Dodaj do ulubionych

Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sądzicie

30.12.13, 14:13
Jaką opinię według was mają obrabiarki cnc marki TBI Technology? Wiem, ze jakość i wytrzymałość jest OK ale co z np. serwisem i oprogramowaniem? Znajomy ma w fabryce ich dwie maszyny cnc i mówi, ze na razie bez problemów.

ps. moze znacie jakieś dobre miejsca, gdzie można korzystnie sprzedawać opiłki w mazowieckiem i śląskim?
Obserwuj wątek
    • Gość: kamilmalecki Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.autoguard.pl 02.01.14, 12:52
      Mam na hali dwie tokarki cnc tbi i jest na razie ok. Chwali sie trwałość elementów do obróbki, sterowanie nie jest skomplikowane. Na razie się nie psują, jedyny minus to, że musiałem czekać na dokumentację do sterownika tydzień.
    • Gość: aj waj maj Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.autoguard.pl 14.01.14, 11:55
      U nas są na zakładzie, w porównaniu do trucheł z czasów prlu są jak mercedes przy małym fiacie - nie ma czego porównywać, są naprawdę niezłe, Slązaki umieją robić maszyny ;) TBI jako firma wcześniej nie była mi w ogóle znana ale te obrabiarki cnc TBI są na pełnym wypasie, a mam z czego porównywac bo mamy też w taborze chevaliera z nowszych
      • Gość: tempman Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.14, 22:35
        www.dodajoszusta.com/historia/3549-tbi-technology-nieuczciwy-kontrahent-sprzedajacy-maszyny-i-oprogramowanie/
        Jeden kwiatek, bukiet ...
      • Gość: Janek Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.14, 06:22
        Obecnie nasza firma też zastanawia się nad maszynami z Tbi. Obdzwoniłem wiele innych firm,które to używają obrabiarki marki Tbi i głosy są badzo pozytywne. Powtarzają się opinie, że jakość maszyn wysoka, nie psują się a i serwis daje radę. Spośród konkurencji haas, dugard, micron, mas to właśnie ich oferta wydaje się być najciekawsza.
        No i fajnie maszyny na żywo wyglądają.
      • Gość: on Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.multifox.pl 19.11.14, 18:38
        Oni tych maszyn nie produkują tylko importują z Azji.
      • Gość: aha Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.16, 13:44
        TBI to tajwańce tak wiec poloki to tylko sprzedają pod własną marką.
    • Gość: nicky77 Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 19:56
      Którego z tych dostawców byście polecili?
      • Gość: Mirass Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.connectic.pl 19.11.14, 15:52
        Firma apx oferuje wyselekcjowanych, najlepszych - w zależności od Twoich potrzeb.
        • Gość: narzedziownia Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.ostrog.net.pl 16.12.14, 17:05
          kupiłem centrum obróbcze VC 1060 z TBI Technology, jakość w stosunku do ceny bardzo zadawająca. Profesionalna obsługa handlowa i techniczna podczas użytkowania. Na uwagę zasługuje cena lekko ponad 270.000 tyś za centrum na sterowaniu Heidenhain. Maszyna produkowana na Tajwanie czyli jak większość obecnie na rynku, ale jakość i wygląd jak europejskie. Szukałem maszyny czeskiej lub niemieckiej skończyło sie na TBI i jestem zadowolony, oni mają również dodatkowo maszyny włoskie i niemieckie w ofercie dla bardziej wymagajacych klientów.
          • Gość: szczery Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.play-internet.pl 05.09.18, 06:52
            Niestety udzielając się na tym forum firma pokazuje najniższy poziom. TBI mieści się na Ostrogu w R-rzu i sama sobie wystawia opinie na forach. Wystarczy tylko spojrzeć na adre IP: ostrog.net.pl . Śmiechu warte. Nikt normalny z Raciborza pod tą firmą się nie podpisze. Kiedyś miałem przyjemność odbyć rozmowę kwalifikacyjną do tej firmy, ale w świetle obiecanek odpuściłem temat.
        • Gość: tomson13 Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.14, 19:21
          Którego producenta byście polecili jeśli idzie o obrabiarkę?
          • Gość: DB Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.ostrog.net.pl 26.01.15, 12:29
            Faktycznie na początku miałem pewne obawy co do firmy, ale niesłusznie. Profesjonalna opieka, bardzo konkurencyjna oferta i serwis, to zalety firmy TBI. Zaryzykowałem ze wspólnikiem i w 2014 kupiliśmy centrum 3 osiowe, bardzo chwalone przez innych klientów. Kilka m-cy poźniej dokupiliśmy tokarkę i teraz mamy już komplet. W sumie to od prawie roku czasu nie zauważyliśmy jakiś nieprawidłowości funkcjonowania tej firmy. Widać, że inwestują, modernizują i co chwilę pojawiają się ciekawe oferty promocyjne na maszyny. Jednym słowem na ten czas same superlatywy i stała obsługa po zakupowa. Handlowiec przynajmniej raz w m-cu zadzwoni, zapyta jak maszyna się sprawuje, doradzi i pomoże. Nic na siłę i na szybko. Widać, że zależy im na kliencie. My osobiście jesteśmy zadowoleni i firmę polecamy.
            • Gość: markopolo Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.15, 20:27
              Hartford dają radę moim zdaniem. Ja przynajmniej oceniam je najwyżej pod względem intuicyjności obsługi.
              • bialystol Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd 25.06.15, 15:45
                jeśli chodzi o obrabiarki i maszyn cnc to ja szczerze mogę polecić firmę XYZ. Super niezawodne i dość łatwe w obsłudze. U nas w firmie działają dwie maszyny tej firmy i złego słowa nie mogę powiedzieć :)
            • Gość: aha Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.16, 13:48
              Widzę, że chyba komentarz pisany z siedziby... Ostróg.net dostarcza internetu w Raciborzu. Ale słyszałem, że dla podbudowania renomy handlowcy sami sobie wystawiają super opinie.
    • Gość: diablo Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.multifox.pl 20.01.16, 22:45
      Dla mnie obrabiarki TBI to złomy. Zero sztywności, psują się. nie polecam. A i ceny europejskie, kosmos...
      • Gość: wladek74 Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.ostrog.net.pl 18.07.17, 10:26
        U mnie na zakładzie stoją dwa poziome centra obróbkowe TBI i nie narzekam. Odkąd je kupiliśmy ani razu serwis nie był potrzebny.
    • galaxy_ss Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd 25.01.17, 14:06
      Witam,
      Ludzie maszyny cnc firmy TBI są produkowane w chinach, a nie w Polsce!! Nie ma znaczenia, pytanie czy pracują, ja posiadam u siebie w zakładzie Mazaka, DMG, FAT, MAS, Solaruce i kilka azjatyckich frezarek i tokarek i powiem że to wszystko zależy od egzemplarza. Też mam zamiar kupić od nich tokarkę cnc z osią Y, przechwyt, dł toczenia 2m, sterowanie jest słabe bo na sinumeric 825, lepszy 840SL.
      • Gość: Niezadowolony [...] IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.17, 07:45
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: ttv Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.17, 23:58
          A prawda cię uwolniła :-)
    • basiakowal87 Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd 01.03.17, 13:20
      Moim zdaniem centra obróbcze tej firmy są w porządku. Możesz też sprawdzić, jakie maszyny ma w swojej ofercie firma APX :)
    • Gość: janusztgk Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.dynamic.mm.pl 06.03.17, 17:38
      Pracujemy na obrabiarkach z TBI Technology, obsługa maszyn łatwa, intuicyjna, obrabiarki porządnie wykonane, trwałe. Pracowałem na wielu innych i uważam , że do tych nie się o co przyczepić.
    • Gość: Szymon Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.dynamic.mm.pl 24.03.17, 15:37
      Kupowałem do swojej firmy sprzęt w TBI Technology, na początku co prawda była lekka obsuwa w dostawie maszyn, ale same centra bardzo fajne, porządnie zrobione.
    • Gość: stryjek Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd IP: *.dynamic.mm.pl 07.04.17, 13:14
      Używamy u nas w firmie obrabiarek od TBI, jak dla mnie dobra jakość za przystępną cenę, polecam.
    • kfarines Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd 28.08.17, 12:38
      Witam, ja przychodzę do was z innym problemem, potrzebne mi są formy do odlewów , czy wiecie może gdzie takie coś dostanę? Z góry dziękuję za pomoc.
    • marr1234 Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd 18.06.18, 17:45
      Kupiliśmy tokarkę z TBI czas oczekiwania 7 miesięcy miało być 4 tygodnie. Jak już otrzymaliśmy nowy sprzęt to minęło trzy tygodnie i nie potrafią jej uruchomić. Problem z podajnikiem preta. Jest to już 4 maszyna od nich w latach 2008r. Do 2014r. Nie było problemu a teraz jeden wielki problem z serwisem coś potrafią ale jak by się uczyli.
    • 101lulilaj90 Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd 15.01.20, 13:34
      Takie obrabiarki mają przed sobą przyszłość a ich dokładność i precyzja, przysparzają jej coraz więcej wielbicieli. Wystarczy sięgnąć do takich źródeł jak hotmoney.pl/ile-kosztuje-frezowanie-cnc-rodzaje-frezowania-cnc-a-cena/ by dowiedzieć się o rodzajach frezowania, możliwościach, jakie daje i ile mniej więcej kosztuje taka usługa u profesjonalistów.
    • sabner Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd 06.03.20, 14:52
      Na chwilę obecną wyposażyliśmy park maszynowy automaty tokarskie typu szwajcarskiego. Jesteśmy bardzo zadowoleni z możliwości tego typu maszyn lecz nie ukrywam, że obsługa tych urządzeń wymaga już większej wiedzy programistycznej. Mając tą maszynę w swoim parku maszynowym pozwoliliśmy sobie napisać kilka słów o jego możliwościach (Tekst linku). Poczytaj, może również zainteresuje Ciebie taka maszyna - z pewnością są wydajniejsze od tokarek TBI.
    • sabner Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd 06.03.20, 14:55
      Na chwilę obecną wyposażyliśmy park maszynowy automaty tokarskie typu szwajcarskiego. Jesteśmy bardzo zadowoleni z możliwości tego typu maszyn lecz nie ukrywam, że obsługa tych urządzeń wymaga już większej wiedzy programistycznej. Mając tą maszynę w swoim parku maszynowym pozwoliliśmy sobie napisać kilka słów o jego możliwościach (sabner.pl/tokarka-swiss-type-sabner). Poczytaj, może również zainteresuje Ciebie taka maszyna - z pewnością są wydajniejsze od tokarek TBI.
    • austerserwis Re: Obrabiarki cnc TBI Technology - co o nich sąd 08.08.22, 12:43
      Dobra maszyna potrzebuje też solidnego serwisu, to oczywiste. Macie coś sprawdzonego dla siebie? Warto zainteresować się firmą auster.net.pl/. Mają bardzo duże doświadczenie w serwisie maszyn cnc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka