Dodaj do ulubionych

Ważajcie na używki

03.04.23, 14:31
w nawiązaniu do innego forum.
Papieroski, alkohol, nawet maryśka - z tym jakoś żyć można.
Byle nie wejść głąbiej, taki materiał z usa, nie tłumaczę bo sam obraz wszytko mówi.
Gówno środek z jakichś leków weterynaryjnych i innego syfu - dostępny dla biednych za psie pieniądze.

Jak wywiąże się dyskusja to powiem Wam co wiem z netu - jak do tego doszło.

youtu.be/y02VSuntfFk?t=30
Obserwuj wątek
    • malo.co.nie Re: Ważajcie na używki 03.04.23, 14:43
      Straszne :(
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 03.04.23, 14:46
        USA - bogactwo. Z tym, że nie dla wszystkich. Ruscy z kolei mieli jakiś czas temu Krokidla.
        • malo.co.nie Re: Ważajcie na używki 03.04.23, 14:52
          Ach, Krokodil. Wsłuchaj się w słowa, nic dodać, nic ująć XD

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 03.04.23, 15:00
            No, na świecie hujnia, z którą się zmagamy ale ktoś na tym zarabia. W tym temacie covid, wajna itp itd.
        • malo.co.nie Re: Ważajcie na używki 03.04.23, 14:56
          A tak wracając do naszych baranów, biedacy uciekają w sen, który jest koszmarem pod każdym względem. Ubywa im i nadziei, i ciała, a to, co zostaje, to zgnilizna, także w przenośni.
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 03.04.23, 15:10
            Mógłbym wrzucić sporo filmików z usa, bo akurat lepiej rozumiem ich niezbyt staranną wymowę niż w rosyjskim - ci niektórzy ludzie nawet się starali , ale coś gdzieś ich wyrzuciło na ciepłe ulice. Nadal część z nich stara się dorabiać by zachować resztki godności - no ale większość ćpa co popadnie. Tak jak my pijemy, by na chwilę poprawić sobie humor - tak oni by na chwile zapomnieć. My wracamy do pracy, a oni rano się budzą i powtórka z rozrywki. Na heroinę czy inne "markowe" ich nie stać.
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 15:18
      Kolejne wykopalisko dla Rudej i nie tylko.
      • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 15:30
        nie wciągam..
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 15:32
          Wciąganie to jest dla bogatych. Biedni walą gówno w żyłę.
          • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 15:43
            ale wszyscy kończą obrzygani, sponiewierani i często z kopem w dupę od łopaty grabarza..
            że tak dosadnie powiem....
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 15:55
              Aż tak się nie znam. Natomiast wydaje mi się, że bogacz, którego stać na "naturalne, czyste narkotyki" może długo "wysoko funkcjonować" i po prostu przy kolejnej imprezie przedawkować - zanim skończy w rynsztoku.
              To o czym mowa w filmiku kosztuje parę dolców i "stać" na to bezdomnych.
              • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 16:11
                Nie trzeba się znać, wystarczy trochę wyobraźni, by wiedzieć do czego może doprowadzić wyniszczający nałóg.....Whitney Houston, Amy Winehouse..inni...
                naprawdę uważasz, że mimo zasobów finansowych ćpali tylko te czyste narkotyki?
                może do czasu, a potem byle głód zaspokoić i odlecieć...
                spójrz w necie na foty....co narkotyki potrafiły zrobić z tych kobiet...ludzki wrak.....

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 16:19
                  Do czego może to wiem - bo śledziłem kiedyś taki cykl o ulicach któregoś z miast - i też tam był chłopak z bogatej rodziny. Za to Łitnej i Amy nie mieszkały w namiocie prawda? I nie gniły im kończyny.
                  • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 16:25
                    ...bo w życiu tak jest, że biednemu zawsze wiatr w oczy..
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 16:29
                      Ta, ale i na nim można zarobić. Robiąc mieszanki ze środkami do znieczulania zwierząt...
                      • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 16:40
                        pewnie, że można...jest towar znajdzie się i klient..
                        skutek opłakany....
                        od zawsze pieniądz rządził ludzkością, znajdą się następni nabywcy....
                        w tym biznesie nie ma litości..
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 16:48
                          A najbardziej tragiczną/ironiczną/przewrotną sytuacją jest to - że im bardziej rząd odcina różne kanały - tym większe gówno trafia do biedoty...
                          • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 16:50
                            spoko...podziemie narkotykowe działa prężnie ;)
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 16:57
                              no tak nie do końca spoko
                              bo póki ważyli z leków dla ludzi metę, też tanią - to takich opłakanych skutków nie było
                              jak zacieśnili kontrolę - to przerzucili się na środki weterynaryjne
                              strach pomyśleć, co się stanie, jak i takie środki zaczną kontrolować...

Bo żeby systemowo rozwiązać problem ubogich (nie nierobów) o co to to nie.
                              • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 17:12
                                Obejrzałam parę odcinków w tivi "Rinke na krawędzi"....
                                Spotykał się z bezdomnymi, narkomanami....chciał pomóc...
                                polepszał im byt, załatwiał lekarza, pracę, terapię....
                                i jak ładnie się zaczynało, tak tragicznie wręcz kończyło...
                                nie chcieli się leczyć....wybierali alkohol i poniewierkę....
                                nie wszystkich da się uratować, wyrwać ze szponów nałogu, biedy, beznadziejności
                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 17:19
                                  Tego nie znam. Tutaj "mój kanał". Też wielce sukcesów nie było, ale chyba gość bardziej zainteresowany kanałem niż pomocą.

www.youtube.com/@SoftWhiteUnderbelly/videos
                                  • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 17:24
                                    Cała paleta ludzi i ich historie..
                                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 17:25
                                      Tak.
                                      • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 17:31
                                        ale nie wiem, co mówią...
                                        mój angielski zerowy :)
                                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 17:33
                                          Oj oj, to jak sobie kogoś wybierzesz, to mogę coś tam spróbować. Ale to chyba nie ma sensu, bo diabeł kryje się w szczegółach...
                                          • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 17:44
                                            Patrząc na nich, to wyglądają na... zaoranych...
                                            każda historia pewnie ciekawa....
                                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 17:49
                                              Bo jak pisałem on ich zbiera z ulicy. Dosłownie. Tam nie ma "wysoko funkcjonujących".
                                              • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 18:12
                                                Okropnie...zmęczeni życiem....
                                                przekroczyli bramy piekieł na ziemi...
                                                nie ma odwrotu....
                                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 18:17
                                                  Życiem... Nawet nie pamiętam, czy trafiłem tam na przypadek takiego właśnie fiu fiu artysty co przepadł w używki. Raczej zawsze mieli trudne życie od początku. tak, "nie wzięli się w garść" w odpowiednim momencie; ale cóż...
                                                  Poczekaj, tam chyba jest też opowieść z zupełnie innej bajki, o ile dobrze pamiętam. O genetycznej konsekwencji "chówu wsóbnego"; poszukam. Ci ludzie nie mieli wielkiego wyboru.
                                                  • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 18:36
                                                    Może i chcieli się wziąć w garść....tylko potem, jeszcze nie teraz...
                                                    ale doszli do ściany....
                                                    a stamtąd przeważnie już nie ma odwrotu...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 18:38
                                                    Ta, od jutra nie piję.
                                                    Rano - jak dobrze, że to dopiero od jutra...
                                                  • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 18:41
                                                    Co masz zrobić jutro, zrób dzisiaj - mówiła babcia ;p
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 18:45
                                                    I co? Już w piachu - przynajmniej moje...
                                                  • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 14.05.23, 18:57
                                                    Też się nie godziłam, gdy moi najbliżsi do piachu szli...
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 23.05.23, 13:18
      Podbijam znów, tym razem w kontekście kłucia - strzykawką po kimś z aids.
      • a74-7 Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 09:03
        Jesli ktos jest w desperacji na kolejny fix ma w nosie ,czy strzykawka czysta czy nie ...
        Glod to glod .
        Co mnie przeraza ,to tatuaze.
        Swiadome ,dobrowolne ,czesto w jakims pokoiku firmy krzak ,czyli poczatkujacego adepta tej sztuki.
        Nigdy nie wiadomo kto byl poprzedni i na co chorowal.
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 09:14
          No właśnie "tanio" tym razem nie znaczy dobrze. To samo operacje plastyczne a nawet zwykła usługa dentystyczna.
          • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 09:36
            I wizyta u fryzjera też może skończyć się z " niespodzianką".
            Gronkowiec, hiv (....)
            Z lżejszych łupież, wszy...
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 09:44
              Ano... taki los.
              • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 09:52
                Wymogiem sanepidu jest autoklaw. W poprzednim, do którego chodziłam był...
                W obecnym nie wiem...
                A jeśli nawet jest, to istnieje ryzyko, że może być nieużywany...
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 10:14
                  W Polsce u fryzjera - tak. Za to jak biedniejszy usaniec jedzie z zębami do Meksyku...
                  • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 10:26
                    Bo?
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 10:34
                      Bo nie ma ubezpieczenia. Taki bogaty kraj dla niektórych tylko. A w Meksyku tanio.
                      • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 10:41
                        Tam niebezpiecznie...
                        Przyszła mi na myśl historia Krzysztofa Chmielewskiego.

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 10:49
                          A to nie znam.
                          • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 10:54
                            Trochę jestem zdziwiona, że tak wytrawny podróżnik zapędził się tam i nie wkalkulowal ryzyka...
                            Jeśli zechcesz, to w necie jest jego historia...
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 11:02
                              Natychmiast widzę, że zamordowany. Ale co się stało, że zamordowali "wytrawnego podróżnika" który realia powinien sprawdzić (przecież ludzie nadają z najróżniejszych niebezpiecznych rejonów i żyją) - to już mi się nie chce szukać.
                              Chyba, że po prostu przypadkowa ofiara?
                              • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 11:13
                                Bodajże siostra usiłowała się dowiedzieć, jak zginął, odbyła podróż do Meksyku, z duszą na ramieniu...
                                Już widzę, jak szukają sprawców i opowiedzą prawdziwy przebieg zdarzeń jakiejś Polce, która chce wiedzieć. W kraju, gdzie ludzie znikają z ulic, trup sciele się gęsto, narkotykowe cartele rządzą...
                                Może coś widział, może był świadkiem jakiejś sytuacji...
                                Albo za nic
                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 11:15
                                  Ale to jakiś znajomy był, że tek ryzykowała?!
                                  • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 11:23
                                    Napisałam, że to była siostra:)
                                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 11:38
                                      Aaaaa JEGO siostra. Io stupido.
                                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 11:38
                                        A Rutkowskiego tam nie było? :D
                                        • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 11:59
                                          asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> A Rutkowskiego tam nie było? :D

Ja p....jaki to jest pajac:(
                                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 12:00
                                            Pajac pajacem a kaskę robi. Taki lajf.
                                            • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 12:10
                                              Owszem, robi.
                                              Dla mnie to nabotoksowany cwaniak z gniazdem na głowie.
                                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 12:26
                                                https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2019/07/7lwaOZWigfaMBydz.jpg
                                                • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 15:54

> https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2019/07/7lwaOZWigfaMBydz.jpg

Jak on działa,skoro nie ma licencji...
                                                  I skąd te miliony, którymi się tak chwalił przed kamerami...
                                                  Ktoś kto ma takie duże zasoby nie chwali się...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 25.05.23, 06:52
                                                    ruda.replay napisała:

> Jak on działa,skoro nie ma licencji...

Z tego co kojarzę, to zatrudnia kogoś kto ma.
                                                    Zresztą ta licencja to chyba nie ma żadnego znaczenia prawnego.
                                      • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 11:56

> Aaaaa JEGO siostra. Io stupido.

Ok sono stupido.
                                        :)
                                        Ale nie znam się dokładnie :)
                                        • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 24.05.23, 11:58
                                          Jakie ok...
                                          Io miało być.
                                          Słownik w tel wstawił ok :)
    • mona.blue Re: Ważajcie na używki 25.05.23, 08:19
      To potworne, jak jedni ludzie mogą z robić taką krzywdę innym ludziom. I jaka straszna jest siła uzależnienia, i jak ciezko z niego wyjść.
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 25.05.23, 09:40
        No cóż, niektórym ŻADNE pieniądze nie śmierdzą.
        • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 27.05.23, 19:35
          www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/kryzys-opioidowy-w-usa-poruszajace-zdjecia-z-usa-fentanyl-zabija-ameryke/pbgfqxy
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 27.05.23, 19:45
            Ojjj nie, faktu to ja nie będę czytał. Mam swoją godność :)
            A poważnie - on nie zabija ameryki (USA). Wielkiego wspaniałego kraju wszelkich możliwości.
            On zabija tylko odpady społeczne, co ni umio korzystać ze wspaniałych moszliwości wspaniałego kraju...
            Nie to co w "lewackiej jewropie.
            • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 27.05.23, 20:45
              Pudelek nie :D Fakty nie :D
              a co można? ;))
              Odpady społeczne, to też ludzie...
              jak taki prosi Cię o złociaka pod Biedronką, to omijasz, czy dajesz?
              • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 27.05.23, 20:46
                a, i dla nikogo ten wywiad...
                babska ciekawość ino :P
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 27.05.23, 21:00
                  Pudelek nie, Fakt nie - i inne brukowce. Znaczy można, ale się odnosił nie będę, bo misie nie chce szukać, jak sprawa faktycznie :) wyglądała.

Co do proszących o złociszka to takich nie znam - bo Ci co znam to wyskakują po papieroska. Tak wydało się - palę. Och, ile historii życiowych poznałem...
                  • ruda.replay Re: Ważajcie na używki 27.05.23, 21:10
                    Dobra...badam grunt, co można, a co nie...taka porządna ze mnie....ta wysoka...
                    jak się nazywała? s.....coś tam :D
                    nie moje rejony, to nie przyswoiłam :D
                    Takich kopcących we własne monitory, to tu od groma :)
                    ja to zawsze mówię, że za swoje....i po rozmowie ;))
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ważajcie na używki 27.05.23, 21:31
                      Salacha... Można wszystko, turecki może nie jest zbyt bystry, ale już poniał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka