Gość: janek IP: *.spray.net.pl 13.09.07, 22:01 - Miasto nie chce kupić działek pod drogi, bo mówi, że są drogie Nie wierzę! Na pewno się dogadają....PO rządzi w Warszawie i biznes nie może się 'dogadać' z urzędnikami??? $$$$$..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sekalek Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów 13.09.07, 22:17 I dobrze im tak. Przyjechali do Wawy, kupili mieszkania w Wilanowie i mysleli ze zlapali Boga za nogi. Z doswiadczenia wiem ze na takich mega snobistycznych osiedlach ludzie nie dogadaja sie ze soba w zadnej sprawie. Banda snobow i indywidualistow. Jesli chcesz miec prestiz to kup dzialke 5000m2 i pobuduj sobie dom z kominkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pieniacz Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów 14.09.07, 08:44 ta, w starych osiedlach mieszkancy sie moga dogadac - poza tym ze zwykle ich spoldzielnia za ryje trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oserwator Oj dobrze rządzi nasza prezydent HGW.....:> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 10:46 Oj dobrze rządzi nasza prezydent HGW.....:> Same sukcesy :)) Jak Pan Okoński da datek na PO to pewnie miasto kupi te działki pod drogi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Miasto ma do tego bardzo wiele :)) 14.09.07, 14:55 A miasto ma do tego bardzo dużo bo do głównych zadań miasta należy zapewnienie mieszkańcom możliwości przemieszczania się, budowa i utrzymanie ulic lokalnych. Miasto zezwalając na taką inwestycję bierze na siebie odpowiedzialność za możliwość dojazdu do niej. Ale miasto Warszawa nie funkcjonuje niestety za rządów PO. Jedyne co zawdzięczamy pani prezydent to korki i zmianę numeracji nocnych autobusów. Niestety zarządzanie miastem różni się od zarządzania bankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fajas Re: Miasto ma do tego bardzo wiele :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 15:00 Zastanow sie co piszesz. Jakich rzadow PO? Od kiedy rzadzi PO??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacov1 Re: Miasto ma do tego bardzo wiele :)) IP: *.polkomtel.com.pl 14.09.07, 15:16 Chyba rządzi od ostatnich wyborów samorządowych. Ale najwyraźniej bez poparcia sił wyższych (tzn. boga w preambule do statutu) nic nie wychodzi... A tak byłaby alleluja i do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: Miasto ma do tego bardzo wiele :)) 14.09.07, 15:20 Podobno grzebanie w papierach im dobrze wychodzi....tzn..dużo przegrzebali ale nic nie znaleźli :)) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Cicho, Nie krytykowac! Tu rzadzi PO i Bufetowa HGW 14.09.07, 18:37 A wybory maja byc wygrane. I morda w kubel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak ZAMUrujcie się w tych twierdzach, tchórze!! wieś!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 23:05 śmieszą mnie tacy. pewnie 85 procent z nich nie jest z Warszawy, przyjeżdżają i z zadartym nosem coby rodzinie na wsi pokazać, że nie dość że w Warszawie to na strzeżonym jak carrington mieszkają. robicie tu drugą wieś, bo takich osiedli nie ma na zachodzie w takim natężeniu jak u nas. PRZEZ WAS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errabundi Dokładnie!!! IP: *.aster.pl 14.09.07, 23:18 Mieszkam na Pradze i mam dwa centra handlowe ok. 2 min. na piechotę od domu, jedno z nich 24/7. Poza tym najbliższy sklep piętro niżej, tramwaje, autobusy, 10 min do centrum, 15 min do pracy, nie mam płotu (TAK! i strasznie jestem z tego dumny) i przede wszystkim czuję się jak w MIEŚCIE, a nie na WSI za płotem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też warszawiak Re: ZAMUrujcie się w tych twierdzach, tchórze!! w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 23:21 śmieszny jesteś, zabierasz głos a nawet nie wiesz że MW nie będzie ogrodzone. Odpowiedz Link Zgłoś
tommen Masz z tym jakiś problem ? 18.09.07, 11:07 Ja tam wolę mądrych przyjezdnych niż głupich miejscowych. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Dewelopera to mieszkańcy Wilanowa mogą pocalować 14.09.07, 19:15 w co - to sami pewnie doskonale wiedzą. A wszystko dlatego, że byli na tyle mądrzy, aby mu zapłacic dużą kasę za niby-apartamenty, a nie zapewnili sobie zapisu w aktach notarialnych, jakie warunki mają spełniać inwestycje towarzyszące (sklepy, drogi, usługi, komunikacja). Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Zamknięte osiedla to zawsze będą getta... 14.09.07, 20:50 Zamknięte osiedla to zawsze będą getta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: A co ma do tego prezydent miasta idioto? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 15.09.07, 08:18 90 mlionow na ziemie pod kilka drog osiedlowych to wiecej niz budzet Wilanowa , a za co zbudowac te drogi, utrzymac szkoly i sluzbe zdrowia, co z od dawna brakujacymi inwestycjami w infrastrukture ? Wilanow to nie tylko blokhausy im.Krauzego. Klamstwo ma krotkie, kacze nozki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Bufetowa nie służy bogaczykom. To nie IP: *.crowley.pl 14.09.07, 14:41 inwestycja z publicznej kasy, tępy dupku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Szkoda gminnych pieniedzy dla developera IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 15.09.07, 07:29 Najpierw oszukal mieszkancow, a teraz chce wydoic gmine. Za te pieniadze gmina moze wybudowac kilka razy wiecej od lat brakujacej infrastruktury w innych czesciach gminy. Regula jest ze mieszkancy oddaja ziemie za darmo lub za grosze, zeby miec infrastrukture ktora im sluzy. Developer przekona sie szybko, jak spadnie wartosc jego firmy jak z powodu jego chciwosci nie bedzie drog Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 to tylko stereotyp 14.09.07, 09:57 chrzanisz przyjacielu. to są stereotypy. w miasteczku wilanów kupiło mieszkania mnóstwo młodych wraszawiaków, za cenę która dziś byłaby "wyjątkowo" atrakcyjna. a niezrealizowana wizja "MW" była zła? była świetna, poza niedorozwiniętą komunikacją miejską i brakiem połączeń z ursynowem... mieszkam na skarpie ursynowskiej i też mi bardzo przykro że ni huhu nie wyszło z pierwotnego planu [targowiska, centrum handlowe, ogrody zimowe, galerie, place]. ursynów nie ma takiego miejsca. mokotów też. centrum...?... a dlaczego nie miało tak być w kazdej dzielnicy? jestem przeciwny opiniom niesprzyjającym napływowej społeczności warszawskiej.. także wyluzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Sekalek IP: *.chello.pl 14.09.07, 10:54 Powiem tak- czysta zawiść i nieznajomość sprawy przebija z twojego postu. Jestem mieszkanką tego osiedla od roku. Wcześniej mieszkałam na ochocie. Nie należę do żadnej elity, pracuje w szkole. Mieszkania tutaj rok temu były tańsze niż w innych częściach W-wy i kusiły otwartą przestrzenią, zielenią i pięknym centrum rozrywki z kinami, restauracjami i teatrami. Teraz, gdy oglądam to co się dzieje- dalekie jest od pokazowych projektów. A co do snobów i indywidualistów- powiem tak, petycję- list poruszany w artykule podpisała większość mieszkańców, odbywały sie spotkania wspólnoty. Problem tkwi również w dobrej woli drugiej strony, która po sprzedaniu nam mieszkań wycofuje sie ze swoich ustaleń. Rok mieszkam a dróg jak nie ma tak nie ma, wszystko prowizorka!! a zieleni mniej niż na Kabatach. Do sklepu musimy jeździć samochodem kilkanaście kilometrów- jak nic nie zmieni sie to będzie tu trudno żyć. I co mnie denerwuje- brak infrastruktury oznacza, ze wartość mieszkań będzie tu spadać. Nikomu, nawet wrogom bym tego nie życzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Sekalek 14.09.07, 15:57 Kilkanaście kilometrów? Od kiedy do Red Blacka na Lentza jest kilkanaście kilometrów? Albo na Ursynów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.07, 14:34 Dokładnie. Jak taki blok może być ekskluzywny? Utopia. Odpowiedz Link Zgłoś
kerk5 ekskluzywny to jest pan redaktor, to po prostu 14.09.07, 15:14 porządne osiedle Odpowiedz Link Zgłoś
nautilus.pompilius Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów 14.09.07, 14:47 Zawiść polaczków jest obrzydliwa. Buraki z wielkiej płyty cieszą się, że zamożniejszym coś nie wyszło. Przez taką właśnie moherową hołotę ten kraj jest, jaki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
mamasz33 Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów 14.09.07, 15:20 A ta elyta mieszkająca w ekskluzywnym osiedlu, to skąd przyszła? Gzie mieszkają jej rodzice? Czy przypadkiem nie w wielkiej płycie albo Koziej Wólce lub Pcimiu Dolnym? A dziadkowie pewnie słuchają Radia Maryja. Niech się więc nie wyraża z taką pogardą o swoich korzeniach, bo jeszcze długo wiechcie z butów będą wystawać. Mieszkanie w strzeżonym osiedlu nie nobilituje aż tak bardzo, tym bardziej, że te kredyty i pożyczki trzeba będzie kiedyś pospłacać. Kiedy samemu jest się burakiem, to za buraków uważa się innych. Każdy sądzi według siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))) Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 19:13 Niezła puenta, teraz przeczytaj co napisałeś buhahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.07, 22:41 Zgadza sie , jesteśmy strasznie zawistnym narodem i w zasadzie nic tak polaków nie cieszy jak fakt ze sąsiada coś złego spotkało. Ten deweloper powinien byc wzięty do sadu za oszustwo ale skoro to firma pana K. którą on sprzedał innej spółce a ta zmieniła ręce jeszcze kilka razy , to był typowy przekret Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...bo do gazu Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: 212.160.172.* 19.09.07, 13:13 Żydzie! - czy ktoś cię obraża na tym forum?! Ludzie piszą swoje opinie ale bez nazywania kogoś burakiem, polaczkiem czy hołotą. Jak umoczyłeś kasę w tym G...zwanym miasteczkiem wilanów to twój problem, lecz radzę ci - ostrożnie z formułowaniem zdań nt polaków! Odpowiedz Link Zgłoś
kerk5 Typowa gadka kolesia, którego nie stać na porządne 14.09.07, 15:10 mieszkanie bujaj się zawistniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykidajlo2 Re: Typowa gadka kolesia, którego nie stać na por IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 15:29 To nie o to chodzi, czy stać czy nie stać. Zamieszkiwanie w strzeżonym, ogrodzonym osiedlu jest obciachem, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: war Re: Typowa gadka kolesia, którego nie stać na por IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 15:36 MW nie będzie ogrodzone!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykidajlo2 Re: Typowa gadka kolesia, którego nie stać na por IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 17:01 Przepraszam, nie wiedziałem. Zaraz wejdę pod stół i odszczekam. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A co Re: Typowa gadka kolesia, którego nie stać na por IP: *.171.104.194.crowley.pl 02.10.07, 15:29 Deweloperowi na płot zabrakło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.home1.cgocable.net 14.09.07, 18:24 Mam pytanie ... czy zolc juz zalala tobie oczy? Zlosc i zazdrosc pieknosci szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka centrum Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.escom.net.pl 14.09.07, 21:14 tak, tak, domek pod Warszawa to prestiż? daj spokój, rozśmieszasz mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expat Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.07, 22:27 Hmm , trochę nieładnie sie wyrażasz o tych ludziach, zostali normalnie oszukani przez dewelopera. Ja tez kiedyś brałem pod uwagę kupno domu na osiedlu bada cym w budowie ale obawialaem się jak ono będzie naprawdę wyglądać za kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrek Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 23:45 W glowkach sie popier... Maja kupe siana, to niech sobie wybujduja centrum, szkole i cholera wiec co. Mam za sasiadow glabow, ktorzy kupil dzialke bez zadnego dojscia, dojazdu i teraz maja pretensje do wladz gminy, ze nie moga dojsc, dojechac do swojej posesji. Widac myslenie, nie jest mocna niektorych. Kupili domy, dzialki, a teraz ma im ktos, cztaj podatnicy, zafundowac wygody. Toz to kretynzim jakis!!! Ale nasz kraj nie nalezy do zbyt rozgarnietych Odpowiedz Link Zgłoś
appfunds Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów 13.09.07, 22:20 Pamiętam jak Prokom zinformatyzował ZUS :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.aster.pl 13.09.07, 22:33 Bogaty a glupi. Pierwszenstwo ma ten kto jedzie z prawej. A tam pewnie myslano,ze jak nie ma znakow to ten co ma wieksza fure. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Dlaczego mamy fundować im drogie drogi? IP: *.aster.pl 13.09.07, 22:40 To szczyt bezczelności żądać od miasta wysokich cen za drogi do swojej inwestycji. Swego czasu tak było ( nie wiem jak teraz) że budowa np. wodociągu w ulicy była w części pokrywana przez mieszkańców a w części przez miasto. Nie widzę powodu żeby developer zarabiał na drodze do swego osiedla kosztem mieszkańców innych osiedli. Przyjezdni mogą dołożyć jeżeli się nie chciało sprawdzić co jest w umowie którą się podpisało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Dlaczego mamy fundować im drogie drogi? IP: *.proxy.aol.com 14.09.07, 01:15 dlaczego w Polsce musi byc wszystko odwrotnie niz na calym cywilizowanym swiecie.W takich Stanach najpierw buduje sie droge,a potem dom,przeciez jakos do tego domu trzeba dojechac,nawet jak sie go zaczyna stawiac.Buduje sie domy ,a nastepnie meble sie nosi po blocie,bo nie zadbano o droge dojazdowa.Obled Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: will Przed wojną w Warszawie było jak w Stanach. IP: *.chello.pl 14.09.07, 09:08 Najpierw budowano drogę i wytyczano trase autobusu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna9977 Re: Dlaczego mamy fundować im drogie drogi? IP: *.washdc.fios.verizon.net 14.09.07, 22:20 w stanach nie zawsze panstwo buduje drogi Prywatne tez sa . Kuzynka meza wlasnie na takiej mieszka . U bieglym roku zalatwiala skladki mieszkancow na odnowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Dlaczego mamy fundować im drogie drogi? IP: *.proxy.aol.com 15.09.07, 01:23 gosc portalu anna9977 napisala: >w stanach nie zawsze panstwo buduje drogi". Prawda sa prywatne drogi ,na taka droge nie kazdy ma prawo wjechac,bo moze byc wylegitymowany przez policje.Ale tu nie o to chodzi,prywatna droga czy nie ,ale powstaje zanim wybuduja dom.Przeciez i towar na ten dom jakos trzeba dowiesc.Czy to takie trudne do zrozumienia? Odpowiedz Link Zgłoś
pieniacz Re: Dlaczego mamy fundować im drogie drogi? 14.09.07, 08:45 > Przyjezdni ??? Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 upadłeś z dużej wysokości? 14.09.07, 10:06 ile ty masz lat? czy dzielnica wilanów zainwestowała w drogi łączące Wilanów z Ursynowem? to jest impas trwający całe lata, dlaczego mieszkańcy tej dzielnicy nie wywalczyli tych dróg? na ursynowie jest parę miejsc w które warto dojechać, multikino, dwa wielkie hipermarkety. jako dzielnica "ekskluzywna" mogłaby sobie pozwolic na usystematyzowane połączenia z sąsiednimi dzielnicami.. ale nie. po co? to jest polityka "miejskiej" dzielnicy? to przecież jest właśnei zaściankowe buraczane myślenie które wpisało się juz obrazek władz tej dzielnicy, a wcześniej gminy. czemu pełnoprawni mieszkancy dzielnicy wilanów nie mieliby protestować przeciw zerowej inwestycji miesta w drogi dojazdowe? widziałeś kiedyś ulicę Klimczaka po deszczu? to jest w tej chwili w zasadzie jedyna droga do tych osiedli. to nie jest Warszawa, przyjacielu, to jest syf. POPIERAM PROTEST MIESZKAŃCÓW. sąsiad z ursynowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: will Ile mieszkasz na Ursynowie? rok? IP: *.chello.pl 14.09.07, 11:26 Najpierw wybudowano drogi potem osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Ile mieszkasz na Ursynowie? rok? 14.09.07, 11:47 nie drażnij mnie. mieszkam od 1984 na ursynowie, trzy razy się prznosiłem. wiem o czym piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: upadłeś z dużej wysokości? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 15.09.07, 07:45 Ursynow ma wlasne problemy komunikacyjne i dla Wilanowa lepiej zeby ich nie rozwiazywal obwodnica przez Wilanow a juz szczytem hucpy jest wymaganie aby Wilanow za to placil a potem stal w korkach do centrum. Potrzebne jest polaczenie z autostrada - obwodnica, a nie z lokalne z ursynowem Odpowiedz Link Zgłoś
kerk5 kompleksy, kompleksy... 14.09.07, 15:17 nie szło w szkole za bardzo i teraz zawiść do "przyjezdnych" że pracują i zarabiają leipej co? żenada stary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursynów północny Re: kompleksy, kompleksy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 16:59 Możesz skończyć 100 szkół,zarabiać miliony a i tak jesteś wieśniak na wieki wieków amen. Może twoje dzieci będą mogły mówić że sa warszawiakami.Ale kto wie jaki stary takie dzieciaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: kompleksy, kompleksy... IP: *.acn.waw.pl 14.09.07, 21:28 > Możesz skończyć 100 szkół Kompleksik? > zarabiać miliony Kompleksik? > a i tak jesteś wieśniak Też kompleksik? > Może twoje dzieci będą mogły mówić że sa warszawiakami. Kompleksik? > Ale kto wie jaki stary takie dzieciaki Uhuhu kompleksik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerk twoja gadka tylko potwierdza to co napisałem IP: *.acn.waw.pl 14.09.07, 23:28 zakompleksiony frustracie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieśniak cienizna IP: *.chello.pl 15.09.07, 09:16 Ta, tylko widzisz z 300 lat temu moi przodkowie gnoili i gonili twoich do pracy na polu. Później twoi spieprzyli i od tamtej pory mieszkają w Wawie. Szczerze mówiąc nie masz się czym chwalić, bo może jesteś któreś tam pokolenie warszawiaka ale jesteś też potomkiem ludzi którzy zajmowali się rozrzucaniem gnoju zanim uciekli spod pańskiego bicza do miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: IP: *.chello.pl 14.09.07, 10:57 Ten bogaty co to nie znał przepisów to była ciężarówka z budowy. Więc daruj sobie komentarze jak nie znasz szczegółów. Byłam świadkiem tego wydarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alt Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.chello.pl 13.09.07, 22:35 he he he spodziewali się, że będzie jak na obrazku. Naiwniacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.07, 22:38 dali sie zrobić jak dzieci.. ale jakby ktoś pytał to mieszkają w WILANOWIE hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kottblum Hanna Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.crowley.pl 14.09.07, 10:33 Tak to jest jak się kupuje coś, co nie jest wykończone. A swoją drogą za czasów Sobieskiego tez nie było asfaltowych ulic, a mimo to jego rezydencja była bardzo ekskluzywna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 22:38 Furda drogi. Niech sobie płot walną, taki na 5 metrów, wokół swoich fawelowatych apartamentowców to im zaraz złość przejdzie i poczują się dowartościowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof. Lepper jakich bogatych? IP: *.jjs.pl 13.09.07, 22:42 w większości pewnie kredyciarze na 50 lat, i dla nich bardziej by się przydała Biedronka by kupować zupki za 99 groszy. Tak samo pseudo-apartamenty marinowe. Co to ma być? Skrzyżowanie półotwartego więzienia z ciasnym blokowiskiem? Kto dał zgodę na coś takiego? Gdyby rzecz była planowana od początku wg cywilizowanych standardów, byłaby i linia tramwajowa (ma być na Sobieskiego), i sklepy, i normalne odstępy między budynkami. A teraz pretensje do Wielkiego Płatnika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexysadie Re: jakich bogatych? IP: *.eranet.pl 24.06.08, 14:42 jakich bogatych? wszyscy dobrze wiemy, że najdroższe są mieszkania w centrum w kamienicach.. to oznacza, że prawdziwymi milonerami w tym kraju są lumpy i żuliki ze śródmieścia. odzywa się w was zawiść w stosunku do ludzi, którzy kupili mieszkania za cięzko zarobione pieniadze w nowych blokach, a nie w stosunku do rzeczywistych milionerów, którzy mają wszystko w dupie, a apartamenty wykupili za grosze w centrum, i nadal nie potrafia tego cenic, wiec czesto mieszkaja w towarzystwie kupy na klatce. bo tu jest lekko psychiatrycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.aster.pl 13.09.07, 22:50 Ja mieszkam w bloku z płyty, mam w odległości do 300 m szkoły ( 3 stopnie), żłobek, przedzszkole, sklepy, aptekę, kościół , metro, basen itp. i 6 linii autobusowych. Dziecko idąc do szkoły nie przechodzi przez żadną ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam ?????? IP: *.chello.pl 13.09.07, 23:06 No wzruszyłem się tym artykułem, naprawdę. Biedni mieszkańcy narzekają na lokalizację i inwestycję którą sami wybrali...Niestety, zanim podejmie się decyzję o wydaniu pół miliarda PLN na mieszkanie lub zaciągnięciu kredytu na 35 lat, trzeba się troszkę zastanowić. Należy zadać sobie pytanie czy w pobliżu nie jest planowana autostrada, na ile wiarygodny jest deweloper, jaki będzie dojazd itp. itd. A co do strasznego dojazdu niszczacego amortyzatory - 1,5 miliona warszawiaków codziennie niszczy sobie amortyzatory i zawieszenie na fatalnej nawierzchni większości tras przelotowych przez Warszawę - i nie ma pieniędzy na remont tych dróg!! Jakim prawem więc miasto ma fundować dojazd zaledwie tysiącowi mieszkańców "nowego" Wilanowa, skoro nie jest w stanie zapewnić dobrego dojazdu do pracy lub szkoły większości Warszawiakom????????????????????????????????????? I czemu Gazeta tak bardzo agituje na rzecz Miasteczka Wilanów? Jest to rzecz dla mnie niezrozumiała - z reguły artykuły w Gazecie są pisane w duchu solidaryzmu społecznego - troska o biednych, obrona słabszych, walka z korupcją, prywatą, nepotyzmem, ekologia, a tu nagle jak grzyby po deszczu artykuły o jednej z setek podobnych warszawskich inwestycji deweloperskich i o losach jej mieszkańców. Kurcze a czemu dziennikarzy Wyborczej nie boli tak bardzo los tysięcy mieszkańców Białołęki skazanej na życie w sąsiedztwie oczyszczalni ścieków i spalarni odpadów? Odpowiedz Link Zgłoś
kominiara Re: ?????? 13.09.07, 23:14 Moze ci dziennikarze tez kupili 'luksusowy apartament' w 'prestizowym' Wilanowie ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
robpaine Re: ?????? 13.09.07, 23:18 Rzeczywiście problem miasteczka Wilanów dosyć często pojawia sie w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczurwa Re: ?????? IP: *.aster.pl 14.09.07, 02:27 Widać "najlepszy płatnik" to istotny reklamodawca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada nauczka IP: 62.140.211.* 14.09.07, 11:15 dokładnie! ten płaczliwy ton jest powoli nie do zniesiania. czyzby kredyciarze z redakcji spłacali kilka apartamentow? moze rodzina mieszka i w mediach o drogę lobbowac trzeba? jest tyle innych osiedli i tyle innych problemow w warszawie, a tu caly czas o nowym wilanowie. no coz na biednych nie trafilo wiec w gazecie przeczytac mozemy... z drugiej strony bardzo sie ciesze z owego artykułu. i nie chodzi tu o wspolczucie wobec mieszkancow (bardzo mi do tego daleko) tylko o przekaz edukacyjny jaki zawiera. to wlasnie przez takich "chytruskow" (najpierw uciekamy od hołoty w zimowe ogrody, a pozniej na kleczkach biadolimy o dojazdowke) miasto wyglada dzisiaj tak jak wilanow. to dzieki takiej klienteli developer buduje jakies koszmarki, a cala reszte problemow przerzuca na miasto i... okolicznych mieszkancow (zastawione uliczki, obs*** trawniki, przeludnione przedszkola, odginannie obwodnic itd). na zachodzie nikt o zdrowych zmysłach nie kupiłby takiego "apartamentu". bez drogi, bez szkoly, bez sklepu, bez poczty, bez parku itd. takie miasteczko wogole by nie powstalo. u nas jednak wystarczy wizualizacje zrobic, nazwac WILANOW i zaraz zapisy, kolejki, kredyty i roszczenia. Po prostu dopóki tacy madrale beda kupowac mieszkania w miasteczkach X dopóty beda one powstawac. Dlatego mam nadzieje ze chociaz czesc osob czytajac tego typu artykuł zastanwoi sie nad wyborem mieszkania. Reszta niech gnije w swoich zamknietych apartamentach, bo jak widac po wiekszosci wpisow nikt nie zamierza dokladac sie do ICH drogi, ICH smietnika, ICH sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: nauczka IP: 212.244.185.* 14.09.07, 11:47 uważasz że jak zeżarłeś wszystkie encyklopedie to mądry jesteś a pierdoły wypisujesz... Doskonale się swoimi wywodami wpisujesz w "jedynie słuszną" politykę braci, skierowaną do cyt. "ciemnego ludu"... Oligarchia jest wszystkiemu winna. I układy oligarchii z prywatnymi mediami... To jest spisek przeciw ostatnim sprawiedliwym (ratunku!!!) Przeczytaj dokładnie artykuł. Zapoznaj się z sytuacją w Wilanowie a dopiero później się wypowiadaj. Ludzie kupowali tam mieszkania, bo (zgodnie z prezentowanym projektem miasteczka) mieli wreszcie szansę na życie w normalnych warunkach. Rozumiem tych ludzi, bo sam też mam dość obsranych trawników i chodników, obszczanych i śmierdzących klatek schodowych, sąsiadów, którzy za nic mają Twoje prawo do ciszy we własnym mieszkaniu, poparkowanych byle jak i byle gdzie samochodów. Myślisz, że Ci ludzie nie sprawdzali na co wydają swoje (lub pożyczone z banku - bo mało kogo stać, żeby wyłożyć gotówą kilkaset tysięcy) pieniądze? Ja myślę, że dokładnie to sprawdzali (przynajmniej większość z nich). Tylko, że teraz bezkarnie są wprowadzane zmiany do projektu. I TO JEST NIENORMALNE, że deveploper jeden z drugim może to robić i nie boi się konsekwencji. I nie jest normalne to, że developer chce zarabiać na gruncie, pod drogi, ale trzeba też pamiętać, że gmina powinna była te grunty wykupić kilka lat temu (przy znacznie niższych cenach), kiedy sama zatwierdzała projekt Miasteczka. Ale nie trudno domyślić się, że sytuacja z jaką teraz mamy do czynienia w Wilanowie (ale też w wielu innych miejscach w Polsce) jest wynikiem, albo zaniedbania urzędników, albo co gorsza świadomego działania tychże. I to też jest nienormale, że tacy ludzie pozostają bezkarni. Wrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada Re: nauczka IP: 62.140.211.* 14.09.07, 16:12 wiesz masz sporo racji ale... * polityka braci nie jest moja polityka. * akurat w tym wypadku wcale bym sie nie zdziwił gdyby to układy "wielkiego płatnika" zadecydowały o takich losach działki sggw * nie wierze w spisek ale w lobbing i pr * "I TO JEST NIENORMALNE, że deveploper jeden z drugim może to robić i nie boi się konsekwencji" - owszem nie boi sie bo wie, ze i tak banda łosi kupi KAZDY szmelc - nawet następny, ten nieistniejący. teraz bedzie nowy blok, kolejne tysiac naiwniakow i nastepne problemy - i tak w kółko. tylko czemu miastu sie dziwic ze nie chce przepłacać? przeciez nie ma w tym interesu, dokladnie tak samo jak wasz developer ktory ogordu zimowego nie zbuduje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerk ale ładne mieszkanie i dom wybuduje i juz git! IP: *.acn.waw.pl 14.09.07, 23:39 pies trącał te drogi - i tak powstaną chodzi o koncepcję osiedla ale plan i tak jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmaty Re: nauczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 16:57 zgadzam się z ya w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bototy Re: nauczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 19:22 Wbrew pozorom to Ty do niej pasujesz. Cytuje: Ale nie trudno > domyślić się, że sytuacja z jaką teraz mamy do czynienia w Wilanowie (ale też w > wielu innych miejscach w Polsce) jest wynikiem, albo zaniedbania urzędników, > albo co gorsza świadomego działania tychże. I to też jest nienormale, że tacy > ludzie pozostają bezkarni. No i mamy, wypisz, wymaluj - układ jak z dobrego kryminału PiS, moja Ty encyklopedio :D Odpowiedz Link Zgłoś
speedylelek Re: nauczka 14.09.07, 19:30 oligarchia jest wszyskiemu winna dokładnie tak to Krauze kupił grunt od SGGW to on ( przez swoje spółki ) mamił ludzi to on obiecał ludziom miasteczko Wilanów i to on przewidział w projekcie drogę, za którą chce 90 mln zł - za 168 mln kupił całość gruntów a swoją drogą to nie współczuję mieszkańcom - widzieli co kupują te wspaniałe domy z cegły - wszystkie szkielety z betonu z bałaganem wokół budowy to Krauze, który dorobił się na ZUS-ie i innych komputeryzacjach łupi głupich ludzi , którzy nabijają mu kabzę i mają pretensje do miasta, że zostali nabici w butelkę Odpowiedz Link Zgłoś
pieniacz Re: nauczka 14.09.07, 12:56 > koszmarki, a cala reszte problemow przerzuca na miasto i... > okolicznych mieszkancow (zastawione uliczki, obs*** trawniki, > przeludnione przedszkola, odginannie obwodnic itd). a ty kretynie jak kupowales swoja nore to na nikogo nic nie przerzuciles, zbudowales sam droge itp??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrr Re: nauczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 16:15 A teraz wyobraź sobie że inni sami płacili za drogi w swoich osiedlach i dokładali do dróg prowadzących na osiedle. I jeszcze czemu miasto ma budować drogi, które potem ktoś przegrodzi bramą i powie że to teren prywatny. Tak czy inaczej drogi pewnie prędzej czy później powstaną tylko niestety jak ktoś się decydował na taką inwestycję to powinien też zapoznać się z planami miasta na budowę dróg (wiem, że takie plany się zmieniają, ale daje to przynajmniej blade pojęcie o tym kiedy taka droga powstanie - ja sam czekam jeszcze na normalną drogę prowadzącą do mojego osiedla, ale przynajmniej nie narzekam bo kupując mieszkanie wiedziałem, że trzeba będzie poczekać 3-4 lata) Moim zdaniem cała wina jest po stronie developera, który w pewnym momencie po prostu zostawił inwestycję (przekazał komu innemu - niestety nie zobowiązując drugiej strony do nie zmieniania warunków). Była też kiedys sprawa, ze miasto nie zapewnia jakiemuś osiedlu na Białołęce komunikacji miejskiej - tylko czy ludzie, którzy tam kupowali domy interesowali się planami miasta odnośnie przebiegu linii komunikacyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada Re: nauczka IP: 62.140.211.* 14.09.07, 16:24 ehehe, dotknąłem czułego miejsca? wyobraz sobie ze nic nie bylo przerzucone. droga juz była, sklepy takze, powstała tylko mała osiedlowa uliczka, wjazd na osiedle i parking. w podobnej cenie moglismy kupic wieksze mieszkanie w innej dzielnicy ale wlasnie z opisywanych w artykule wzgledow zrezygnowalismy. daleko do szkoly przychodni biblioteki, dojazd do centrum gorszy itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
pieniacz Re: nauczka 14.09.07, 17:02 a teraz dotknij swojego czulego miejsca i pomysl kto za to co juz bylo zaplacil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada Re: nauczka IP: 62.140.211.* 17.09.07, 10:47 tak ale nie po spekulacyjnej cenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygzyg w całości z tym co napisałeś się nie zgadzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 16:00 ale z brudnymi trawnikami jak najbardziej. zaprzyjaźniona agentka nieruchomości powiedziala ze MW grozi to samo co jakiejs tam Kalwarii Zebrzydowskiej lub czemuś takiemu. Nie chodzi o dzwony i śpiewy, ale wizyty pielgrzymów, którzy, po zwiedzeniu świątyni opaczności Bożej (błędy w nazwie zamierzone) rozpierzchną się po okolicznych terenach i zadepczą trawniki, porozrzucają papierki po kanapkach, butelki itp. W końcu tereny kościelne da się zwiedzić w pół godziny/ godzinę, a przez kolejną godzinę trzeba coś robić, a nikt nie zorganizuje pielgrzymki z drugiego krańca Polski, żeby po pół godzinie wracać do autokaru. Odpowiedz Link Zgłoś
marcink_23 Re: nauczka 14.09.07, 19:10 Dokladnie. Uzywaja gazety do przedstawiania smiesznych problemów garski ludzi. Miliony Polaków dałoby wszystko za takie zmartwienia - mieszkać w luksusownym osiedlu i przebąkiwać czemu tu nie ma drogi, parku itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz88 Re: nauczka IP: *.pools.arcor-ip.net 14.09.07, 22:18 Dzieki za szczerosc! Dlatego do takiego SYFU nie wracamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerk Co ty gadasz- jakie apartamenty, zwykłe mieszkania IP: *.acn.waw.pl 14.09.07, 23:34 a że to Wilanów - olewam, po prostu dobra lokalizacja poza tym te drogi są w planie zagospodarowania przestrzennego dzielnicy, który jest, więc domagamy się po prostu jego realizacji pamietaj ze Ursynow tez kiedys budowali dla "inteligentów" zupełnie nigdzie - i oni tez chcieli normalnie dojechac z domu do miasta Odpowiedz Link Zgłoś
pieniacz Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów 14.09.07, 08:46 to masz fajnie pajacu i sie ciesz Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 nuworysze chcieli mieć miasto w mieście 14.09.07, 14:50 a zamieszkali na wsi i narzekają,że do centrum daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: nuworysze chcieli mieć miasto w mieście IP: 212.244.185.* 14.09.07, 15:11 A czy Ty widziales, zeby tu ktos z mieszkancow MW narzekal, ze daleko gdziekolwiek? To jacys sfrustrowani pieniacze ciagle pisza o wadach Tego okropnego Wilanowa na wsi... bez komunikacji torowej, z korkami, itd. w tym tonie Odpowiedz Link Zgłoś
pieniacz Re: nuworysze chcieli mieć miasto w mieście 14.09.07, 15:18 no no, tylko nie pieniacze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toscan Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.bmj.net.pl 13.09.07, 23:14 Ja też mieszkam w bloku z płyty i mam to wszystko co wymienił Gość:gośc. Odpowiedz Link Zgłoś
pieniacz Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów 14.09.07, 08:50 ale nie masz jednego (gosc zreszta tez) - 5 klepki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan ZDM Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.171.3.90.crowley.pl 14.09.07, 09:34 Tobie za to jednego nie brakuje - chamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pieniacz Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów 14.09.07, 09:51 fajnie, cos jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfg Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.subscribers.sferia.net 13.09.07, 23:22 Niezadowolonym mieszkańcom proponuję wybranie się na wystawę Od Corbusiera do blokersów w CSW, tam na ekranie telewizorka wypowiada się pan Budzyński projektujący Ursynów (nie żebym był fanem tego pudłowiska, sam mieszkam na linii otwockiej), który mówi, że z punktu widzenia urbanistyki taki właśnie Ursynów czy Stegny to jest cud miód w porównaniu ze współczesnymi realizacjami, które są nastawione na maskymalny zysk. Niestety kochani niezadowoleni mieszkańcy, jak się kupuje wyobrażenia z wizualizacji, tzw. prestiż i koniecznie NOWE "świeżutkie i czyściutkie" mieszkanie, to się potem ma urwane miski olejowe i brak możliwości zapisania dziecka do przedszkola. Wcale a wcale mi Was nie żal, a co jeszcze bardziej poprawia mi humor, to fakt, że przy tak marnej infrastrukturze, te pseudo ekskluzywne dzielnice szybko stracą urok i staną się wylęgarnią patologii, warto choćby spojrzeć na pseudo place zabaw dla dzieci w "enklawach" dobrobytu. Miłego mieszkania życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
arawicz Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów 13.09.07, 23:36 eh, a takie fajne były te Pola Wilanowskie... a teraz? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eustachymotyka Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: 208.217.164.* 14.09.07, 08:31 Tak się składa, że wynajmowałem mieszkanie na ursynowie przez ponad rok. I to co muszę powiedzieć to - nigdy wiecej tego typu (nowoczesnych) blokowisk. Po prostu ludzie są bardzo nieprzyjemni i niemili dla siebie na wzajem. Drogi są dobre ale kierowcy którzy po nich jeżdzą to mają w głowie chyba papkę a nie mózg (jazda bardzo arogancka i bardzo niebezpieczna). Wszędzie sklepy i bary a parków i zieleni prawie w ogóle nie ma. Teraz wynajmuje mieszkanie na pradze (dzielnica wg. statystyk nieporównywalnie bardziej niebezpieczna) a i tak na ulicy czuje się bezpiecznej bo wiem, że mnie na pasach nie rozjedzie idiota gnający do pracy żeby być szybciej o 5 minut niż inne lemingi. Jakbym kupił mieszkanie w takim miejscu to bym się pochlastał chyba. Gdyby porównywać jakość życia w danym miejscu do cen za m2 mieszkania to tam powinny kosztować max. 3000PLN/m2. Po prostu nowoczesne getto które za 10-15 lat niczym nie będzie się różniło od współczesnych osiedli w "kiepskich" dzielnicach. Odpowiedz Link Zgłoś
neuroup Złość bogatych w Miasteczku Wilanów 14.09.07, 00:02 No i dobrze wam tak. Co jeszcze chcecie, może basen kryty ?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof. Lepper zmiana tytułu! bogatych- > sąsiadów IP: *.jjs.pl 14.09.07, 00:17 ciekawe... nasze komentarze przekonały autora? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ssen Z jaiej racji miasto ma placic! 14.09.07, 00:53 No ciekawe co jeszcze. Moze miasto ma kupic grunt pod fontanne park i cholera wie co jeszcze na tym osiedlu. Jedyne pod co miasto musi kupowac glebe to infra komunikacyjna czyli pod petle i planowana linie tramwajowa. Im mniej samochodow stamtad wyjedzie tym lepiej. Jak nie ma drogi to cel poniekad jest osiagniety :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evvie Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.netx.waw.pl 14.09.07, 00:17 "I przekonuje, że projekt śródmieścia Wilanowa to "powrót do korzeni". - Już w średniowieczu handel odbywał się na dole, a na górze się mieszkało - przypomina Zbigniew Okoński." Sprytne, tylko ze w sredniowieczu nie bylo takiego wykopanego w kosmos naglosnienia. Teraz domowy zestaw kolumn moze powodowac drzenia w calym bloku, a co dopiero jakies wieksze wyposazenie z knajpki... Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów 14.09.07, 08:55 Szkoda, ze deweloper nie sprzedal im prawdziwego powrotu do sredniowiecza i nie oddal budynkow bez kanalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pynky Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów 14.09.07, 15:56 no mialem dokładnie takie same skojarzenia przecież argumentacja z " powrotem do średnowiecza" jest absurdalna - może scieki mają wylewać na ulice - to przecież esencja miasta średniowiecznego:) ja proponuje developerom aby budowali apartamenty w super nowoczesnym trendzie "powrót do kamienia łupanego" jacyś chętni znajdą na pewno na kupno modernistycznego kąta:) Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów 14.09.07, 17:30 to istotnie jest normalne, i nie tylko w sredniowieczu. mieszkam we Wloszech i jest to jak najbardziej normalne, ze na dole sa punkty uslugowe, male sklepy, bary czy pizzerie. jakie znow naglosnienie? dyskotek to raczej nie przewidziano, chyba nie chodzilo o rozmowy przy stolikach czy dzwonienie widelcow o talerze? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evvie 2 Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.chello.pl 14.09.07, 21:05 "I przekonuje, że projekt śródmieścia Wilanowa to "powrót do korzeni". - Już w > średniowieczu handel odbywał się na dole, a na górze się mieszkało - przypomina > Zbigniew Okoński." a i mury byly grubsze, a nie cienka scianka, slyszysz jak sasiad bierze prysznic, nie mowiac o placzu dziecka itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.chello.pl 14.09.07, 00:21 jak na dłoni widac w powyższych komentarzch małość polaków którzy niepozwolą nikomu mieć czegoś fajnego bo sami tego nie mają i kibicuja żeby się nic nie udało, skąd ta złosliwość, może to członkowie PIS walczący z nowymi oligarchami albo jeszcze tam ich wie czym Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów 14.09.07, 00:36 Gość portalu: marcin napisał(a): > jak na dłoni widac w powyższych komentarzch małość polaków którzy > niepozwolą nikomu mieć czegoś fajnego bo sami tego nie mają i > kibicuja żeby się nic nie udało, skąd ta złosliwość, może to > członkowie PIS walczący z nowymi oligarchami albo jeszcze tam ich > wie czym -------------------------------- masz po stokroc racje, ale wracajac do samego miasteczka to wolalem zielone pola az do Powsina, a nie niekonczacy sie widok km betonu, a "miasteczko Wilanow" bedzie oaze szczescia przypominac tylko na spotach w telewizji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marika Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.elartnet.pl 14.09.07, 00:55 Ja też tęsknię za tymi łąkami. W przyszłym roku już pewnie zniknie ostatnie pole kapusty... A miasteczko, no coż, tak prawdę mówiąc strasznie brzydkie są te bloczki. Ja w mojej płycie mam znacznie więcej przestrzeni, ale - uwaga! są bardzo wyraźne zakusy na wszystkie te zielone przestrzenie na osiedlu Sadyba i innych pobliskich. Jak tłumaczył ostatnio pewien pan radny ze spółdzielni - decydenci chcieliby za pomocą nowych budynków przerobić układ osiadla na taki "bardziej naturalny dla przestrzeni miejskiej", tzn. na obraz i podobieństwo dawnych podwórek czynszowych (i nowych, wilanowskich).Oczywiście, dla naszego dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: 217.153.171.* 14.09.07, 01:36 Dziękuję redaktorom, że zmienili tytuł "Złość bogatych ..." na "Złość sąsiadów ..." Jeżeli piętnuje się populizm PiS, to wypada trzymać się pewnych standardów ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów 14.09.07, 17:40 I szkoda że nie nazywają sprawy po imieniu. Ktoś , ( i wiadomo kto) wyrolował mieszkańców, a potem "interes" odsprzedał innemu. Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów 14.09.07, 17:55 I jestem bardzo ciekawa, czy pani HGW wywiąże się ze zobowiązań Prokomu wobec mieszkańców osiedla - oczywiście za kasę z budżetu. "OLIGARCHIA TO CHORY WYMYSŁ KACZYŃSKIEGO". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Nastepni naiwni uwierzyli developerowi... IP: *.americas.hp.net 14.09.07, 02:57 Developer buduje dla szybkiej kasy. A ta daja mieszkania, a nie sklepy czy instytucje kulturalne. Czas to zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
achodorowski Re: Nastepni naiwni uwierzyli developerowi... 14.09.07, 06:53 Przecież wiedzieli co kupują, to jest chyba teraz inwestora budowlanego i jak miasto ma tam wejść z budową dróg. To nie jest sprawa miasta, jak się kupuje coś to patrzy się jak to ma wyglądać, jaka będzie infrastruktura. Jak ktoś chce się buntować, to proszę bardzo, ale to nie do miasta z tym. ------------------------------- polskajakkobieta.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mezzanine78 Re: Nastepni naiwni uwierzyli developerowi... 14.09.07, 07:24 jak to nie do miasta? przecież ratusz i gmina zarabiają na tych wszystkich nowych inwestycjach, na mieszkańcach którzy przecież płącą podatki (cześć PITu wpływa do samorządów); i nie chodzi tylko o interes mieszkańców miasteczka Wilanów - brak nadal połączenia ursynowa z wilanowem (i konstancinem) o czym mówi się od lat; i co? i nic... gdyby miałoby być tak że ludzie mają budować drogi za własne pieniądze to zbliżamy się do standardów III świata - wtedy nie tylko osiedla będą grodzone, ale tez ulice chodniki, parki itp. to byłoby normalne? ale chyba większość tutaj komentujących tak to widzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk inne zdanie IP: *.elartnet.pl 14.09.07, 08:21 Niezupełnie. Miasto chce wybudować drogi. Nie chce tylko zapłacić za ziemię tyle ile zyczy sobie developer wg sztucznie nadmuchanych na dzień dzisiejszy cen m2. Co stoi na przeszkodzie żeby developerzy przekazali grunt miastu za 1,22 z VAT za kazdą działkę pod droge a miasto wtedy wybudowało ową drogę ? Albo - po podpisaniu umowy z miastem - developer realizuje drogę (szybciej niz procedury "miejskie")wg kosztorysu zatwierdzonego w umowie a po zakończeniu prac i uiszczeniu w/w kosztów przez miasto grunt przechodzi nieodpłatnie na rzecz miasta ? Jak chce się dodatkowo zarobić ( developerzy) to trudno. Niech cierpia mieszkańcy którzy dali sie wpuścić w "maliny" tzn umowy beaz gwarancji realizacji infrastruktury w rejonie osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: inne zdanie 14.09.07, 11:00 Świetne podsumowanie. Bo niby dlaczego wywalić sto baniek na wykup gruntów, które tak naprawdę tylko wzbogacą dewelopera (bo wpłyną na cenę sprzedaży lokali). Lepiej tą kasę przeznaczyć na budowę estakady Doliny Służewieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp I jeszcze jedno: 14.09.07, 11:03 Może by tak zmienić plan zagospodarowania przestrzennego? Umożliwić deweloperowi wybudowanie kolejnych bloków na guncie dziś zarezerwowanym pod pas drogowy. Dzięki temu Prokom nie będzie stratny, a mieszkania sprzedadzą się jak ciepłe bułeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planista Re: I jeszcze jedno: IP: 195.145.227.* 14.09.07, 12:35 Niestety jesli nie ma sie samemu na tyle rozsadku i ufa sie tylko deweloperowi na "slowo" ew. plany dewelopera to tak sie to konczy. Papiery wszystkie wyprodukowac to nie problem o czym sie sam mialem okazje wielokrotnie przekonac. Przykladem swieci Wawer gdzie wiele nowych osiedli nie jest nawet skanalizowanych i dlugo nie bedzie. Ale kilkaset osob niezorientowanych w takich niedogodnosciach zawsze sie znajdzie. Deweloper kasuje kase i zostawia ludzi z problemem. Ci boja sie postawic deweloperowi i wybieraja najprostszy sposob - protest przed siedziba UM. Miasto wtedy zatrzymuje inny planowy projekt, aby zabezpieczyc potrzeby wynikle z czyjejs nieodpowiedzialnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: I jeszcze jedno: IP: 193.24.24.* 14.09.07, 14:25 W pełni się zgadzam chioć końcówkę nieco bym zmodywikował: "Miasto wtedy zatrzymuje inny planowy projekt, aby zabezpieczyc potrzeby wynikle z czyjejs IGNORANCJI i nieodpowiedzialnosci." Odpowiedz Link Zgłoś
mezzanine78 Re: I jeszcze jedno: 14.09.07, 21:22 Przyznaje, że przekonaliście mnie - deweloper powinien miastu za darmo tą ziemię oddać bo i tak zarobił już kupe forsy na mieszkaniach, do których nie ma jak dojechać; jak się obiecało drogi, place i centrum to Polnord powinien się wywiązać, a rozczarowanym mieszkańcom ze stowarzyszenia radziłbym iść do sądu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz777 Re: I jeszcze jedno: IP: *.pools.arcor-ip.net 14.09.07, 22:22 Czy Polnord to nie przypadkiem firma WIELKIEGO PLATNIKA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Nie dac sie wydoic developerowi IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 15.09.07, 08:45 Bardzo duza czesc Wilanowa nie ma kanalizacji, pomimo obietnic przed budowa oczyszczalni i to jest prawdziwy problem i skandal. Na zakup ziemi pod drogi na jednym osiedlu nie mozna wydac poltorej budzetu Wilanowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arrt Re: inne zdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 17:15 To jakies szalenstwo. Sam kupuje od developera i on przekazuje fragment dzialki na ktorym ma byc droga gminie bezplatnie. Pomysl, ze gmina powinn od niego to wykupic to wrecz skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek75 Re: Nastepni naiwni uwierzyli developerowi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 08:54 Wg polskiego prawa tzw. drogi powiatowe buduje i utrzymuje miasto. Nie są i nie mogą być własnością Prokomu czy mieszkańców (wyobraźcie sobie jakby taka al. KEN była własnością mieszkańców Ursynowa - pobieraliby opłaty przy wjeździe?). Inna sprawa, że Prokom powinien maksymalnie wspomóc miasto w tej inwestycji, chociażby oddając te tereny po takiej cenie za jaką je kupił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosław K. !! IP: *.acn.waw.pl 14.09.07, 07:14 Dobrze im tam - oligarchom! Mamy oko na ten układ wilanowski ... Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Złość bogatych w Miasteczku Wilanów 14.09.07, 08:28 a kto wam sie tam kazał sprowadzac - przeciez to kretynizm niedługo bedziecie mieszkali w betonowej pustyni otoczonej korkami ps bunt mieszkancow hehe dobre sobie ja tam nie widze tłumu tylko kilka osob Odpowiedz Link Zgłoś
ravenheart1 SNOBY! 14.09.07, 08:40 Dobrze wam tak snoby! Zachciało się mieszkać w ekskluzywnej dzielnicy - to sobie mieszkajcie, a do sklepów to zacznijcie sobie jeździć do prawdziwej Warszawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan a co złego widzisz w snobiźmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 10:24 akurat w tym przypadku to bardzo pozytywne zjawisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosomak Re: a co złego widzisz w snobiźmie? IP: *.merlin.pl 14.09.07, 10:43 a co zlego widzisz w nie-snobizmie? kazdy ma prawo do swojej opinii. Ja uwazam, ze to frajerzy ktorzy uslyszeli Wilanow to uwierzyli we wszystko co uslyszeli i zobaczyli. Naucz sie zyc z tym nie wszyscy musza myslec tak jak Ty i nie z rob z igiel - widel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gail Re: SNOBY! IP: 213.42.21.* 14.09.07, 21:52 Skad tyle zlosci w warszawiakach przeciw mieszkancom Wilanowa, ja mieszkalam na Ursynowie, i przeprowadzac sie bede do MW, kupilam tam dlatego ze na Ursynowie i Kabatach bylo kosmicznie drogo, inne oferty w Warszawie byly tez drogie, w miasteczku cena byla najrozsadniejsza. Mam dosc tych bzdur o eksluzywnosci osiedla, normalnie ludzie i warszawskie ceny Odpowiedz Link Zgłoś
onyx_70 Złość bogatych w Miasteczku Wilanów 14.09.07, 08:49 Ludzie, opamiętajcie się!! Wstyd byc Polakiem jak się czyta Wasze posty pełne jadowitej złośliwości!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: 83.136.224.* 14.09.07, 09:08 Polskie piekiełko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K0pytko Co na to umowy z deweloperem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 09:07 Oczywiście wszyscy mieszkańcy mają wpisane w swoich umowach z deweloperem, że taki obiekt jak CH z ogrodami zimowymi powstanie. Prawda? Oj. Nie ma nic na ten temat??? A to pech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gail Re: Co na to umowy z deweloperem?? IP: 213.42.21.* 14.09.07, 21:54 Oczywiscie ze w umowie nic nie ma, ale foldery ktore sie pokazuje klientom nawet jesli nie sa w umowie to falszywa reklama, za ktore slono deweloper powinien zaplacic, kiedy jakis prokurator sie tym zajmie, co to za prawo w tym kraju, naprawde zalamujace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: 194.181.28.* 14.09.07, 09:34 Za Chiny nie kumam ,co ten akrtykul mial niby wzbudzic? Wspolczucie? Oburzenie na miasto,ze nie kupuje terenu na drogi od ,,grubego Mistrza" za chorendalne pieniadze? I slusznie ,ze nie kupuje. A czy szanowni mieszkancy kupujac mieszkania sprawdzili czy miasto ma w planach na najblizsze lata budowe drogi w tym rejonie? Pewnie nie,bo i po co ? IM sie nalezy, czyz nie? Niech podadza devenlopera do sadu jesli naruszyl warunki umowy i po sprawie, a nie jakies daremne zale na lamach gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 09:50 Ach jak dobrze wam!! Och jak ja się cieszę !! Och jak bardzo!! Krew mnie zalewała gdy czytałem że możecie mieć lepiej niż ja.Teraz jednak niebo otwiera się nad moją duszą, Bóg wysłuchał moich modlitw!! NIE BĘDZIECIE MIEĆ !!!AAACHAACHAACHAA!!! Więcej sobie nie popiszę bo pędzę do kościoła, trzeba podziękować i sypnąć groszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 14:52 To może od razu przypomnij "Modlitwę Polaka" z "Dnia świra" Koterskiego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek75 tak, miasto miało i ma nadal w planach te drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 16:10 > A czy szanowni mieszkancy kupujac mieszkania sprawdzili > czy miasto ma w planach na najblizsze lata budowe drogi > w tym rejonie? Oczywiście. Mamy to na piśmie. Co gorsza dalej mają to w planach. Tyle że plany, jak to w Polsce, obsuwają się z roku na rok. Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez Tak jest niech miasto odkupi:)Po obecnej cenie 14.09.07, 09:44 To co sie wyprawia w zwiazku z ta inwestycja to jest jakas paranoja!! Panstwo oddaje grunt SGGW (panstwowej). SGGW sprzedaje grunt prywantej firmie po "bardzo" okazyjnej cenie. Dzis ta firma chce mala czesc tych gruntow odsprzedac... miastu za cene prawie taka jaka zaplacila za calosc. Miasto stawia sie de facto pod sciana. Albo kupicie albo beda na was ciagle skargi, ze zle funkcjonuje miasto, ze miasto nie chce!. A moze by tak ten developer oddal za symboliczna 1zl te wspaniale drogi ktore wybudowal i tereny pod drogi???? Kliencie firmy byliby zadowoleni, mieszkancy miasta takze ze nie musza placic setek milionow zlotych. Mniej zadowolony bylby developer...ale przy marzy 30-40% netto ma z czego schodzic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosomak Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.merlin.pl 14.09.07, 09:45 Frajerzy chcieli eksluzywne osiedle a beda mieli betonowe getto. Jakos mi ich nie zal... Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez ps.jak blokowisko moze byc eksluzywne?Jak w blokow 14.09.07, 09:46 isku moga byc apartamenty?? Eksluzywne blokowisko w szczerym polu z jedna ulica wylotowa, jedna prowizorka ale niedaleko Wilanowa... ktory jest na koncu Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś