GoĹÄ: gość IP: 193.169.148.* 22.02.10, 13:23 Grzech 8 - Ograniczenie olimpiada do tria Kowalczyk, Małysz, Sikora Oczywiście rozumiem, że to nasze największe szanse medalowe itd., ale ZIO to nie tylko biatlon, skoki i biegi narciarskie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Dziad Fandomowy Siedem grzechów głównych TVP IP: 192.176.5.* 22.02.10, 13:25 Cząstkę "nie" z rzeczownikami piszemy łącznie - patrz tytuł punktu 5. A generalnie boleśnie prawdziwy tekst. Zwłaszcza w owym punckie 5. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: af Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.10, 13:28 I Bogu dzieki za eurosport z cudownym duo komentatorow i nie tylko :) Nawet przez sekunde nie ogladalem olimpiady w tvp. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cibor Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: *.chello.pl 22.02.10, 13:30 dlatego dzięki bogu za zczuba i eurosport ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: junior Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 13:32 Dodalbym tez od siebie, ze fajnie by bylo jakby turniej hokejowy, czyli jedna z najciekawszych i najlepiej obsadzonych dyscyplin na igrzyskach byl pokazywany ze tvp 1 lub 2, a nie na kanale, ktory 1 czy 2 ma tylko rubryce: "Procent obywateli odbierajacych kanal". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rico Siedem grzechów głównych TVP IP: *.dip.t-dialin.net 22.02.10, 13:35 od 20:oo bez reklam jest mozliwe w panstwowej tv,wiem, bo znam takie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gaax Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 13:35 W końcu mnie przekonałeś, że im mniej sportu w TVP tym lepiej. Chociaż inne stacje też nie mają się raczej czym chwalić. Przydałby się w Polsce taki "sportowy Tomasz Lis", który pokazałby jak to się robi w "Wielkim Świecie". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: racjusz Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 22.02.10, 13:47 Zgadzam się ze wszystkim w stu procentach i cieszę się, że zostało to napisane. Landrynkowy Kurzajewski i jego denne studio potrafią odebrać ochotę do oglądania igrzysk najbardziej zagorzałemu fanowi sportu. Ja wyłączam fonię w TV i słucham radiowej Jedynki, a i tak czasami krew mnie zalewa. Dziwi tylko to, że przez dekady pokazywania sportu na najwyższym poziomie i pozornego rozwoju (powstanie kanału tematycznego), TVP nadal nie ma pojęcia o pokazywaniu sportu. Żadnego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lechu Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: *.chello.pl 22.02.10, 13:47 A gdyby tak zorganizować Sikorze treningi strzeleckie na Woronicza? Niechby nawet miał te trzy pudła na dwadzieścia... Odpowiedz Link Zgłoś
toi.toi Re: Siedem grzechów głównych TVP 22.02.10, 13:59 nie wspominajac juz o tym, ile razy (szczegolnie pozna pora) na obu kanalach leci to samo, gdy na drugim mogliby puscic jakas inna konkurencje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xawier Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: *.icpnet.pl 22.02.10, 14:11 Wiem, że nie rzadko który będzie w stanie dyskutować jak równorzędny partner z serwismenem o tajnikach smarowania nart (choć mógłby po prostu zapytać i wysłuchać odpowiedzi, zapewne bardzo ciekawej) czy ze skoczkiem narciarskim o rozkładzie sił nośnych w poszczególnych fazach lotu. To nie przed rzadko jest niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pres Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: *.chello.pl 22.02.10, 14:29 Za to dam im plus za Mariusza Czerkawskiego w roli komentatora hokeja na lodzie. Wyjaśnia wszystkie niuanse związane z zachowaniem graczy i kibiców, Przy nim nawet Szpakowski jakiś taki lepszy się wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krzysiuzbysiu Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: *.aztw.cable.virginmedia.com 22.02.10, 14:31 a pamiętacie banasikowskiego i jońcę ? lepiej żebyście zapomnieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: konigin Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: *.aonet.pl 22.02.10, 14:33 Wezcie przyklad ze studia olimpijskiego ARD/ZDF. Wielka klasa ! A u nas zawsze zenujacy prowincjonalizm, pustactwo i mniemanie o swojej klasie, ze az smieszne . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: FI(L)IP Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: *.home.aster.pl 22.02.10, 14:39 PO skokach Adama Małysza na dużej skoczni i jego drugim srebrze w Vancouver redaktor/senator Andrzej Person zaczął się zachwycać jacy to my nie jesteśmy świetni w sportach zimowych, na co Pan Bohdan Tomaszewski powieział mnej więcej coś takiego, że tak jak kilka chwil wcześniej wszyscy w studio zachwycali się mądrością w sporcie na przykładzie Hannu Lepistoe, tak teraz powinni być mądrzy w mówieniu o pozycji Polski w sportach zimowych. "Spijaczyzdziubkowych" w studio zakasował tym na perłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stef Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: *.acn.waw.pl 22.02.10, 14:47 najgorsze jest to co się zdarza obu stacjom [tj. także eurosportowi] - napisane np. że nadają hokej na lodzie, ale wyraźnie widać, że "hokeiści" jeżdżą na nartach i strzelają do tarcz. przez to transmisji trzeba szukać po omacku, i czasem można się mile rozczarować (jak wczoraj, kiedy tvp hd zamiast łyżwiarstwa figurowego dała USA-Kanada), a czasem mniej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zbyniu Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.10, 14:47 Slusznie prawicie! Bobslejowa dwojka ma kolejny przejazd a oni siedza i p.... o jakis bzdurach. No to odpalam itvp.pl - a tam plansza "zapraszamy na transmisje na zywo - itvp.pl". Mysle sobie - specjalnie to zrobili zeby zapuscic tv i zmusic do reklam. No to czekam.... czekam - moze jest nadzieja i skoncza gadac, moze sie zalapie na zjazd - a oni skonczyli te bzdury i puszczaja reklamy! Wynik oczywiscie zobaczylem na stronie IO. TVP Dno! Juz slysze w glowie jak wielka gwiazda za 5 zl - pan Zak juz zaczyna: "Bo Dno to jest jak gra w teatrze....". Wszola wybitny ekspert od nart; Jozwik tez - bo przeciez skakal przez plotki, a plotki to sa prawie jak takie narty w poprzek tartanu; Schejbal oczywiscie - ja trzeba pokazac podczas IO bo oczywiscie malo kto wie kto to jest a juz na wiosne kolejny debilny serial rusza. A na dokladke - smietanka czyli Szpaku - beton (no abla inglese) - BrodOOOORR to, BrodOOOORR tamto. Na dokladke Czerkawski ktory takze nie potrafi wymowic poprawnie nazwiska jednego z najlepszych bramkarzy w dziejach. Ale sie nie czepiam. Edmonton jest daleko od Vancouver, a w ogole to dawno temu bylo...Na koniec Szaranowicz, czyli wisnieka na torcie. Swoje teksty chyba zaczal wymyslac juz po ostatniej olimpiadzie. Cwiczyl w domu te swoje haiku. Coz to za poeta! Wieszcz niezrownany. Tyle to juz olimpiad przezyl ze musial wprowadzic pewne urozmiacenia np. wariacji w czytaniu nazwisk. Bo kazde niepolskie nazwisko trzeba wymowic na conajmniej 3 sposoby. A na koncu nasz Wujek Dobra Rada zawsze nam przypomni jak mamy zyc, jak postepowc bo teraz to wszystko jest inaczej niz drzewiej bywalo....Skad to sklonnosc do moralizowania wszystkiego dookola? Korzystajac z okazji chcialbym podziekowac Narodowi Francuskiemu za Eurosport! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Seba Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: *.lukman.pl 22.02.10, 15:23 Zgadzam się z wami. Igrzyska w tvp totalne dno. Goście w studiu zupełnie nie związani ze sportami zimowymi. Najbardziej zdenerwował mnie Jóźwik komentujący skoki do kombinacji. Odpowiedz Link Zgłoś
skyrre Re: Siedem grzechów głównych TVP 22.02.10, 15:45 Do tego wszystkiego dodałbym utwierdzanie Polaków w swoich narodowych kompleksach. W TVP można usłyszeć m.in.: - że wiatr zawsze źle wieje naszym skoczkom, - że Ammann ma superwiązania i dlatego wygrywa, - że Kowalczyk płakała po zdobyciu brązowego medalu, bo była zawiedziona słabym wynikiem (w rzeczywistości zeszło z niej napięcie po decyzji jury w sprawie ewentualnej dyskwalifikacji). Na tle takiej retoryki (chciałoby się napisać - pisowskiej), Eurosport jawi się tu jako oaza wolnej myśli. Komentatorzy dopingują wszystkich zawodników, do Polaków mają stosunek niebezkrytyczny, uczciwie oceniają ich szanse i nie szukają głupich usprawiedliwień dla niepowodzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Plum Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 16:11 Do znakomitych gości należy dorzucić wspaniałego Tomasza Lisa, który w studiu podczas ostatnich skoków Małysza chyba samodzielnie poprowadził program i zrobił z niego własne Co z tą Polską? Odnośnie wczorajszego meczu Czechy-Rosja to niestety musiałem uznać wyższość rywali w konfrontacji TVP vs. FC Ja i poszedłem spać po pierwszej tercji, bo TVP Sport skutecznie dało do zrozumienia, że co jak co, ale pełnego meczu hokejowego to oni pokazywać nie lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: q Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: *.chello.pl 22.02.10, 16:15 No cóż dotknęliście sedna. Niestety nie mam Eurosportu i tych pieprzonych amatorów oglądam. Mnie osobiście do pasji doprowadza to, że trwa jakaś konkurencja, ale ważniejsze jest pie...nie w studiu, albo pokazywanie radości w Kasinie Wielkiej (klimat Kocham cię Polsko, czyli niezbyt lotnie). Ewentualnie była końcówka, albo biegu, albo biatlonu, a TVP przenosi się na wywiad live z Małyszem. Ja wiem, że Adam zdobył pierwsze srebro, ale co za różnica czy wywiad idzie na żywo, czy nie. I jeszcze Szaranowicz pieprzący trzy po trzy w czasie wywiadu. Nienawidzę tej bandny zdebilałych amatorów od lat i żałuję że zapomniałem że brak kablówki w czasie IO nie popłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaca Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: *.xdsl.centertel.pl 22.02.10, 16:26 to tego grona bym dodał małeżeństwo Budnych i 90-letniego Bohdana Tomaszewskiego który jedno zdanie mówił 3 minuty... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rav Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 16:44 Ja mam Eurosport i gdybym był wierzący to bym chwalił Pana za to ;) Jedno tylko ale - nie mam Eurosportu HD ... :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bolano Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: 213.17.244.* 22.02.10, 16:45 @jaca - Pan Bohdan Tomaszewski jest legendą polskiego dziennikarstwa sportowego i jemu należy się szacunek i z szacunkiem wypadałoby wysłuchiwać jego słów. Mimo swojego wieku, nadal stać go na dobre texty i chwała mu za to. Niestety w ogóle nie pasował do tego cukierkowego studia. TVP chyba chciało sobie jakoś notowania podnieść zapraszając tego typu osobistość.. Aktorzy w studio?? Pomyłka. Sportowcy, trenerzy, ewentualnie działacze TAK, ale aktorów to chyba pokazywali, że reklamę zrobić kolejnym dennym produkcjom TVP.. TVP nie ma co oglądać. Tylko eurosport i pojedyncze transmisje z neta i jest klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Siedem grzechów głównych TVP IP: *.cdma.centertel.pl 22.02.10, 17:13 @ Dziad Fandomowy słowo '' niepokazywanie '' to rzeczownik. A je piszemy razem :) Odpowiedz Link Zgłoś