Dodaj do ulubionych

Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi

23.03.23, 07:53
- Czemu w Rosji tak brzozy szumią?
Dlaczego te białe pnie wszystko rozumieją?
Stoją przy drogach, opierając się o wiatr
I liście tak smutno zrzucają
Ja pójdę w drogę, cieszy mnie przestrzeń
Może to wszystko, co zobaczę w życiu

Posiedzimy na drodze, moja kochana
Zrozum, wrócę nie smuć się, nie wypada
I staruszka machnie ręką na pożegnanie

A listek z brzózki spadł na ramię
I tak jak ja, oderwał się od gałęzi

Tekst pochodzi z www.tekstowo.pl/piosenka,_1051_1102_1073_1101_,_1041_1077_1088_1105_1079_1099_.html

Obserwuj wątek
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 23.03.23, 08:01
      Nie ma jednej Rosji. Oto ta druga - wielkomiejska.

Wczoraj byłam w Paryżu,
      Miały być wyprzedaże.
      Popatrzyłam na ceny z bliska,
      Stały się wyższe.
      Ja płaczę i płacę!

Tekst pochodzi z www.tekstowo.pl/piosenka,leningrad___1051_1077_1085_1080_1085_1075_1088_1072_1076___,_1055_1083_1072_1095_1091_.html

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 23.03.23, 08:12
      Rosjanin 3 typu - tylko za mało ich.
      Ah, widzę, że jutub wymaga weryfikacji wieku. To już z tego może się domyśleć co on mówi o obecnej sytuacji.

• marysia67 Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 23.03.23, 15:12
        www.youtube.com/watch?v=JTjPbkd_UlY

Uwielbiam te utwór, wzruszyłam się. Studiowałam w Rosji. Doznałam od tego narodu wiele życzliwości i gościnności.
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 23.03.23, 15:15
          Zwykły Rosjanin to człowiek jak każdy inny. A już osobliwie - dusza szypatielnaja. Tylko urodzili się pod ujową władzą.
          • black_jotka Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 23.03.23, 19:18
            Nie ma złych narodów. Są źli i dobrzy ludzie w każdym narodzie.
            • iryska2604 Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 23.03.23, 20:59
              No i ta władza i ustrój zrobiła największą krzywdę temu narodowi. Chyba oduczyła ich samodzielnego myślenia. Przemieszała narody ,potem wojna zrobiła swoje i teraz choć wiem że ze strony mamy mam tam jakąś rodzinę - to wstyd mi za nich
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 24.03.23, 07:56
                iryska2604 napisała:

> No i ta władza i ustrój zrobiła największą krzywdę temu narodowi. Chyba
                > oduczyła ich samodzielnego myślenia.

TA władza? Wcześniej był carat, wcześniej chanat. Sama azja, gdzie poddany to śmieć. Żeby znaleźć samodzielne w sensie europejskim myślenie - to pewnie trzeba się cofnąć do Rusi Kijjowskiej, czyli gdzieś naszego Chrobrego.
                • iryska2604 Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 24.03.23, 21:21
                  Przyznaję , żle to ujęłam ,Przecież "jednostek myślacych " było niewiele a ci poddani, te śmieci jak napisałes po rewolucji rozlali sie szeroką rzeką , zyskali niby wolnosc - a nie wiedzieli że wolni to nie bedą nigdy,,,
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 24.03.23, 21:36
                    Bardzo szybko się dowiedzieli, jak zaczęli wywozić na sybir.
                  • polaczek123 Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 24.03.23, 21:39
                    Rosja to stan umysłu . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.rp.pl/opinie-polityczno-spoleczne/art35887031-mariusz-cieslik-rosja-jako-stan-umyslu&ved=2ahUKEwjsqYXJtfX9AhUotYsKHWX-DAMQFnoECC8QAQ&usg=AOvVaw0De2r-iBHVtmGuHtBhYuY0
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 24.03.23, 22:02
                      https://img.besty.pl/images/395/67/3956763.jpg
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 24.03.23, 07:49
              black_jotka napisała:

> Nie ma złych narodów. Są źli i dobrzy ludzie w każdym narodzie.

Problemem są proporcje.
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 15:24
      Skoro dziś dzień wykopków a i o Rosji mowa była...
      • ruda.replay Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 16:49
        Nooo, miałam kiedyś Ładę 2107...nie do zaj.....echania była :D
        i taka zabawkę...wańkę - wstańkę :D
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 16:54
          Oj zabawek to miałem trochę - bo ojciec jako zaopatrzeniowiec jeździł do ZSRR. Najbardziej to pamiętam takiego Łunochoda na kabelku.
          • ruda.replay Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 17:01
            i te matrioszki.....to mi się podobało :)
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 17:04
              Baba w babie a nawet chłopy to tez u nas były.
              • ruda.replay Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 17:49
                A te zabawki i inne wyroby, to były, jak Julka na balkonie...mało urodziwe, toprne...takie jop twoju za moju ;)
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 17:52
                  Gniotsa nie łamiotsa. Zupełnie jak Łada - ona się nie połamie; co innego organy wewnętrzne człowieka.
                  • ruda.replay Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 18:10
                    Raz tylko mnie "zawiodła". O 2 w nocy odwoziłam koleżankę do domu (ah, te prywatki ;) i w drodze powrotne zaczęła się krztusić, silnik gasł, ale na szczęście odpalała i darłam w stronę domu....ale opuściło mnie szczęście, gdy przejeżdzałam obok cmentarza i na wprost bramy zdechła. Nigdy tak żarliwie nie modliłam się, jak wtedy, by silnik znów zagadał....
                    ktoś tam na górze miał mnie w opiece i....odpaliła....ostatni odcinek już na luzie, ostrożnie by nie wytracać prędkości :)))
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 18:14
                      A przypadkiem nie zalałaś silnika nadmiernym gazowaniem?
                      • ruda.replay Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 18:23
                        Podczas jazdy się dusił...
                        wiem, że zaprowadziłam do mechanika...
                        ale co to było, to nie pamiętam.....ładna była ;) wiśniowa i kupiona od...księdza!
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 18:25
                          Wiśniowy. Lubię.
                          Zielony butelkowy też.
                          Ale nigdy takiego nie miałem.
                          Takie Tao :)
                          • ruda.replay Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 18:31
                            Do końca mojego życia nie będę mieć czerwonego, ani wiśniowego.....
                            bo albo czerwień meksykańska, albo Polonez krwisty, i maluchów czerwonych od czorta....
                            dość!.....każdy byle nie z tej gamy kolorystycznej :)))
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 18:36
                              A ja nie wiem jaki następny będę mieć. To znaczy wiem - taki za jaki nie będę musiał dopłacić do lakieru :)
                              • ruda.replay Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 18:38
                                To do białego, on w cenie bryki ;)

był ;))))
                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 18:42
                                  Biały najczęściej. Mój obecny staruszek to jakiś Ocean Blue czy cuś - kuwa każdy latający szczur chyba stawia sobie za punkt honoru nasranie na niego, może myśli że to woda choć takiego szczura trudno o myślenie posądzić.
                                  • ruda.replay Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 18:46
                                    hahaha :D
                                    noo, dawno się tak nie uśmiałam :D
                                    • ruda.replay Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 18:48
                                      Ja swojego paszczaka stawiam przed chałupą, ale górą idzie kabel od internetu i te srajoki tam lubią przesiadywać....kiedyś musiał siedzieć jakiś mutant, bo zapaskudził mi całą szybę :))))))
                                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 19:00
                                        W sumie podziwiam jak tematy płyną. Od Rosji przeszliśmy do latających szczurów. To może od dziś srajów trzeba tez nazywać kacapami?
                                        • ruda.replay Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 19:07
                                          Pilnuj treści, bo ze mnie niesamowity rozmydlacz tematów :))
                                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 19:13
                                            Oj oj oj, bo mnie tak na koherencji zależy...
                                            • ruda.replay Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 19:22
                                              żeby to miało ręce i nogi ;)
                                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 19:25
                                                A na co to komu w wirtualu? :D
                                                • ruda.replay Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 19:32
                                                  ano kategoria...na każdy temat ;)
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pamiętajmy o zwykłej Rosji zwykłych ludzi 14.05.23, 19:34
                                                    no ba

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka