznie spójnego osiedla. Takie Zacisze dla słoików. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: A czemu? 23.10.12, 13:56 jakbukda napisał: > Mam nadzieję, że w tym wypadku zapewnią mieszkańcom spokój i całe osiedle otoczą > wysokimi ekranami chroniącymi zaciszne willowe osiedle od zgiełku zewnętrznego > świata. Ale w środku osiedla obowiązkowo tabliczki "Psy wyprowadzać na zewnątrz". :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ass Re: A czemu? IP: 80.48.104.* 23.10.12, 14:05 Predzej kupia to warszawiaki z dziadkiem spod Mińska Maz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crap Re: A czemu? IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 15:35 A Ty skąd wyemigrowałeś do Wawy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jakbukda Re: A czemu? 23.10.12, 16:12 Gość portalu: ass napisał(a): > Predzej kupia to warszawiaki z dziadkiem spod Mińska Maz. Wątpię. Mińsk powoli robi się przedmieściami stolicy, więc przenoszenie się na drugą stronę miasta, tylko po to, żeby w piątek przebijać się przez całe centrum po słoiki na kolejny tydzień, mija się celem. Oni się budują w Dębem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ich ... IP: *.murator.com.pl 23.10.12, 12:19 Czy JW zapłaciło za ten tekst? Bo innego sensu pisania o tych archeokoszmarach nie widzę .... Odpowiedz Link Zgłoś
skeptiker Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic 23.10.12, 13:11 Sądzę, że J.W. chętnie by zapłaciło, żeby ten tekst się nie ukazał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulo Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ich ... IP: *.bgz.pl 23.10.12, 12:19 1,1 mln zł za 2 pokoje poza Warszawą w czasie kryzysu? Ładne ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Kręczki Kaputy-prestiz w ch.j! IP: *.free.aero2.net.pl 23.10.12, 12:23 Zadupie w kapuscianym polu,tandetne domki i ceny od 1,1mln zl-miazga! Przeciez czego takiego w takim miejscu to nikt normalny nie kupi za wiecej niz 300 zlotych.I to jeszcze od JW destruction. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Kręczki Kaputy-prestiz w ch.j! 23.10.12, 17:11 Ruch się zrobi jak syndyk będzie sprzedawał za 400 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idioci Re: Kręczki Kaputy-prestiz w ch.j! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.12, 18:47 beidne JW nie wie, że w Polsze dom jednorodzinny może oznaczać bliźniak dwumieszkaniowy. Pozwala to na tworzenie prawdziwych szkaradzieństw w majestacie planu zagospodarowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakie17km? Skąd wzięła się ta odległość?! IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 12:24 Od granic Bemowa do tego osiedla jest 7, a nie 17 km! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słusznie Re: Skąd wzięła się ta odległość?! IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.10.12, 18:12 Słuszna uwaga, 17km jest do centrum W-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
michal747 Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ich ... 23.10.12, 12:32 Koszmar.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andżej Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ich ... IP: *.pl.netia.com.pl 23.10.12, 12:41 Nie wydawajcie oszczędności życia na cokolwiek od tej firmy. Brzydkie kloce, najtańsze materiały, kiepska jakość wykonania, fatalne rozwiązania architektoniczne. Nie można dobrego słowa o tych oszustach napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.10.12, 19:37 Ile ci płaca za jeden negatywny wpis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: 195.216.250.* 24.10.12, 09:57 Stawiam, że to ON zapłacił - JW Destruction. I stąd jego wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Koszmar IP: 193.58.223.* 23.10.12, 12:44 To jakiś pseudoluksus. Jak mozna tworzyć taką architekturę? pseudodworki, pseudobaroki i renesanse.... Może na mieszkania komunalne byłoby OK, ale nie za Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Załatwił ją oczywiście gospodarz domu pan Anioł? 23.10.12, 12:45 "Na osiedle wjeżdża się z gminnej drogi przez bramę powitalną." ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
skeptiker Re: Załatwił ją oczywiście gospodarz domu pan Ani 23.10.12, 13:12 A ta brama powitalna wygląda tak: mieszkaniowy.blox.pl/2011/11/Luk-triumfalny-JW-Construction.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo5693 Re: Załatwił ją oczywiście gospodarz domu pan Ani IP: *.luksus.net.pl 23.10.12, 13:23 piekna jak cale osiedle;) smiech na sali.. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek To jest łuk bez łuku! :) 23.10.12, 13:59 skeptiker napisał: > A ta brama powitalna wygląda tak: Ten linkowany łuk powitalny to rekord świata w dziedzinie geometrii: łuk bez żadnego łuku! Tzn. bez żadnej linii krzywej, same linie proste i kąty, też prawie wyłącznie proste! :) Odpowiedz Link Zgłoś
selica Re: Załatwił ją oczywiście gospodarz domu pan Ani 23.10.12, 17:37 Fantastyczna ta brama, leżę i kwiczę :D Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: Załatwił ją oczywiście gospodarz domu pan Ani 23.10.12, 21:21 selica napisała: > Fantastyczna ta brama, leżę i kwiczę :D > Ja też turlam się ze śmiechu. To osiedle to żart, który musiał zaprojektować niezły komik, bo nikt rozsądny i o zdrowych zmysłach nie zrobiłby takiego kuku. Za darmo bym tego nie wzięła, a co dopiero za miliony. Wstyd w takiej styropianowej makabryle mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kogitas Re: Załatwił ją oczywiście gospodarz domu pan Ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.12, 18:18 Chinatown! :D::D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zula Re: Załatwił ją oczywiście gospodarz domu pan Ani IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 14:51 Mi się podoba dom Karmina, ale jak zobaczyłam tę bramę wjazdową, to mi się odechciało tam zamieszkać. Tereny są fajne, nawet jak krzaczorami zarośnie u każdego sąsiada, to też można przeżyć i dojazd dobry, ogródki przyjemne, wystarczająca powierzchnia, aby sobie popracować przy kwiatkach itp., ale rzeczywiście ceny za wysokie, chociaż można negocjować, ale ta "Brama", wstyd się przyznać i zaprosić kogokolwiek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konkret W planach zabudowy sąsiedztwa: IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.10.12, 12:49 Luksusowa restauracja McDonald's, sieć urokliwych, kameralnych kawiarni StarBucks oraz prestiżowe centrum handlowe, oferujące towary z najwyższej półki, sygnowane kultową marką Biedronka. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaz Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ich ... IP: *.unilever.com 23.10.12, 13:00 ja mam mieszkanie w JW i nie polecam - tandeta , tandeta, odpadające tynki itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.luksus.net.pl 23.10.12, 13:03 jesli mozna wiedziec jaka czesc warszawy? (bo glownie ta firma dziala na tym rynku) probowales je sprzedac? bardzo stanialo od chwili zakupu? Odpowiedz Link Zgłoś
freejazzy J.W. Deconstruction 23.10.12, 13:04 "Przedziwny chaos" to w tym przypadku bardzo trafne określenie. Pojemniki mieszkalne J.W., prawdziwe molochy są natychmiast rozpoznawalne i nie da się ich pomylić z architekturą żadnego innego dewelopera. Rzadko zapuszczam się na Białołękę ale ostatnio przejeżdżałem Modlińską i zbliżając się do ul. A. Kowalczyka wyrosło na prawo ode mnie to coś... i bez przeczytania szyldu na dachu wiedziałem, że to J.W. Deconstruction. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.gniewny Znakomita idea! 23.10.12, 13:23 Teraz już tylko trzeba żeby miasto to wykupiło na osiedle komunalne dla upadłych biznesmenów. Odpowiedz Link Zgłoś
tr1975 Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ich ... 23.10.12, 13:26 "Metraże domów z kolei wahają się od 116 do 193 metrów - od pięciopokojowych z trzema łazienkami do dwupokojowych z dwiema. " Albo redaktor walnął się w liczbach (dot. metrażu), albo te wille to jakieś małe domeczki z niewielkim ogródkiem. I jeżeli w tym największym (193 m2) ma się mieścić 5 pokojów + 3 łazienki, to jeżeli te pokoje mają być większe niż klitki w blokach z wielkiej płyty (12-15 m2), to ciekawe ile zostaje miejsca na schowki, korytarze, kuchnie itp? Czyli jeżeli nie ma pomyłki w podanym metrażu, to te wille to jedno wilekie g...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ic IP: *.play-internet.pl 24.10.12, 23:26 to akurat racja, ja mam 240 metrow, ale mam tylko3 sypialnie, garderoba, pralnia i 2 lazienki + salon z kuchnia i w cale za duzo miejsca nie ma, co dopiero 5 pokoi, to jakas masakra musi byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ich ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.10.12, 13:31 Większość projektów z gotowych katalogów , misz masz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik_wrocław Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ich ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.10.12, 13:44 Józek smaruj wózek-jedziemy po gnój... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paskudztwo Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ich ... IP: 94.42.133.* 23.10.12, 13:45 Straszne! Totalne bezguście, całe osiedle nadaje się do "makabryły" Feeeeeee... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekspert J.W. Construction IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.10.12, 13:46 Nie kupujcie nic od JWConstruction! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dlaczego Wille???? Luksusowe wille od J.W. Construction. Nikt ich ... IP: *.dip.t-dialin.net 23.10.12, 13:46 Dlaczego Wille???? To normalne domy jednorodzinne, tez taki mam… 330m2 w tym 3 Lazienki, Garaz, Tarass. Nie jestem Biznesmanem mam 34 Lata, dom wybudowalem za swoje SAM!!!, niestety ale pod frankfurtem am main w niemczech…. Pozdrawiam…. Odpowiedz Link Zgłoś
feelhot Jak sie dom nazwie willa to za domek wartości 24.10.12, 13:26 400K pln można wołać 1,1mln zł:) 330m2-na co ci taka haviera? Organizujesz hotel czy też wynajmujesz i mieszka u Ciebie kilka rodzin? Odpowiedz Link Zgłoś
tamerlan80 Miotają się w kryzysie 23.10.12, 13:48 Co rusz mają jakieś "genialne" pomysły jak utopić kolejne miliony... Odpowiedz Link Zgłoś