Dodaj do ulubionych

Złotka dostaną pół miliona

IP: *.range86-135.btcentralplus.com 26.09.05, 10:57
Ta nagroda nalezy sie dziewczynom bezwzglednie. Ciezko pracowaly i to dzieki
nim, a nie politykom, ktorzy dostaja o wiele wieksze pieniadze, o Polsce jest
teraz glosno. A moze Sejm tez uchwali jakas nagrode???
Obserwuj wątek
    • Gość: Schuja Złotka dostaną pół miliona, ha ha ha IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 10:58
      Myslalem , ze pol miliona a na osobe.Ale zebraczy pieniadz w tej Polsce.
      • Gość: kol Sponsor swoją drogą IP: *.elpos.net / *.elpos.net 26.09.05, 11:04
        A co na to Polski Związek Piłki Siatkowej ? Podobno jest kilkaset tysięcy
        złotych które były przeznaczone dla siatkarzy za ich "udane" mistrzostwa. Chyba
        że działacze już znaleźli inne przeznaczenie dla tych pieniędzy
      • Gość: Zbyszek Zmień lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:04
        jeżeli myslisz, że 500 000 zł to jest "żebraczy pieniądz"
        • Gość: Pi Re: Zmień lekarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 14:54
          Policz sobie:
          500 000 / 20 (mniej więcej tyle osób liczy ekipa) -> 25 000 na osobę
          Teraz jeszcze podatki...
          zostanie ok. 20 tys.. za mistrzostwo Europy...
          Tak.. to jest żebraczy pieniądz
          • Gość: Schuja Re: Zmień lekarza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 15:10
            Ladnie Pi . Mimo ,ze pewnie nie akceptujesz form w jakich wyrazam tutaj moje
            uwagi i przemyslenia , milo mi jest stwierdzic , ze sa ludzie majacy jaja i
            potrafiacy smialo wyrazac swoje zdanie , choc wiedza , ze akurat w tym ida pod
            prad. Tak calkiem szczerze powiem, naprawde szczerze ; gdybym ja nalezal do
            tego zespolu , gdybym mowie, ofiarowalbym moja czesc na jakis dobroczynny cel ,
            chyba na chore dzieci a potem bym wzial arkusz papieru i zaczal pisac podanie o
            naturalizacje , np w USA , u Dojczow czy w ktorym tam jeszcze panstwie
            doceniajacym we wlasciwy sposob sukcesy narodowe. Np . tak jak to zrobil wasz
            obecnie Olis...... .Gorzka jest ta prawda o polskim zebraczym pieniadzu, ale
            PRAWDZIWA.
          • Gość: m Re: Zmień lekarza IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 16:51
            20 000 to zdaje się byle prezesik jakiejś spółki ma za miesiąc, góra 2...
            Ile taki Dworak czy inny "specjalista" zarabia?
      • Gość: kibic idźże już ćwoku myć te niemiecki kible IP: *.vogel.pl 26.09.05, 11:05
        za 5 euro na godzine:-)

• Gość: Schuja [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 11:14
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: DO SCHUJA Re: Pol miliona-polski ,zebraczy pieniadz DO SCHUJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:21
            OJRASZKI. OJ MISIU. PELEN JESTES KOMPLEKSOW. NA PEWNO ZZA GRUBYCH OKULAROW Z
            BUZIA NA KTOREJ TŁUSTEJ POWIERZCHNI ZAJETEJ W GŁOWNEJ MIERZE PRZEZ PRYSZCZE
            ZAKRECAJA SIE DWA WŁOSY TAK ZWANEGO ZAROSTU SPOGLADASZ NA MONITOR PELEN
            NIENAWISCI DLA SWIATA KTORY CIE TWORZY I OTACZA I NA KTORY NIGDY NIE BEDZIESZ
            MIAL WPLYWU. POLYKAJAC KOLEJNEGO BABOLA STUKASZ PODNIECONY W KLAWIATURE MYSLAC
            ZE WYRZADZISZ KOMUS KRZYWDE, ZE SPRAWISZ IZ KTOS SIE ZEZLOSCI, ZE ZEPSUJESZ
            KOMUS DZIEN. NIESTETY.. TWOJA KLAWIATURA WYRZADZA KRZYWDE JEDYNIE ROZTOCZOM
            KTORE GINA OD JEJ UDERZEN. KOCHAJ LUDZI...A NIE ZOBACZA PRYSZCZY NA TWOJEJ
            TWARZY CZY DUSZY. TAK SIE LATWIEJ ZYJE.
            • Gość: Schuja Re: Pol miliona-polski ,zebraczy pieniadz DO SCHU IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 11:24
              Moge cie tylko skomentowac ; wysilil sie glupek.
          • Gość: prso Re: Pol miliona-polski ,zebraczy pieniadz IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 26.09.05, 12:24
            gro reprezentacji dostaje jeszcze mniejsze pieniądze,albo nie dostaje ich w
            ogóle! to gra na ojczyzny ,a nie praca..
            ale niektórzy są za głupi i płytcy ,że by to pojąć..
            • Gość: Schuja Re: Pol miliona-polski ,zebraczy pieniadz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 12:36
              Prso ! Mamy XXI wiek. Hallo, obudz sie.
          • Gość: Schuja Gdy brak argumentow to cenzura IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 13:07
            Widze , ze komus pekla wreszcie zolc i z braku argumentow i umiejetnosci
            przebicia sie swoimi argumentami , wybral stary polski sposob , cenzure.Ale nic
            to.Ty wiecej upewnia mnie to , ze mam racje.Takze pare postow tutaj , ostroznie
            sformulowanych, by przypadkiem nie przyznac w tym temacie Schuji racji ,
            wskazuje jednak na slusznosc mojej tezy : pol melona PLN-ow za to osiagniecie
            to zebracza nagroda , polska zebracza nagroda. W tej milej mi swiadomosci ,
            opuszczam ten temat.Poszczekaja se , pozwalam.
      • Gość: trampkarz Nie dowalajcie mu tak: pół miliona na drużynę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:10
        to nie jest aż tak oszałamiająca suma.
        • Gość: Valdy Re: Nie dowalajcie mu tak: pół miliona na drużynę IP: *.umcs.lublin.pl 26.09.05, 11:12
          Nie zapominajmy, ze to jest premia. One dostaja bardzo dobre pieniadzory
          miesiac w miesiac. Rzeklem.
          • Gość: trampkarz Ale te pieniądzory są za grę w klubach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:15
            • Gość: Valdy Zgadza sie, ale to REPREZENTACJA POLSKI!!! IP: *.umcs.lublin.pl 26.09.05, 12:09
              To jest reprezentacja kraju! Wydaje mi sie, ze jesli ktos na co dzien gra w
              klubie i czesze dobry szmal, to w reprezentacji narodowej, co jest najwyzszym
              zaszczytem dla sportowca, powinien grac nawet gratis, jak niegdys bywalo.
              Wydaje mi sie wiec, ze po kilkadziesiat tysiecy zl na glowe + zaszczyt
              reprezentowania kraju + medal i wpis do historii to nie sa zebracze pieniadze,
              a jest to calkiem sporo.
              • gromek1 Re: Zgadza sie, ale to REPREZENTACJA POLSKI!!! 26.09.05, 12:40
                Nie zgadza się!

To są ZAWODOWE siatkarki, które za grę w siatkówkę muszą dostawać wynagrodzenie
                adekwtne do wyników i w klubie' i w reprezentacji.

Poza tym premia od POLKOMTELA, czyli od sponsora to jedno. Brakuje mi premii od
                federacji, która nie dość, że dostaje większe pieniądze z federacji światowej
                (europejskiej) to dzięki sukcesom siatkarek ma szanse na organizację np.
                mistrzostw Europy czy Świata w przyszłości.

• Gość: mocny strzal w ryj gratuluje samokrytyki. trafny nick :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:15
        pol miliona zawsze bedzie wartoscia wzgledna. dla jasia kulczyka malo dla
        emeryta kosmos. dla siatkarek nie tak zle. dla schuja kolejny powod aby sobie
        ponarzekac. pozwolmy mu. mamy podobno demokracje wiec i Ci co spadli na
        kraweznik z wozka moga cos powiedziec. schuja we love U!!
      • Gość: x Re: Złotka dostaną pół miliona, ha ha ha IP: *.ceron.pl 26.09.05, 11:20
        Czemu Polaku z Niemiec kalasz własny naród! Sprawia Ci to przyjemność? Pół
        miliona to rzeczywiście niezbyt dużo, ale skoro mieszkasz w takim pięknym i
        bogatym kraju to może ufundujesz więcej? A może Ty już zgermanizowany jesteś i
        szlak Cię trafia, że niemieckie siatkarki to mizeria w porównaniu z Polkami?
        Pozdrawiam wszystkich!
        M.Aszek
      • gromek1 Re: Złotka dostaną pół miliona, ha ha ha 26.09.05, 12:34
        O Szuja sie obudził!
        Wczoraj morda w kubeł dzisiaj już odżył. Witaj matołku, stęskniliśmy się za Tobą!
      • Gość: Gonzo Re: Złotka dostaną pół miliona, ha ha ha IP: *.zywiec.plusnet.pl 26.09.05, 13:09
        to jest nic, na głowę wyjdzie ok. 40.000 zł
      • Gość: Neolit Re: Złotka dostaną pół miliona, ha ha ha IP: 5.6.1D* / *.alcatel.fr 26.09.05, 16:58
        Wez idz sie umyj. Pojdz do jakiejs przychodni i powiedz ze obiecali Ci mozg
        wiec przyszedles.
    • maciek20001 Zależy na ile osób 26.09.05, 11:15
      Wyjdzie po 40 tyś na dziewczynę.Nie jest to majątek,ale samochód kupi sobie
      każda.Wszystko zależy od punktu odniesienia.Dla siatkarek to pewnie dużo, dla
      piłkarzy to kwota dość śmieszna.
      • Gość: Schuja Re: Zależy na ile osób IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 11:21
        Ludzie , nie stac was na odwage cywilna wobec samych siebie i przyznac , ze te
        pol melona to drobne. Za byloby tak znaczne osiagniecie dla waszych barw
        narodowych.Wiem ze was kluje w tym kontekscie moje okreslenie " zebraczy
        pieniadz" , ale jedno z drugim nie ma nic wspolnego.Nie znajdzie sie tutaj
        nikt , kto wypowie sie obiektywnie, bez tego kaftana prawidlowosci narodowej????
        • Gość: ZLOTOWKA Re: Zależy na ile osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:26
          PIENIADZ TO JEST PIENIADZ. PREMIA JEST OK. SCHUJA PEWNIE W MACU ZARABIA WIECEJ
          CENTOW NA ROK. HEHE. JE..Y SCHUJA. SIALALA NIE CHCDEMY GO TU
          • Gość: SCHUJA PRZEGRAL ZOBACZCIE KOMENTARZ KOLA O KSYWIE DO SCHUJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:28
            ALE MU DOWALIL. SCHUJA NIE UMIE MU NAWET DOBRZE ODPOWIEDZIEC. BRAWO DO SCHUJA.
            PIEKNY TEKSCIK. A PANIE ZNIEMCZONY KUNDLU. SIO NA ZACHOD. GUBIN TO JUZ NIEMCY
            WIELKE SOM!!!
        • Gość: skupy Re: Zależy na ile osób IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.09.05, 11:35
          ty sie chyba schuja urwales :))))))) 18% bezrobocia 20% na zasilkach 10% na
          rentach emeryturach 10% dzieci i jeszcze pare %, wychodzi na to ze w polsce
          pracuje jakies 25 % obywateli czyli 9mln osob na 38mln, to jest koszmar ty
          obuchu od zelazka.
    • Gość: MacTele Należy się :D IP: *.gdansk.comarch.pl 26.09.05, 11:17
      Nawet i wiecej. Najlepsza Polska drużyna obecnie :)
      • Gość: Schuja Re: Należy się :D IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 11:28
        Oczywiscie , ze nalezy sie wiecej ,DUUZO wiecej. Po tej informacji o wysokosci
        tej premii ,gdybym byl Polakiem ,przesladwowalo by mnie dlugo uczucie
        skrepowania i wstydu.
        • Gość: MacTele ALE ULGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:32
          juz myslalem ze ty jestes Polakiem i juz ogarnialo mnie uczucie wstydu i torsje
          wstrzasaly moim cialem. ale nagle ULGA. !!! ty nie jestes Polakiem. to opinie
          jakiegos yebanego cygana. hehe. albo turka z berlyna. schuja..dobra ksywa do
          twoich komentarzy
          • Gość: Schuja ok ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:35
            dOBRA pANOWIE. mOZE PRZEGINAM ALE CIEZKO SIE ZYJE W gERMANY. mYSLE ZE TAK SAMO
            JAK W pOLSCE KOCHANEJ. JESTEM POJE..YM PEDALEM A DLA TAKICH NIE MA ZROZUMIENIA
            W ZADNYM KRAJU. JUZ MI PRZESZLO. SORY. PO PROSTU JAK SIE MA PENISA DLUGOSCI 7,5
            TO CIEZKO W ZYCIU. A TE SIATKARKI TAKE LASECZKI. MOGLYBY DOSTAC WIECEJ. BO
            NIEZLE SIE PRZY NICH BIJE..
            • jolunia55 Re: ok ok 26.09.05, 11:41
              Facet spie..j stąd.
            • Gość: Schuja Re: ok ok IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 11:48
              Znowu jakis baran sie pod moj nick podszywa.Baranie, daremny twoj trud.Albowiem
              jest powiedziane; PO OWOCACH POZNACIE GO. Ty jestes na pewno chwast .
          • jolunia55 Do wszystkich,którzy dyskutują z Schuja. 26.09.05, 11:38
            Ludzie,olejcie tego niewydarzonego trzepikonia.On nie jest wart naszej
            uwagi.Jeżeli olejemy jego durne poglądy,wyprowadzi się z forum gdzie
            indziej.Szkoda na niego czasu i klawiatury.Jaki pseudonim taki móżdżek.Jasiu
            Trzepiekoński pierwszy tylko czeka na nasze odzywki.Niech się trzepie
            osamotniony.
          • Gość: Schuja Re: ALE ULGA - u mnie podwojna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 11:40
            Po takich i innych wiadomosciach z POLLANDII ,sama mysl , ze moglbym byc waszej
            narodowosci , wywoluje u mnie odruch zwrotny . A dodatkowo , mysl , ze takiemu
            czemus jak ty, mac tele, mialbym mowic "rodaku " prowokuje moj zoladek do
            powtorki.
            • Gość: doradca Re: Pamiętaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 12:01
              żeby stosować zalecane przez lekarza dawki. To naprawdę bardzo ważne. Nie
              zmieniaj ich wg własnego widzi mi się.
              • Gość: Schuja Re: Pamiętaj , jak sie juz tu madrzysz , rob to IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 12:32
                poprawnie.Pisze sie razem: WIDZIMISIE , w tym kontekscie tego zdania.
                • Gość: wdzięczny Re: Słuszna uwaga - poprawię się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 12:39
                • Gość: p. Re: Pamiętaj , jak sie juz tu madrzysz , rob to IP: 82.210.170.* 26.09.05, 14:18
                  > poprawnie.Pisze sie razem: WIDZIMISIE , w tym kontekscie tego zdania.

"w tym kontekscie tego zdania", alez maslo maslane, hehe!

dwie rzeczy, drogi sch.

po pierwsze gratuluje, ze jeszcze tyle ludzi sie nabiera na to co piszesz.
                  z drugiej strony jestes biedny w zyciu, skoro tak bezsensownie wykorzystujesz
                  swoj czas wolny.

po drugie widzialem Twoje wypowiedzi w innych watkach, pod innymi ksywkami.
                  jak juz sie bawisz w tego schuje, rob to profesjonalnie. jakzesz brakuje ludziom
                  tej cechy.

ciao.
                • Gość: Anjew S-ch..a, dawno cie nie bylo! Pamietasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 15:30
                  ...moze Polska - Austria? Mialem sie zameldowac po meczu i oplakiwac porazke...
                  Buahahahaha!!!

Jak tam kible w Luksemburgu? Wypucowales juz? Ile ojraskow przytuliles? Na
                  tanie winko starczylo?

LOL, zalosny zakompleksiony kundelku...
                  • Gość: Schuja Re: S-ch..a, dawno cie nie bylo! Pamietasz... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 15:40
                    Anjew, ty cmoku stary, pacanie polski.Kible maja sie dobrze . Zarabiam na ich
                    sprzataniu dobra kase.Tylko , ze ja tu sobie w firmie przed kompem siedze i
                    denerwuje takich Polaczkow jak ty a moi ( szanowni zreszta ) pracownicy
                    wykonuja dla mnie te tak niezbedna prace. I za to ja ich tez szanuje. A winko
                    na codzien to moze i tanie pije ,szatonefa z 2000 roku.Jestem jednak cepie
                    prawie pewny , ze nie stac cie codziennie na nie.Cos tam u was kosztuje okolo
                    180 PLN-ow za flache. Adla mnie to normalka , cepie.
                    • Gość: Anjew Bueheheh 'szatonefa' to ty moze widujesz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 16:06
                      ...na stacjach benzynowych, na ktorych sprzatasz... Bawisz mnie coraz
                      bardziej... Tak trzymaj!

To co z tym meczem, masz cos do powiedzenia o zenujacej druzynie twoich 'braci
                      w kulturze'? (ROTFL)

Jesli nie (a mniemam, ze nie), to powiedz mi jeszcze tylko, smieszny
                      zakompleksiony szczekaczu, kto cie tak nauczyl jezyka polskiego, skoro, jak
                      twierdzisz (co jest i.m.o. wierutnym i niezrozumialym dla mnie klamstwem), nie
                      jestes Polakiem?
                      • Gość: Schuja Re: Bueheheh 'szatonefa' to ty moze widujesz... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 16:32
                        Anjew, pacanie ty polski.Nauczyla mnie po waszemu przede wszystkim moja polska
                        dziewucha. Dobra z niej dziewka ale was , Polakow nie lubi nic a nic .Dla nie
                        tez na poczatku zaczalem zglebiac wasza literature.A potem juz poszlo no i
                        dzisiaj nie mam juz prawie z wasza szpracha zadnych problemow. Zaspokoiles
                        twoja ciekawosc?pacanie?
                        • Gość: Anjew To gratuluje dzi(e)wki... sprzatacie tam razem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 16:39
                          • Gość: Schuja Re: To gratuluje dzi(e)wki... sprzatacie tam raze IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 16:46
                            No jestem pewny , ze ty w twoim polskim plumskibelku uzywasz zlotej
                            szczotki.Jak wszyscy zreszta u was.
                            • Gość: Anjew eee, napisalbys cos smiesznego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 16:48
                              • Gość: Schuja Re: eee, napisalbys cos smiesznego... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 17:10
                                Jak chcesz smiesznego to prosze.Twoj dziadek a moze jesze i twoj tata , jak
                                osiedlali sie po wojnie na tzw.Ziemiach odzyskanych to na pewno myli sie w
                                muszli klozetowej , myslac ze to do tego sluzy.
                                • Gość: gosc JA CI NAPISZE SHUJA COS SMIESZNEGO IP: *.eurotek.com.pl 27.09.05, 13:40
                                  Gratuluje narodowosci Gdyby nie wasza wielka RZESZA pewnie by mnie nie bylo
                                  moja babka (aushwitz,treblinka,dahau) i moj dziadek (Dahau) wzieli slub wlasnie
                                  na ziemi niemieckiej ale wiesz co jakos moja babcia do konca zycia nie mogla
                                  zapomniec ja robili badania na dzieciach lamiac im kosci i patrzac jak sie
                                  zrastaja takie dzieci byly jednym wielkim siniakiem ...BTW wielki Panie bogaczu
                                  po co bierzesz sobie polkę za dziwczynę przeciez z kazdym genem upodobniesz sie
                                  (niesytety) do nas a twoja rasa ginie zajmij sie swoja UTĄ lub inna UNRĄ co z
                                  tego ze to wielki i brzydki babsztyl ale przynajmniej urodzi ci kolejnego
                                  płowowłosego zadufanego w sobie idiotę ...
    • Gość: Matylda Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.05, 12:15
      Sponsor to inna bajka.
      Czekamy z niecierpliwością na wiadomości z samego PZPS oraz Ministerstwa Sportu
      o wysokości godnego wynagrodzenia tytanicznej pracy całej kadry. Do kamery
      uśmiechać się w towarzystwie Adama Małysza tudzież naszych Złotek potrafi nawet
      Prezio. Teraz przekonamy się, ile warte są nasze siatkarki i jak się je
      naprawdę ceni. Kiedy emocje i zachwyty opadają, Związki Sportowe pokazują swoją
      prawdziwą twarz. Jakimś cudem kasa wtedy w sejfie i na koncie nagle topnieje.
      Czasy sportowej pańszczyzny minęły bezpowrotnie. W XXI wieku nie gra się już za
      Dziękuję i trzy goździki. Panowie "prezesy i vice-prezesy" patrzymy wam na
      ręce. Mamy nadzieję, że nie zadrżą - jak Glince i Mróz podczas ME - w trakcie
      wypłacania należnej kwoty.
      • Gość: m Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 16:55
        kasa topnieje, ale premie dla prezesa PZPS i innych darmozjadów rosną pewnie.
        a ile zarabiają te palanty, na których głosowania prawie 60 % uprawninych nie
        ma ochoty się pofatygować?
    • jan_stereo Re: Złotka dostaną pół miliona 26.09.05, 12:20
      500 tysiecy na 12 osób (nie wliczam trenera i innych) to jakies 40 tysiecy na
      głowe,raz na dwa lata( co tyle sa mistrzostwa europy),to jakies 1700
      miesiecznie wiecej do wypłaty. Siatkarki nie graja do 60 roku zycia,ale pal to
      licho. Jak juz zwiazek dostaje pieniadze,to lepiej niech zarobia siatkarki
      które cos wymiernie robia,niz działacze ktorzy byc moze cos tam robia,ale z
      jakim efektem niewiadomo.

ps. sorki za te głupie obliczenia.
    • unamatita Re: Złotka dostaną pół miliona 26.09.05, 12:23
      A kto za to zapłaci???
      Oczywiście abonenci Plusa.
      u.
      • jan_stereo Re: Złotka dostaną pół miliona 26.09.05, 12:25
        No chyba abonamentu Ci nie podniasa, a jedynie odlicza sobie od zysków, za
        które i tak placisz tyle samo.
      • Gość: zeb Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.tpsa.tychy.telexispl.com 26.09.05, 12:49
        To przepisz się do Orange lub Heya, palancie
    • Gość: fredas JAK IM ZNOWU NIE ZAPŁACICIE... IP: 212.126.14.* 26.09.05, 12:29
      TO WAS WSZYSTKICH ZA...Ę!!!
    • Gość: zeb Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.tpsa.tychy.telexispl.com 26.09.05, 12:47
      Przecież działace złodzieje nigdy pieniędzy nie dadzą.
    • Gość: jkat Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.asta-net.com.pl 26.09.05, 13:07
      kiepscy piłkarze dostali 2 mln. za sam awans do mistrzostw
      świata.Nasze "złotka " są i lepsze i sympatyczniejsze!!!!!!!
    • Gość: Lilia Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.nbw.tue.nl 26.09.05, 13:18
      Kiedy czytam niektore brednie wypisywane na tym forum dochodze do wniosku, ze
      Polacy to dziwny narod: zamiast sie cieszyc z niebywalego sukcesu, zawsze
      wynajda powod do narzekania. To moze naklonmy siatkarki, zeby oddaly zlote
      medale Wloszkom, wtedy i zaden prezes nie bedzie mial zmartwien z premia i zadna
      szuja nie powie, ze pol duzej banki to psie pieniadze. Wszyscy (moze poza
      prawdziwymi kibicami) powinni byc wtedy zadowoleni...
      • Gość: Schuja Re: Złotka dostaną pół miliona do PODZIALU IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 13:38
        Ot, Lilia rozkwitla, popatrzyla na swiat bozy, pomyslala , no i mamy wynik.
        Lilio , zostan lepiej ladnym kwiatkiem.Nie probuj mieszac sie do tej
        dyskusji.Nie podolasz . Jestes przeciez kobieta , masz male szanse Lilijko: A
        juz ta propozycja.No no .Zapiera mi dech.
      • Gość: leandrao Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.adm.pcz.czest.pl 26.09.05, 13:40
        Te błazny siatkarze zarabiają kupę kasy nie wiadomo za co, a Złotka muszą drżeć
        czy łaskawie dostaną nagrodę za niewyobrażalny sukces.
        Pajace siatkarze od wielu lat nie są w stanie dotrzeć nawet do strefy
        medalowej, a dziewczyny w ciągu dwóch lat zdobyły dwa złote medale. Tamci
        opływają w miód i mleko, a laski permanentnie miały problemy finansowe, mimo
        tego zmiatają rywalki z parkietów.
        Złotka powinny dostać milion do podziału, a nie pół miliona.
        Wstyd.
        Nieudaczniki siatkarzyki za samo startowe w Lidze Światowej kasują 1000 USD, za
        co??? Powinni oddać tą kasę Złotkom.
        • Gość: Schuja Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 13:50
          Brawo Leandrao. Widze , ze co odwazniejsi tutaj zaczynaja sie przylaczac do
          mojej oceny tego pol melona PLN-ow. Tak trzymac.Zawsze mowic , co sie mysli a
          nie co wypada powiedziec. A tak à propos nagrody.Nawet ten twoj zadany milion ,
          poza medialnym wydzwiekiem tego slowa , nie uwazam za wystarczajacy
          ekwiwalent , za to ( przyznaje to ) duze osiagniecie.Duze , bo przeciez
          powtorzone .Pokazaly , ze to u nich nie byla zadna jednodniowa muszka.
        • sgk Re: Złotka dostaną pół miliona 27.09.05, 00:04
          leandrao: przytocz no tu nam wszystkim, jaką to niewyobrażalną kasę, miód i
          mleko dostają siatkarze?
          Bo rzucać takie nie poparte dowodami teksty to jest prosta sprawa, lecz one nic
          nie wnoszą, tylko jątrzą. Przytocz fakty.
          Jeśli siatkarze za start w LŚ dostają kasę to tylko dlatego, że to impreza
          czysto komercyjna i tam się gra przede wszystkim dla kasy. Analogiczną imprezą
          dla kobiet jest GrandPrix, w których nasze Złotka biorą udział i bynajmniej nie
          za darmo. I to nie jest niczyja wina, że siatkówka męska jest lepiej płatna.

Za taki historyczny sukces to dziewczynom można by nieba uchylić i dać im różne
          rzeczy. Fakt jest tylko taki, że rozdawać nie swoje potrafi każdy bez trudu.
          Zgadzam się z tym, że PZPS MUSI sie wywiązać z wypłaty premii, ale już ich
          wysokość nie powinna być Sprawą Narodową. Tak samo wypłata kwoty zadeklarowanej
          przez sponsora, która i tak została podniesiona z 300 na 500tys.

A jeśli jest taka wola kibiców, to można zorganizować pewnie jakąś akcję
          zbierania środków, np. przez SMSy. Tu nic nie stoi na przeszkodzie (może poza
          pewną częścią wpływów dla operatora...).
    • Gość: qba Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.de.deuba.com 26.09.05, 14:27
      Moim zdaniem dziewczyny warte sa co najmniej miliona !
      • hyper666 Ile dostaliby kopacze za ME? 500.000 by wyśmiali ! 26.09.05, 14:42
        Ot co! No i PZPS tez powinien cos dac a nie tylko sponsor! Jak to wyglada! :(
        • Gość: m Re: Ile dostaliby kopacze za ME? 500.000 by wyśmi IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 16:59
          byłem przeciwko biesiadom, ale przedpełski jak widać to niepoważny koleś,
          dlaczego wiecznie gada, że brak kasy, to co on tam robi?
    • Gość: Autor, autor Re: Złotka dostaną pół miliona IP: 213.155.166.* 26.09.05, 15:30
      Nie jest źle - pewnie zasługują na więcej, ale lepsze 0.5 miliona niż nic, a
      poza tym:
      - w reprezentacji nie gra się dla kasy
      - siatkówka (zwłaszcza kobieca) to nie jest piłka nożna, gdzie i zainteresowanie
      ludu większe i o wynik dobry trudniej bo konkurencja większa
      - w klubach zarabiają dużo, więc pieniędzy im nie zabraknie
      • Gość: Matylda Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.05, 16:04
        Gość portalu: Autor, autor napisał(a):

> Nie jest źle - pewnie zasługują na więcej, ale lepsze 0.5 miliona niż nic, a
        > poza tym:
        > - w reprezentacji nie gra się dla kasy
        > - siatkówka (zwłaszcza kobieca) to nie jest piłka nożna, gdzie i
        zainteresowani
        > e
        > ludu większe i o wynik dobry trudniej bo konkurencja większa
        > - w klubach zarabiają dużo, więc pieniędzy im nie zabraknie

Ciekawe podejście, czyli dziewczyny zdobyły dwa razy złoto dla klubów, każda z
        osobna dla swojego, tak? A mnie się wydawało, że one do tej pory walczyły na
        takich imprezach jak ME dla białego orzełka na persi, czyli dla Ciebie, mnie i
        pozostałych 38 milionów mieszkańców naszego kraju. A poza tym nie nagradza się
        zainteresowania ludu daną dyscypliną tylko osiągnięcia, a więc mozołem i potem
        wywalczone medale. Jeżeli zawodnicy i zawodniczki nie grają Twoim zdaniem w
        reprezentacji dla kasy, to w takim razie wszyscy członkowie PZPS powinni
        działać i pracować w ramach czynu społecznego. Przecież to wielki honor
        reprezentować swój kraj na arenie międzynarodowej. I to powinno jako zapłata
        wystarczyć.
        • autor_autor Re: Złotka dostaną pół miliona 26.09.05, 16:47
          > Ciekawe podejście, czyli dziewczyny zdobyły dwa razy złoto dla klubów, każda z
          > osobna dla swojego, tak?
          Jakim sposobem doszłaś do takich wniosków. Napisałem jedynie, że w klubach
          zarabiają dużo, więc nie mają co narzekać na brak kasy.

> A mnie się wydawało, że one do tej pory walczyły na
          > takich imprezach jak ME dla białego orzełka na persi, czyli dla Ciebie, mnie i
          > pozostałych 38 milionów mieszkańców naszego kraju.
          Mam nadzieję, że nie tylko ci się tak wydawało, ale że tak w istocie jest.

> A poza tym nie nagradza się
          > zainteresowania ludu daną dyscypliną tylko osiągnięcia, a więc mozołem i potem
          > wywalczone medale.

Nie nagradza się zainteresowania, ale od tego zainteresowania zależy wysokość
          nagrody. Pomyśl co by się działo gdyby Polacy zdobyli mistrzostwo Europy w piłkę
          kopaną - wtedy naprawdę by się działo!

> Jeżeli zawodnicy i zawodniczki nie grają Twoim zdaniem w
          > reprezentacji dla kasy, to w takim razie wszyscy członkowie PZPS powinni
          > działać i pracować w ramach czynu społecznego. Przecież to wielki honor
          > reprezentować swój kraj na arenie międzynarodowej. I to powinno jako zapłata
          > wystarczyć.
          Parę zdań wcześniej sama napisałaś, że:
          > takich imprezach jak ME dla białego orzełka na persi, czyli dla Ciebie, mnie i
          więc wygląda na to, że dyskutujesz sama ze sobą :)
          A tak serio, żeby być precyzyjnym: uważam, że nagroda im się należy i uważam, że
          kasę powinny dostawać. Ale to nie ona jest najważniejsza, to nie z myślą o niej
          przede wszystkim powinny grać. I tak pewnie jest. Ponadto: wysokość nagrody nie
          jest tu jakąś pierwszorzędną sprawą - gdyby to faktycznie były jakieś smieszne
          pieniądze to możnaby się bulwersować. Teraz są przyzwoite, choć też nie są to
          jakieś bajeczne sumy. Ale to repra - prawdziwe pieniądze zarabia się w klubach i
          to jest jak najbardziej OK, tu wystarczy to pół miliona :)
          • Gość: Schuja Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 17:02
            Niesamowite.Autor_autor przeczytaj to jeszcze raz cos napisal, ale tak na
            zimno , krytycznie. Juz to ponizej napisalem jako ogolne stwierdzenie a tu
            bec.Dlatego powtarzam to ale juz dla autora do potegi.Zawsze zamelduje sie tu
            ktos , polski nieudacznik chyba czy co, ktory powie , ze 10 tys. PLN-ow na
            lebstarczy za to osiagniecie albo co gorsza zacznie tu NARODOWO - EMOCJONALNIE
            bradzic. No i trafilem z tym w dziesiec.
            • Gość: m Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 17:12
              zainteresowanie ludu jest małe?
              Pełne hale na MP, pełne na (męskiej) LŚ, transmisje z ligi (męskiej i żeńskiej)
              w TV, to nie jest małe zainteresowanie...
              Piłka nożna jest nr 1, ale wyników tam nie ma kompletnie, więc nie ma sensu
              porównywać, bo to tak jakby Czech powiedział - kogo hokej obchodzi, przecież
              tylko kilkanaście reprezentacji coś reprezentuje (podobnie jest w siatkówce).
              Odłóżcie na bok kompleksy - nie liczymy się w koszykówce, hokeju, piłce
              ręcznej, w piłce nożnej reprezentacja ogrywa słabszych, od silniejszych dostaje
              baty, cieszmy sie, że chociaż jedna z gier zespołowych jest w czołówce
              europejskiej i to zarówno w męskim jak i żeńskim wydaniu, bo który polski
              zespół wystąpił na IO lub zajął 5 miejsce na MŚ, który bez problemu awansował
              na MŚ?
              • Gość: Schuja Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 17:29
                M ! Piszesz rozsadnie i wg mnie slusznie. Zapomniales jednak sie odniesc do
                meritum tresci tego artykulu. Do pol melona PLN-ow na DRUZYNE.Otym jest
                przeciez ten artykul. Z ogolnego sensu twojego postu wnioskuje , ze tez jestes
                zdania - pol melona to ZEBRACZY GROSZ. Moze nazwiesz to lagodniej, twoja
                sprawa.Wazny jest sens.
                • Gość: m Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 17:43
                  odpisuje na któryś z wczesniejszych postów, który postawił tezę, że
                  zainteresowanie dyscypliną jest małe, więc suma odpowiednia, jakoś tak.
                  • Gość: Schuja Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 17:51
                    M! Mam to rozumiec, ze omijasz moje posty? .Nie boj sie .Nie zarazam. Miej ty
                    przynajmniej troche odwagi i przyznaj , moj atak na tzw. zebracza nagrode dla
                    waszych dziewczyn jest jak najbardziej usprawiedliwiony.No,czekam? To nie moze
                    przeciez byc tak ciezko , uznac racje innego .Racje ktora po cichutku prawie
                    wszyscy tu akceptuja.
              • Gość: autor, autor Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 18:42
                Małe w skali światowej, w Polsce jest duże, ale obawiam się, że wynika ono w znacznej mierze z obecnych sukcesów kadry i braku sukcesów w innych dyscyplinach - gdyby nagle zaczęli wygrywać koszykarze, albo hokeiści to wówczas i te dyscypliny przyciągnęły by tłumy. Piłka nożna ma oglądalność nawet mimo porażek. Jeśli awansujemy do MŚ w piłce nożnej radość będzie niemnijsza niż wczoraj. To właśnie świadczy o popularności tej dyscypliny.
                I nie chodzi tu o żadne kompleksy.
            • Gość: autor, autor Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 18:45
              Pozwalam ci się cieszyć. Na poważną dyskusję z tobą szkoda czasu.
          • Gość: Matylda Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.05, 18:21
            autor_autor napisał:
            "Jakim sposobem doszłaś do takich wniosków. Napisałem jedynie, że w klubach
            > zarabiają dużo, więc nie mają co narzekać na brak kasy."

A co ma piernik do wiatraka? Medal zdobyły dla Polski i za to należy im się
            godna nagroda. Typowa argumentacja rodem ze sprawiedliwości społecznej: W
            klubie zarabiają, to już im nic nie damy, chociaż sobie na to zasłużyły. Chcę w
            tym miejscu tylko nieśmiało przypomnieć, że nie ma i będzie w polskiej
            reprezentacji zawodniczek spoza jakiegokolwiek klubu. Tak jest zorganizowany
            ten sport. I należy rozróżniać tutaj dwie sprawy:
            1. Nagroda pieniężna od sponsora za najlepszą reklamę z możliwych; w tym
            wypadku jej wysokość znamy i ja na ten temat nie dyskutuję - sponsor płaci za
            zaistnienie jego logo i to on ustala ilość zer.
            2. Nagroda pieniężna od PZPS plus ewentualnie Ministerstwa Sportu za sięgnięcie
            po najwyższe sportowe trofeum, jakim jest złoty medal; panowie Przedpełski oraz
            Adamski milczą. Mnie głównie ta nagroda interesuje, może nie tak bardzo jej
            wyskość jak sam fakt jej przyznania.

> więc wygląda na to, że dyskutujesz sama ze sobą :)
            Ja dyskutuję tutaj z Tobą i przykro mi, że nie zrozumiałeś mojego wywodu. Bo
            jeżeli ty uważasz, że polskie siatkarki grają w reprezentacji li tylko dla
            honoru (kasa "leci" w klubie a sponsor to inna bajka) to ja argumentuję, że w
            takim razie i cały PZPS powinień pracować dla tej całej dyscypliny za friko.

"Ale to nie ona jest najważniejsza, to nie z myślą o niej
            > przede wszystkim powinny grać... Ale to repra - prawdziwe pieniądze zarabia
            się w klubach > i > to jest jak najbardziej OK, tu wystarczy to pół miliona :)"

Małgosia, Iza, Dorota oraz pozostałe dziewczyny grają w reprze, bo są w kraju
            najlepsze. Z tym wiąże się duży splendor ale też jednocześnie ogromne
            obciążenie fizyczne (stąd tyle kontuzji) oraz psychiczne. One pracują niejako
            na dwóch etatach. Porównując je z innymi klubowymi koleżankami, które nie są
            powoływane do reprezentacji, trzeba by stwierdzić, że te bez powołania mają
            klawe życie: połowa wysiłku a ta sama kasa. Dlatego argumentacja z powoływaniem
            się na klubowe pieniążki nie jest zupełnie trafna.
            Pozdrawiam
            • Gość: autor, autor Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 19:14
              > "Jakim sposobem doszłaś do takich wniosków. Napisałem jedynie, że w klubach
              > > zarabiają dużo, więc nie mają co narzekać na brak kasy."
              >
              > A co ma piernik do wiatraka? Medal zdobyły dla Polski i za to należy im się
              > godna nagroda.

Nie odpowiedziałaś na moje pytanie, ale mniejsza z tym.

> Typowa argumentacja rodem ze sprawiedliwości społecznej: W
              > klubie zarabiają, to już im nic nie damy, chociaż sobie na to zasłużyły.

Nigdzie tak nie napisałem - jestem za tym, aby siatkarki nagrodzić, ale nie ma co liczyć na wielką kasę w reprezentacji.

> Chcę w
              > tym miejscu tylko nieśmiało przypomnieć, że nie ma i będzie w polskiej
              > reprezentacji zawodniczek spoza jakiegokolwiek klubu.

Fajnie, ale co z tego?

> Bo
              > jeżeli ty uważasz, że polskie siatkarki grają w reprezentacji li tylko dla
              > honoru (kasa "leci" w klubie a sponsor to inna bajka) to ja argumentuję, że w
              > takim razie i cały PZPS powinień pracować dla tej całej dyscypliny za friko.

Nie uważam, że powinny grać tylko dla honoru (chyba, że związek faktycznie nie miałby kasy i nie byłoby sponsora), z resztą napisałem to w poście na który odpowiedziałaś.

> Ja dyskutuję tutaj z Tobą i przykro mi, że nie zrozumiałeś mojego wywodu.

Proszę więc o wytłumaczenie, najpierw napisałaś:

a następnie twierdziłaś, że nie dla honoru grają tylko.

> Porównując je z innymi klubowymi koleżankami, które nie są
              > powoływane do reprezentacji, trzeba by stwierdzić, że te bez powołania mają
              > klawe życie: połowa wysiłku a ta sama kasa.

Jeśli ktoś tak to widzi to proszę bardzo. Jeśli ktoś chce grać tylko w klubie i nie interesuje go reprezentacja, bo tam nie płacą to jego sprawa. Takich graczy reprezentacja nie potrzebuje.
              • Gość: Matylda Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.05, 19:46
                Jesteś twardy jak wojskowy suchar z kminkiem.
                Poddaję się!
                Wywieszam białą chusteczkę!
                Dyskusja staje się celem samym w sobie.
                Ale przy swoim zdaniu pozostaję:
                1. Sponsor płaci za logo.
                2. PZPS za medal.
                3. Klub troszczy się o sprawy klubu, a nie repry.
                4. Pracownik na dwóch etatach zasługuje na dwie gaże.
                Ergo:
                5. Dziewczyny z reprezentacji naszego pięknego kraju oprócz miliona od sponsora
                dostają zaległe pieniążki za rok 2003 plus 2005 od swojego pracodawcy PZPS plus
                Ministra Sportu. Mogą być symboliczne, jednakże powinny być jako podziękowanie
                za wielki wysiłek oraz motywacja na przyszłość.

"> Fajnie, ale co z tego?"
                Nic. Ot, tak sobie podyskutowaliśmy.
                I było nawet fajnie.
                Pzdr.
    • Gość: Zielony31 Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 15:33
      Sponsorze chyba na głowę a nie na całą drużynę....dla ciebie 0,5 mln zł toż to
      nawet nie miesięczny budżet reklamowy...

Wstydziłbyś się ty sponsorze...
      • Gość: Schuja Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.05, 15:53
        Zielony31. Ale trafiles zielony.Jak przeczytalem ten artykul to w pierwszej
        chwili bylem PEWNY ,ze chodzi o pol melona na glowe tych dziewdzyn.Ale potem
        wyszlo szydlo z polskiego WORA WSTYDU . Tez uwazam , ze pol melona pro persona
        byloby rzetelnym uznaniem ich osiagniecia i wlozonego wysilku.Ale coz , zawsze
        zamelduje sie tu jakis polski nieudacznik , ktory powie , to starczy albo co
        gorsza zacznie narodowo-emocjonalnie bredzic.
        • Gość: m Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 17:03
          w każdej gazecie zdjęcia siatkarek z logo, i za to 500 000 ???
          Przecież gdyby zapłącili za te zdjęcia, nie mówiąc o relacjach w tv itp. to
          pewnie drożej by ich wyszło...
          Dlaczego pZPS wybrał (czy raczej w pocie czoła znalazł, jak to mówili) tak
          nędznego sponsora dla jednej z najpopularniejszej dyscyplin w Polsce?
          A może po prostu duże koperty sponsor posiadał (to raczej pewne)?
          • Gość: otóż to Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.chello.pl 26.09.05, 17:33
            Za samą oglądalność TVP skasowała wielokrotnie więcej od reklamodawców, a bez
            wyniku by jej nie było, teraz skasuje za abonament, ja nie płacę, bo mi żal kasy
    • Gość: tadeksz Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.pro-internet.pl 26.09.05, 17:31
      Za tak wspanialy wystep na Mistrzostwach Europy, nalezy im sie dodatkowa
      nagroda zPZPS. Czy nie stac zwiazku nagest, gdy druzyna gra tak wspaniale.
    • Gość: BOJKOT ORANŻADY a ja sie przepisze do Polkomtela IP: *.w83-196.abo.wanadoo.fr 26.09.05, 19:17
      i moge placic z abonamentu na zlotka bo jest na co
      narazie mam Idee ale wczoraj zobaczylem ich stawki za roaming ktore w ramach
      polityki zachowania dobrobytu francuskiego pracownika zmodyfikowali
      i ja dziekuje ja chromole zaba polka zostac wole
      jak mialem idee i w roamingu Orange to za SMSa z francji bulilem 1,2 zeta
      teraz mam Orange i w roamingu Orange i bule 1,8 zeta
      a z plusa bym bulil 0,86
      tak wiec ja dziekuje
    • Gość: kimki Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.05, 19:34
      W porównaniu z kasą jaką dostają polscy piłkarze za marny poziom gry i brak
      powodów do wielkiej radości kibiców to i tak stanowczo za mało dla dziewczyn.
      • Gość: bokaj Re: Złotka dostaną pół miliona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:05
        Szczerze powiedzmy: 500 000 PLN TO JEST ŚMIESZNIE, BARDZO ŚMIESZNIE MAŁO!

Może Prezio by się wysilił i dał jakąś kasę poważniejszą?!
        Aleksandrze, rusz portfelem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka