Dodaj do ulubionych

Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 20:52

SKANDALEM jest to co wyprawiają komentatorzy w TV Publicznej!!! Nie może tak
być, żeby w TVP, opłacanej z pieniędzy podatników, mecze bez udziału
reprezentacji Polski były komentowane zdecydowanie stronniczo!!!

to, że Dariusz Pożyczka Szpakowski ma swoje preferencje (Anglia, Holandia),
nie upoważnia go do jednostronnego komentowania. PiSuje zabawę tym, którzy
kibicują innym drużynom!

mecze w TVP powinny być komentowane OBIEKTYWNIE!!!

nawet w Polsacie nie robią takich jazd. Są profesjonalni!
Obserwuj wątek
    • Gość: Brodos Allez les Bleus!!! IP: *.fbx.proxad.net 01.07.06, 21:17
      Pozdrawiam!!!
      • Gość: ja Re: Allez les Bleus!!! IP: *.dsl.club-internet.fr 01.07.06, 21:52
        Allez les Blues
        Allez
        Allez
        Allez

Pozdrawiam
      • refleksyjny TVP1 - czerwona kartka dla komentatorów 01.07.06, 21:59
        Pakudniki
        • Gość: Bulek HENRY <3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:21
          Henry bohaterem!!!!!!!!!Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
        • Gość: rudnickip1963 Re: TVP1 - czerwona kartka dla komentatorów IP: *.chello.pl 02.07.06, 00:31
          Zgadza sie, pewni ludzie powinni się doszkolić, bo oprócz stronniczości
          wychodzi na to że polskiego też nie znają. Dotyczy to sprawozdawcow ,nie tylko
          z tvp1 ale i innych stacji. Przed nasdtępnymi mistrzostwami należy powolać
          komisję weryfikacyjną pod kierownictwem prof. Miodka, badającą zasadność
          powołania jednego z drugim, pożal się Boże komentatora. Myślę, że za taką kasę
          jak biorą Iwanow lub Szpakowski, mogliby się bardziej wysilać i podawać mylne
          nazwiska pilkarzy. Zagadka: Co to za zawodnik, ktorego nazwisko wypowiedziane
          przez jednego z komentatorow brzmi: cyt; krauf:0) Dla ułatwienia dodam,że to
          Holender
          • Gość: midax Re: TVP1 - czerwona kartka dla komentatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 00:43
            czerwona i dozywotnia - a ten belkoczacy mielcarski to juz naprawde przegiecie...
            • Gość: tomcat Krauf to najsłynniejszy holenderski piłkarz tyle IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.06, 10:29
              że poprawnie wymawiany tak jak robią to Holendrzy. Tępi Polacy zrobili z niego
              Krojfa.
          • Gość: asbak Re: TVP1 - czerwona kartka dla komentatorów IP: *.cable.casema.nl 02.07.06, 11:11
            Dałbyś sobie spokój facet, zamiast bawić się w domorosłego lingwistę. Cruijff wymawia się po holendersku dokładnie "krauf", więc doucz się zanim zaczniesz pieprzyć głupoty.

Nie mówiąc już o tym, że każdy Holender poczułby się obrażony słysząc to nawisko wymówione w ten dziwaczny, polsko-niemiecki sposób, "krojf". To tak jakbyś Ty nazywał się Kowalski, a obcokrajowcy mówili do ciebie Kovalskov.
        • Gość: krystyna Re: TVP1 - czerwona kartka dla komentatorów IP: 217.96.105.* 02.07.06, 01:34
          Rzeczywiście od jakiegos czasu nie mogę wytrzymać nerwowo tych komentujących.
          Są nawet nie tyle, ze stronniczy, ale zmieniaja swoje zdanie jak choragiewka na
          wietrze kierunek. Najpierw chwala jakis zespół, a gdy mu się nie wiedzie od
          razu odwracają sie plecami i komentuja w stylu wiadomo było, ze tak bedzie, bo
          X,Y,Z sa bez kondycji, bez techniki. A jeszcze 5 minut wcześniej byli dla nich
          fenomenalni, genialni. Wolałabym, zeby ograniczyli się do tego, kto do kogo
          podał piłkę i tyle, a nie oceniali. Co mnie obchodzą ich komentarze. Niech
          obiektywnie ograniczą sie do tego, co na boisku, a swoje refleksje niech
          zostawią na rozmowy w domowych pieleszach. Przykro mi, ale jestem zawiedziona
          takimi komentującymi. To jest po prostu ŻENUJĄCE.
          • Gość: eyeofbeholder Re: TVP1 - czerwona kartka dla komentatorów IP: *.aster.pl 02.07.06, 10:09
            Pełna zgoda, w 100%. Te komentarze Szpakowskiego, a zwłaszcza tego drugiego
            palanta w TVP są nie tylko żenujące, ale i niedopuszczalne, wręcz skandaliczne
            ze względu na jaskrawą stronniczość. Ja od razu wywaliłbym takiego kolesia na
            zbity pysk. Najpierw podnieca się nad wielkoscią Brazylii, piejąc jacy to
            geniusze i wręcz bogowie footballu, a jak przegrywają w stylu podwórkowych
            szmaciarzy, to się okazuje że są wyczerpani po ciężkim sezonie ligowym (bo
            francuzi przecież nie grają w żadnych klubach...). No przecież krew człowieka
            zalewa i szlag trafia!!!
        • Gość: krystyna Re: TVP1 - czerwona kartka dla komentatorów IP: 217.96.105.* 02.07.06, 01:34
          Rzeczywiście od jakiegos czasu nie mogę wytrzymać nerwowo tych komentujących.
          Są nawet nie tyle, ze stronniczy, ale zmieniaja swoje zdanie jak choragiewka na
          wietrze kierunek. Najpierw chwala jakis zespół, a gdy mu się nie wiedzie od
          razu odwracają sie plecami i komentuja w stylu wiadomo było, ze tak bedzie, bo
          X,Y,Z sa bez kondycji, bez techniki. A jeszcze 5 minut wcześniej byli dla nich
          fenomenalni, genialni. Wolałabym, zeby ograniczyli się do tego, kto do kogo
          podał piłkę i tyle, a nie oceniali. Co mnie obchodzą ich komentarze. Niech
          obiektywnie ograniczą sie do tego, co na boisku, a swoje refleksje niech
          zostawią na rozmowy w domowych pieleszach. Przykro mi, ale jestem zawiedziona
          takimi komentującymi. To jest po prostu ŻENUJĄCE.
          • Gość: Demsey Re: TVP1 - czerwona kartka dla komentatorów IP: *.lublin.mm.pl 02.07.06, 14:23
            Nie rozumiem tej bezsensownej gadaniny, każdy naród różne nazwiska wymawia po
            swojemu. Jest dwóch piłkarzy o nazwisku Henry, Francuzi mówią Anri, a Szkoci
            Henry. My możemy mówić Krojf, cz inaczej, natomiast Hiszpanie Na Trzeciaka
            mówili Teciak, a na Koseckiego Ocecki.
      • Gość: Luis XIV Re: Allez les Bleus!!! IP: *.bchsia.telus.net 02.07.06, 07:20
        Nie Francja ale Afryka. Francja stala znudzona na bramce a Afryka walczyla jak
        Czaka Zulu...
    • Gość: eurofanatik Re: Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.07.06, 21:52
      Dla mnie osobiscie faworytem jest Francja. Brazylia po prostu jest za slaba.
      • Gość: Legion Re: Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona IP: *.chello.pl 01.07.06, 21:54
        FRANCJA !!!!
        • refleksyjny Komentatorzy TVP1 zepsuli mecz Francja-Brazylia 01.07.06, 21:57
          Co za kmioty
          • Gość: Brodos Re: Komentatorzy TVP1 zepsuli mecz Francja-Brazyl IP: *.fbx.proxad.net 01.07.06, 22:09
            refleksyjny napisał:

> Co za kmioty

Co robia, bo nie ogladam na TVP1???
            Maja teksty w stylu: 'Ronaldinho dal przeciwnikowi, aby ten odebral mu pilke'?
            Odpowiadajcie!!!
            Pozdrawiam
          • Gość: europa130 Re: Komentatorzy TVP1 zepsuli mecz Francja-Brazyl IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.07.06, 00:45
            Polscy komentatorzy nie powinni w ogole brac mikrofonow do reki,jedyne co moga
            to cepy,SZPAKOWSKI idz do jasnej cholery i naucz sie mowic po polsku,bo
            bredzisz matole,reszta choloty do fizycznej roboty,wiejskie kmioty zasrane i
            tyle ,wywalic ich na zbity pysk.
            • Gość: hcm Re: Komentatorzy TVP1 zepsuli mecz Francja-Brazyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:10
              jak ty jesteś Niemcem to ja Arabem śmieciu
              (nie odpowiadał wcześniej z powodu braku czasu)
        • Gość: kibic Re: Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona IP: 212.122.215.* 03.07.06, 15:00
          Francja Trójkolorowi !!! :D
      • Gość: ja Re: Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona IP: *.dsl.club-internet.fr 01.07.06, 21:57
        Brazylia gra jak grala. Mylili sie ci, ktorzy twierdzili, ze brazylia gra
        jedynie na 60 procent swych mozliwosci.
        Jednak Brazylijczycy sa w dalszym ciagu grozni.
        Mam nadzieje, ze Francja poàwstrzyma skutecznie sporadyczne ataki Brazylijczykow.
        Zapowiada sie dogrywka.
        Bez rzutow karnych.
        • refleksyjny Wywalić komentatorów TVP1 01.07.06, 21:58
          Obrzydliwi brazyliofile
          • alicze89 Re: Wywalić komentatorów TVP1 01.07.06, 23:40
            byli bardzo stronniczy według mnie, tak samo jak w meczu Ukraina-Włochy. w
            pewnym momencie miałam ochote wyłaczyć głos w TV i włączyć program pierwszy
            polskiego radia...
    • refleksyjny Obrzydliwi komentatorzy TVP1 01.07.06, 21:56
      Rzyg - zepsuli mecz Francja-brazylia
      • Gość: ja Re: Obrzydliwi komentatorzy TVP1 IP: *.dsl.club-internet.fr 01.07.06, 22:16
        Brzylia nie da rady.

Vive la France!!!
      • Gość: robo Re: Obrzydliwi komentatorzy TVP1 IP: *.customers.d1-online.com 02.07.06, 01:43
        Cale szczescie jest Polsatsport extra i tam naprawde jest extra.Brawo dla panow
        Iwanowa i Koltonia
        • Gość: tomek Re: Obrzydliwi komentatorzy TVP1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 10:02
          no nie wiem.Panowi z polsatu tez daja "czadu".i jeszcze do tego znajomosc
          przepisow pilki noznej na "najwyzszym" poziomie.po prostu rewelacja!!!
        • Gość: Raf Re: Obrzydliwi komentatorzy TVP1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 11:13
          Szczególnie dobry jest eeeeeeKołtoń eeeeeee, eeeeee. W każdym eeeesłowie
          eeeejęczy.
    • refleksyjny Karpik 01.07.06, 22:04
      Gość portalu: sol napisał(a): Dariusz Pożyczka Szpakowski

Nie pożyczka a Karpik - wyłupiaste oczko
    • Gość: krisku071 Znow wieje ignorancja komentatorow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:11
      Po raz kolejny slysze... Barthez - grajacy dla Olympique Marseille. Otoz po raz
      kolejny chcialem przypomniec, od konca ostatniego meczu sezonu letniego Ligue 1
      nie jest on graczem L'OM. Barthez przeszedl do TULUZY!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Brodos Goooooooooooooooooooollllllllllll lllllllllll!!!!!! IP: *.fbx.proxad.net 01.07.06, 22:15
        Tak trzymac!!!!!
        Pozdrawiam
        • Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Goooooooooooooooooooollllllllllll lllllllllll IP: *.chello.pl 01.07.06, 22:16
          Goooooooooooooooooooollllllllllll lllllllllll
          • Gość: Brodos Le jour de gloire (n') est (pas encore) arrivé!!! IP: *.fbx.proxad.net 01.07.06, 22:22
            Trzeba poczekac jeszcze 30minut. Moze cos z tego bedzie
            Allez les Bleus!!!
            • Gość: Brodos Re: Le jour de gloire (n') est (pas encore) arriv IP: *.fbx.proxad.net 01.07.06, 23:04
              Oh si, il est déjà arrivé!!!
              • franck Re: Le jour de gloire (n') est (pas encore) arriv 02.07.06, 03:15
                Le jour de gloire sera le 9 juillet 2006!!!!

Allez les Bleus!!!!!!!
                • Gość: eob FCUK Les Bluuueeeees!!! IP: *.aster.pl 02.07.06, 10:22
    • hr_kalashnikoff Przyglupiasty usmieszek Ronaldinho 01.07.06, 22:19
      • hr_kalashnikoff Re: Przyglupiasty usmieszek Ronaldinho 01.07.06, 22:24

Juz mu go zdjeli z niemilej twarzy
        • magdaksp Re: Przyglupiasty usmieszek Ronaldinho 01.07.06, 22:57
          niewierze poprostu.tak znienawidzona przezemnie brazylia odpadla ito jeszcze za
          sprawa ukochanej francji i henryego!!!
    • Gość: pepe dlaczego ten mecz prowadzi hiszpan? IP: *.provider.pl 01.07.06, 22:29
      dlaczego ten mecz prowadzi hiszpan?
      • hr_kalashnikoff Re: dlaczego ten mecz prowadzi hiszpan? 01.07.06, 22:32

Ten Hiszpan to kalosz. Kaka sie sama przewrocila.
        • Gość: eob Re: dlaczego ten mecz prowadzi hiszpan? IP: *.aster.pl 02.07.06, 10:24
          Chciałaeś chyba powiedzieć Kaka się zkakała...
    • Gość: pepe przecież w brazylii gra pół ligi hiszpańskiej! IP: *.provider.pl 01.07.06, 22:31
      przecież w brazylii gra pół ligi hiszpańskiej!
      • Gość: tomek Re: przecież w brazylii gra pół ligi hiszpańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 10:05
        i co z tego??
    • hr_kalashnikoff Bedzie karny przeciwko Francji 01.07.06, 22:39

Ten sedzia nie popusci.
      • Gość: BRAZYLIA DO DOMU Brazylia to QPA - żał patrzeć na ich grę IP: *.chello.pl 01.07.06, 22:40
        • Gość: Kaśka Re: Brazylia to QPA - żał patrzeć na ich grę IP: *.autocom.pl 01.07.06, 23:12
          spojrz lepiej na siebie, wyjdz na boisko i zagraj tak jak ktorys z nich:/ żal
          mi takich ludzi jak ty, bo tak sie składa ze Brazylia chociaz przegrała ten
          mecz jest najlepsza druzyną na swiecie. A ta bramka Henry nic nie znaczy,
          kazdemu moze sie zdarzyc chwila rozproszenia! Canarihnos nadal sa najlepszymi
          piłkarzami!
          • Gość: mamara Re: Brazylia to QPA - żał patrzeć na ich grę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:16
            zgadzam sie w 200-tu%
            • Gość: Olo Re: Brazylia to QPA - żał patrzeć na ich grę IP: *.kat.3s.pl 01.07.06, 23:22
              hahaha, niezłe. To już jest chyba fanatyzm.
              , jak by byli najlepszą drużyną świata, to by grali dalej. Już z Meksykiem się
              prześlizgneli.
              • Gość: old Re: Brazylia to QPA - żał patrzeć na ich grę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 00:51
                > hahaha, niezłe. To już jest chyba fanatyzm.
                > , jak by byli najlepszą drużyną świata, to by grali dalej. Już z Meksykiem się
                > prześlizgneli
                No tak z Meksykiem w rzeczy samej, trafiłeś w samo sedno tarczy Olo :P
          • Gość: gbur HAHAHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:45
            bo tak sie składa ze Brazylia chociaz przegrała ten
            > mecz jest najlepsza druzyną na swiecie.

ta najlepsza drużyna oddała JEDEN celny strzał w całym meczu na bramke
            Francuzow. HAHAHA - NAJLEPSZA DRUŻYNA - niezły żart
          • Gość: sthdifrent Re: Brazylia to QPA - żał patrzeć na ich grę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 00:19
            La viva Brasil :D
            • Gość: kolo Re: Brazylia to QPA - żał patrzeć na ich grę IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.07.06, 01:58
              Chyba chciales napisac la do domu Brasil. OLE
          • Gość: dziubek Re: Brazylia to QPA - żał patrzeć na ich grę IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.07.06, 01:57
            Tak sobie dziecinko to tlumacz. Oni jak wygyrwali w finale to zawsze fuksem. W
            1994 fuksem wygrali z Wlochami w karnych, a 4 lata temu to nie Brazylia
            strzelala bramki tylko nedzny niemiecki bramkarz je wpuszczal. A Francja w 1998
            roku i dzisiaj pokazala gdzie ich miejsce. Reasumujac czar Brazyli prysl i
            sadze ze to na dlugo. Nie ma juz nastepcow "wielkiej" brazyliskiej pilki. Za 4
            lata nie bedzie mial juz kto grac.
            • Gość: eurofan Re: Brazylia to QPA - żał patrzeć na ich grę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 11:37
              Gdzie tam nędzny bramkarz je wpuszczał?! Oliver Kahn bronił bardzo dobrze i
              nawet został ogłoszony najlepszym bramkarzem Mistrzowstw 2002. Bramkarz nie
              dokona cudu, jeśli obrona spartaczy robotę. A tak z niemiecką obroną było i
              dlatego przerąbali 0:2!

Może Ty broniłbyś lepiej, mądralo?
      • Gość: Brodos Re: Bedzie karny przeciwko Francji IP: *.fbx.proxad.net 01.07.06, 22:40
        hr_kalashnikoff napisał:

>
        > Ten sedzia nie popusci.

Nie kus losu. Brazylia jest dosyc slaba dzisiaj.
        • Gość: Schweiger Re: Bedzie karny przeciwko Francji IP: *.pools.arcor-ip.net 01.07.06, 22:47
          Polacy, to co wy na tych stronach dotyczacych MS uprawiacie ,to jest
          masochizm.To tak jakby wytrzebiony wieprz wypowiadal sie o zaletach
          swini.Wylecieliscie juz z tych mistrzowstw ,i to dzieki nam , Niemcom.Nie
          zabierajcie tu glosu na temat gry innych nacji .Nie macie do tego jakichkolwiek
          podstaw.To tak , jakby slepy opisywal piekno zachodu slonca.
          • Gość: wypad frajerze [...] IP: *.chello.pl 01.07.06, 22:48
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: Brodos Re: Bedzie karny przeciwko Francji IP: *.fbx.proxad.net 01.07.06, 23:03
              Gość portalu: wypad frajerze napisał(a):

> spieprzaj do siebie szmatko niemiecka

Nie odpowiadajcie na posty Szweigera, Sznajdera czy kogokolwiek tam, to nie
              bedzie sie tu udzielal. Narazie ma grono krytykow i chyba to mu odpowiada!!!
              Pozdrawiam
              • Gość: europa130 Re: Bedzie karny przeciwko Francji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.07.06, 00:52
                Brodos i gbur pocalujcie w dupe wojta a szmaty to jestescie wy polscy
                szowinisci.
                • Gość: Brodos Re: Bedzie karny przeciwko Francji IP: *.fbx.proxad.net 02.07.06, 01:26
                  Gość portalu: europa130 napisał(a):

> Brodos i gbur pocalujcie w dupe wojta a szmaty to jestescie wy polscy
                  > szowinisci.

Jak nazywasz mnie polskim szowinista, to przeczytaj moj tekst jeszcze raz.
                  Pozniej przeczytaj tekst tego jakiegos tam Szweigera, i zobacz kto byl
                  szowinista. Gdzie ja wspomnialem cos o jakiejs narodowosci? Powiedz mi to? Ale
                  do tego trzeba umiec czytac. Widze, ze masz z tym klopoty. Aha, i moja uwaga
                  nie odnosi sie do Ciebie jako do Niemca, tylko jako do debila!!!
                  No nic, przykro takich ludzi sluchac tu na forum.
            • Gość: Schweiger Re: Bedzie karny przeciwko Francji IP: *.pools.arcor-ip.net 01.07.06, 23:46
              Przepraszam; faktycznie się zeszmaciłem.
              Chciałem być bardziej niemiecki niż moi idole - Niemcy.
              Przyjmiecie mnie jeszcze na Ojczyzny łono?
              • Gość: Schweiger Re: Bedzie karny przeciwko Francji IP: *.pools.arcor-ip.net 02.07.06, 11:13
                Oooooooo!.jakis moj polski dubler sie zameldowal tutaj.Pisz , chlopcze , cwicz
                dalej.Mosze kiedys sie nauczysc wreszcie cos od Niemca.
          • Gość: eurofanatik Re: Bedzie karny przeciwko Francji IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.07.06, 23:04
            Gość portalu: Schweiger napisał(a):

> Wylecieliscie juz z tych mistrzowstw ,i to dzieki nam , Niemcom.

Ja ja, naturlich! A z Ciebie taki Niemiec jaki ze mnie Chinczyk! :)))
            • Gość: uropa130. Re: Bedzie karny przeciwko Francji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.07.06, 00:57
              Niedlugo wylecicie ale nie tylko z nistrzostw ale z europy i wyladujecie gdzies
              w stepach mongolii i tam wasze miejsce.
              • Gość: ot Re: Bedzie karny przeciwko Francji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 08:03
                Zacytuję ci coś: "kim Ty ku... właściwie jesteś, pajacu?"
          • Gość: areo powiedział co wiedział hakenkreuz malowany IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 01.07.06, 23:22
            Otóż panie niemiaszku nie ma znaczenia czy nasza drużyna gra dalej czy nie - mamy tak samo prawo oceniać grę innych jak ty - nie przymierzając wykastrowany obywatel trzeciej kategorii. Niemcy prawdopodobnie wygrali z Argentyną dzięki dużej pomocy sędziego - więc lepiej zamknij buźkę i nie pomiataj innymi.
            • Gość: europa130. Re: powiedział co wiedział hakenkreuz malowany IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.07.06, 00:58
              Wykastrowani to sa obywatele 4RP.
              • Gość: eob Re: powiedział co wiedział hakenkreuz malowany IP: *.aster.pl 02.07.06, 10:34
                Łącznie z tobą. A ja jestem obywatelem 3 RP
          • Gość: ruhe Schweiger Re: Bedzie karny przeciwko Francji IP: *.gdynia.mm.pl 01.07.06, 23:24
            Tia baranie. Podolski, Klose, Bobkowski to czysto niemieckie nazwiska. Bez tych
            graczy niemiecka druzyna gralaby jak gromada impotentow.
            • Gość: traurig Re: Bedzie karny przeciwko Francji IP: *.anonymizer.ccc.de 01.07.06, 23:25
              Zwłaszcza bez Bobkowskiego - "bobka".
            • Gość: eurofan Re: Bedzie karny przeciwko Francji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 11:43
              Czysto niemieckie to chyba nie są. Brzmią, przynajmniej te kończące się na -
              ski, jak polskie. Są to osoby pochodzenia polskiego albo przynajmniej polsko -
              niemieckiego.

Ernest Wilimowski (Mundial 1938) też był uważany z Niemca, ale pochodził ze
              Śląska i za Ślązaka się uważał. Nie mówił o sobie, że jest Polakim czy Niemcem,
              tylko po prostu Ślązakiem. Grał najpierw w polskich, a potem w niemieckich
              drużynach. W PRL został potępiony i niemal zapomniany.
          • Gość: lalala Re: Bedzie karny przeciwko Francji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:45
            Nie wiem po co przez tyle lat uczyłem sie niemieckiego, skoro, jak pokazuje to
            forum, aż tylu niemców umie tak pięknie mówic po polsku... Mogłem poświęcić ten
            czas choćby rosyjskiemu.

Ile jeszcze te zakompleksione polaczki podszywajace się pod niemców bedą pisać?

Trolling jednak kwitnie!

• g3p Re: Bedzie karny przeciwko Francji 02.07.06, 08:17
              Ale patrz jakie z nich potrafią być sprzedawczyki...

Btw, pomyślałbym, że takie komentarze to tylko nędzne prowokacje, gdyby nie to,
              że to wcale nie jest to ilość pomijalnie mała.

Ale ktoś na pewno ma nie po kolei w głowie jeśli:
              - uważa, że jest Niemcem,
              - uważa, że jest lepszy.

Pozdros! (a matołom nie)
          • Gość: ot Re: Bedzie karny przeciwko Francji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 08:01
            No pięknie mówisz - skąd ty Schweine jesteś?!
    • hr_kalashnikoff Sedzia juz sie martwi jak pomoc Brazylii 01.07.06, 22:47

• Gość: jestem za. Re: Brazylia do boju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lv.lv.cox.net 01.07.06, 22:49
    • Gość: byebrasil Re: Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona IP: *.home1.cgocable.net 01.07.06, 22:47
      Ronaldo wymusił wolnego - oszust niestety.
    • Gość: kibic francja prowadzi z brazylią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:49
      chyba w chorobach wenerycznych.....
      • hr_kalashnikoff Re: francja prowadzi z brazylią 01.07.06, 22:50

Cala Ameryka jezdzi na qwy (meskie i damskie) do Brazylii
        • Gość: Brodos On a gagné!!!!!!! IP: *.fbx.proxad.net 01.07.06, 22:52
          A teraz do baru, na piwko!!!
          • Gość: .. Re: On a gagné!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:09
            gagner ?
            • Gość: ja Re: On a gagné!!!!!!! IP: *.dsl.club-internet.fr 01.07.06, 23:13
              Gość portalu: .. napisał(a):

> gagner ?

'wygralo sie'

Le passé composé;)

Pozdrawiam
              • Gość: Brodos Re: On a gagné!!!!!!! IP: *.fbx.proxad.net 01.07.06, 23:15
                Gość portalu: ja napisał(a):

> Gość portalu: .. napisał(a):
                >
                > > gagner ?
                >
                > 'wygralo sie'
                >
                > Le passé composé;)
                >
                > Pozdrawiam

Chyba jest jednak tak, jak napisalem
                Pozdro
                • Gość: ja Re: On a gagné!!!!!!! IP: *.dsl.club-internet.fr 01.07.06, 23:20
                  Gość portalu: Brodos napisał(a):

> Gość portalu: ja napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: .. napisał(a):
                  > >
                  > > > gagner ?
                  > >
                  > > 'wygralo sie'
                  > >
                  > > Le passé composé;)
                  > >
                  > > Pozdrawiam
                  >
                  > Chyba jest jednak tak, jak napisalem
                  > Pozdro

Oczywiscie, ze tak jest jest ja napisales;)

Przepraszam, jesli nie wyrazilem sie jasno;)

Swietujmy:))))))))
                  • Gość: europa130. Re: On a gagné!!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.07.06, 01:06
                    I tu widac to swiatowe obycie wyksztalconych polskich zbieraczy szparagow i
                    truskawek ,nie mowiac o ogorkach ,slomiane paly.
                • Gość: wiśniowy kompot Re: On a gagné!!!!!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.07.06, 23:42
                  On a gagné = Wyralismy (w passe compose), rownowazne do Nous avons gagné.
                  gagner = wygrac (bezokolicznik)
                  • Gość: ja Re: On a gagné!!!!!!! IP: *.dsl.club-internet.fr 02.07.06, 00:29
                    Gość portalu: wiśniowy kompot napisał(a):

> On a gagné = Wyralismy (w passe compose), rownowazne do Nous avons gagné.
                    > gagner = wygrac (bezokolicznik)

A no wlasnie;)
                    Prawidlowe tlumaczenie, zgodne wyjasnienie.

Pozdrzawiam,

PS Paryz szalej w radosci:)))))))))
                    • Gość: europa130. Re: On a gagné!!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.07.06, 01:08
                      A ty gosciu "ja " zesraj sie ze smutku ,albo sie powies na ktoryms filarze
                      wiezy eifla.
                      • Gość: Polak duży Re: On a gagné!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 18:41
                        (do europa 130) taki z Ciebię Francuz jak z Mandaryny piosenkarka.Wnioskując po
                        twych nędznych komentarzach to jesteś Polakiem kturego rodzice spier$%^&*! z
                        Polski gary myć gdy gryzłeś pieluchy.Więc odp*&^%$# się od Polsk i Polaków
                        dydku Chiraca.A w Mongolii to jest TWOJE miejsce o ile wież gdzie to jest
                        tchurzu.
                    • courtier wcale nie cały 02.07.06, 09:25
                      oto głos rozsądku znad Sekwany-
                      "Borgeis12
                      Invité

le 9 juillet je serais en moisson mais c'est bien que tous les imbéciles de la
                      terre aient trouvé une nouvelle religion.pendant ce temps le petit peuple
                      oublie tous ses problemes et paye des impots pour payer les primes de nos
                      milliardaires footeux

• Gość: eob Que'est que ca veux dire, tu imbécil? IP: *.aster.pl 02.07.06, 10:45

Pourquoi tu n'ecris pas a Polonais?
                        • Gość: courtier Re: Que'est que ca veux dire, tu imbécil? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 11:32
                          domyślam się,że cho o przetłumaczenie tego co powiedział pewien rolnik
                          francuski.le 9 juillet je serais en moisson mais c'est bien que tous les
                          imbéciles de la
                          terre aient trouvé une nouvelle religion.pendant ce temps le petit peuple
                          oublie tous ses problemes et paye des impots pour payer les primes de nos
                          milliardaires footeux .generalizująć jego słowa "...to on 9 lipca będzie
                          pracować,ale jest dobrze ,że wszystkie imbecyle odnaleźleli nową religie.
                          podczas mistrzostw biedak zapomina o swoich kłopotach i płaci podatki aby
                          zapłacić premie dla piłkarzy miliarderów.."
                          • Gość: eob Re: Que'est que ca veux dire, tu imbécil? IP: *.aster.pl 02.07.06, 13:27

Dzięki, o to mi chodziło.

Koleś poniekąd ma rację. Sam zapomniałem o swoich obowiązkach w czasie tych
                            mistrzostw, chociaż nie uważam się za biedaka. Zrzucam to na karb mojej miłości
                            do footballu...

Ale z tymi premiami z naszych podatków to już chyba przesadził.
            • Gość: courtier C'est toi qui a gagne???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 09:11
              Tu peux gagner seulement "sracz do naprawy".
              • Gość: Brodos Re: C'est toi qui a gagne???? IP: *.fbx.proxad.net 02.07.06, 19:01
                Gość portalu: courtier napisał(a):

> Tu peux gagner seulement "sracz do naprawy".

Non, ce n'étais pas moi qui avait gagné, puisque je suis seulement le plombier
                Polonais que travaille pour 5 EUR par heure. Comment as-tu prévu ça, petit
                pauvre??? Tu m'as racontré l'histoire de ta vie???
        • Gość: imco Re: francja prowadzi z brazylią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:53
          bo ich laski nadają się tylko do tego o czym wiesz do czego się nadają
          • Gość: Amigo Każdy wie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:55
            co to fraNCUSKA CHOROBA. nIE ZAPOMINAJCIE O TYM. Bo może się okazać, że
            dermatolog strajkuje.I odpadnie wam ptaszek po wykonaniu skoku z krzesła.
          • Gość: tombro Re: francja prowadzi z brazylią IP: *.broker.com.pl 02.07.06, 09:39
            NIE PŁACZCIE BO WYGRALI FRANCUZEIROOOOOOOOOOOO:) gdzie jest ta Brazylia???? no
            gdzie??? wybijanke grali jakby to byla gra w dwa ognie...allez les bleus!!!
        • Gość: europa130. Re: francja prowadzi z brazylią IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.07.06, 01:03
          hr_kalashnikoff,cos ci doradze glupku,odbezpiecz tego twojego kalacha ty ruski
          smieciu i pusc sobie serie w ten twoj glupi ryj.
        • Gość: tomek Re: francja prowadzi z brazylią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 10:13
          widze ze jestes dobrze zorientowany....
    • ewswr Re: Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona 01.07.06, 22:51
      FRANCJA JEST
      WIEEEEEEEEEELKAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ja Re: Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona IP: *.dsl.club-internet.fr 01.07.06, 22:53
        ha& ha ha wszyscy eksperci!!!!
        VIVE LA FRANCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Brodos Re: Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona IP: *.fbx.proxad.net 01.07.06, 22:54
          Teraz tylko final (polfinalu z Portugalia nie licze, bo to jest pewne, ze
          Francja wygra)
      • Gość: Brodos Bezapelacyjne zwyciestwo!!! IP: *.fbx.proxad.net 01.07.06, 22:53
    • Gość: ham i prostak Re: Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:52
      zgadzam sie!!!

te włazidupy dla holandii, włoch i "wielkiej brazylii"

skandal!!!!

średniej klasy europejski zespół wykopał żółtych grubasów!!!!

NARESZCZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: europa130. Re: Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.07.06, 01:11
        Twoj nick mowi wszystko o tobie,(LAJNO)
    • Gość: Chirurg Riberego Allach jednak kocha swoje dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:54
      Z jego pomocą wygrały z mistrzami samby
      • Gość: eyeofbeholder Re: Allach jednak kocha swoje dzieci IP: *.aster.pl 02.07.06, 10:55

Allah wspomagał chyba tylko "Zuzę" Zidana (zizu => zuza). Reszta "francuskiej"
        drużyny modliła się o zwycięstwo do duchów VOODOO... Ale za to jak skutecznie:
        Lord HENRY (potomek brytyjskich arystokratów) strzelił piękną bramkę.
    • Gość: arfer Re: Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 01.07.06, 22:54
      Niestety, Brazylia zagrała tylko sparring.. Bez ducha, bez przyśpieszenia, woli
      walki, pomysłu. Co to za koncepcja, by Ronaldinho, najlepiej widzący grę
      zawodnik na świecie CZEKAŁ na podania, zamiast kreować grę ?!!??????

Wielkie rozczarowanie.....
      • ewswr Re: Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona 01.07.06, 22:58
        brazylia - przereklamowana. wszyscy czekali że z meczu na mecz zaczną grac - a
        to , jak sie okazało, był kres ich możliwosci. w poprzednim meczu Francja
        pokazała klasę.
    • Gość: Europejczyk Dans le cul les Brésiliens, dans le cul ! IP: *.fbx.proxad.net 01.07.06, 22:56
      • Gość: Brodos Re: Dans le cul les Brésiliens, dans le cul ! IP: *.fbx.proxad.net 01.07.06, 22:57
        Zizou, tu ne peux pas quitter!!! Pas après ça!!!
        Felicitations
        • Gość: europa130 . Re: Dans le cul les Brésiliens, dans le cul ! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.07.06, 01:13
          Ile nocy spedziles nad slownikiem ty francuziku z koziej wolki.
          • Gość: ja Re: Dans le cul les Brésiliens, dans le cul ! IP: *.dsl.club-internet.fr 02.07.06, 01:20
            What the hell dude!

Gość portalu: europa130 . napisał(a):

> Ile nocy spedziles nad slownikiem ty francuziku z koziej wolki.

Don't bother your limitations.
            Show off yourself in the real time and a real game.

Powodzenia w forumowej samoterapii.
            Pisz wiecej.

• Gość: Brodos Re: Dans le cul les Brésiliens, dans le cul ! IP: *.fbx.proxad.net 02.07.06, 01:39
            Sorry Europo130. Bylem sie zalac na rynku z innymi Francuzikami z koziej wolki.
            A teraz pokaze Ci kilka Twoich postow, aby inni Mogli zobaczyc Twoje IQ:
            1. Brodos i gbur pocalujcie w dupe wojta a szmaty to jestescie wy polscy
            szowinisci,
            2. antyschmata pocaluj w dupe po kupie twojego kaczorka prezydenta,matole,
            3. Niedlugo wylecicie ale nie tylko z nistrzostw ale z europy i wyladujecie
            gdzies w stepach mongolii i tam wasze miejsce,
            4. Wykastrowani to sa obywatele 4RP.
            Brawo, gratuluje inteligencji. Ciagle mowisz o dupie i o jajach. Czyzby to bylo
            powiazane bezposrednio z Twoim zawodem???

• Gość: CZ Francja - genialny mecz IP: *.aster.pl 01.07.06, 22:56
      Gratuluje
      • Gość: zenek Re: Francja - genialny mecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 00:05
        afrofrancuzi uratowali honor kontynentu afrykanskiego. nastepny mundial graja u
        siebie. a my za 4 lata bedziemy sie dalej zastanawiac, czy Listkiewicz powinien
        odejsc i czy aby dzialacze PZPN sie nie obraza, jesli ich poprosimy o zmiany.
        Cale szczescie ze tak jak Francja ma swoich Murzynow to Niemcy maja swoich
        niemcopolakow do grania. Jak nie Murzyn to Polak, Francuzi i Niemcy to maja leb,
        nie ma co...Final Niemcy - Francja to bedzie piekny pojedynek murzynow
        afrykanskich z murzynami europejskimi.
        • Gość: eob Re: Francja - genialny mecz IP: *.aster.pl 02.07.06, 11:58
          Stary, wyjąłeś mi to z ust...
    • Gość: asda brazylia do domu!!! IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:56
      Brawo Francja!!!
      • Gość: aaa Brawo Francja!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:57
        Tylko ty dałaś światu to czego nikt by nie dał!!!!
    • Gość: Monia Re: Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona IP: *.dbln.cable.ntl.com 01.07.06, 22:56
      I tak przegracie wy zabojady a Portugalią
      • Gość: ja Re: Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona IP: *.dsl.club-internet.fr 01.07.06, 22:57
        Francja
        b e d z i e
        w Finale,
        Zwyciezca:))))))))))))
        • Gość: q Francja bedzie w finale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:59
          chyba w anale!
      • Gość: Brodos Re: Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona IP: *.fbx.proxad.net 01.07.06, 22:58
        Mam nadzieje, ze nie
        Pozdrawiam
      • Gość: Marta50 Re: Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona IP: *.pools.arcor-ip.net 01.07.06, 22:58
        Monaia, kim ty jestes skoro inni sa zabojadami?
        Przystoi ten wulgaryzm mlodej dziewczynie przyszlej matce?
        Jak chcesz byc traktowana przez innych, lepiej czy tak jak traktujesz innych?
        • Gość: Brodos Re: Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona IP: *.fbx.proxad.net 01.07.06, 23:01
          Gość portalu: Marta50 napisał(a):

> Monaia, kim ty jestes skoro inni sa zabojadami?
          > Przystoi ten wulgaryzm mlodej dziewczynie przyszlej matce?
          > Jak chcesz byc traktowana przez innych, lepiej czy tak jak traktujesz innych?

Czesc Marta50. Mania jest najwiekrzym znawca Mistrzostw Swiata!!!
          Jeszcze troche podyskutuje i ide na dobre piwko wypic za Francje.
          Dla mnie final to Francja-Niemcy!!!
          Bedzie sie dzialo
          Pozdrowienia
        • Gość: eurofanatik Re: Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.07.06, 23:08
          Gość portalu: Marta50 napisał(a):

> Przystoi ten wulgaryzm mlodej dziewczynie przyszlej matce?

Co ma piernik do wiatraka? Poza tym skad wiesz, ze "przyszlej matce"???
    • Gość: 12345 Le jour de gloire IP: *.chello.pl 01.07.06, 22:57
      Francja mistrzem !!!
      • Gość: ham i prostak Ale fajowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:59
        FRANCJA nIEMCY - TO BęDZIE FINAł!!!!!!
        • Gość: zdfghsdgh Tak mówi historia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:00
          wojna?
      • Gość: eob Re: Le jour de gloire: FCUK La France IP: *.aster.pl 02.07.06, 11:55
        "Jak ktos moze sie cieszy z wygranej francji?? mieszkalam przez lata we francji i
        zaden inny narod tak nie pogardza polakami (i wszystkimi innymi narodami!) jak
        oni! nie jestem zadna polska patriotka, ale ne moge zniesc tej ich arogancji i
        poczucia wyzszosci! teraz bedzie tylko gorzej! moze i brazylia nie zgrala
        najlepiej, ale przynajmniej ogladanie meczu w towarzystwie brazylijczykow to
        prawdziwa przyjamenosc!!"

"Zgadzam sie z toba.Mieszkam teraz we Francji i faktycznie ich zadzieranie nosa
        wychodzi mi juz bokiem.Ignoranci,rasisci i sztywniaki,a teraz bedzie jeszcze
        gorzej."

• Gość: zaw Brazylia IP: *.magma-net.pl 01.07.06, 22:57
      To była Dziadylia nie Brazylia. Tłuścialdo i spółka jadą do domu i bardzo
      dobrze, koniec męki i oglądania milionerów, którym się nie chce grać.
    • Gość: migi Aut IP: *.aster.pl 01.07.06, 22:57
      RONALDO NA EMERYTURĘ!!!!
    • Gość: mati67 Re: Brazylia bez Adriano. Francja niezmieniona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.06, 22:57
      no i tak powinno byc brazylia do domu hehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka