GoĹÄ: japierdyle IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.12.12, 09:12 błyszczy się opaczności jak psu jajka na wiosnę. świątynia pychy polskiego kleru, a wszystko na chwałę mamony! ciekawe, kiedy wzorem innych państw ten kloc będzie wystawiony na sprzedaż? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirekmm Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 09:13 TAK dla siłowni jądrowej im. błogosławionego Jana Pawła II!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 15.12.12, 10:28 Twoje jądra nie zasilają szarych komórek, usun je. B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: qwerty Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka IP: *.233.60.65.static.msgaz.pl 05.12.12, 09:39 będą mieli złomiarze co zbierać :) Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 11:43 No chyba. Tylko ja jestem ciekaw jednego. W tekście stoi: "Wcześniej planowano obłożenie kopuły stalą nierdzewną, która kolorystycznie lepiej pasuje do świątyni. O wyborze miedzi zdecydowały: niższa cena, większa trwałość i aż 50-letnia gwarancja dawana przez producentów i wykonawców." Blacha miedziana na dach kosztuje w granicach 40 zł/kg, i w dodatku na metr kwadratowy wychodzi więcej kilogramów, niż stali. Jaką oni chcieli kupić specjalną stal nierdzewną, że miała kosztować drożej? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dw Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.12, 11:58 stal kortenowska Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 12:10 oj, jest parę rodzajów stali znacznie drozszych od miedzi :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kro Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.12, 09:39 To samo na mysl mi przyszlo. Wyglada jak elektrownia atomowa. W zasadzie to jest budowane z takim zapasem i rozmachem, ze moznaby tam wsadzic pozniej reaktor i pod okiem opatrznosci dobro by na kraj powstawalo. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiazj31 Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 09:53 Zmarnowane pieniądze... takie sumy powinny iść na sieroty albo szpitale a nie na kościół. Ech, cała Polska! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 12:33 jak to jest z wami lewusami ze cudzymi pieniędzmi chcecie rozporzadzac... Brakuje na szieroty? Co za problem - dawaj im i ty i twoi koledzy w lewej wierze. Katolicy już dają, choćby na Caritas. Szpitale kochaneńka to znowu domena "państwowa". Ono podatki z nas zdziera m.in. na służbę zdrowia Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 12:38 Na Caritas, jak wynika ze sprawozdań finansowych, to dają głównie przeróżne urzędy publiczne, czyli przeciętny podatnik, w tym ateista. Reszta z datków ludzi, KK sam się tu nie dokłada. A ta świątynia brzydoty jest współfinansowana przez budżet państwa dzięki sejmwej uchwale, więc mamy prawo narzekać na marnotrawienie publicznych środków. Zwłaszcza, że Sagrada Familia to niestety nie jest, gdzie ja widziałem podobne magazyny? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jopek Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.12, 13:30 > gdzie ja widziałem podobne magazyny? W Turcji. gh.pl/_img/photos/2011/06/13/1307966855_149_b.jpg Blue City w Wawie budowane przez Turka. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 16:04 @kazek100 napisał: różnie bywa. Trochę daje państwo, bo ma w tym interes zrzucając sobie z barków niewdzieczną robotę z opieką nad potrzebującymi, częsć dają wierni, zdarza sie nawet czasem jakiś ateista którego sumienie ruszy. Ot i cała prawda. A caritas robi swoje, czyli pomaga tym którzy pomocy potrzebują :) tylko o lewusach jakoś cicho. Pyszczyć to potrafią, pomóc juz nie za bardzo. Jeden Owsiak raz do roku bibę robi. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: k Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.12.12, 12:53 Dlatego głąbie, że na tą budowlę zostały przeznaczone państwowe pieniądze. Nie jestem katolikiem, jestem niewierzący, a każdy który postawi nogę w tym będzie dla mnie złodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 16:05 nie żeby co, ale głównie dawali wierni. Kto tam jeszcze dawał i ile - nie wiem, nie widziałem papierów. Pozdrawiam losiu Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 21:12 Są tacy co zawsze wiedzą na co przeznaczyć cudze piniądze wbrew ich woli. Żadne argumenty ich nie przekonają.Zawsze wiedzą jak innym naubliżać. B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: japierdyle Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.12.12, 22:08 tak się składa, że ten kloc budowany jest nie tylko za składkowe od strzyżonych baranów. Katabasy skutecznie naginają prawo aby wyciągnąć łapę po państwowe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 15.12.12, 10:47 Szpitale są różne i państwowe i prywatne. Piszą ateiści oni uważają ,że jeszcze marksizm-leninizm jest religią państwową i taka propagują. Niczego z włąsnej kasy nie finansują bo w nic nie wirzą, ale chętnie będą mówili innym jak mają żyć. Mają łby umeblowane w tutalitarnym stylu i przekonanie, że każdy ma myśleć jak oni. Usiłują innym wydawać pozwolenia co i jak mają robić. Własnej kasy nie mają to myślę,że inni za nich zapłacą. B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
have2b3 Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 15.12.12, 15:12 cyklina-klimkiewicz napisał: > Szpitale są różne i państwowe i prywatne. Piszą ateiści oni uważają ,że jeszcze > marksizm-leninizm jest religią państwową i taka propagują. Niczego z włąsnej k > asy nie finansują bo w nic nie wirzą, ale chętnie będą mówili innym jak mają ży > ć. Mają łby umeblowane w tutalitarnym stylu i przekonanie, że każdy ma myśleć j > ak oni. Usiłują innym wydawać pozwolenia co i jak mają robić. Własnej kasy nie > mają to myślę,że inni za nich zapłacą. B.Klimkiewicz. Duchowny: człowiek, który dba o nasze życie poza grobem i w ten sposób zarabia na własne życie doczesne. I tylko pozostaje otwarte pytanie, dlaczego wszyscy, wierzący i ateiści mamy się dokładać do tego rozpasanego w formie i cenie miejsca pracy (czytaj wyciągania kasy) księży? O finansowaniu szpitali z naszych wspólnych podatków, chyba nawet cyklina nie będzie protestować ... Odpowiedz Link Zgłoś
el_facial złoty cielec.... 05.12.12, 09:59 teraz tylko czekać aż bozia ześle na Polskę wszelkie łaski.... Bo ześle, prawda? Inaczej po co taka inwestycja? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anna wiara jest dla ludzi bez rozumu IP: *.tktelekom.pl 05.12.12, 11:47 tak powiedział guru prawicowców - Piłsudski Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zonkii lepszy ateizm niż wiara w żydowskiego bękarta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.12, 13:01 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: biker7 Re: wiara jest dla ludzi bez rozumu IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 05.12.12, 12:32 ktory sam byl socjalistą Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: wiara jest dla ludzi bez rozumu 05.12.12, 12:34 Gość portalu: anna napisał(a): > tak powiedział guru prawicowców - Piłsudski nie żeby co, ale Piłsudski był socjalistą. Kojarzysz coś takiego? :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szabla Re: wiara jest dla ludzi bez rozumu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.12, 12:44 Pilsudski byl socjalista, ale nie udawaj, oszolomie pisowski, ze prawicowym oszolomom na czele z prezesem, w jakikolwiek sposob to przeszkadza. Wrecz przeciwnie wycieracie sobie nim geby przy kazdym tzw. patriotycznym wiecu, jazgocie i marszach. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: wiara jest dla ludzi bez rozumu 05.12.12, 16:08 Gość portalu: szabla napisał(a): > Pilsudski byl socjalista, widzisz, pewnie pisowcy zagarnęli cześć "niepodległosciową". Co wcale nie znaczy ze czesc socjalistyczna (w ideologii) działań Dziadka się im podoba :) Swoją drogą, PiS to też lewica, tylko, w co trudno aż uwierzyc, w miarę uczciwa. Pewnie tego że wiary chrześcijańskiej nie odrzucają :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: złoty cielec.... 05.12.12, 12:37 el_facial napisał: > teraz tylko czekać aż bozia ześle na Polskę wszelkie łaski.... Bo ześle, prawda nie złoty cielec a świątynie :) W której się modli, a nie interresy z Panem Bogiem ubija. Tu nie Izrael ani nie Moskwa. nie kazdy jak wy - lewusy ma ochote dreptać w kolejce na placu Czerwonym do waszej świątyni - im. Lenina Pozdrswiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jopek Re: złoty cielec.... IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.12, 13:38 I pomyśleć, że gdyby nie ci wredni bolszewicy to Losiu dziś byłby na smyczy germańskiego pana. 90% strat Wermachtowi zadała Armia Czerwona. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: złoty cielec.... 05.12.12, 17:57 widzisz... jakby nie pomoc amerykanów i brytyjczyków to ACz zdechłaby z głodu. Na amerykańskiej tuszonce doszli do Berlina :) tak tak, synek, bo armia prócz np. samolotów (materiałów do nich też dostarczali amerykanie - dural). potrzebuje też trywialnego żarcia. I swoją droga nie ma co tworzxyć historii alternatywnych. Od komuchów tez swoje wycierpielismy. Pozdrawiam losiu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jopek Re: złoty cielec.... IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.12, 18:21 poczytaj łosiu zamiast sadzić farmazony: portalwiedzy.onet.pl/130162,,,,ii_wojna_swiatowa_w_liczbach,haslo.html Odpowiedz Link Zgłoś
have2b3 Re: złoty cielec.... 05.12.12, 13:03 el_facial napisał: > teraz tylko czekać aż bozia ześle na Polskę wszelkie łaski.... Bo ześle, prawda > ? Inaczej po co taka inwestycja? A ZESLE, ZESLE.... Zebys wiedzial, ze zesle! Ale pamietaj jedno! Pomiedzy Polska, a bozia kto jest? No wlasnie! Czaisz juz baze? Pomiedzy bozia a Polska jest posrednik i jak kazdy posrednik pobiera sowity procent od transakcji... Taka prawda! I choc sluchamy i czytamy rozne pokretne tlumaczenia, to kto to nam tlumaczy? No wlasnie - posrednik! A mozna wierzyc posrednikowi? Ja tam posrednikom nie wierze! Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 10:39 Piękna świątynia będzie, ale trochę czasu potrzeba na budowę. Samo się nie zrobi. Wierni ją zbudują , jak zawsze zresztą. Wilanów to dobra lokalizacja. B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anasz Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.12, 11:23 Owszem, ale już widzę i słyszę jak będą reagować mieszkańcy Wilanowa na rozbrzmiewąjce na okolicę i świat dzwony? No jak? co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
dzaga41 Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 12:00 cyklina-klimkiewicz napisał: > Piękna świątynia będzie, ale trochę czasu potrzeba na budowę. Samo się nie zrob > i. Wierni ją zbudują , jak zawsze zresztą. Wilanów to dobra lokalizacja. B.Klim > kiewicz. Nie kłam,że wierni ją zbudują.40 milionów już poszło z kasy państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: FuCzang <|-) Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka IP: 193.111.166.* 05.12.12, 12:10 Guzik poszło! Jakiś senator - wesołek z SLD wymyślił sobie dotację na Świątynię i zaproponował, by przeznaczyć na to 20 mln PLN. S Tak sobie to wymyślił - ludzie usłyszą o dotacjach na Kościół, stwierdzą, że to inicjatywa prawicy i jak nic zaczną na lewicę (wspomniane SLD) głosować. Sprytne. O dziwo, propozycji nie klepnięto, a prawicowcy sami mówili, że dziękują za takie niedźwiedzie przysługi. Po roku propozycję ponowiono, klepnięto, ale potem się okazało, że nie ma jakichś przepisów wykonawczych, by kasę na tę świątynię przelać... Ot i tyle. A lud rzeczywiście, jak to SLDowski senator przewidział, krzyczy - No kościół poszło 40 baniek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 15:26 Przecież poszło, tyle że oficjalnie nie na ten meczet tylko muzeum. A że budynek ten sam, przypadek... Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 12:20 Arabowie tego nie zrobią. Jak w Danii w gminach rządzą to możesz poczytać. Ty jej nie będziesz budował, ale marudzić możesz. Ty nie płacisz, a że ludzie coś robią zamiast siedzieć chlać i jęczeć to rozumiem uwiera. Że w Polsce coś można też przeszkadza. Polakcy budują , Polacy płacą, Polacy się modlą. Mają taką potrzebę. Chyba nie zabronisz? B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 12:30 Ale ci sami Polacy, którzy "mają taką potrzebę" potem przychodzą do lekarza i beczą, że "limity wyczerpane", że droga dziurawa, że to i tamto. I jakoś nie połączą w swoich główkach faktu, że setki milionów przeznaczyli na budowę kościółka i ich zabrakło na ważne rzeczy. Ich decyzja, ja im nie zabronię, zabronię tylko państwu sięgania do mojej kieszeni i łatania im drogi na mój koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: __ Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka IP: 212.191.78.* 05.12.12, 10:44 I pomyśleć, że ludzie narzekali na Plac Unii... Chociaż widokowi z Wilanowa już i tak nic nie zaszkodzi bardziej niż samo "miasteczko". Odpowiedz Link Zgłoś
ginztonickiem Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 10:44 Hurra! Teraz niedożywione dzieci i staruszkowie z emeryturą 600 zł będą mieli gdzie wznosić modły o lepszy los. Brawo KK! Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 11:30 Wszyscy będą mieli gdzie się modlić, bo po to jest Świątynia. Trochę to potrwa jesczcze nim ona powstanie, ale wszystko jest na dobrej drodze. Nie wiem dlaczego kłamiesz,że są emeryci, którzy mają jakoby 600zł emerytury. Najniższa emerytura jest wyższa, nawet ta socjalna. Ostatnio Rząd Polski podjął działania mające na celu ograniczenie przemocy w rodzinie, czyli walki z marginesem, sadystami maltretującymi dzieci i rodzinę, a to jest obok pijaństwa przyczyną niedostatku w rodzinach . Jak dbasz o przyszłość i podejmujesz działania skierowane na dobro swojej rodziny to i modlitwa Ci pomoże, tak jaki i inni ludzie podadzą ci pomocną dłoń. Nie słyszałem by komuś ateizm lub ateiści pomogli. A Świątynię budują wierzący z zebranych dobrowolnie składek by w ten sposób podkreślić rolę wiary w odzyskaniu niepodległości Polski. B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
dzaga41 Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 11:55 cyklina-klimkiewicz napisał: > Wszyscy będą mieli gdzie się modlić, bo po to jest Świątynia. Trochę to potrwa > jesczcze nim ona powstanie, ale wszystko jest na dobrej drodze. Nie wiem dlacze > go kłamiesz,że są emeryci, którzy mają jakoby 600zł emerytury. Najniższa emeryt > ura jest wyższa, nawet ta socjalna. Ostatnio Rząd Polski podjął działania mając > e na celu ograniczenie przemocy w rodzinie, czyli walki z marginesem, sadystami > maltretującymi dzieci i rodzinę, a to jest obok pijaństwa przyczyną niedostat > ku w rodzinach . Jak dbasz o przyszłość i podejmujesz działania skierowane na d > obro swojej rodziny to i modlitwa Ci pomoże, tak jaki i inni ludzie podadzą ci > pomocną dłoń. Nie słyszałem by komuś ateizm lub ateiści pomogli. A Świątynię bu > dują wierzący z zebranych dobrowolnie składek by w ten sposób podkreślić rolę w > iary w odzyskaniu niepodległości Polski. B.Klimkiewicz. Otóż wyobraż sobie pani cyklina,że znam osoby pobierające właśnie taka emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 12:04 Nie słyszałeś o ateistach? To poczytaj sobie może o niejakim Billu Gatesie. Skoro masz komputer to powinieneś go znać. Ateista, który przeznaczył na cele dobroczynne ponad 1 miliard dolarów. Jak znam życie to więcej niż czarne zboki, które wysyłają do Afryki Biblie w ramach pomocy głodnym dzieciom. Pewnie są pyszne. Modlitwa pomaga tak samo jak umarłemu kadzidło. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Finwal Łatwo się wyjmuje z cudzej kieszeni IP: *.ists.pl 05.12.12, 12:23 Rozumiem, że sam połowę swoich dochodów oddajesz dzieciom, staruszkom i emerytom. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kris Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka IP: *.stema.com.pl 05.12.12, 11:06 Jak Bozia ujrzy to cacko złociste, to ją taka k...ca strzeli, że wy...bie cały ten kler w kosmos razem z tą miedzianą kopułą, a kamieniem elewacyjnym jeszcze dowali na pożegnanie. Ale to tylko takie moje drobne bezbożne życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomasz D Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka IP: 217.153.204.* 05.12.12, 11:21 Ja nie rozumiem co Was to odchodzi, że WIERNI dają kasę na budowę!? To chyba nie Wasza kasa abyście mieli jakiekolwiek prawo decydować o tym! Ja tym bardziej widząc takie postępy prac chętnie wyśle pieniadza! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anasz Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.12, 11:26 ślij! Odpowiedz Link Zgłoś
dzaga41 Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 11:58 Gość portalu: Tomasz D napisał(a): > Ja nie rozumiem co Was to odchodzi, że WIERNI dają kasę na budowę!? To chyba ni > e Wasza kasa abyście mieli jakiekolwiek prawo decydować o tym! Ja tym bardziej > widząc takie postępy prac chętnie wyśle pieniadza! A te 40 milionów to też wierni posłali ,czy też rząd bez wiedzy i zgody społeczeństwa wybulił na to paskudztwo. A "pieniądza" to wyślesz tylko jednego? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tsuranni a ludzie w szpitalach umierają z braku leków IP: *.icpnet.pl 05.12.12, 11:34 Chwała na wysokościach! alleluja! Odpowiedz Link Zgłoś
v_kolumna_v Leków w szpitalach dość. 05.12.12, 12:07 Brak tylko na nie kasy którą rządzący zieloną wyspą skąpią. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zonkii nie na leki te pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.12, 12:31 nie na leki o niewierni wydawać pieniądza, ale na świątynie, jpii by to pochwalił, a on przecie święty Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rzygacsiechce Re: nie na leki te pieniądze IP: *.as13285.net 05.12.12, 13:34 rzygac sie chce jak sie widzi taka pyche u ludzi nawolujacych wiernych do przedkladania zycia duchowego nad dobra materialne. Tylko kto bedzie ten moloch sprzatac, utrzymywac, jak juz mohery powymieraja, a leniwe, egoistyczne i materialistyczne Polki nie urodza im wiecej niewolnikow? pardon, wiernych parafian. Bo przeciez nie mlodzi, ktorzy wyjada z tego kraju wartosci: pomnikowo-krzyzowo-koscielnych. Odpowiedz Link Zgłoś
martucha.en Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 11:37 Tak, pięknie.. A chore dzieci miesiącami czekają na operacje ratujące życie bo na TO nie ma pieniędzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 11:40 To im pomóż zamiast gadać. B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 12:07 A ty zamiast zawracać d*pę lekarzom módl się o wyzdrowienia gdy zachorujesz ty lub ktoś w rodzinie. przecież to wszystko boski plan waszego Jahwe. Odpowiedz Link Zgłoś
xelene Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 12:33 a co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: WERFDE3WRF Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka IP: *.ghnet.pl 05.12.12, 11:39 OBLEŚNA, BEZGUSTNA, BAŁWOCHWALCZA, TABLOIDOWA!!! KOSZMAR BUDOWLANY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 11:40 Za jakiś czas będzie tam dyskoteka, albo galeria sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 11:45 Może jak sowiecka władza wróci. Ale to nigdy już nie nastąpi. B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
ginztonickiem Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 12:44 To wyjrzyj trochę dalej niż własna parafia B. Klimkiewicz. Na przykład do Anglii, albo do Niemiec. Nie słyszałem żeby tam sowieci rządzili a kościoły przerabiają na budynki użyteczności publicznej lub mieszkalne. Do tego kraju też to trafi. Za jakieś 100 lat bo o tyle mniej więcej jestesmy do tyłu w porównaniu z krajami CYWILIZOWANYMI, gdzie rządzi rozum a nie średniowieczne zabobony i bajki z tysiąca i jednej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Brodaci, czemu plujecie? 05.12.12, 11:41 Czy to z waszych pieniędzy jest budowany ten kościół? Nie? To zajmijcie się swoimi sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Brodaci, czemu plujecie? 05.12.12, 11:46 Owszem pieniądze z budzetu też idą na ten pomnik pychy kleszej! Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Re: Brodaci, czemu plujecie? 05.12.12, 12:30 w twoim wypadku odpowiem krótko: internetowy Biedroniu, twoje zdanie jest tyle warte, co zeszłoroczny śnieg. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 menago1916 dla mnie jestes szmatą 05.12.12, 14:34 Kleszą!!!Idz lizać smiatankę z kolanka!Szmato! Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Re: menago1916 dla mnie jestes szmatą 05.12.12, 15:36 Czy wiesz baranie że niezadługo za takie wpisy będziesz wystawiał dupę pod celą? Wiem że to praktykujesz, ale myślę że poczujesz znaczącą różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Xiunc niezadowolony? 08.12.12, 14:16 Ministrant ci dzisiaj nie dogodził, katopierd*lcu? Nie daj mu snickersa, może postara się następnym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: be Re: Brodaci, czemu plujecie? IP: *.starter24.pl 05.12.12, 11:52 nie wiem kogo masz na myśli pisząc "brodaci" - ale to pewnie jakaś twoja, z frustracji płynąca, prywatna fobia. natomiast jeśli chodzi ci o finansowanie tego okazu bałwochwalstwa - to jest on finansowany w dużej części z naszych, wszystkich Polaków, pieniędzy - do tej pory świątynia dostała już ponad 30 mln zł od państwa. Chrystus zburzył kiedyś podobny gmach - i jest na ten temat cała opowieść w Piśmie Świętym. zakładam jednak, że podobnie jak większość polskich katolików - nigdy go nie czytałeś, nie znasz nauk Chrystusa - i dlatego jesteś tu taki agresywny. żal na to patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Re: Brodaci, czemu plujecie? 05.12.12, 12:39 Wiadomo jaką nację mam na myśli. A ostatni fragment powala. Co było agresywnego w tym co napisałem? Domyślam się, że właśnie wstałeś po wczorajszych szaleństwach w dark roomie i zaczynasz dzień do wylewania frustracji na znienawidzony kościół? To znamienne dla lewactwa, wyznającego politykę 'daj, daj, daj' i zasilającego kolejki do UP. Odpowiedz Link Zgłoś
simbla Re: Brodaci, czemu plujecie? 05.12.12, 12:13 Owszem, także z naszych. Sejm od czasu do czasu dorzuca miliony z naszych podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Re: Brodaci, czemu plujecie? 05.12.12, 12:27 Siebie też liczysz, nierobie? Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 11:43 ależ się nam Pan Jezus rozraduje! Kto wie, może nam nawet nieba przychyli? Kuźwa, XXI wiek i takie zabobony dalej mają się dobrze.. Odpowiedz Link Zgłoś
joanelle Nie wydaje mi się... 05.12.12, 11:43 ...żeby Chrystus uznał to miejsce za swój dom Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anna w niskiej zabudowie 12 pietrowa wyciskarka ? IP: *.tktelekom.pl 05.12.12, 11:44 powstala z naruszeniem prawa budowlanego, a pielgrzymi zaszczywają nasze ptrawniki całe lato. Precz z tym gównem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zygmunt IV Wazon Wiwat Świątynia Próżności Bożej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.12, 11:48 Wiwat Największa Wiciskarka Do Cytryn! Ło maj Gad, a gdzie my teraz taką dużą cytrynę znajdziemy? Odpowiedz Link Zgłoś
omniasol Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 11:46 jak psu jajca Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obiektywny świątynia opatrzności czy pomnik pychy biskupów? IP: *.rzeczpospolita.pl 05.12.12, 11:47 i niech czarni nie jęczą że nie mają pieniędzy... Odpowiedz Link Zgłoś
kloss8 Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 11:47 Zmarnowane pieniądze na betonowe monstrum. Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Ale Watykan ma ładna budowle? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.12, 11:50 ciekawe ile Polacy wydali na nią pieniędzy ? Jaki będzie podatek od nieruchomości bo na razie to państwo polskie dopłaca do watykańskiego interesu ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niemamksywy Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka IP: 217.153.204.* 05.12.12, 11:51 czy ktoś z Was wpłaca na Świątynię? podejrzewam, że nie! Ludzie wspierając swoim groszem to co uważają za słuszne - jeśli chcą na Świątynię to ich wola. a Wasze pełne nienawiści opinie to tylko stwierdzony fakt, że dla Was religia to konsumpcjonizm. Żal mi was! Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 11:54 Owszem, wpłacamy. Każdy, kto płaci jakiekolwiek podatki, finansuje to gó..., chce czy nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niemamksywy Re: Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka IP: 217.153.204.* 05.12.12, 12:44 czy Państwo dokłada do budowy....nie! Świątynia nie jest budowa z pieniędzy publicznych, radze nieco więcej na ten temat poczytać, a nie powtarzać zasłyszane i niesprawdzone informacje! Odpowiedz Link Zgłoś
dzaga41 Kopuła Świątyni Opatrzności już lśni z daleka 05.12.12, 11:52 Wyrzucone pieniądze w błoto .I to nasze pieniądze ,bo władza świecka na pasku fioletowych chodzi i daje ile chcą. Odpowiedz Link Zgłoś