Dodaj do ulubionych

Zwierzęta w świątyniach i na nekropoliach

05.09.22, 20:51
kot_pettter napisała:
Woziłam się z założeniem tego wątku kilka lat, nie wiem, dlaczego, bo nikt - prócz City'ego - nie protestował. Ale w końcu nadeszła ta wiekopomna chwila. smile Zapraszam tu ze zdjęciami wszelkich zwierzaków, także ptaków, w świątyniach i na cmentarzach. Proszę, wrzućcie tu też zdjęcia, które wcześniej pokazaliście w innych wątkach. Pamiętam mnóstwo kotów i gołębia w kościele. 4 października jest Światowy Dzień Zwierząt. Uczcijmy tu naszych braci mniejszych.

Archiwum starych edycji wątku w Chmurze jest tutaj:
drive.google.com/file/d/1ehOUPJtUFEpOwActNlk8ZfUBwD57Q-xq/view?usp=sharing
Obserwuj wątek
    • ewak225 Re: Zwierzęta w świątyniach i na nekropoliach 12.10.22, 18:05
      Warszawa. No to zaczynam. Dzisiejsze " Basieńki " buszujące po Powązkach. Było ich mnóstwo, biegały po pomnikach, alejkach no i drzewach, kilka udało mi się uchwycić .
    • chris.w5 cmentarz kościoła Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche 26.04.23, 00:17
      przy wejściu, cmentarz ewangelickiego parafialnego kościoła Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche, Pamięci Cesarza Wilhelma, przy Fürstenbrunner Weg, Charlottenburg, Berlin
    • baga Zwierzęta w świątyniach i na nekropoliach - Heviz 17.05.23, 20:56
      Jaszczurki na cmentarzu w Heviz (Węgry).
      • kot.peter Re: Zwierzęta w świątyniach i na nekropoliach - H 18.05.23, 01:25
        baga napisała:

> Jaszczurki na cmentarzu w Heviz (Węgry).

smile
        Dobrze, że wróciłaś. I publikujesz. Ja nie mam siły.
        I chyba musimy o tym naszym nowym forum pogadać. Zadzwonisz?
    • baga Zwierzęta w świątyniach i na nekropoliach - Gdynia 05.07.23, 21:21
      Cmentarz komunalny na ul. Spokojnej
      • kot.peter Re: Zwierzęta w świątyniach i na nekropoliach - G 05.07.23, 21:37
        baga napisała:

> Cmentarz komunalny na ul. Spokojnej

Ale co to za ptak? Wyszukiwanie obrazem wypluwa mi wróble, ale one są mniejsze. Nawet - bardzo podobny - wróbel apeniński.
        Trzeba by spytać Gedego.

• chris.w5 Zwierzęta w świątyniach i na nekropoliach - Gdynia 05.07.23, 21:47
          kot.peter napisała:
          > Ale co to za ptak?

na moje oko wróbel
        • baga Re: Zwierzęta w świątyniach i na nekropoliach - G 06.07.23, 19:20
          kot.peter napisała:

> Ale co to za ptak?

Nie chciał się przedstawić, szybko odleciał sad

> Wyszukiwanie obrazem wypluwa mi wróble, ale one są mniejsze.

Wielki to on nie był. Moja znajomość wróbli kończy się na takich szarych, puchatych. A teraz ciągle siakieś nowe...
    • baga Zwierzęta w świątyniach - Bór Zapilski 02.08.23, 11:56
      Kościół pokazywałam w poprzednim wątku SAD, a dzisiaj tylko ozdobniki wink
    • can_x Re: Zwierzęta w świątyniach i na nekropoliach 14.11.23, 08:53
      Taki obraz uchwycił mój obiektyw na cmentarzu. Dusze rozdrażnione, na cmentarzu pojawił się pies. W Polsce na cmentarze psów wprowadzać nie wolno. O zakazie wprowadzania zwierząt skrupulatnie informują regulaminy cmentarne, czasem tabliczki przytwierdzone do bram i furtek. www.podrozezpsem.pl/2013/10/pies-na-cmentarzu-zakazane/
    • baga Zwierzęta w świątyniach i na nekropoliach 20.11.23, 23:23
      Znajoma, która uratowała z bezdomności moje koty, szuka obecnie domu dla kotki, która z młodymi została znaleziona właśnie na cmentarzu. Koty obecnie mieszkają w DT, młode już znalazły domki, ale ich mama prawdopodobnie po sterylizacji i odrobaczeniu wróci "na wolność", czyli bezdomność crying
      Może znacie kogoś, kto mógłby dać jej dom?
      • kot.peter Re: Zwierzęta w świątyniach i na nekropoliach 21.11.23, 12:42
        baga napisała:

> Może znacie kogoś, kto mógłby dać jej dom?
        Może wrzuć na FB, tu mało kto zagląda.
        Zdjęcie urocze.
        • baga Re: Zwierzęta w świątyniach i na nekropoliach 21.11.23, 23:23
          kot.peter napisała:

> Może wrzuć na FB, tu mało kto zagląda.

Na FB jest, dbają o to panie z "Pokochaj i przygarnij" i innych fundacji. Wrzuciłam tu, żeby może zmiękczyć serduszko jakichś miłośników kotów i cmentarzy wink
          Niestety, te nasze "urocze zdjęcia" cmentarnych zwierzaków, to czasem po prostu bezdomniakowa bieda crying

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka