Dodaj do ulubionych

ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medalu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.11, 08:52
Bzdury wypisują. Kto chce dostać baty nawet w meczu towarzyskim? Nikt, a Ruscy z Polakami na pewno nie. Faktem jest że Serbowie mogli ich wymęczyć a my z Włochami nie daliśmy sobie szans na zmęczenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: zbychus1 prawda jest taka ze i Rosjanie i Wlosi nie umieja IP: 136.173.162.* 19.09.11, 09:18
      przegrywac z honorem. Zenada to co dzialo sie na lawce Wlochow. Wiadomo ze sie sedzia czasem pomyli (czasem na korzysc czasem nie) ale Savagni po prostu przegial w tej dyskusji i jest on calkowicie odowiedzialny (mimo swojej switetnej gry) za przegrana zesplou bo tego punktu im brakowalo do wygrania seta.

Rosjanie zas w prasie dzis pisza ze im braz niepotrzebny. Coz to tez oznacza, ze przegrywac nie potrafia - zarowno o final jak i o maly final.

A Serbowie, coz maja troszke szczescia i Milinkowicza ...
      • tschort Wyjebaliśmy takich drągali bo im było wsio rawno.. 19.09.11, 17:41
        • tschort a winogrona były kwaśne. 19.09.11, 17:42
    • Gość: AlKo ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 09:20
      To po cholerę jechali na mistrzostwa skoro główną nagrodą był kawałek metalu, którego mają u siebie pod dostatkiem? Wystarczyło wybić medale z napisem "Dla najlepszej drużyny siatkarskiej na świecie" i rozdać swoim zawodnikom ;)
      • zia14 Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal 19.09.11, 12:40
        100% racji. Żałosne tłumaczenia, przyjęli w łeb i dalej zgrywają bohaterów. A mam jeszcze inne pytanie, a ile to oni w ostatnich latach tych złotych medali zdobyli, że tak nic innego ich nie interesuje? Nawet Brazylijczycy takich głupot nie wypisują, a oni akurat mogliby ewentualnie tak się tłumaczyć. Żenada...
    • Gość: ostoja75 ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medalu IP: *.home.aster.pl 19.09.11, 09:28
      Kacapy i tak medalu by nie dostały, bo Rosja nie jest europejskim krajem. W Europie występują tylko gościnnie.
    • Gość: night to bylo oczywiste IP: *.spray.net.pl 19.09.11, 09:31
      wiec
    • Gość: Ania z Niemiec ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medalu IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.11, 09:47
      Wypowiedzi prasy rosyjskiej sa niesportowe. Dumna jestem z nas. My doceniamy kazdy medal.
      Dzisiejsza radosc jest taka sama jak dwa lata temu. To bardzo fajne uczucie, ktore jest budujace dla nas wszystkich.
      • Gość: 123 Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.ds5.agh.edu.pl 19.09.11, 10:30
        a ja na przykład uważam, że są bardzo sportowe. Gra się po to żeby wygrywać i dostanie nagrody pocieszenia to żaden powód do świętowania. Złoto zdobywają najlepsi a reszta jest śmiesznym wymysłem na otarcie łez i budowanie jakichś dziwnych klasyfikacji medalowych. Cieszyć się można że chłopaki zagrali dobry mecz z Rosjanami, którzy są światową czołówką i tyle, bo robienie wielkiego halo ze zdobycia medalu mając na koncie 3 porażki w 7 meczach nie najlepiej świadczy o całym turnieju.
        • maz-48 Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal 19.09.11, 10:59
          Niestety, ale nie mogę się z tobą zgodzić. Czasami wywalczenie brązowego medalu może sprawić większą radość niż złotego. Przecież wkład pracy, poświęcenie i litry wylanego potu są takie same, a kto wie, czy nie jeszcze większe. Dziś, by w sporcie osiągnąć sukces potrzebna jest nieprawdopodobna praca. Wysiłek i ból, oraz osobiste wyrzeczenia są identyczne dla tych co zwyciężają zajmując I miejsce, jak i dla tych, co przegrywają złoto. Dlatego są te pozostałe medale. O zwycięstwach, bądź porażkach często decydują niuanse, dyspozycja dnia i zwykłe szczęście, bądź jego brak.
          Dla mnie znamienne są wypowiedzi niektórych naszych siatkarzy, którzy twierdzą, że cenią ten brąz tak samo, jak złoto sprzed 2 lat. Że kosztowało ich to jeszcze więcej, niż wtedy, ale poszukali swojej szansy i ją znaleźli.
          Nie zawsze najlepszy wygrywa, przecież nikt nie ma złudzeń, że w perspektywie dłuższego czasu, to Rosjanie są najlepsi i pewnie byliby nimi nadal, gdyby nie niuanse w meczu z Serbią. Przecież tam zadecydowały detale, dyspozycja dnia niesamowitego Milijkovicia i odrobina szczęścia Serbów. Taki jest sport, brutalny i piękny zarazem, dlatego trzeba doceniać również tych, którzy przegrali. I właśnie po to są te pozostałe medale...
          • Gość: 123 Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.ds5.agh.edu.pl 19.09.11, 13:29
            "Przecież wkład pracy, poświęcenie i l
            > itry wylanego potu są takie same, a kto wie, czy nie jeszcze większe. Dziś, by
            > w sporcie osiągnąć sukces potrzebna jest nieprawdopodobna praca. Wysiłek i ból,
            > oraz osobiste wyrzeczenia są identyczne dla tych co zwyciężają zajmując I miej
            > sce, jak i dla tych, co przegrywają złoto. Dlatego są te pozostałe medale. O zw
            > ycięstwach, bądź porażkach często decydują niuanse, dyspozycja dnia i zwykłe sz
            > częście, bądź jego brak."
            owszem nie mówię nie :)

"Dla mnie znamienne są wypowiedzi niektórych naszych siatkarzy, którzy twierdzą,
            > że cenią ten brąz tak samo, jak złoto sprzed 2 lat. "
            ale mnie takie wypowiedzi się nie podobają. Wygląda jakby o złocie nawet nie myślelii. Zresztą w meczu półfinałowym walki nie podjęli niemal w ogóle a już na Rosję dzień później potrafili się zmobilizować.

"> Nie zawsze najlepszy wygrywa, przecież nikt nie ma złudzeń, że w perspektywie d
            > łuższego czasu, to Rosjanie są najlepsi i pewnie byliby nimi nadal, gdyby nie n
            > iuanse w meczu z Serbią. Przecież tam zadecydowały detale, dyspozycja dnia nies
            > amowitego Milijkovicia i odrobina szczęścia Serbów"
            Nie można mówić o perspektywie dłuższego czasu, bo zawodnicy się zmieniają, trenerzy się zmieniają, forma sie zmienia. Mówmy o tym jednym turnieju, w którym bierze się udział w celu wygrania go. No chyba, że nie, to wtedy nie mówmy o sporcie i grze tylko o zabawie ; )
            W perspektywie turnieju Serbowie byli najlepsi bo pokonali po drodze wszystkich.

"Taki jest sport, brutalny i piękny zarazem, dlatego trzeba doceniać również tych, którzy przegrali."
            Doceniać tak, ale nie przeceniać i udawać że 3 miejsce jest takie samo jak 1 ; )
            • Gość: bnt Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.bialnet.com.pl 19.09.11, 15:19
              oczywiście, że żadne inne nie równa się I miejscu, ale gdyby na zawody jechali tylko ci, którzy mają realną szansę na zwycięstwo, to wszystkie imprezy liczyłyby po kilku uczestników, bo po co walczyć o coś innego, jeśli 1 się nie da
              • Gość: 123 Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.ds5.agh.edu.pl 19.09.11, 15:31
                Skoro zakładamy, że się nie da to po co w ogóle uprawiać sport? Chyba o to chodzi, że zrobić wszystko by się dało. To się nazywa wola walki.
                • Gość: bnt Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.bialystok.vectranet.pl 19.09.11, 17:06
                  dzisiaj ledwo się kwalifikujesz do mistrzostw, jutro ledwo do finału, a następnym razem masz mistrza - bez bzdurnego gadania, że od razu na 1 miejsce
                  • Gość: 123 Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.ds5.agh.edu.pl 19.09.11, 17:39
                    ambicja, że hoho :)
          • ksantypa_222 Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal 19.09.11, 15:18
            Po raz kolejny moja pełna zgoda i akceptacja dla komentarza maz-48. Cieszy mnie to, że są ludzie tak oceniający rzeczywistość. Dodam tylko, że brązowy medal ucieszył mnie jak wszyscy diabli!!!
          • aramba Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal 19.09.11, 17:06
            Hahahaha, i kto to mówi... Przypomnieć twoje głupie komentarze po MS w LA? Tak, tak, oczywiście trzecie miejsce to jednak medal. Nawet ty to docenisz, kiedy masz dzień. No a czwarte to nie piąte, piąte to nie szóste, a szóste to nie siódme.... Ty chyba klimakterium przechodzisz, a może ci poziom cukru we krwi skacze. Zbadaj się, może da się coś z tym zrobić.
          • Gość: raknowy Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 11:27
            Brawo ,pełna doświadczenia i rozsądku mądra wypowiedź
        • zia14 Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal 19.09.11, 12:42
          a grałeś w coś kiedyś poza własnym podwórkiem? Pewnie w klipę do 1000, bo takie masz właśnie synku pojęcie o sporcie. Gość portalu: 123 napisał(a):

> a ja na przykład uważam, że są bardzo sportowe. Gra się po to żeby wygrywać i d
          > ostanie nagrody pocieszenia to żaden powód do świętowania. Złoto zdobywają najl
          > epsi a reszta jest śmiesznym wymysłem na otarcie łez i budowanie jakichś dziwny
          > ch klasyfikacji medalowych. Cieszyć się można że chłopaki zagrali dobry mecz z
          > Rosjanami, którzy są światową czołówką i tyle, bo robienie wielkiego halo ze zd
          > obycia medalu mając na koncie 3 porażki w 7 meczach nie najlepiej świadczy o ca
          > łym turnieju.
          • Gość: 123 Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.ds5.agh.edu.pl 19.09.11, 13:15
            że polecę klasykiem "nie mów do mnie synku, nie jesteś moim ojcem" a potem zaspokoję ciekawość. Owszem grałem - w koszykówkę. Niestety nie wiem co to klipa :( Jakaś gra w klasy czy co? A na własnym osiedlu grałem też w różne rzeczy, kompów nie było niestety : /, i bynajmniej się tego nie wstydzę. Chcesz o mnie coś jeszcze wiedzieć? Jakieś jeszcze przemyślenia? Czy może odniesiesz się do tematu teraz?
            • Gość: gość 13 Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: 94.75.112.* 19.09.11, 13:51
              W koszykówkę grałeś powiadasz??!! No i co w tym sporcie osiągnąłeś??!! Zdobyłeś Złoty medal w turnieju międzyszkolnym czy może byłeś najlepszym rozgrywającym w klasie?? W sporcie zawodowym oprócz umiejętności trzeba mieć jeszcze szacunek do przeciwnika i coś takiego co nazywa się POKORA. Ruskie byli gorsi i pokazano im miejsce w szeregu, a że nie potrafią przegrywać to teraz szukają winy w 'krzywo ułożonym parkiecie', 'źle napompowanej piłce' czy 'zbyt wysokiej temperaturze w hali'. Tak to już jest jak się jedzie na turniej z myślą wyłącznie o złotym krążku.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Indyk myślał o niedzieli a w Sobotę łeb mu ścieli"
              • Gość: 123 Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.ds5.agh.edu.pl 19.09.11, 14:12
                "> W koszykówkę grałeś powiadasz??!!"
                Grałem :)
                "No i co w tym sporcie osiągnąłeś??!!"
                Na tym pułapie o którym myślę to nic konkretnego :)
                " Zdobyłeś Złoty medal w turnieju międzyszkolnym"
                Jednak o innym poziomie myślałem :( Mówimy o sporcie klubowym, nie o "własnym podwórku" ; )
                " czy może byłeś najlepszym rozgrywającymw klasie??"
                u mnie w klasie ludzie woleli piłkę nożną to nie byłby to wyczyn : /
                Tylko nadal nie rozumiem co ma moja skromna osoba do reszty? Liczycie na coś? Chcecie się ze mną umówić czy co? Autograf? ^^

" W sporcie zawodowym oprócz umiejętności trzeba mieć jeszcze szacunek do przeciwnika i coś takiego co nazywa się POKORA."
                Jak najbardziej nigdzie nie napisałem, że nie.

"Ruskie byli gorsi i pokazan o im miejsce w szeregu, a że nie potrafią przegrywać to teraz szukają winyw 'krzywo ułożonym parkiecie', 'źle napompowanej piłce' czy 'zbyt wysokiej temperaturze w hali'. "
                Czy to trener "Rusków" powiedział po meczu? Czy ichnie media? Przeczytałeś artykuł? Ja tam nic takiego nie dostrzegam natomiast widzę złość po tym, ze nie udało się wygrać mistrzostwa, czyli taką jak powinna być i żal że nie pokazali woli walki do końca.

"Tak to już jest jak się jedzie na turniej z myślą wyłącznie o zło tym krążku. "
                A po co innego ma się jechać na turniej? Na wycieczkę? Bo każą? Bo wypada? Dla kasy?
                Albo gra się o zwycięstwo albo nie nazywajmy tego grą. Takie wyniki jak osiągnęliśmy trzeba doceniać ale nie przeceniać i podniecać się jakby to było mistrzostwo świata.
                • Gość: ontos2 Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 19:37
                  Słabo argumentujesz. Te medialne rosyjskie przemyślenia świadczą jednoznacznie o małostkowości sąsiadów zza wschodu. Brak szacunku dla przeciwnika,lekceważacy stosunek do wszystkiego co nierosyjskie oto wizerunek kolosa na glinianych nogach. W prawie takie mataczenie, pokrętne tłumaczenie zwie się rabulistyką.

Ciekawe jak wytłumaczyli 3 miejsce w ME w koszykówce?!
                • szerszen0 Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal 19.09.11, 21:40
                  a ja sie cieszę z brązu, bo to 3 miejsce nie 4, i nie 5
                  pamiętam słowa B Kurka po zakończeniu LM, że nagrodę indywidualną zamieniłby bez wahania
                  na choćby oczko wyżej na podium
                  i wydaje mi się, że siatkarze cieszyli się, że wygrali z Rosją, ale pozostał u nich niedosyt po meczu z Włochami.
                  BTW- Rosyjskie media muszą jakoś zniwelować dysonans po przegraniu finału i małego finału - tylko takie tłumaczenie zrozumiałabym u gimnazjalisty, a nie u dojrzałej drużyny
              • Gość: abrakadabra Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.mtm-info.pl 19.09.11, 18:33
                Piszesz "trzeba mieć jeszcze szacunek do przeciwnika", a już w następnym zdaniu "Ruskie byli gorsi". I to się nazywa szacunek do przeciwnika? RUSKIE? Ciągle to słyszę i czytam, Ruskie, Ruscy, Ruski itd. itp. i zawsze mnie to denerwuje. Ludzie, toż to Rosjanie są.
                • Gość: an_konta Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.11, 20:50
                  A skąd pewność , że to są Rosjanie, a nie np. Jakuci Czukcze , czy inni podbici przez imperium rosyjsko-sowieckie???
          • Gość: Sk Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.adsl.alicedsl.de 19.09.11, 18:09
            A co to ma sie do rzeczy? Ja nie widze porownania. Co to jest sort amatorski a sport zawodowy?
            Przegrana z Wlochami to jest jak dla mnie blamaz! A medal braz to medal dla nalepszych kometiantow. /W tym kokretnym przypadku
    • Gość: gosc ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medalu IP: 178.73.48.* 19.09.11, 09:51
      Przy takim nieprofesjonalnym podejsciu nie wroze im potwierdzenia sukcesu w Pucharze Swiata. Ze niby co? Specjalnie podawali na aut?.nie startowali do pilek?.Czy bokser ,ktory liczyl na zloto da sobie obijac gebe w walce o braz?. Mentalnosc z czasow sowieckich zachowala sie w dziennikarstwie sportowym. Powinni oddac walkower,byloby bardziej logiczne.
      • Gość: gp56 Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.ip.netia.com.pl 19.09.11, 10:20
        dlatego nie ma już walk o brąz
        • aramba Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal 19.09.11, 17:09
          A kiedy były?
    • Gość: jacek gmach ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 09:53
      No bo przecież Rusaki z każdej imprezy wracają ze złotem;)
      • ttmmzz Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal 19.09.11, 10:03
        Ruski byli zalamani po meczu z serbami i nie mieli ducha walki z polska :D
        • Gość: ot co Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.centertel.pl 19.09.11, 12:31
          bo kacapy to płaczliwe panieńki niepotrafiące walczyć do końca jak prawdziwi mężczyźni
    • maura4 ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medalu 19.09.11, 09:56
      Ja mówiłam to samo już przed meczem, nie bardzo wierząc w to, że damy radę. My się z tego medalu bardzo ucieszymy. Chłopaki na podium będą radośni, szczęśliwi. Dla Rosjan to i tak będzie klęska i będą stali na pudle smętni. Dobrze więc, że medal należy do nas, a oni nie potrafiąc docenic i cieszyć się z mniejszych sukcesów, mogą znowu, mieć problem z budową w ekipie mentalności zwycięzcy, co akurat mnie nie martwi, biorąc pod uwagę, jak często los nas z nimi styka.
      • aramba Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal 19.09.11, 17:18
        Trochę przesadziłaś z tym pudłem, na którym stali Rosjanie :).
    • cop22 Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal 19.09.11, 10:04
      Tobie sie we łbie popie...ło. To tylko Polacy mają taką mentalnosć, że nawet w meczu towarzyskim, nawet w meczu o pietruszke z Rosjanami i Niemcami będą sie bić do upadłego. A jak wygrają to będą rozpamietywać zdarzenie przez następny tydzień (a nastepnie lata - Grunwald 1410 to najlepszy przykład. Mamy rok 2011 a ktoś ku... jeszcze Grunwald wspomina przy każdym meczu z Niemcami ii to w kontekscie sportu). To takie polskie kompleksy.
      • Gość: ... Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.cable.net-inotel.pl 19.09.11, 10:26
        cop a tobie nie miało się co we łbie popier..lić bo nic w nim nie masz bezmózgowcu !!!
        nawet na zmywaku u szwabów mózg potrzebny więc źle ci wróżę.
      • Gość: gosc Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.centertel.pl 19.09.11, 10:38
        ale o co Tobie chodzi? mieli nie walczyc o ten brąz czy jak? Co rozpamiętują? To że od 11 lat grają zajebiście bez względu na to w ktorym składzie? Czy Twoim zdnaiem powinnismy rozpamietywac ostatni memorial Wagnera:DDD. Człowieku po co w ogóle ten post???
      • Gość: Slayer Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.ip.netia.com.pl 19.09.11, 10:57
        Boże ilu matołów na forum, mecz o brąz na ME meczem o pietruszkę..... "polacy walczą do upadłego" cop22 - pier... się w ścieanę łbem, ale tak z 3 razy.....
      • Gość: yeri Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 11:33
        Dlaczego zaraz kogoś atakować za jego wypowiedź. Siatkówka jest o wiele ciekawsza aniżeli ta piłka kopana . Te dyrdymały o Grunwaldzie mówią dziennikarze . Dajmy spokój sportowcom. Czapki z głów za to ,że im się chce robić coś więcej aniżeli większość naszego sfrustrowanego społeczeństwa. Pewnie pan też do nich należy. pozdrawiam jeri
      • Gość: :))))) Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.centertel.pl 19.09.11, 12:34
        uwielbiam czytać jak sfrustrowani rusofile wylewają swoje żale na forach po tym jak ich ruskie panieńki dostały bęcki:)))
      • Gość: Piotrek Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.11, 22:50
        A ja myślę że największe kompleksy to ty masz. Walczyć trzeba w każdym meczu bez względu z kim i na jakiej imprezie. Rosjanie odpuszczając mecz o brąz potwierdzili BRAK KLASY i to, że na nic więcej nie zasłużyli. Wiecznie 4-ci...Lepsze 3 miejsce niż 4 , choć liczy się tylko 1.
      • Gość: k Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: 194.29.181.* 19.09.11, 23:06
        Dureń? bo juz na pewno nie kibic.
      • Gość: __ Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 23:48
        polecam odpowiedż jednego z reprezentantów polski coś w stylu(nie dosłownie) "to media wymyślają sobie mecz z niemcami albo ruskimi jako coś nadzwyczajnego my po prostu wychodzimy i gramy, z włochami się nie udało"
    • Gość: Mado To znaczy, że ruskich zabolało. IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.11, 10:27
      Bardzo się cieszę. Swoją drogą kiedy ruscy ostatnio zdobyli jakiś medal na MŚ czy Europy?
    • Gość: wesoły sanitario i ma poniekąd rację IP: *.cbmm.lodz.pl 19.09.11, 10:42
      brąz nie daje Rosjanom kompletnie nic. gdyby dostali się do finału pojechaliby na Puchar Świata do Japonii, który to jest pierwszą kwalifikacją do IO. a tak są schody. fivb przyznaje jedną dziką kartę na ten turniej. chyba mamy spore szanse. 4 lata temu dostali Bułgarzy i Polki.
      • Gość: Intoxicated Re: i ma poniekąd rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 11:37

Na PŚ jedziemy dzięki Polsatowi, który df kupił nam miejscówkę płacąc odpowiednio dużo FIVB za prawa do transmisji :D
        • Gość: wesoły sanitario Re: i ma poniekąd rację IP: *.cbmm.lodz.pl 19.09.11, 12:47
          oficjalnie fivb jeszcze "wild cards" nie przyznała. nieoficjanie "mówi się", że Polsat już dawno "załatwił" dla Polski, w obu kategoriach, zarówno seniorów jak i seniorek. chociaż w kontekście brązu (z silnej Europy) siatkarzy, Polacy wydają się być pierwszym i naturalnym kandydatem do dzikiej karty. z tym, że fivb nigdy nie podaje powodów przyznania jej temu, czy tamtemu.
          • Gość: gosc Re: i ma poniekąd rację IP: 81.219.14.* 19.09.11, 13:46
            dziką kartę mamy zagwarantowaną od lutego. tylko złe występy w Lidzie światowej i ME mogły nam ją odebrać. ALe tak się jakoś zlożylo ze w lidze swiatowej 2011 i ME tylko jeden zespól stal na oba razy na podium. i był to zespoł Polski. Więc o dziką kartę nie musimy się martwic.
    • Gość: Ewelina ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medalu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.09.11, 10:49
      Akurat każda drużyna cieszy się z medalu i nieważne jaki on jest złoty, srebrny czy brązowy, a rosyjska prasa nie chce uznać tego, że nasza drużyna po prostu zagrała lepiej i to by było na tyle.
    • johanek4e ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medalu.Re. 19.09.11, 11:38
      Piramidalna bzdura - rosyjska poprawność polityczna(tak jak niemiecki political correct) zawsze w przypadku przegranej z Polakami próbuje ją zbagatelizować.Tylko trener zbornej zachował klasę i pokazał co to jest czysty sport....
      • Gość: paulo Re: ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medal IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.11, 17:40
        a w jakim to języku poprawność polityczna do "political correct"? Po niemiecku? Bo po angielsku na pewno nie, mimo że brzmi podobnie:)
    • Gość: matys Rosyjskie media elektroniczne bojkotują temat IP: *.aster.pl 19.09.11, 11:40
      mistrzostw świata w siatkówce, za wyjątkiem sport.ru. W ogóle nie ma tematu. Natomiast bardzo się cieszą z brązowego medalu w koszykówce, zdobytego po wygranej z....Serbią. To wszystko mówi o nastawieniu Rosjan, o ich oczekiwaniach - przecież potencjał Rosjan w siatkówce jest ogromny. Ale żeby nic nie pisać o mistrzostwach świata w tak popularnej u nich dyscyplinie?
      • Gość: qron Re: Rosyjskie media elektroniczne bojkotują temat IP: *.INTELINK.pl 19.09.11, 11:50
        a czy to nie były mistrzostwa europy?? ;-)
      • Gość: kacap_z_moskwy Re: Rosyjskie media elektroniczne bojkotują temat IP: 188.123.241.* 19.09.11, 14:02
        Nie masz calkowitej racji. Wszystkie mecze byli po TV otwarcie pokazane (Rossija 2), wszystkie glowne wydania sportowe pisali o mistrzostwach (naipopularnejsza gazeta sportowa sport-express.ru na przyklad).

Koszykowka jest owiele bardziej popularnym sportem w Rosji. Nie ma co porownywac. A nasza reprezentacja w kosza nie jest nawet w czolowce, od dawna. Ale i tak, miali dojsc do finalu. Nie udalo sie. Ale jest jedna z naimlodszych na turneju, wiec my sie czeszylismy za nich. A w siatkowce, choc tez nie starzy, to miali zloto zdobywac. Nic innego. Zawsze musza tylko pierwsi byc.

A wciaz nie rozumiem tej radosci z trzeciego miejsca w Polsce.
      • Gość: Vinc Re: Rosyjskie media elektroniczne bojkotują temat IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.11, 18:16
        Człowieku co Ty bredzisz.
        Walkę o brąz z Polską Ruscy przegrali w mistrzostwach Europy a nie świata. Brąz w miestrzostwach (również Europy) w koszykówce wygrali za to z Macedonią a nie z Serbią, mądralo za dychę.
    • Gość: matys Przepraszam - o mistrzostwach pisze Lenta.ru IP: *.aster.pl 19.09.11, 11:49
      Rzeczywiście jeszcze oprócz sport.ru o ME informuje Lenta.ru. Zdawkowo, bez żadnego komentarza na temat wyniku Rosjan.
    • Gość: gość ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medalu IP: *.lukman.pl 19.09.11, 12:20
      Skończyły się wreszcie te szachy,a umnie okazało się ,że zwyciężył wariant dopiero z szóstego miejsca.Typowałem 1 Rosja ,Włochy Polska i Serbia. 2Rosja ,Włosi,Serbia,Polska . 3Rosja ,Serbia ,Włosi ,Polacy i td.Zabawiłem się w te strategie i muszę przyznać ,że takiego obrotu sprawy się nie spodziewałem i tym bardziej w finałach wygrał dla mnie sport ,a grupy niestety strategia.Gdyby wszystko odbyło się według starych zasad wątpliwości by nie było,ale to kolejne zaskakujące mistrzostwa .Brązowy medal udało się wygrać i może ci zawodnicy zostaną zmotywowani do pracy tak ,jak ci co przegrali na ostatnich MŚ i zostali z niczym.Takie skutki mogą dosięgnąć drużynę i trenera po strategicznych mistrzostwach ,więc nie jest wszystko jedno jakie zasady obowiązują ,one muszą być bardziej sprawiedliwe.A tak te medale mają wartość taką jak te regulaminy.Obiektywnie trzeba przyznać ,że o przegranych się nie pamięta ,ale to są ludzie i oni to pamietają.Więc może nie jedżmy tak po nieobecnych.Kto wie jakby zareagowała ta drużyna gdyby nie to kompinowanie.Trzeba realnie ocenić stan naszej siatkówki i postawę zawodników i wiedzieć co się mówi,gdy się wie jak ciężka to jest praca i jaki chleb z tego będzie .Czasem piękny i wyrośnięty ,a czasem zakalec i to z jednej mąki.Rosjanie to klasowa drużyna i to tylko ich sprawa czy chcieli ten medal ,czy nie,ale walki w tym meczu nie było widać.Można sobie pogdybać czy chcieli wygrać ,czy nie ,ale to jest sport.Ja wolałbym ,żeby wygrali po wyrównanej walce,jak nieraz to bywało ,nawet pomijając te historyczne zaszłości .Jedno wiem napewno trzeba zbudować silną druzynę na IO i wszyscy muszą na to pracować ,nie ma po co jątrzyć i się obrażać,ale wystawić silną drużynę sportową ,silnie mentalną ,zdolną do wygrywania bez żadnych kompleksów.I może według sprawiedliwego regulaminu rozgrywek.Człowiek podróżuje po świecie ,styka się z różnymi ludżmi i większość z nich potrafi dostrzec i docenić piekną sportową rywalizację.Rywalizację która łączy ludzi,rywalizację zgodną z duchem i ideą sportu.To samo tyczy się dziennikarzy.Mają ten swój kodeks i powinni starać się go przestrzegać.Świat nie jest idealny i może tochę jestem smętny ,ale nie można na wszystko przymykać oczy i zauważać tylko to co komuś pasuje.Gratuluję naszym siatkarzom ,tak samo jak pamiętnym wice mistrzom świata i życzę naszym medalu na IO.
    • Gość: antykacap hahaha tępe kacapy IP: *.centertel.pl 19.09.11, 12:27
      dostali bęcki to teraz bajdurzą że im się nie chciało grać-żałosna wymówka godna gimnazjalisty:)))
    • Gość: 563 To sie nazywa ruska trauma IP: *.tktelekom.pl 19.09.11, 12:45
      to po co tak zaciekle walczyli o ten nic niewarty medal. Rusin to taki mamut syberyjski - wmowi sobie jakąs bzdurę i w to wierzy - tam dalej wilebią lenina. buhahaha
    • Gość: kasiak ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medalu IP: *.retsat1.com.pl 19.09.11, 13:01
      kto nie szanuje brązu, nie zasługuje na złoto
    • Gość: ggg ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medalu IP: *.raciborz.vectranet.pl 19.09.11, 13:06
      Bzdury kierowane do narodu...chyba Putin nakazał to napisać.
    • fuzzybear ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medalu 19.09.11, 13:28
      -to po cholerę grali - trzeba było od razu oddać mecz walkowerem - jeszcze by zdążyli piwkio se wypić.. Durnie i CHAMY...
    • Gość: Juri hahha ale kacapów zabolało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 13:52
      i teraz odwracają kota ogonem
    • Gość: franekwolusz Kacapy dostały po ryju IP: *.piwet.pulawy.pl 19.09.11, 14:07
      Dosłownie. Były takie piłki, że padali po kilku jakby ktoś granatem rzucił. Brawo chłopaki.
    • Gość: an ME siatkarzy. Rosja nie chciała taniego medalu IP: *.cable.net-inotel.pl 19.09.11, 14:15
      Kwaśne winogrona
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka