Dodaj do ulubionych

Mundial 2006 - wpadki komentatorów

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.06.06, 22:36
Transmisja meczu Polska-Ekwador w radiowej Jedynce:
"Japoński arbiter nawet nie skrzywił tego swojego skośnego oka."
"Krzynówek... jakoś tak na chybił trafił... Ale na chybił trafił to cieżko
wygrać nawet w totolotka, a co dopiero na boisku."
"...czarnoskórego o kolorze dwóch czarnych kaw... takich mocnych."
"I ta pętla, pętla jak na szubienicy, będzie się zaciskać i dławić nas..."
Obserwuj wątek
    • Gość: mk Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.toya.net.pl 09.06.06, 22:56
      namolnie powtarzane "włanczać"
      • awz3 Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów 10.06.06, 00:04
        Mielcarski w 2 połowie: Trzeba wykorzystać niesamowitą szybkość Żurawskiego
        • cento11 Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów 10.06.06, 09:28
          awz3 napisał:

> Mielcarski w 2 połowie: Trzeba wykorzystać niesamowitą szybkość Żurawskiego

Ha ha ha ha ha ha
          • Gość: Darek Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.icpnet.pl 10.06.06, 20:29
            Szpakowski za każdym razem kiedy atakowała Polska: "Może teraz" ja sie pytam
            kiedy????????????????
            • Gość: gabiene Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.06.06, 22:03
              kilkanaście minut temu na rozpoczęcie meczu Argentyna - Wybrzeże Kości
              Słoniowej na Polsacie:
              "piłkarze Argentyny zachowali się niezwykle organizując zaraz po przyjeździe
              dzień otwarty dla publiczności, w ramach którego organizowali dni otwarte" :)
              • Gość: Earnest Pole Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: 62.233.214.* 11.06.06, 10:40
                Tak, tylko trzeba odróżnić lapsusy, pomyłki od celowych żartów, czy zdań celowo humorystycznych. Tekst o jajach zagranych przez Yaya Toure, to celowy zamysł komentatora mający wywołać jaja, ze zdeprymowanych, scisnietych (zwłaszcza po Ekwadorze) polskich kulogniotów. I ten tekst nie może konkurować z takimi jak: "Zmęczeni zawodnicy polewają wodę głową" (lapsus Zydorowicza), z powtórzeniami typu (skoncentrowani, jedni i drudzy...), czy nieudanymi zartami lub powiedzeniami, nie chce mi się więcej wymieniać, szkoda pisania.
                Yaya toure OK!
                • Gość: Truskaweczka Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.gdynia.mm.pl 04.01.07, 20:49
                  Mecz Włochów tylko nie pamiętam z kim. Totti zaraz strzeli karnego

Komentator :

"Francesco Totti niezawodny w takich sytuacjach. On jest związany z piękną
                  modelką" :P
              • Gość: krisku071 Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 12:11
                tak slyszalem to, tu kolton sie popisal
                • joanna.syrenka PR I Polskiego Radia wymiata:) 13.06.06, 03:09
                  Najlepsze komentarze są z Polskiego Radia:)))
                  • Gość: costa9lo Puścił Bąka Lewą Stroną IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.06, 17:06
                    to jest tekst wszechczasow :P
                    • nasipilkarze Praca Polskich dziennikarzy jest największą wpadką 19.06.06, 21:09
                      Na tych Mistrzostwach bardziej od piłkarzy zawiedli mnie dziennikarze i
                      pseudokibice internetowi którzy zawsze i wszędzie bez względu na wynik
                      obrzucają innych błotem.

Jak to jest, że gdy reprezentacja wygra to wszyscy mówią:
                      - wygraliśmy! (MY wygraliśmy)
                      a gdy przegra to Ci sami kibice / redaktorzy / dziennikarze mówią:
                      - przegrali (ONI przegrali a nie my)

... i zaczyna się wtedy gadanie, że ta drużyna nie jest nic warta i już nikt
                      się nie utożsamia z reprezentacją, bo to już nie MY wygrywamy ale to ONI
                      przegrywają.

Panie Boże strzeż nas przed takimi kibicami / redaktorami / dziennikarzami. Dla
                      takich ludzi nie warto grać, nie warto wygrywać, niech oni nie oglądają meczy i
                      niech ich nie komentują.

Po przegranych meczach słyszy się głosy, że trzeba rozgonić tą całą
                      reprezentację a czy Ci co tak mówią budowali ją, że teraz chcą ją niszczyć?

Wara wam od mojej reprezentacji!!! Oni grają dla mnie, bo ja zawsze jestem z
                      nimi i życzę im wszystkiego dobrego bez względu na to czy wygrywają czy też
                      przegrywają.

PRAWDZIWYCH KIBICÓW POZNAJE SIĘ WTEDY GDY DRUŻYNA PRZEGRYWA.
                      • Gość: Lenia Re: Praca Polskich dziennikarzy jest największą w IP: *.swidnica.mm.pl 22.06.06, 23:30
                        Szczera prawda. Dla mnie to oni są WIELCY. Bez względu na wynik. I roznosi
                        mnie, jak czytam te komentarze, jaka to porażka ten Mundial i jaką mamy fatalną
                        reprezentację. TO WYJDŹCIE NA BOISKO I ZAGRAJCIE LEPIEJ!
                        Jedyna osoba, która mi się nie podoba po tych mistrzostwach to Janas...
                        • Gość: kibic Re: Praca Polskich dziennikarzy jest największą w IP: *.e-wro.net.pl 24.06.06, 08:47
                          Również się pod tym podpisuję. Internetowi fani i niektórzy dziennikrze
                          pokazali podczas tych mistrzostw dno rynsztoka.
                          • eserwis.info jeszcze wiecej wpadek komentatorow 02.07.06, 14:48
                            aby przeczytac znacznie wiecej ciekawych tekstow komentatorowodwiedzcie
                            eserwis.info -> kategoria teksty :) wpis na dole ;-) pozdrawiam :D:D
                            • pawciu2 e, juz nudne to jest i coraz bardziej naciagane. 06.07.06, 13:04
                              sprobowali byscie tak nawijac non-stop.

dla tych co maja dosc komentatorow, proponuje skorzystac z opcji "mute" w
                              waszych odbiornikach telewizyjnych.

p
                      • Gość: kava Re: Praca Polskich dziennikarzy jest największą w IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 07:20
                        nasipilkarze napisał:
                        > PRAWDZIWYCH KIBICÓW POZNAJE SIĘ WTEDY GDY DRUŻYNA PRZEGRYWA.

no to se byłeś prawdziwym kibicem przez cały mundial. Fajnie tak pokibicować :)
                    • ruckzuck Re: Puścił Bąka Lewą Stroną 20.06.06, 10:54
                      Gość portalu: costa9lo napisał(a):

> to jest tekst wszechczasow :P

Puścił Bąka w uliczkę :)))))
                    • Gość: mat wciągnął Bąka (do akcji) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 21:18
                      też niezłe
            • Gość: Lidi Polska-Niemcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 21:00
              Jerzy Engel po meczu Polska-Niemcy mniej więcej tak: "W tym momencie trenerzy
              najczęściej popełniają błędy - czasami pozytywne, a czasami negatywne" mówiąc o
              zmianach dokonywanych przeważnie około 70 minuty meczu
              • Gość: Lidi Świerczewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 23:02
                a Świerczewski wypowiadając swe opinie podczas meczu Argentyny z Serbią i
                Czarnogórą powtarzał kilka razy "Serbia i Czarnogória"
      • Gość: zawiedziony Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: 195.205.146.* 10.06.06, 09:05
        Żurawski opuścił pole karne przeciwnika czym wprowadził w zakłopotanie obrońców
        Ekwadoru-kom.p.SZ
        • Gość: LZ "Puścił Bąka lewą stroną" IP: *.interkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 18:47
          bt.
      • Gość: kix Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: 212.106.168.* 11.06.06, 02:18
        ...ciągłe "tańczenie z piłką" i otrzymywanie/pokazywanie "żółtego kartonika" ...
        albo "odczytywanie gry" przeciwnika - z gazety lub książki zapewne :)
        • Gość: korwit Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 11:48
          Wpadki wpadkami, ale to co wyprawia z językiem polskim Dariusz Szpakowski,
          kwalifikuje go do kryminału (ustawa o ochronie języka polskiego).

Pierwsze z brzegu:
          - "zgranie piłki" - może ktoś w telewizji wyjaśni temu debilowi, że zgrać się
          można tylko w kasynie
          - "dogranie" - to jedynie możliwość dokończenia gry n.p. po jej niespodziewanym
          przerwaniu
          - "wrzutka" - nie można wrzucić kopiąc nogą, zwrot usprawiedliwiony tylko przy
          rzucie z autu. Rzucanie to czynność manualna (ręczna stąd n.p. manuskrypt =
          rękopis, manipulacja = ręczne sterowanie, patrz Jarosław Kaczyński)

Dlaczego zniknęły u tego nieuka takie od dawna przyjęte określenia piłkarskie
          jak:
          - podanie, zagranie.

I dodatkowa refleksja, kto wymyślił taką formułę, że dwóch facetów między sobą
          opowiada co myślą (o ile te rozprostowane zwoje mózgowe myślą) o tym co ja
          widzę.

Moim marzeniem jest możliwość oglądania transmisji z wyłączeniemtych debili i z
          pozostawieniem tylko tła dźwiękowego ze stadionu.

Przecież jak jestem na stadionie na meczu nikt mnie nie traktuje jak idioty i
          nie opowiada co widzę.

Obecny przekaz telewizyjny i oprawa graficzna jest aż nadto wystarczająca,.

Przykład: są wyświetlane składy drużyn, to po co facio czyta mi jeszcze w
          dodatku udając, że wie jak niektóre z nich się wymawia.

W trakcie gry cały świat widzi, że n.p. strzelał iksiński z numerem 9, a
          Szpasio brnie w zaparte, że to ygrekowski z numerem 6, dopiero za chwilę
          spostrzega, że pie.....dzieli. I tak Q....WA przez cały mecz.

Niestety jak wyłączyć dźwięk to brak reakcji trybun jest jeszcze gorszy.

Wildstein w tobie nadzieja, wy...dol tą całą bandę pseudosportowych
          pseudospeców. Zastanawiające, że w TVP zmieniają się prezesi dyrektorzy, a na
          tych debili nie ma rady.

AMEN!!!
          • uchachany Sama słuszność, Korwicie :-)))! 11.06.06, 13:03
          • Gość: M. Żelazne teksty Szpakowskiego IP: 194.205.246.* 12.06.06, 12:44
            Do usłyszenia w KAŻDYM meczu, można z kartką siedzieć i odznaczać:
            - ten pierwszy kontakt z piłką jest szalenie ważny dla bramkarza
            - zamysł dobry, wykonanie gorsze
            - standing ovation
            - i to podsumowywanie meczu od 60 minutu :-(
            To prawie jak "fighter" Szaranowicza przy byle okazji.
            Ale pomysł na dwóch rozmawiających jest dobry, tylko zależy od klasy tych osób.
            Pierwszy raz słyszałem parę Borek-Kołtoń komentującą mecz Argentyna - WKS i
            byli rewelacyjni !
            • Gość: piłkarz Re: Żelazne teksty Szpakowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 17:10
              Komentatorzy TVP się kryją w porównaniu z kolegami po fachu z Polsatu i Canal+,
              ale TVP nie stać na najlepszych, bo trzeba finansować Plebanię, Klan i paru
              "cicho-ciemnych"...
              • Gość: kuk Re: Żelazne teksty Szpakowskiego IP: *.181.219.81.magma-net.pl 12.06.06, 20:05
                Plebania i Klan zarabiają same na siebie, z niemałym zyskiem. Więc nie mów od
                rzeczy... co do tego, że TVP nie stać na lepszych zgadzam się.
            • Gość: dan Re: Żelazne teksty Szpakowskiego IP: *.crowley.pl 12.06.06, 20:50
              Tia... Borek i jego:

"Polska zero, Ekwador dwa"

Temu panu podziekujemy.

A do Szpaka mam sentyment :P ;)
              • Gość: szpak Re: Żelazne teksty Szpakowskiego IP: 193.108.194.* 20.06.06, 13:30
                to właśnie pany Sz. już trzeba podziękować, facet zawodników na boisku nie
                rozróżnia, kwas na maxa, a newsami z rękawa sypie...
            • Gość: nie_trawię_Szpaka Re: Żelazne teksty Szpakowskiego IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 13.06.06, 10:52
              Gość portalu: M. napisał(a):

> Do usłyszenia w KAŻDYM meczu, można z kartką siedzieć i odznaczać:
              [...]
              Zapomiałeś o nieśmiertelnym: "ACH, JAK NIEWIELE BRAKOWAŁO!" - on to chyba
              nawet na własnym nagrobku będzie miał napisane

> - i to podsumowywanie meczu od 60 minuty :-(

kiedyś na olimpiadzie już w drugiej tercji meczu hokeja robił podsumowanie, bo
              uważał, że jest po meczu, chociaz jedna z drużyn prowadziła tylko 1:0... :)))

Panie Szpakowski, czas na emeryturę!
              • Gość: cel5ina Re: Żelazne teksty Szpakowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 23:42
                i jeszcze
                "skromny dwuosobowy mur"
                • baky Re: Żelazne teksty Szpakowskiego 27.06.06, 17:26
                  "okrągły skórzany przedmiot opuścił plac gry"
                  Dobrze, że nie "zielony duży prostokąt" :)))
            • Gość: populos Re: Żelazne teksty Szpakowskiego IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 14:36
              Błyskaja Flesze :D
            • Gość: mm Re: Żelazne teksty Szpakowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 20:06
              a policzcie czasem ile razy mowi w meczu "jest okazja" ;D
            • Gość: Heniu Re: Żelazne teksty Szpakowskiego IP: *.man.bydgoszcz.pl 24.06.06, 08:44
              a słynne już "w sukurs"? no gdzie on sie tego nauczyl, jak Boga kocham!
              tragedia!
          • Gość: eL nino Moje zdanie IP: *.toya.net.pl 15.06.06, 11:37
            Kolego, jak możesz tak brzydko mówic o człowieku, ktory komentuje mecze od
            dawien dawna. Pewnie Cie jeszcze na swiecie nie było!!

Jeśli grałbys w piłke zamiast siedziec w domu i oceniac wszystko z ciepłego
            fotela z ręką w paczce ci..ów, wiedziałbyś ze takie zwroty jak: "zgranie piłki",
            "dogranie", "wrzutka" itp. to najczęsciej używane na boisku!!!

Jeśli zauważyłes to KOMENTATOR jest od tego, żeby komentowac , zdawac relacje z
            boiska oraz wyjasniac pewne zagrania i powody gry lub absencji pewnego zawodnika!!!

Uważam, że osoby znające się na piłce nożnej i są w tej dziedzinie ekspertami
            powinni komentowac, a to, że czasami się pomylą, to dodaje tylko uroku całemu
            spektaklowi, jakim niewontpliwie jest mecz piłkarski!!! Mecze pokazywane "na
            sucho" czyli bez komentarza napewno, by wiele straciły!!!

na takich głąbów jak Ty nie ma rady!!!
          • Gość: gosc Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 12:24
            "przytulił piłkę brzuchem" lol
          • Gość: Nowicjusz Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.chello.pl 17.06.06, 14:23
            Stokrotne dzięki,że czytasz w moich myślach(okraszonych wszemożnymi
            inwektywami) i napisałeś ten tekst...100% racji a może więcej...dodam do tego
            jeszcze nieprawdopodobne chamstwo wszystkich tzw."komentatorów" jak i
            zaproszonych tzw."gości" od telewizji publicznej do POlsatu włącznie...
          • Gość: olek Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 10:30
            swiete słowa :D
          • clough Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów 28.06.06, 14:07
            Gość portalu: korwit napisał(a):

> Niestety jak wyłączyć dźwięk to brak reakcji trybun jest jeszcze gorszy.
            >
            > Wildstein w tobie nadzieja, wy...dol tą całą bandę pseudosportowych
            > pseudospeców. Zastanawiające, że w TVP zmieniają się prezesi dyrektorzy, a na
            > tych debili nie ma rady.
            >

Ja po raz pierwszy od kilkunastu lat oglądam mecze bezstresowo. Oczywiście na
            Polsacie.
            Mam takie samo zdanie o Szpakowskim i wszystkich zapraszanych do studia
            specach, byłych trenerach.
          • Gość: Korwit:* Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 05.07.06, 13:32
            Korwit kocham Cię!
          • kasia.mi Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów 05.07.06, 13:39
            Korwit...
            dziękuję...
            popłakałam się...
            :)
          • Gość: brasilfan Miałem przyjemność oglądać takie mecze. IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.07.06, 09:36
            Całekiem fajna sprawa, pare lat temu były pokazywane mecze ligi holenderskiej (
            nie pamiętam jaka stacja - jakaś zagraniczna ).
          • msp1 Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów 09.07.06, 15:39
            Brawo, myślę podobnie, ale nie chciało mi się pisać. To nic nie da, cóż innego
            te gaduły by robiły, oni nic nie umieją, tylko obciążyliby fundusz bezrobotnych.
      • Gość: vivi Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:39
        oj tak...słuchać się tego nie da:(
      • Gość: arceli Andrzej S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 20:50
        Analiza Andrzeja Strejlaua przed meczem Włochy-USA:
        "Spójrzmy teraz na nieckę stadionu, jak to wygląda... zawsze podobnie, bo nie
        może inaczej wyglądać."
      • Gość: .... Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.chello.pl 25.07.06, 23:52
        he he
    • Gość: w tym sęk Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.06.06, 23:02
      Głowy nie dam, ale chyba mina Janasa została określona jako "zasękana twarz
      polskiego trenera" (zamiast zasępiona).
    • Gość: mnie rozsmieszylo Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 23:05
      "poślizgnął się Kamil zupełnie niepotrzebnie w takim momencie..."
    • Gość: polonus Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.06.06, 23:10
      Zaklopotanie wsrod ekipy polskiej i WSROD JANASA .... ???
    • natalka1977 Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów 09.06.06, 23:13
      brakuje nam takich Killerów!!! ....to też było hehehe
    • Gość: Kulfon Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.textyl.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 23:19
      "szpakowski- smolarek wywalczyl rzut z autu...dla Ekwadoru...
      • Gość: backuz Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.kom / *.os1.kn.pl 09.06.06, 23:21
        Polsat Sport Extra.
        "Wniosek z meczu: jeleń się pokazał" :P
    • Gość: Blaise P Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 23:20
      Bozydar Iwanow Polsat:"W Niemczech Polakom kibicowac bedzie wielu imigrantów i
      uchodźców z Polski ".Komentarz w studiu tuż przed ceremonia otwarcia:).
    • Gość: szeryf Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: 83.168.96.* 09.06.06, 23:27
      Pan Dariusz Szpakowski w relacji z meczu Polska -Ekwador =TVP2- kilkakrotnie
      wymienił nazwisko MENDOZA z zespołu ekwadorskiego zamiast MENDEZ. Czyżby
      przypomniała mu się Argentyna.
      • robertw18 Naszła go "mendoza", taka choroba, jak wszawica n/ 10.06.06, 14:50
        • Gość: rkd Re: Naszła go "mendoza", taka choroba, jak wszawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 17:57
          Bundestrener Klinsmann? :D
          • Gość: Magdalena Re: Naszła go "mendoza", taka choroba, jak wszawi IP: *.gdynia.mm.pl 15.06.06, 22:31
            Bundestrainer to normalne sformułowanie - niemieckie określenie 'terenera
            drużyny narodowej'. Tak jak kanclerz to "Bundeskanzler". W tym przypadku użyto
            wersji spolszczonej - "bundestrener". Proszę państwa, trochę wiedzy, zanim
            zaczniemy oceniac innych.
            • nelsonek Re: Naszła go "mendoza", taka choroba, jak wszawi 24.06.06, 13:26
              Bundestrener: nie ma takiego slowa w jezyku polskim. A panowie zdaje sie
              komentuja w POLSKIEJ telewizji/radiu. Zatem stwierdzenie BUNDESTRENER jest
              bledem.
        • Gość: sEp Re: Naszła go "mendoza", taka choroba, jak wszawi IP: *.wdc-dc.xod.concentric.net 10.06.06, 23:37
          Może, tylko bardziej dokuczliwa.
          • Gość: Rafi Re: Naszła go "mendoza", taka choroba, jak wszawi IP: *.chello.pl 11.06.06, 20:24
            1.Mieczysław Szymkowiak-Piechniczek na konferencji prasowej w niedzielę 11.06
            2.Ależ inteligentnie się położył!-Borek Argentyna-WKS
    • christina.milian Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów 09.06.06, 23:34
      dobre, wstawiam to na bloga
      • marcelsan - wpadki komentatorów 16.06.06, 21:22
        York dostał piłka tam gdzie boli najbardziej nawet tak doświadczonego piłkarza
        jak York
    • Gość: ja Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 23:34
      jedynka, mecz niemcy-kostaryka:
      obaj mają polskie dziewczyny, wiedzą co dobre :)
      • Gość: Rafi Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.chello.pl 09.06.06, 23:43
        Szpaq TVP Polska-Ekwador:notoryczne pomyłki w nazwiskach (pomylił Bąka z
        Żewłakiem,Krzynówka z Żurawskim,Krzynówka z Baszczyńskim)tyle pamiętam,ale ile
        tego było wogóle...?
        • Gość: widz Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 23:52
          Podczas przedmeczowej rozmowy Szarmach wyraził nadzieję, że w spotkaniu z Ekwadorem polscy kibice będą trzynastym zawodnikiem.
    • Gość: sobylmina Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 23:49
      tvp2, pol-ekw
      "żółte podkoszulki, niebieskie spodenki i te czerwone piłkarskie skarpeety!.."
      i niewiele potem:
      "a oto pan janas! niebieska koszula i granatowa marynarka, proszę państwa..."

mam lekkie wrażenie, że pan komentator sz. albo właśnie wyleczył się z
      daltonizmu albo przeczytał cosmopolitan żony ;d
      • eeela Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów 10.06.06, 16:31
        > mam lekkie wrażenie, że pan komentator sz. albo właśnie wyleczył się z
        > daltonizmu albo przeczytał cosmopolitan żony ;d

Albo wzieli go z radia - tam zawsze tego typu opisow wysluchac mozna :-D
    • Gość: Benn Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 23:49
      Transmisja Niemcy-Kostaryka.Ekspert Trzeciak i jego Bastian Schweicinger.Moim
      zdaniem pierwsza klasa!
      • Gość: kamyk wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 23:54
        Niemcy-Kostaryka. Kilka razy użyte sformułowanie Bundestrener, ciekawe.
        • Gość: pacal no, ale to nie jest wpadka - tak go nazywają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 00:39
        • Gość: Magdalena Re: wpadki komentatorów IP: *.gdynia.mm.pl 15.06.06, 22:29
          Bundestrainer to normalne sformułowanie - niemieckie określenie 'terenera
          drużyny narodowej'. Tak jak kanclerz to "Bundeskanzler". W tym przypadku użyto
          wersji spolszczonej - "bundestrener". Proszę państwa, trochę wiedzy, zanim
          zaczniemy oceniac innych.
          • nelsonek Re: wpadki komentatorów 24.06.06, 13:27
            Bundestrener: nie ma takiego slowa w jezyku polskim. A panowie zdaje sie
            komentuja w POLSKIEJ telewizji/radiu. Zatem stwierdzenie BUNDESTRENER jest
            bledem.
      • Gość: Mundi '06 Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.chello.pl 11.06.06, 03:04
        Rzeczywiście, wesoły facio z tego "Trzeciaczka", ale niestety - co się odezwie,
        to strzeli jakiś lapsus i daje plamę,
        np: "Szwanszeger", "Szwajszenger", "Szwanszengen" - ani razu poprawnie,
        czy: "ten z Kosta Riki ...z dziewiątką ...", (to z meczu inauguracyjnego Niemcy-
        Kostaryka). Cha, cha cha. Kto wpuścił tam tego "ekspercika" za "naszo kase".
        Pewnie ciągle mu się coś miesza od główkowania. Chyba lepiej by było, żeby
        występował w kabarecie, bo jak coś mówi, to boki zrywać, ale kompletnie nie ma
        predyspozycji sprawozdawczych.
    • Gość: Wojciech Kwaśniak Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 00:01
      Trener Strejlau w telewizyjnej jedynce analizował, w przerwie meczu
      inaugurującego mistrzostwa, akcje piłkarzy PORTORYKO, rzekomo grających z
      drużyną Niemiec. Dość ciekawe.
      • Gość: xxxxx Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 14:15
        Gmoch, synku to byl Gmoch, bo Andrzej to z Polsatu jest!!!!!
      • ufo54 Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów 10.06.06, 16:02
        Strielał Strielał i spudłował.

==============================================================================
        Wyngiel je we wiosce!
        Wojna bydzie! Psed wojno tys był!
      • Gość: crayfish Re: wpadki... - jeszcze cos z PL-Ekwador IP: *.ib-pan.krakow.pl 10.06.06, 21:27
        ... natomiast w PR1 w czasie pamietnego meczu ze 3 razy dowiadywalem sie, ze
        nasi graja z... Kolumbia!

I jeszcze pare cytatow (z pamieci, wiec moze nie calkiem precyzyjnych), ktore
        chyba uciekly autorom z forum (tez PR1 Polska-Ekwador, ze 3 prezenterow bo sie
        zmieniali):

"... obronca calym cialem tak troche w te, troche w tamta, co stworzylo
        KILKUMETROWA zapore dla polskiego napastnika..."

"... niech zleje sie ta sfera marzen Polakow..."

" Dlaczego nazwisko naszego zawodnika napisane jest mala litera?! To
        nieistotne, ale to rowniez jedno z powaznych pytan."

"... na stadionie, gdzie i opera Turandota brzmi wspaniale"

"... mijaja kolejne minuty bolesci - nie, to za mocno powiedziane - meczarni
        polskiego zespolu"

pzdr
        • Gość: eto Re: wpadki... - jeszcze cos z PL-Ekwador IP: *.wdc-dc.xod.concentric.net 10.06.06, 23:46
          ato ciekawe, czy się zlali, czy spuścili?
    • elfhelm mecz na tvp1 Niemcy-Kostaryka 10.06.06, 00:04
      nie pamiętam kto komentował:
      K1: X szybko inkorporował się w drużynę.
      K2: Inkorporował, to chodziło, że się szybko wpasował do drużyny?
      K1: Tak.

• Gość: pacal haha tez pamiętam - to był Trzeciak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 00:40
      • duffie soccer czyli football amerykanski:) Darek Sz. 11.06.06, 21:44
    • Gość: grushon Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 00:10
      taa!szpakowski nie za bardzo zapamiętał nazwisko mendez i wielokrotnie nazywał
      Euquadorczyka "mendoza" ot to.
      • Gość: nov Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.pasztet / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 00:12
        haha, moze za duzo ksiazek czyta. mendozy.
    • Gość: czesiu Veltins-Arena jako Weltmeisterschaft Arena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 00:20
      W kółko twierdzili, że mecz odbywa się na Weltmeisterschaft Arenie, podczas gdy
      obiekt nazywa się Veltins-Arena.
      • Gość: germanio Re: Veltins-Arena jako Weltmeisterschaft Arena IP: *.org / *.org 10.06.06, 11:20
        To nie wpadka. FIFA zakazala uzywania nazw firm, ktore nie sponsoruja mistrzostw oficjalnie. Komercha
    • Gość: kibicka Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.06, 01:07
      mecz Niemcy-Kostaryka: Zawodnik długo podnosi się z murawy bo jest wysoki
      • Gość: wściekły Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.eranet.pl 11.06.06, 09:19
        Mecz Niemcy - Kostaryka

" Wielcy napastnicy zawsze pojawiają się na długim słupku"

(Trzeciak albo Mielcarski)
        :-)
    • Gość: szpak=mendoza Szpak debil: Mendoza zamiast Mendez IP: *.chello.pl 10.06.06, 01:08
      to notorycznie, "rzucało" się w uszy nawet jak się w pubie oglądało i niezbyt
      zwracało uwagę na komentarz, prócz tego kilkukrotne mylenie polskich piłkarzy
      między sobą
    • Gość: rebel Szpakowski, zakoncz prace dla TVP, pliz IP: *.ghnet.pl 10.06.06, 01:19
      bo jak dlugo komentujesz mecze reprezentacji, to NIC kurna z tego nie bedzie.
      Czy Ty to w koncu kiedys pojmiesz?

przeciez ten czlowiek zaczal swoje narzekanie juz w 30 minucie!!!
      • Gość: tomek Popieram. I te jego błędy. widać na ekranie że IP: *.tvgawex.pl 10.06.06, 10:14
        sędzia wskazuje aut, rzut wolny czy od bramki. A Szpakowski wolny, nic nie było
        albo rozny. Facet, ty się zajmusze piłką już X lat. Czas najwyższy albo
        zrezygnować, albo się czegoś nauczyć. No i to jego narzekanie.
        • Gość: Michu Re: Popieram. I te jego błędy. widać na ekranie ż IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.06, 12:01
          Wole jego od jakis innych dretwych komentatorow TVP. Sposrod wszystkich
          komentatorow, ktorzy beda relacjonowali spotkania na boiskach w Niemczech w TV
          (czy to tej publicznej czy polsatu) jedynie Borek jest lepszy od Szpaka
          • Gość: jorge.martinez Re: Popieram. I te jego błędy. widać na ekranie ż IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.06, 13:44
            Borek faktycznie jest bezkonkurencyjny, ale jego ekipa też jest niezła.

Za nimi długo, długo nic. Potem Szpakowski i czarna dziura. Najbardziej chce mi
            się śmiać z Macieja (syntezator głosu) Iwańskiego. Żenada za nasze pieniądze.
        • Gość: eto Re: Popieram. I te jego błędy. widać na ekranie ż IP: *.wdc-dc.xod.concentric.net 10.06.06, 23:52
          tylko to piewsze wchodzi w rachubę.
      • Gość: tipic Re: Szpakowski, zakoncz prace dla TVP, pliz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 12:48
        Szczęśliwie mam polsat sport i polsat sport extra-nie muszę pana SZ. słuchać,ani
        na mundialu,ani w LM. P. Szpakowski,panu już dziękujemy!!!
        • Gość: hakon666 Szpakowski,jestes najgorszy IP: *.crowley.pl 21.06.06, 11:17
          o ile niektorzy komentatorzy czasami po prostu popelnia blad, zaplacza sie w tym co gadaja to szpaku
          po prostu jest debilem
          jak mozna chrzanic az takie bzdury.

najlepsi komentatorzy w polsce to smokowski i twarowski z C+ i zaden szpak im do piet nie dorownuje
          burek tez jest w miare ok, ale naprawde chlopaki z C+ przezntuja swietny styl i klase

zreszta to oni a nie jakies nedzne gaduly z TVP dostaja branzowe nagrody dla najepszych
          komentatorow i to od lat.

a tak w ogole to najlepiej mi sie zawsze ogladalo mecze na BBC. wyobrazcie sobie ze oni wiedza o czym
          mowia!!

niesamowite, co?
    • Gość: Bilc ITV 1 (Wielka Brytania) IP: 84.12.198.* 10.06.06, 01:50
      I've spent one month to practice names of the Polish players. And what? They
      will soon go home.
      • Gość: rebel no worries mate, so will the English... IP: *.ghnet.pl 10.06.06, 01:55
      • Gość: rotten Re: ITV 1 (Wielka Brytania) IP: 213.76.133.* 10.06.06, 01:59
        no, they won't! and YES we are gonna win!

... maybe i should give up already ._.
      • Gość: eto Re: ITV 1 (Wielka Brytania) IP: *.wdc-dc.xod.concentric.net 11.06.06, 00:02
        Don't worry. Janas spent 4 years, and do not understand diffrency between
        Rasiak and terrable.
        • Gość: purify Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 23:57
          better start workin' on that poor english :}
        • Gość: zatara Po cholere piszesz po angielsku, jezeli ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 19:54
          tak kiepsko go znasz?
    • deus.vult Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów 10.06.06, 02:15
      mielcarski - "Ekwadorczycy nie dali nam szansy, zebyśmy mieli szansę strzelić gola"
    • Gość: alter wpadka red.Lisa IP: *.eklon.pl / *.171.77.130.crowley.pl 10.06.06, 02:55
      powiedział że na stadionie na którym grali Niemcy z Kostaryką - Polacy wywalczyli
      złoty medal olimpijski....
      prawda jest taka że Polacy medal zdobyli na starym stadionie olimpijskim a nie na
      Alianz Arena ...
      • dryszel Re: wpadka red.Lisa 10.06.06, 09:44
        Gość portalu: alter napisał(a):

> powiedział że na stadionie na którym grali Niemcy z Kostaryką - Polacy
        wywalczy
        > li
        > złoty medal olimpijski....
        > prawda jest taka że Polacy medal zdobyli na starym stadionie olimpijskim a
        nie
        > na
        > Alianz Arena ...
        Chyba jesteś w błędzie, moje uszy usłyszały "Polacy zdobyli złoty medal
        w Monachium" bez wymieniania stadionu.
    • Gość: zielina Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.dsl.ksc2mo.swbell.net 10.06.06, 06:10
      "Poles have struck the pole twice today..." ESPN2 USA
      • Gość: gość Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.gorzow.mm.pl 10.06.06, 11:22
        przeciez tu nie ma bledu...
    • Gość: Ki9nka Re: Mundial 2006 - wpadki komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 08:08
      Mecz Polska Ekwador ;
      "Ten zawodnik długo wstaje z boiska bo jest wysoki"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka