Dodaj do ulubionych

El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowskiego

10.09.09, 11:22
I za to Cię Dariusz szanuję...
Obserwuj wątek
    • Gość: ghost El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.09, 11:23
      bankowo z kartki czytal. inna sprawa ze nic z tego jego gadki nie wynika
      teraz zaluje, ze nie wlaczylem tego meczu chociaz na koncowke
      • koles751 Engel Lepszy 10.09.09, 12:22
        Engel błysnął już przed meczem snując swoje analizy:
        "Polacy zagrają w takim zestawieniu po raz pierwszy więc dużo(!)
        czasu im zajmie zanim szybko(!) się ze sobą zgrają".
        Faktycznie. Polacy grali dobrze bo słabo.

Obaj poziomem dorówali tego wieczoru reprezentacji i Prezesowi PZPN.
        • rydzyk_fizyk Szpaku zawsze tak robi 10.09.09, 12:34
          Już dziesięc minut przed końcem podsumowuje mecz - to stały fragment
          gry. Niezależnie czy komentuje polską reprezę czy inne mecze.

Najlepsze jak zdarzy się w trakcie niespodziewana zmiana
          prowadzenia - wtedy momentalnie zmienia sympatię.

PS. Stałym zagraniem TVP jest też nieumiejętność dopasowania
          opóźnienia dźwięku do obrazu - wczoraj znowu dźwięk wyprzedzał obraz.
          • Gość: qlman Re: Szpaku zawsze tak robi IP: *.bik.pl 10.09.09, 12:59
            To rozjechanie obrazu z dzwiękiem jest nagminne i bardzo wnerwiające.
            Szpakowski zamiast oceniac Ben-Hakera powinien oceniać nasza polską
            ligę i osoby, które nią się zajmują.
            Wielkie ciegi powinni dostać ci wszyscy, którzy siedza za duża kasę
            w PZPN-ie i nic nie robią abysmy zaczeli gonić europę.
            Szkoda mi trenera. Starał się z miernoty zrobić piłkarzy.
            Wszystiego dobrego dla Leo!!
            • Gość: hegemon® trudno znaleźć wiekszego szkodnika niz szpaku IP: *.aster.com.pl 10.09.09, 13:24
              polski motłoch ktoremu sie wydaje ze najlepiej sie zna na piłce jest manipulowany i sterowany takimi baranami zwanymi komentatorami sportowymi

to oni podburzaja plebs przeciwko konkretnym osobom w naszym futbolu (i nie tylko w futbolu)

to oni doprowadzili do nagonki na Janasa ktorego reprezentacja przerastała o lata swietlne reprezanteracje 'benchałera'
              • Gość: lol Re: trudno znaleźć wiekszego szkodnika niz szpaku IP: *.net.autocom.pl 10.09.09, 13:41
                ta tyrada to byl moment w ktorym ja wyglosilem plomenna, pelna najgorszych
                przeklenstw tyrade pod adresem tego skur**synca i wylaczylem telewizor...
              • Gość: waraodpzpnu odejdz SZPAKU odejdz !!! IP: 62.173.80.* 10.09.09, 13:46
                Jak zyje pamietam tylko szpaka komentujacego mecze repry Polski.
                Mam juz dosc jego dyrdymalow - nie chce ich sluchac przez kolejne
                dziesiec lat. Zero polotu, bledy, przewidiwyalnosc i niski poziom
                techniczny - tak jak reprezentacja ktora komentuje. Tak samo jak mam
                dosc ogladania naszych wybitnych pilkarzy grzejacych lawy w drugiej
                lidze zachodnich klubow tak i dosc juz sluchania tych patetycznych
                gatek. Tych przemowien to pamietam juz wiele - kilka nawet ku czci
                benhakera. A jak bylo tak zostanie. Skoro nie mozemy ruszyc PZPNU to
                chociaz szpakowi damy rade ?
                • Gość: ptys Re: odejdz SZPAKU odejdz !!! IP: *.171.125.18.static.crowley.pl 10.09.09, 14:11
                  Z tego co pamietam Basalaj, jak kierowal sportem w TVP, wywalil Szpakowskiego w
                  2002, rozwod z wizja trwal dwa lata, nic to Szpakowskiego nie nauczylo...
                  • 4krzych1 to tylko mendialny koniunkturalista... 10.09.09, 15:19
                    • Gość: Konrad Myślicie, że miał dwie opcje monologu? IP: *.lanet.net.pl 10.09.09, 15:52
                      Jedną na wygrany mecz i drugą na przegrany?
                      Znając jego profesjonalizm to pewnie dobrze się przygotował... ;)
                      • Gość: Superszpak W latach 90 takie mowy walił około 60 minuty meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 17:35
                        Płakał ze nie chce komentować. Starsiejsi kibice to pamiętają. Epoka Strejlałów,
                        Łazarków, Aposteli. Zresztą o ma w zwyczaju kończyć mecze przed czasem. Taka
                        sama imitacja komentatora jak niejaki Janisz z PR. Obiektywny inaczej.
                        • Gość: kutach pie...cie IP: 89.107.153.* 10.09.09, 18:01
                          gosc awansowal pierwszy raz w historii do ME i repra grala naprawde dobrze w
                          tych czasach. Jego osoba podzialala na graczy niesamowicie. To, że trwalo to
                          niedlugo to wina naszej jebanej mentalnosci, nasyceniem sie samym awansem, braku
                          ambicji, chamstwem, buractwem po prostu. Brakiem charakteru. Polak tylko w gebie
                          jest mocny albo jak sie napie.... Czy jakis klub osiagnal cos w europejskich
                          pucharach? mowie o kilku ostatnich latach... Czy polacy sa chetnie kupowani za
                          kilkanascie milionow przez zachodnie kluby? czy graja regularnie jak ktos juz
                          ich kupi? Goscie nawet jezyka sie nie chca uczyc jak wyjada na zachod. To jest
                          ku... niepojete!!!! Trener nic tu nie jest winien. My lubimy przegrywac.
                          Zadziwiajace jest to, ze mimo to uwazamy sie za najlepszych na swiecie. Hehe to
                          jest wlasnie byc polakiem. Benhaker jest winny korupcji w polskiej pilce? Jest
                          winny temu, ze pilkarzyki wola sie najebac na dyskotece i prowadza niesportowy
                          tryb zycia? ze wola isc na miasto zamiast spac przed meczem albo trenowa? Ze sie
                          leje w dyskotece z policjantami? Ze polska mysl trenerska jest archaiczna bo
                          srednia wieku w radzie trenerow jest ponad 80 lat? Ze nie ma mlodych trenerow,
                          ktorzy ucza sie taktyki, nowych rozwiazan, ktorzy sa psychologami. Ze nie ma
                          stadnionow, boisk treningowych... ku... dajcie spokoj i nie wincie goscia za
                          nasze jebane kompleksy
                          • qwertyugazeta Re: pie...cie 10.09.09, 22:15
                            dokładnie to chciałem napisać..ale do idiotów nie przemówi..winny jest
                            Beenhakker i tyle. Poza tym wszystko jest cacy :-)) hehehehe
                          • Gość: f Re: pie...cie IP: *.zone9.bethere.co.uk 10.09.09, 22:39
                            racja, ale to tylko piłkarskie tepaki i kmioty na ich poziomie reprezentują
                            cechy które opisałes.
                            ludzie inteligentni sa inni, takze i w sporcie lekkoatleci,siatkarze koszykarze,
                            sa ok mają ambicje i wacza zawsze na ile im starcza.
                            polska bolaczka to burakl i chołota która swym bezczelnym chamstwem dominuje co
                            inteligentniejszyvh którzy sie po prostu z niesmakiem odsówają i wolą przepuscic.
                            kwiat chołoty to taki pzpn i cały ten swiatek
                            • Gość: f Re: pie...cie IP: *.zone9.bethere.co.uk 10.09.09, 22:43
                              sory za błędy na zawsze mam dysleksje
                          • Gość: ee Re: pie...cie IP: *.76.classcom.pl 10.09.09, 23:03
                            to trenejro jest selekcjonerem i to on wybral swoj internationallevelteam

masz troche racji ale jestes pieniaczem niestety
                            • Gość: kutach Re: pie...cie IP: 89.107.153.* 11.09.09, 07:43
                              zapewne Ty bys wybral lepszy sklad, ktory zlalby Slowencow 5:0 - np Messiego,
                              Gerarda...:) zapomniales jednak, ze mozna powolywac tylko polakow;)
                          • Gość: Anastazy Re: pie...cie IP: *.2-0.pl 10.09.09, 23:17
                            inna sprawa, że Benio też jakichś wielkich sukcesów nie osiągnął - czy to z
                            nami, czy z innymi reprezentacjami, które prowadził... Ciekawe jak w Rotterdamie
                            sobie poradzi.
                            • Gość: kutach Re: pie...cie IP: 89.107.153.* 11.09.09, 07:42
                              do ME nawet Kazio i Antos nie awansowali. Zreszta jak polacy wygrywali z
                              Portugalia sam sie pewnie zesrales ze szczescia, bo takiej gry nie bylo odkad
                              pamietam mecze czyli z grubsza od poczatku lat 90. Potem niestety skonczyl sie
                              wplyw trenera na zawodnikow, przyzwyczaili sie... Teraz zaden trener z nich
                              niczego nie wykrzesa. Bo brak im profesjonalizmu. Taki Krzynowek np ciagle
                              narzekal, ze trener sie na niego "uwzia" hehe jak w przedszkolu. Ale sie
                              okazalo, ze jak go wyrzucili to Wolsburg zdobyl mistrza bundesligi... W sumie
                              fakt - cale srodowisko pilkarskie w polsce to buractwo, w innych zwizkach tez
                              jest buractwo na poziomi zarzadu, ale zawodnicy i kibicie jacys kulturalni
                              bardziej..
                        • pagyo Re: W latach 90 takie mowy walił około 60 minuty 10.09.09, 22:46
                          Pamiętam taki finał Pucharu Mistrzów chyba z końca lat 80-tych
                          Barcelona-Steaua Bukareszt - było 0-0 i rozstrzygnęło sie w karnych.
                          Nie był może na wysokim poziomie ale ciekawy, bo Dawid dzielnie nie
                          dawał się Goliatowi. A Szpakowski zepsuł mi to całe oglądanie.
                          Płakał przez cały mecz, że musimy oglądać taki słaby mecz. Pieprzył
                          frazesy, że "bramki są solą meczu". Myślałem, że mnie szlag trafi.
                          • Gość: ui Re: W latach 90 takie mowy walił około 60 minuty IP: *.zone9.bethere.co.uk 10.09.09, 22:48
                            hehe usmialem sie
                        • Gość: pk Re: W latach 90 takie mowy walił około 60 minuty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.09.09, 22:24
                          Izrael - Polska 2:1 (1994 r. wrzesień) "Mam dość komentowania takich meczów"
                          Pamiętam.
                  • pagyo Re: odejdz SZPAKU odejdz !!! 10.09.09, 22:43
                    On uważał, że komentowanie meczów repry należy mu się dożywotnio jak
                    psu kość ! I opowiadał w wywiadach jak to został skrzywdzony. I to w
                    czasach kiedy tysiące ludzi traciło pracę :)
                • Gość: noe Re: odejdz SZPAKU odejdz !!! IP: *.autocom.pl 10.09.09, 14:19
                  A nagorsze jest to, że Szpaku w ogóle nie czyta gry. Nie potrafi dostrzec
                  błędów, fauli itp. Uważam, że to potwarz dla prawdziwych kibiców, że taka
                  kreatura jest głównym komentatorem piłkarskim!!
                  • zbukov Re: odejdz SZPAKU odejdz !!! 10.09.09, 14:49
                    dokladnie, zwlaszcza widać to kiedy komentuje (czasem ewidentne) faule naszych
                    zawodników. jest stronniczy do bólu, ja rozumiem, że kibicuje naszej
                    reprezentacji, ale niech do cholery nauczy się oddzielać to od swojego zawodu.
                    i co mnie zawsze wkurzało - jego podsumowania zaczynają się już w dwudziestej
                    minucie meczu.
                  • Gość: vc Re: odejdz SZPAKU odejdz !!! IP: *.zone9.bethere.co.uk 10.09.09, 22:46
                    szpaku wrócił jak go wywalono, tylko dlatego ze jego nastepcy byli jeszcze
                    gorsi,o ile sie da. i ludzie wrecz domagali sie jego powrotu.ja tez. pamietam
                    jak dzis. no ale juz dawno pora na niego, paru młodych wyrosło w polsacie i canalu
              • Gość: waldo Re: trudno znaleźć wiekszego szkodnika niz szpaku IP: *.jr2.ox.ac.uk 10.09.09, 14:01
                motloch taki jak ty!!!!!!
                pij dalej i ogladaj ... wtedy beda grac jak Brazylia
              • Gość: SK Re: trudno znaleźć wiekszego szkodnika niz szpaku IP: 83.71.143.* 10.09.09, 14:33
                -Interesuje mnie jedynie zwyciestwo! - grzmial Leo Beenhakker
                przechadzajac sie w te i z powrotem przed grupka skupionych pilkarzy.
                - Dobrze, powtórze jeszcze raz. Zewlakow! Co to jest?
                Wywolany wyprezyl sie na bacznosc i stuknal obcasami. To znaczy próbowal,
                lecz gumowe korki stlumily odglos.
                - To jest kura panie generale!
                - Gó... tam! Bosacki! Co to jest?
                Bartosz Bosacki przez chwile z uwaga przygladal sie okazanemu przedmiotowi.
                - To nie jest kura? - zaczal asekuracyjnie.
                - Dobrze. To nie jest kura. A co to jest?
                - Nie kura, panie gene... znaczy, panie trenerze.
                - To juz wiem. Pytalem, co to jest.
                - To jest... to jest piii...
                - Dobrze, dobrze, pi?
                - Pinokio?
                - Sam jestes Pinokio! Dudka! Co to jest?
                - To jest pilka, panie trenerze!
                - Brawo! Swietnie! Reszta slyszala? No to wszyscy razem powtarzamy.
                Glosno! Zebym was slyszal!
                - Toooojeeeeestpiiiiiiilkaaaaaaa.
                - Dobrze. Pilka do gry w pilke nozna, zwana tez futbolem. Dlatego czasami
                nazywa sie ja tez futbolówka. Dudka! Czemu Gancarczyk sie przewrócil?
                Dariusz Dudka podbiegl do kolegi, który zsunal sie z lawki i jeczal na
                podlodze w pozycji "ranek na weselu". Fachowo sprawdzil puls i oddech, po czym
                zdal relacje.
                - Zwykle omdlenie, panie trenerze.
                - Omdlenie? A to czemu?
                - Zwykle tak reaguje na natlok informacji. Po prostu uklad nerwowy mu sie
                wylacza. Pan trener podal zbyt duzo informacji o pilce, kolega próbowal to
                przyswoic i zapomnial oddychac. Niedotlenienie mózgu i omdlenie jako naturalna
                konsekwencja.
                - Ale ja tylko powiedzialem, ze pilka to futbolówka!
                - No wlasnie. Za duzo informacji na raz, prosze pana.
                Leo przez chwile milczal, po czym machnal reka.
                - Niewazne. Blaszczykowski! Co macie robic z pilka na meczu?
                - Nie dotykac rekami!
                - Dobrze. A do tego co? Tak, Boruc?
                - Ja moge rekami, trenerze?
                - Mozesz.
                Ktos niesmialo zaprotestowal.
                - Dlaczego Boruc moze rekami, a my nie?
                - Bo Boruc jest bramkarzem.
                - Ale to niesprawiedliwe. Dlaczego zawsze Boruc jest bramkarzem?
                - Bo mam rekawice, zlamasie!
                - Sam jestes zlamasem, zlamasie!
                - Spokój!!! - Leo wlozyl w ten okrzyk tyle sil, ile mial - Boruc moze
                dotykac pilki rekami, a wy nie. Jasne?
                - Ale...
                - Jasne?!!!
                - Tak, trenerze.
                - To dobrze. Nie zazdrosccie mu, bo on bedzie musial caly mecz stac na
                bramce, a wy bedziecie mogli strzelac gole. Ooo... widze ze Gancarczyk
                doszedl do siebie. Zuch chlopak. Tak, Lewandowski?
                - Co to znaczy strzelac gole, trenerze?
                - To znaczy musicie umiescic pilke w bramce przeciwnika.
                - Ale tylko Boruc moze jej dotykac!
                - Tak, ale pilka nozna polega na kopaniu pilki nogami. Troche to zakrawa na
                pleonazm, bo niby nie mozna kopac rekami, ale... Czemu Gancarczyk znowu lezy?
                - Pleonazm, trenerze. Zalatwil go pan tym chyba na cacy.
                - Ups...
                - Chyba trzeba bedzie zadzwonic po erke...
                - Dobrze, niech ktos zadzwoni. Na czym to ja... Acha. Trzeba wkopac pilke do
                bramki przeciwnika.
                Wsród zawodników zapanowalo poruszenie. Wreszcie z lawki podniósl sie Krzynówek.
                - Ale to bardzo trudne, trenerze. Niech pan sam spojrzy - pilka jest okragla
                i bardzo trudno jest ja tak kopnac, zeby poleciala tam gdzie sie chce. O, prosze...
                Tu Krzynówek postawil przed soba pilke i spróbowal kopnac w strone
                Beenhakkera. Guerreiro, trafiony centralnie w nos, dolaczyl stanami
                swiadomosci do Gancarczyka. Leo przeciagnal sobie wolno dlonia po twarzy.
                Zrobil kilka glebokich wdechów.
                - Nie wiem, jak tego dokonacie, ale macie wygrac. Macie ich rozniesc,
                rozgniesc i rozgromic! Macie byc jak polska husaria pod Wiedniem! Jak
                szwolezerowie pod Samosierra! Jak Jagiello pod Grunwaldem! Zrozumiano?
                Brozek niesmialo podniósl reke.
                - Na pewno jak Jagiello pod Grunwaldem?
                - Tak, do jasnej cholery!
                - A skad trener tak dobrze zna historie Polski?
                - Niewazne! A teraz won! Na boisko!
                -Pilkarze stali przy wyjsciu do szatni. Lewandowski jeszcze raz
                przypominal slowa trenera.
                - Pamietacie, co nam powiedzial? Mamy byc jak Jagiello!
                - A co robil Jagiello? - spytal Guerreiro, któremu dawna historia Polski nie
                byla jeszcze dosc bliska.
                - Z tego co wiem, to trzeba stac na wzgórzu i po prostu patrzec, co robia tamci...
                - Ale na boisku nie ma wzgórza!
                - No to po prostu bedziemy stac i patrzec. Trener na pewno bedzie zadowolony.
                • Gość: Wicked Re: trudno znaleźć wiekszego szkodnika niz szpaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 14:46
                  lo matko, nie rób mi tego, w pracy siedzę i ledwo wytrzymałem, żeby się nie śmiać na głos. Obojętnie kto to napisał, jak to piszą na onecie, jest moim największym fanem. Uśmiałem się jak norka, szacunek.
                • Gość: nn Re: trudno znaleźć wiekszego szkodnika niz szpaku IP: *.multi-play.net.pl 10.09.09, 16:39
                  SK - szacun :)
                • qwertyugazeta Re: trudno znaleźć wiekszego szkodnika niz szpaku 10.09.09, 22:21
                  Boskie!! :-) ale się uśmiałem przed snem.

• Gość: j Re: trudno znaleźć wiekszego szkodnika niz szpaku IP: *.zone9.bethere.co.uk 10.09.09, 22:55
                  kabaret moralnego niepokoju?
                  dobra przeróbka
              • Gość: m4r0 Re: trudno znaleźć wiekszego szkodnika niz szpaku IP: *.net.stream.pl 10.09.09, 19:22
                Nic dodac ,nic ujac.
                Naleza sie podziekowania Benhakerowi podziekowania za to ze wytrzymal tak dlugo
                w tym syfie , gdzie kazdy rzucal mu klody pod nogi.Teraz znowu beda mogli zaczac
                ukladziki bo z polskim trenerem latwiej bedzie sie dogadac
            • Gość: Paweł Komentator powinien skupić się na komentowaniu a IP: 212.160.183.* 10.09.09, 13:29
              nie na czytaniu swoich prywatnych przemyśleń. Że czytał - to
              wiadome, ale kiedy to napisał jak nie przed meczem?
              Czyzby juz przed meczem mial przekonanie, ze nie wygramy?
              Czy po prostu czekal na porazke, zeby pojechac po Leo?
              Odrobine profesjonalizmu panie Darku...
          • Gość: gość tk Re: Szpaku zawsze tak robi IP: *.mikolow.net 10.09.09, 13:50
            rydzyk_fizyk napisał: Stałym zagraniem TVP jest też nieumiejętność dopasowania
            opóźnienia dźwięku do obrazu - wczoraj znowu dźwięk wyprzedzał obraz.

Jest to szczególnie denerwujące i podłe oszustwo, stwarzające wrażenie geniuszu
            komentatora, a tylko ośmiesza to beznadziejne komentowanie, - nacjonalistyczne i
            prymitywne. Zapraszani goście i ich komentarze to pełna żenada.
            • maz-46 Re: Szpaku zawsze tak robi 10.09.09, 16:30
              Rozjechanie dźwięku z obrazem, to efekt tego, że obraz "idzie dłuższą drogą" niż
              dźwięk. Dźwięk idzie bezpośrednio do Polski specjalnym kanałem, stąd nieraz, gdy
              "padnie" obraz mamy komentatora, lub na odwrót. Obraz natomiast nadawany jest
              przez satelitę i jest najpierw kodowany, później już na terenie Polski
              rozkodowywany. Trwa to ze 2, 3 sekundy, stąd ta rozbieżność.
              Nie tłumaczy to oczywiście TVP, powinni rozwiązać ten problem, to żadna sztuka
              dla fachowców od przekazów telewizyjnych. Tylko czy tacy są jeszcze w TVP?
              • rydzyk_fizyk Re: Szpaku zawsze tak robi 11.09.09, 10:28
                My to wiemy ale TV powinna najpóźniej po paru minutach skorygować
                opóźnienie.
                • kink4 Re: Szpaku zawsze tak robi 11.09.09, 14:42
                  oni o tym wiedzą, to jest celowa robota, aby ludzie oglądający transmisje
                  okazjonalnie, uważali, że komentator jest tak błyskotliwy, że przewiduje
                  zdarzenia. Żadna telewizja poza TVP nie stosuje tak podłych metod. Mentalność
                  ludzi TVP, dziennikarzy i kierownictwa, budzi obrzydzenie, czas to badziewie
                  zlikwidować i sprywatyzować, nie ma innej rady. Tylu ignorantów i kretynów w
                  jednym miejscu to chyba tylko w PZPN.
        • Gość: Europejczyk Piłkarze dorównali żenującemu poziomowi Szpakowski IP: *.chello.pl 10.09.09, 18:30
          ...ego. Ten jest niezmiennie tragiczny od wielu lat,a piłkarze w
          przeciwieństwie do Szpakowskiego od czasu do czasu reprezentowali
          lepszy poziom. Tym razem zaprezentowali dokładnie taki sam poziom
          jak ten pseudokomentator, a więc udało się im co jest nie lada
          wyczynem mu dorównać.
          Inną sprawą jest "odwaga" jaką zaprezentował Szpakowski, kiedy
          wiedział, że dni Beenhakkera są już policzone.O jaki demaskator
          nagle z niego wyszedł. Dlaczego jednak ten koniunkturalista nie
          mówił tego wcześniej?Miał przecież dość okazji. I dlaczego teraz np.
          nie mówi,że Lato chleje i nas kompromituje? Tu już odwagi brakuje.
          Trzeba przecież dobrze trzymać z kumplami z PZPN,aby broń boże nie
          narazić się komuś kto jeszcze coś znaczy.
          Gwoli ścisłości nie bronię Beenhakkera, którego od dawna nie
          cierpię. Nie mogę jednak słuchać tego miernoty Szpakowskiego, a jego
          serwilizm poprowadza mnie do mdłości.
      • bmc3i Szpaku to najlepszy komentator telewizyjny w PL 10.09.09, 13:21
        Kiedy sie slucha innych polskich koimentatorow, w jakims Polsacie, czy skadinad
        wzietych, gdy slyszy sie ich polszczyzne, niekiedy zwoty prosto spod budki z
        piwem, docenia sie Szpakowskiego. Przy konkurentaqch, on jest po prostu doskonaly!

Facet ma swoj styl i jest czlowiekiem. Brawo Szpaku, tak trzymaj!
        • Gość: a Re: Szpaku to najlepszy komentator telewizyjny w IP: *.zep.com.pl 10.09.09, 13:23
          Głupiś
        • Gość: noe Re: Szpaku to najlepszy komentator telewizyjny w IP: *.autocom.pl 10.09.09, 14:22
          Oj biedny. Albo mało słyszałeś w życiu i nie masz porównania albo znasz się na
          futbolu tak jak Szpaku.
          • bmc3i Re: Szpaku to najlepszy komentator telewizyjny w 10.09.09, 14:48
            Gość portalu: noe napisał(a):

> Oj biedny. Albo mało słyszałeś w życiu i nie masz porównania albo znasz się na
            > futbolu tak jak Szpaku.

A Ty ogladales choc jeden mecz pilkarski z zagranicy komentowany przez
            obcokrajowców? Rozumiales co i jak mówią? Jak obejrzysz ze zrozumieniem kilka
            meczów komentowanych po angielsku czy wlosku, to sie zglos na rozmowe.
            • Gość: wloski Re: Szpaku to najlepszy komentator telewizyjny w IP: 151.54.247.* 10.09.09, 18:04
              Komentarz p. Darka w porownaniu z parowami z telewizji wloskiej (szczegolnie w
              mediasecie) to mistrzostwo swiata z pobiciem rekordu - tak stronniczych
              sukinkotow nie uswadczycie chyba nigdzie indziej. Wmowia ci ze czarne to jest
              biale, jesli tylko toczy sie mecz druzyny wloskiej - zeby bylo jasne nie mam nic
              do druzyn wloskich, to te pokraki rujnuja przyjemnosc ogladania meczu...
            • Gość: ,l Re: Szpaku to najlepszy komentator telewizyjny w IP: *.zone9.bethere.co.uk 10.09.09, 23:03
              hahaha nie porównuj szpaka do komentarza np brytyjskiego, bo to jest poezja
              a w polsce najbardziej profesjonalny jest borek, wkurza mie czasem jego ton ale
              przynajmniej merytorycznie sie zna
        • Gość: Bolo Łącznik Re: Szpaku to najlepszy komentator telewizyjny w IP: *.centertel.pl 10.09.09, 14:45
          Chyba byles Kolego zamroczony słuchając tych "innych komentatorów". Każdy z czołowej polskiej czwórki: Borek (Polsat), Smokowski, Laskowski i Twarowski (C+) wyprzedza Szpakowskiego o lata świetlne pod względem wiedzy historcznej i bieżacej, czytania gry, rozumienia taktyki, niemylenia zawodników (Szpak ma b. słaby wzrok i się strasznie tego wstydzi, że nic nie widzi), a takze poprawnej i ciekawej polszczyny. A przede wszytkim pod względem INTELIGENCJI! (O czym świadczy takze ta napuszona idiotyczna tyrada na temat Beenhakaera) A pozostali komentatorzy tych kanałow, a także nSportu są lepsi od Szpaka zaledwie trzykrotnie. Tam po prostu nie ma przypadkowych dyletantów, zatrudnionych po znajomości, jak w TVP, pozostających na antenie przez dzisięciolecia, ("bo się Polacy przywyczaili") Większości telewidzów, w tym Tobie, współczuję, bo oglądając wyłacznie TVP nawet nie wiedzą, że komentarz może być kompetentny, ciekawy i po polsku.
          • bmc3i Re: Szpaku to najlepszy komentator telewizyjny w 10.09.09, 14:51
            Gość portalu: Bolo Łącznik napisał(a):

> Chyba byles Kolego zamroczony słuchając tych "innych komentatorów". Każdy z czo
            > łowej polskiej czwórki: Borek (Polsat), Smokowski, Laskowski i Twarowski (C+) w
            > yprzedza Szpakowskiego o lata świetlne pod względem wiedzy historcznej i bieżac
            > ej, czytania gry, rozumienia taktyki, niemylenia zawodników (Szpak ma b. słaby
            > wzrok i się strasznie tego wstydzi, że nic nie widzi), a takze poprawnej i ciek
            > awej polszczyny.

Tak tak, o lata wyprzedza Szpakowskiego np. mlaskanie i cmokanie do mikrofonu
            Borka,

A przede wszytkim pod względem INTELIGENCJI! (O czym świadczy
            > takze ta napuszona idiotyczna tyrada na temat Beenhakaera) A pozostali komentat
            > orzy tych kanałow, a także nSportu są lepsi od Szpaka zaledwie trzykrotnie. Tam
            > po prostu nie ma przypadkowych dyletantów, zatrudnionych po znajomości, jak w
            > TVP, pozostających na antenie przez dzisięciolecia, ("bo się Polacy przywyczail
            > i") Większości telewidzów, w tym Tobie, współczuję, bo oglądając wyłacznie TVP
            > nawet nie wiedzą, że komentarz może być kompetentny, ciekawy i po polsku.

Tak sie skalda, ze telewizje Polska i mecze Polakow ogladam wylacznie przez
            intenret, a na codzien ogladam wylacznie telewizje francuska i anglojezyczne,
            tamżesz mecze.

• Gość: bruno Re: Szpaku to najlepszy komentator telewizyjny w IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.09, 23:54
              Nie bron Szpaka,bo gosc o pilce ma pojecie zadne.Broni go
              emocjonalny tembr w glosie,ktory charakteryzowal go jeszcze z czasow
              kiedy jezdzil na motocyklu komentujac Wyscig Pokoju.Skorzystal wraz
              z Szaranowiczem na zgonach Ciszewskiego i Pawliczaka,bo zrobil sie
              wakat w redakcji sportowej TVP.Ambitny ignorant.
              • pagyo Re: Szpaku to najlepszy komentator telewizyjny w 11.09.09, 00:30
                Hehehe redakcja sportowa TVP z re. Ryszardem Dyją na czele.
                Pamiętam, jak w przerwie słynnego remisowego meczu z Cyprem w
                Gdańsku robił wywiad z Łazarkiem i ten chciał zrejterować do szatni
                to Dyja przytrzymywał go za klapę płaszcza :)
          • Gość: Pietrek Re: Szpaku to najlepszy komentator telewizyjny w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 18:50
            Aleś ty GŁUPI...współczuje.Szpakowski jest O.K!!!
      • Gość: cubal p. Szpakowski powiedzial to co kazdy kibic juz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.09, 14:05
        sam wiedzial. Dlaczego p. Szpakowski nie krytykowal wczesnij, albo
        sie przylanczal sie do krytyki innych? Chociazby Jana Tomaszewskiego?
    • Gość: xxx El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 11:27
      i wychodzi na to że wczoraj tylko Darek stanął na wysokości zadania... aż
      warto było oglądać ten koszmarek dla tej wypowiedzi...
    • Gość: dex El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 11:29
      Co się chłopakowi dzisiwcie, on musi ogladać każdy zenujacy wystep do konca, to nic dziwnego ze krew w nim wzbiera. Ale najlepszy i tak był jusko ze swoim tekstem: Pozostało się ze wstydu schować do DREWNIANEGO DOMKU;D HAHAHA
    • Gość: Rysialdo El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowskiego IP: *.171.23.57.static.crowley.pl 10.09.09, 11:31
      Marazm kur../wa niech chociarz pójdą śladami Ukraińców znajdą
      bogatych sponsorów i nabiorą klasowych Brazylijczyków to może
      chociarz będziemy emocjonować się fazą grupową Ligi Mistrzów lub 1/4
      Ligi Europejskiej..
    • plosiak El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowskiego 10.09.09, 11:31
      To jest debil, a nie komentator.

Leo oczywiście nie jest bez winy, ale co ma zrobić selekcjoner, gdy zespół nie
      potrafi wymienić 3 podań ? Gdy najlepsi gracze kopią piłkę niecelnie,
      przegrywają pojedynki biegowe na 20 metrach ?

Gdyby ci "piłkarze" grali w silnych klubach, rozgrywali 2 razy w tygodniu
      mecze na porządnym poziomie a w kadrze grali dno, to można by winić trenera.
      Ale większość grzeje ławę, więc cudem byłoby, gdyby nagle w kadrze grali
      nadzwyczajnie.

Do tego "pokaz" polskich klubów w rundach wstępnych do pucharów - to też wina
      Holendra ? Po prostu polska piłka zdechła.

Jeśli nie pojawią się prawdziwe pieniądze, profesjonalne kluby, to nigdy nie
      dogonimy poziomem POLSKIEJ siatkówki czy koszykówki.
      • Gość: lol Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.09, 11:38
        Nie dogonimy nigdy polskiej siatkówki i koszykówki, polska koszykówka stała do
        eurobasketu na jeszcze niższym poziomie niż piłka nożna 12 lat bez zwycięstwa na
        jakimś poważnym turnieju to tragedia przecież, a o ile się nie mylę mistrzostwa
        europy w koszu są co 2 lata nie co 4 ?
        Co do przemowy Szpakowskiego, to go trochę polubiłem po niej:)
        • plosiak Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski 10.09.09, 14:35
          ME są co 4 lata, ale kluby regularnie grają w pucharach, a mistrz Polski chyba
          od 3 sezonów wychodzi z grupy w Eurolidze - która pełni rolę piłkarskiej LM. Od
          lat czołowi zawodnicy grają w silnych europejskich zespołach - np. Wójcik,
          Lampe, Szewczyk, Ignerski, o Gortacie nie wspominając.

Siatkówka to już w ogóle kosmiczny poziom, zarówno repra, jak i kluby.
          • plosiak Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski 10.09.09, 14:36
            Miało być, że ME są co 2 lata :)
            • Gość: what Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: *.mmpnet206.tnp.pl 10.09.09, 21:13
              ?
      • Gość: spk Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: *.ip.jarsat.pl 10.09.09, 11:47
        Zgadzam się, Szpakowski troszkę prosty i głupi jest zganiając winę na Benhakera...
        Sam mówi na początku, że to piłkarze są słabi a później że to jednak Benhaker?!
        Jak jest taki mądry to niech sam trenuje taki słaby zespół
        A mizerna byłą gra i mizerny komentator
        • Gość: jes Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 12:26
          powiedział nawet "to nie wina Polaków, ze tak grają" - kpina.
          Wszystko zwalił na trenera.
      • tiges_wiz Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski 10.09.09, 14:25

• Gość: Jojo El. MŚ 2010. Dariusza Szpakowskiego zrobic trene IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.09, 11:35
      bo komentator z niego zaden
    • Gość: C El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowskiego IP: *.subscribers.sferia.net 10.09.09, 11:36
      Szpakowski w formie: "Nie ma co marzyc o skompromitowaniu sie..."

Nigdy takich marzen nie mialem :)
    • pjaxz Brawo Szpaku!!! 100% racji, pełne poparcie 10.09.09, 11:37
    • Gość: Valdi Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: 62.69.212.* 10.09.09, 11:38

Od lat wylaczam glos tego palanta i ogladam tylko obraz .Od lat
      Szpakowski nie rozmumie fussbalu ,moze tylko piłke reczna ,wtedy byl
      jeszcze OK . Cieszmy sie ze do 2012 nie bedzie go widac zbyt
      czesto ,tego "Christiano Ronaldo"polskiego mikrofonu .
      • Gość: spk Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: *.ip.jarsat.pl 10.09.09, 11:48
        wodki Ci dac!
    • Gość: goGoGo Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: *.ricoh.pl 10.09.09, 11:43
      Marzy mi się telewizja przyszłości, w której mogę wyłączyć jednego komentatora.
    • Gość: hun El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowskiego IP: *.multi-play.net.pl 10.09.09, 11:47
      Czy Szpakowski mówił nieprawdę?
      • bosman_plama Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski 10.09.09, 12:37
        Gość portalu: hun napisał(a):

> Czy Szpakowski mówił nieprawdę?

Szpakowski kupował sobie dodatkowe punkty u chłopaków z PZPN, wchodził
        im w ciało aż do bólu. Koleś wstydu nie ma.
        • Gość: hun Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: *.multi-play.net.pl 10.09.09, 12:58
          Czy mówił nieprawdę?
          • rocco_invades_poland Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski 10.09.09, 13:24
            mowil wszystko co oczywiste, ale jadu sobie nie szczedzil, za tu chlopcom z
            pzpnu wchodzil w odbyty az milo. wstyd.
          • Gość: simong Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 13:27
            Mówił prawdę. A skoro dla tego ciecia powyzej szacunek np dla osiągniec
            piechniczka="wchodzeniem w ciało" to powiem tylko tyle: spadaj geju;-) Odnosnie
            meczu, eliminacji: Polska rep. to dosc specyficzna druzyna, ciezko komus z
            zewnatrz zrozumiec styl gry naszych, zwłaszcza jak przegrywaja. Duzo w tym
            naszej winy kibiców, bo od pokoleń obrazamy naszych kopaczy ze sa tacy i owacy,
            nie potrafią grac, słaba liga, miernoty..itp. To sie zakorzeniło w nas, i jeden
            nadęty Leo mimo chęci których ja akurat nie umiem się dopatrzec tego nigdy nie
            zmieni! Szczerze nie lubilem kadry Leo,z dzwinymi kadrowiczami(bo polowa nie
            zaslugiwala na zadne powołanie nigdy!) z rogerem, teraz obraniakiem, kto wie co
            by było za rok, kocham PoLsKę wiec chce zeby w niej grali polacy a nie ludzie z
            zewnatrz nawet kosztem troche słabszej gry. Za Engela, za Janasa czekałem cale
            tygodnie na mecz, codzienne realcje ze zgrupowan ogladalem z zaciekawieniem w tv
            a teraz...czasami nawet hymn brzmiał tak jakos inaczej, mniej znacząco:(
            Brakowało im przede wszystkim serca do gry, i nie wiem czy ktos jeszcze oprocz
            mnie to zauwazyl ale Leo zawsze powolywał pilkarzy najlepiej opłacalnych,
            zarabiających, tu wg mnie jest jeden z powodow kiepskich wynikow, im sie
            poprostu nie chciało grac, chociaz mieli ku temu warunki jak nigdy, ale nie
            potrafili tego docenic. Całe szczescie ze Leo odchodzi, czekam na powrót kadry
            POLSKI, tej dawnej, naszej ze Smudą lub Henrym na czele! Do Boju, Polska GoLa!!
            • Gość: meksyk Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: *.hsd1.il.comcast.net 10.09.09, 20:58
              nie zauwazyles chyba ze w kadrze Engela kluczowa role odgrywal niejaki "Olisadebe", ktory raczej w Polsce sie nie urodzil. teraz poptepiasz Leo bo powolywal Obraniaka i Rogera
    • Gość: zxc El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 11:48
      'Wielka Improwizacja' Szpakowskiego, coś pięknego. Konrad niech się schowa.
      • Gość: spk Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: *.ip.jarsat.pl 10.09.09, 11:50
        Szpakowski porównany do Mickiewicza.. o Boże ale Ty jesteś głupi :O On
        mickiewiczowi to nawet sandałów myć nie może
        • carpyook Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski 10.09.09, 12:12
          Zawsze jesteś taki poważny(a)?
        • Gość: Szpaku Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 12:21
          spk jak osiągniesz tyle ile Dariusz Szpakowski , to będziesz się wypowiadał
          .Jak narazie pozostaje Ci anonimowa napinka zza monitora ,tyle w temacie !
          • Gość: je Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 12:28
            faktycznie Szpaku sporo osiągnął - n.p. częściowo dzięki niemu
            Wójcik został trenerem, a Listkiewicz prezesem - robił im kampanie
            promocyjne w telewizji, a kibicom wodę z mózgu.
    • Gość: Emilliano90 El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowskiego IP: *.chello.pl 10.09.09, 11:49
      Barwo Szpaku!!
      Nie rozumiem ludzi którzy go cisną po tej wypowiedzi.
      Facet się po prostu wnerwił i powiedział co o tym wszystkim myśli.
      100% poparcia, to już jest chyba nasz ostatni "Taki" komentator
      • bosman_plama Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski 10.09.09, 12:38
        Gość portalu: Emilliano90 napisał(a):

> Barwo Szpaku!!
        > Nie rozumiem ludzi którzy go cisną po tej wypowiedzi.
        > Facet się po prostu wnerwił i powiedział co o tym wszystkim myśli.
        > 100% poparcia, to już jest chyba nasz ostatni "Taki" komentator

"Wnerwił się" czytając przygotowaną wypowiedź z kartki? No to chyba
        jakiś jasnowidz z niego, że tak się "wnerwia" z przygotowaniem:).
        • Gość: K Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: *.opera-mini.net 10.09.09, 13:47
          bosman_plama napisał:

> "Wnerwił się" czytając przygotowaną wypowiedź z kartki? No to chyba
          > jakiś jasnowidz z niego, że tak się "wnerwia" z przygotowaniem:).

Bosman istnieje cos takiego jak improwizacja, może to wyda Ci się dziwne, ale istnieją ludzie, którzy potrafią płynnie formułować n poczekaniu myśli w logiczne zdania bez zbędnego dukani i sypania bluzgami.
          • Gość: tls Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: *.chello.pl 10.09.09, 16:06
            Ale on nie "mówił" płynnie tylko przekręcał wyrazy tak jak się przekręca w
            niektórych skeczach z "programem telewizyjnym". Po prostu facet niedowidzi a
            przez to miał trudności z doczytaniem tego tekstu. Na 100% czytał!
    • Gość: koni El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowskiego IP: *.tktelekom.pl 10.09.09, 11:49
      SZPAKU is THE BEST!!!
    • Gość: rad El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowskiego IP: *.pia.abpl.pl 10.09.09, 11:49
      a ja nie szanuje. Pan z TVP, Szpakowski, to taki sam dureń jak Lato. Pewnie
      zresztą kumple. Nie dorastacie do pięt Benhakerowi, klećcie te swoje drewniane
      domki. PZPN, Lato, zróbcie naprawde cos wartosciowego dla polskiej pilki...
      Smuda? jego sukcesy w Europie już widzieliśmy. Widzew, Wisła, Legia jeszcze po
      drocze... Nie przeceniacie go? Poza tym, tak krawiec kraje... I tu już jednak
      wine ponosi PZPN za to, jakie mamy wyszkolenie naszych zawodnikow. Naprawde
      powinni Was rozpędzić na 4 wiatry...

Nie pozdrawiam,
      R.
    • Gość: Lopez Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 10.09.09, 11:50
      Fajnie się kopie leżącego, nie? Krytyka owszem, ale obiektywna, a nie że Leo to
      winny jest wszystkiemu (świńskiej grypie też?), a PZPN to święte krowy...
    • Gość: kibic wawka Miał rację IP: 85.232.226.* 10.09.09, 11:52
      Bardzo mi się podobało podsumowania Pana Szpakowskiego. Ślinicze to
      skomentował. Panowie Szpakowski i Zimoch są mistrzami.
      • Gość: tls Re: Miał rację IP: *.chello.pl 10.09.09, 16:11
        Kolego kibic wawka nie mieszaj g*wna z miodem.
    • Gość: maradona69 El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowskiego IP: *.centertel.pl 10.09.09, 11:52
      pan SZPAKOWSKI juz dawno powinien skonczyc kariere komentatora bo jego brak
      fachowej wiedzy o pilce jest wystarczajacym powodem do zwolnienia niestety on
      sam tego nie wie tego co wygaduje nie da sie sluchac a wyglaszanie opini na
      temat pilki polskiej trenera i zawodnikow uwazam za wysoce nieeleganckie a
      zasada jest prosta jestes laikiem SZPAKU to nie wypowiadaj sie na tematy na
      ktorych sie nie znasz bo jeszcze od samego komentowania meczy niekt nie zostal
      fachofcem w dziedzinie pilki a swoje emocje wyrazaj poza kamerami na
      marginesie to szkoda mi trenera BENCHAKERA bo nie on gral i nie on jest
      winien ze POLSKA od lat nie mam wartosciowych pilkarzy i jeden czy drugi mecz
      tego nie zmieni poprostu stan pilki jest jaki jest jestesmy slabi w pucharach
      jestesmy slabi w eliminacjach a nasi zawodnicy siedza wylacznie na lawce w
      klubach zagranicznych i do tego mamy PZPN ktory jest wzorem niekompetencji i
      klubem dla kolesi z czasow upadlego systemu komunistycznego trzeba swierzej
      krwi mlodych ludzi i zachodnich idei nie PIECHNICZKOW ,ENGELI I INNYCH
      BENCHAKER SAM NIC NIE ZMIENI A TA BANDA PSEUDO FACHOWCOW POWINNA WRESCIE DAC
      SOBIE PRZEMOWIC DO ROZSADKU ZE ICH CZAS JUZ MINAL a to co bylo dobre przed
      laty juz teraz nie jest aktualne wiec niech sobie siedza przy komminku u
      PIECHNICZKA ogladaja TV i nie mieszaja sie do futbolu w 21 wieku bo to
      przekracza ich mozliwosci myslowe
    • Gość: yosemitesam El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 11:56
      Odkąd oglądam mecze z komentarzem Szpaqa, a będzie tego dobre ćwierćwiecze z okładem, zawsze - powtarzam: ZAWSZE w sytuacji, gdy nasza drużyna (repra czy jakikolwiek klub w pucharach) przegrywa w końcówce 2 lub więcej bramkami, wygłasza te swoje płomienne tyrady podsumowujące stan naszego futbolu. I zawsze zaczyna je na kilka minut przed końcowym gwizdkiem. Także jak dla mnie nic nowego.
      Ani nic odkrywczego z ust Szpaka.
    • Gość: mike El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowskiego IP: *.jota.digi.pl 10.09.09, 11:58
      brawo !!! co wy chcecie sama prawda...! ogolnie za duzo gada czasami ale teraz
      mowil z sensem ! wreszcie ktos powiedzial cos sensownego a nie owijal w
      bawelne... jak mozna tak grac ?! zawodnicy powinni juz skonczyc kariere jak
      maja tak grac dalej... tak pozatym nie dziwmy sie ze nawet do podstawowej 11.
      sie nie lapia w klubach... ;/ takich podan to nawet w okregowce nie ma !
    • Gość: LPD El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 11:59
      Ja oglądałem w TVP z wyłączoną fonią, a komentarza słuchałem z
      radio. Tam był Tomasz Zimoch o niebo lepszy od Szpaka. Nawet nie
      przeszkadzało mi to, że komentarz miałem kilka sekund wcześniej niż
      to, co widziałem w TV. Szpakowski jest tak samo daremny jak cała
      polska piłka. I jeszcze jedno. Wszyscy żądają głowy trenera, a
      prawda jest taka, że nasza kopana jest w stanie agonalnym. Czy to
      Leo odpadł z europejskich pucharów w chwili gdy rozgrywki na dobre
      się jeszcze nie rozpoczęły? Czy to Leo trzyma naszych piłkarzy na
      ławie w przecietnych klubach? Czy to Leo jest winny temu, że w
      momencie startu nie jest znany skład naszej ligi? Oczywiście, że
      trener popełnił błędy, ale z tych kopaczy to nawet najwybitniejszy
      trener nic nie zrobi.
    • pagyo El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowskiego 10.09.09, 12:00
      To przemówienie Szpakowskiego było żenujące. Ja tę paplaninę w tym
      samym napuszonym stylu słyszę z ust red. Szpakowskiego regularnie po
      przegranych eliminacjach od dwudziestu kilku lat. Żenujące jest to,
      że wcześniej Beenhakkera wynosił pod niebiosa jak było dobrze. Jakoś
      nie słyszałem, żeby kiedykolwiek narzekał, a dziś - "bezsensowne
      przedłużenie kontraktu z Beenhakkerem" kpiny z "international
      level", i dalej w patriotycznym stylu typu "nasi potrafia tylko
      przemądrzały zagraniczny trener do d...y". Święte oburzenie z powodu
      ataków na trenera Piechniczka "który dwa razu wprowadził nas do
      finałów MŚ". Wypominanie Beenhakkerowi, że nie wygrał żadnego meczu
      na poważnej imprezie. Dowiedziałem się, ze nawet z Czechami
      wygraliśmy tylko dlatego, że byli słabi :). Najbardziej żałosne jest
      w tym to, że dotąd nie słyszałem by Szpakowski był krytyczny wobec
      Beenhakkera, a w tej jego ognistej antybeenhakkerowskiej filipice
      przeszedł wczoraj sam siebie. Szpakowski wyrecytował banalną
      formułkę którą słyszę od niego od 20 kilku lat kiedy przegrywamy -
      że trzeba postawic na młodych. Jakich młodych ? Gdzie są jeszcze ci
      młodzi lepsi od naszych reprezentacyjnych podpór ? Powinien wziąć na
      środek obrony Głowackiego, który był młody w Korei i który
      notorycznie zawodził w najwazniejszych meczach ? Co jak co, ale
      Beenhakkerowi braku poszukiwania młodych zdolnych graczy odmówić nie
      można. Na pochyłe drzewo każdy Szpakowski skacze.

A z pustego i Salomon nie naleje.

• Gość: f. Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: 62.172.234.* 10.09.09, 14:39
        No dokładnie!

A z "młodym" Głowackim to już dał do pieca!

• Gość: xyz Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: *.toya.net.pl 10.09.09, 15:10
        chciałeś powiedzieć: "na pochyłe drzewo i Salomon nie naleje" :)
    • Gość: LPD El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 12:04
      I jeszcze jedno. Proszę nie porównywać Szpakowskiego z Zimochem, bo
      to zestawienie takie jak Dolcan Ząbki (bez urazy) i dajmy na to AC
      Milan. Zimoch to jest gość!
    • Gość: Mateusz Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 12:05
      Szpakowski wg. mnie jest najlepszym komentatorem!! Naprawde zalezy mu da tym by Polska wygrywala!! Wszysktie Borki i nie Borki moga sie schowac!! Szpaku byl od zawsze komentatorem poczawszy od moich dzieciecych lat i zawsze wzbudzał mój szacunek! A swoje zdanie wyraza w prost nie kombinuje, jest SZCZERY I ZA TO SZACUNEK!!!
      • pagyo Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski 10.09.09, 12:06
        Szpakowski to katarynka od powtarzania banałów. A na piłce się w
        ogóle nie zna. Ale każdy ma swoje zdanie.
      • pagyo Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski 10.09.09, 12:07
        Na mistrzostwach świata w Meksyku w 1986 r. w meczu Niemcy-Meksyk
        obrońca niemiecki Berthold dostał czerwona kartkę, co dla
        obserwatorów przed TV było doskonale widoczne. Ale nie dla
        Szpakowskiego. Szpakowski zaczął wylewać kubły pomyj na
        sędziego "prosze państwa, co za sytuacja, sędzie pokazał czerwoną
        kartkę Meksykaninowi, ale pod presją widowni odwołala swoja decyzję,
        coś niesamowitego, śezia się całkowicie pogubił" I do końca meczu
        ani słowem się nie zająknął , że Niemcy grali w 10, a Bertholda na
        boisku nie ma. To tylko jeden z jego "kwiatków".
        • Gość: cvb Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: *.centertel.pl 10.09.09, 12:23
          dla mnie i tak to najlepszy komentator, możecie sobie w d... schować
          swoje komentarze
          • pagyo Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski 10.09.09, 22:35
            I vice versa
        • Gość: tw Re: El. MŚ 2010. Przemówienie Dariusza Szpakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 23:30
          Pamiętam dokładnie tak było jak piszesz, to była max żenada... Nie
          mogłem zrozumieć wówczas jak można chrzanić takie głupoty, tak
          zupełnie różniące się od rzeczywistości, którą wszyscy widzieli w
          telewizji... Przecież on to widział tam, w Meksyku, a gadał głupoty
          i uparcie mówił wbrew widocznym "czarno na białym" faktom, że sędzia
          się pomylił... kuriozalna głupota i zatwardziałość - bo pomylić się
          może każdy, ale należy przeprosić, sprostować i jest OK. Jeżeli
          dzisiaj uważa , że miał rację, to jest skończonym kretynem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka