mona.blue 07.05.23, 14:03 Co zamierzacie, jak tam nastrój? Ostatnio dzień przedłużonej majówki. Mam nadzieję, że, dzisiaj będzie koncert. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 07.05.23, 14:14 Dziś to mi się nie chce nic robić :) trochę pozgarniam do pudeł i tyle. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Jak tam dzisiaj? 07.05.23, 14:18 Pogoda taka sobie, szału nie ma... ale, jak to przeważnie bywa...będzie słonecznie, gdy ludziska do pracy będą musieli zapychać ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 07.05.23, 14:35 Żeby się przyjemniej pracowało po to tak jest. Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 07.05.23, 14:24 Mi też się nie chce po wyjąkowo pracowitej majówce. No, ale kumpela ma dzisiaj koncert plenerowy, zabawne w treści piosenki, których jest autorką, więc chciałabym pójść. Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 07.05.23, 15:19 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > To idź :) www.youtube.com/watch?v=Lb4I4MH7PWk tu próbka jej i jej zięcia twórczosci - wyjątkowo rozmatycznie, nie prześmiewczo szkoda, że tak rzadko to śpiewa na koncertach Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 07.05.23, 15:51 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Fajne Bardzo lubię tę piosenkę. Ale jest nietypowa dla niej. Może zamieszczę tu inną, która pokazuje jej poczucie humoru i dystans do siebie, to jest jej główny atut, jako tekściarki (niszowej). Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 07.05.23, 16:31 www.youtube.com/watch?v=i70wUDUe-p8 "Hej hejterzy" Teściowa Śpiewa Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 07.05.23, 16:51 Gastronomia sł. Beata Łubczonek www.youtube.com/watch?v=KDu9D_vVoDc Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 07.05.23, 20:46 Byłam na koncercie, wracamy. Było super widowisko i atmosfera, spotkałam znajomych że wspolnoty, pogadałam z bohaterka wieczoru. Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 07.05.23, 21:53 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Dziś to mi się nie chce nic robić :) trochę pozgarniam do pudeł i tyle. I jak wszystko ogarnięte? Mnie wspaniały nastrój po koncercie diabli wzięli. Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 08.05.23, 08:44 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Jako tako! Fajnie. U mnie ekscytacja i obawa, ale na razie spoko. Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 07.05.23, 15:17 Cos dla mnie, ech ale przyszły tydzień też zapowiada się pracowicie Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 11.05.23, 17:40 Jak tam przed weekendem? Jakieś plany macie? Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Jak tam dzisiaj? 15.05.23, 11:22 Ja zawsze bez planu ;) dzisś deszczowo, wieje... bez szału... coś ta wiosna nie może się rozbujać z temperaturą ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 15.05.23, 12:34 Zimna jak zimna, za to mokra, ekhm. Odpowiedz Link
camella Re: Jak tam dzisiaj? 15.05.23, 13:04 Bo na świętą Zofiję deszcz po polach bije.. Dobrze niech podlewa zrobi się ciepło na następny weekend Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 15.05.23, 13:16 U mię 13 stopni, czyli prawie idealnie :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 15.05.23, 13:45 Nie, też jestem alergikiem i tam chodzi o pylenie. Dla mnie optymalnie jest do 20 stopni, wystarczy jakaś lekka wiatrówka od deszczu i zawsze będzie dobrze. Potem i tak trzeba na dłuższe wyjście targać parasol w plecaczku. A jak już przychodzi 35+ to po mieszkaniu czasem chadzam w zmoczonych prześcieradłach... Odpowiedz Link
camella Re: Jak tam dzisiaj? 15.05.23, 13:55 No o pylenie chodzi ale teraz jak deszcz pada i chłodniej to nie pyli.Słonce również przenosi pyłki.Ja nie jestem alergiczką ale są znajomi co tak mają .Aby do końca kwitnienia kasztanów. Ja też to nie lubię tych strasznych upałow ,w tym roku to bunkier szykuje 😧 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 15.05.23, 14:03 Otóż nie... Właśnie najbardziej pyli PO deszczu. Że niby wtedy się otwierają. Tak czytałem. Ja mam chyba najgorzej jak pylą lipy oraz przy koszeniu trawy. Ale i tak mam słabe objawy to spoko, w razie czego pastyleczka zyrteca i tyle. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Jak tam dzisiaj? 16.05.23, 14:12 Dzisiaj fatalny dzień, ani kawa nie pomaga.... jakby w zwolnionym tempie... chyba mi ciśnienie zwiało.... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 16.05.23, 14:16 Jakiś utworek na pobudzenie? :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Jak tam dzisiaj? 16.05.23, 14:25 Nie wiem, czy pomoże... ta pogoda u mnie....coś się tak gniecie... chyba lunie z nieba.... :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Jak tam dzisiaj? 16.05.23, 14:48 o, ładnieeee... lubię, jak ktoś dba :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Jak tam dzisiaj? 16.05.23, 15:09 Zawsze wysoko ceniłam założyciela/lkę za to, że potrafili dbać o piszących :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 16.05.23, 15:09 W sumie tak to powinno wyglądać, nie? Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 16.05.23, 15:22 Tak :) chociaż jesteś jak dla mnie chyba zbyt tolerancyjny. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Jak tam dzisiaj? 16.05.23, 15:30 Lepiej niech taki pozostanie.... bo to przerodzi się w nieoczekiwanym momencie w jatkę.... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 16.05.23, 15:44 Mam jedną granicę - można pisać wszystko na dowolny temat; byle nie atakując innych. Wiadomo, nieporozumienia się zdarzają, ale można to sobie spokojnie wyjaśnić. A jak przychodzi ktoś, kto co chwilę wzbudza negatywne emocje i nie reaguje na zwrócenie uwagi... a to znowu zagram odpowiedni kawałek. Aifam Otwórz oczy Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Jak tam dzisiaj? 16.05.23, 16:06 Sama już nie wiem...omijać, to ktosiek jedzie dalej...to, jak przyzwolenie... reagować? to od słowa do słowa i..awantura gotowa... zresztą, coś czuję, że moją historie znasz, skoro sie kręciłeś na forach ... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 16.05.23, 16:16 Nie, nie znam Twojej historii. Ja się kręcę tak, jak u Stachury: Wpadnę tam na chwilę, zanim spuchnie atmosfera; Wódki dwie wypiję, potem cicho się pozbieram; Wyjdę na ulicę, przy fontannie zmoczę łeb; I już nie mnie nie ma na kilka lat :) A TO delikwentowi grałem 1,2,3 razy.. i tłumaczyłem jak krowie na rowie. Na niego nie pomaga :) Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 16.05.23, 18:28 ruda.replay napisała: > Sama już nie wiem...omijać, to ktosiek jedzie dalej...to, jak przyzwolenie... > reagować? to od słowa do słowa i..awantura gotowa... Ja też mam takie dylematy... Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 16.05.23, 18:18 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Mam jedną granicę - można pisać wszystko na dowolny temat; byle nie atakując in > nych. > Wiadomo, nieporozumienia się zdarzają, ale można to sobie spokojnie wyjaśnić. Fakt, dobra granica. Tylko ja mam czasem skłonność do urazy, jak.ktos przegiął mocno. > A jak przychodzi ktoś, kto co chwilę wzbudza negatywne emocje i nie reaguje na > zwrócenie uwagi... > a to znowu zagram odpowiedni kawałek. > To ban? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 16.05.23, 18:37 Zara ban :) Był tu czasem cenzurowany, za każdym razem z upomnieniem, że KULTURALNIE może pisać. Ba - z kilka dni temu mu to jeszcze raz powtórzyłem. Ale jak widać teraz tu nawet nie próbuje wchodzić, bo wie co go czeka pod dowolnym nickiem :D Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 10:08 Gratuluje czujności porannej. Co tam bento - Danusia dziś narozrabiała? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 09:52 Dzisiaj lenia mam. Ale trzeba będzie wreszcie pozamykać forum. Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 10:06 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Dzisiaj lenia mam. Ale trzeba będzie wreszcie pozamykać forum. O! To chyba Twoj urlop się zbliża? Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 10:10 Co do tego, że inni będą mogli czytać to forum też mam pewne obawy. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 10:14 Wydaje mi się, że kieeedyś była opcja ukrycia forum otwartego - ale teraz widzę tylko możliwość zamknięcia. Natomiast ewentualnie można pomyśleć o równoległym forum ukrytym tylko dla zaufanych. Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 10:22 Ja napisałam poniżej jakiego typu są to obawy. Ale ponieważ wynikają one z mojego braku odwagi i wcześniejszej głupoty, nie trzeba brać moich uwag pod rozwagę. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 10:29 Ależ można założyć, to nie jest wiele roboty. Pamiętaj tylko o: a) zawsze może się stać tak, że komuś się zaufa a on przyszedł tam tylko po to, by wynosić b) dawno temu GW przy jakichś pracach zdarzył się "mały błąd" i nagle zawartość wszystkich ukrytych stałą się widoczna; pamiętam jak niektórzy rzucili się do kasowania niektórych wątków - ale potem i tak czasem latały zrzuty ekranu... Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 10:39 Chyba nie zależy mi na forum ukrytym to zresztą Twoje forum i Twoją decyzja. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 10:49 Może nieprecyzyjnie się wyraziłem. To forum zostaje. Można założyć OSOBNE forum ukryte, możesz to zrobić Ty i zaprosić kogo chcesz. Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 10:57 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Może nieprecyzyjnie się wyraziłem. > To forum zostaje. > Można założyć OSOBNE forum ukryte, możesz to zrobić Ty i zaprosić kogo chcesz. Nigdy nie zakładałam swojego forum i nie wiem, czy starczyłoby by mi czasu jeszcze na takie. To Twoje forum jest bardzo fajne, podoba mi się tutaj, więc zostanę tu 😊 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 11:07 Decyzję więc pozostawiam Tobie :) Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 11:38 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Decyzję więc pozostawiam Tobie :) Ok, niech będzie. Ale ja mało decyzyjna jestem🙂 Potrafię baaardzo długo się zastanawiać, robić listy plusów i minusów, pytać przyjaciół o radę, a i tak tkwić w. impasie 😌 Oczywiście przy ważnych, życiowych decyzjach. Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 11:36 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Może nieprecyzyjnie się wyraziłem. > To forum zostaje. > Można założyć OSOBNE forum ukryte, możesz to zrobić Ty i zaprosić kogo chcesz. Jakbys zamykał to forum to daj gdzieś znak jak się potem tam dostać, bo z for prywatnych nie korzystałam baaardzo długo, please 🙂 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 10:10 Widzisz, wystarczyło że to wczoraj zapowiedziałem i już dzisiaj 2 posty do cenzurowania miałem. Kurde, jakaś poezja mnie nachodzi? :) Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 10:15 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Widzisz, wystarczyło że to wczoraj zapowiedziałem > i już dzisiaj 2 posty do cenzurowania miałem. Czy oba Danusi? Bonja zauważyłam tylko jeden? Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 10:19 Już sprawdziłam, że tak. Ja tylko się obawiam, że te nasze rozmowy stąd zostaną wyniesione gdzie indziej i Danusia i Bogusław będą je upubliczniać, jak i dawniejsze rozmowy. Jak to ostatnio na forum Ocean było. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 10:35 Ale nasze rozmowy JUŻ są publiczne. A na Ocean to nie zaglądam. Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 10:41 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Ale nasze rozmowy JUŻ są publiczne. No tak... > > A na Ocean to nie zaglądam. Ja też, ale dostałam link w poczcie od B. kilka dni temu do jednego wątku, gdzie były wynoszone sprawy z Psychologii. Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 10:42 Tego właśnie się obawiam, że moje sprawy, czy nasze sprawy stąd mogą być porozrzucane na innych forach i Bóg wie gdzie jeszcze. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 10:53 Psychologia też jest publiczna :) Dlatego ja mam politykę paranoiczną. Piszę skąd pochodzę - ale nie gdzie mieszkam. Nawet zdjęć okolicy nie zamieszczam. Pokazuję zdjęcia gdzie byłem - ale nie napiszę, gdzie będą na obecnych wakacjach... Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 11:11 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Psychologia też jest publiczna :) Tak, tylko zastanawiam się, ile osób poza stałymi bywalcami czy osobami szukającymi pomocy ja czytalo/czyta. > > Dlatego ja mam politykę paranoiczną. > Piszę skąd pochodzę - ale nie gdzie mieszkam. Nawet zdjęć okolicy nie zamieszcz > am. > Pokazuję zdjęcia gdzie byłem - ale nie napiszę, gdzie będą na obecnych wakacjac > h... I słusznie. Ja za wiele zdradzam na forum osobistych informacji. Swój droga ciekawe, ile osób to forum czyta 😌 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 11:19 KAŻDY może czytać - nawet niezalogowany. No taki jest "urok" social-mediów :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 10:38 Tak się zastanawiam, co zrobiłam tej kobiecie, że poszła na inne forum i obraziła mnie... Takie sprawy załatwia się na privie....a nie lata po forach i podkręca emocje... Nie wiem, kto z kim, po co i jaki ma cel do wspólnego wora na pewno wrzucić się nie pozwolę. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 10:56 Widziałem, widziałem... W końcu to mój wątek i go śledzę :) > lata po forach i podkręca emocje Czyli wiesz już wszystko. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 11:13 Zauważam jakieś przepychanki plemienne.... raz ktoś staje w Twojej obronie, by za chwilę zmienić zdanie... jakieś privy, maile, użalanki, forumowa partyzantka.... sądziłam, że takie cuś, to zdechło parę lat temu... myliłam się.... upomniałam się, bo ja nie jestem tu po to, by dostawać rykoszetem. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 11:20 W sumie najlepiej się nie upominać - to tylko woda na młyn "takich". Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 11:21 Jak widziałeś, ja swoje oświadczenie końcowe złożyłem, causa finita jak to drzewiej mawiano. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 11:34 Uważam, że jeśli ktoś się myli, to należy wyprowadzić z błędu. Odnośnie forów ukrytych....mam dobre i złe zdanie o nich.... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 11:45 A co, kiedyś ktoś się "myli" bo chce zmylić innych? Co do ukrytych to moim zdaniem mają sens dla jakiejś od początku zamkniętej grupy osób - dajmy na to pracownicy, którzy nie chcą, by ktoś z szefostwa widział o czym rozmawiają. Ale jeśli Mona by odczuwała taką potrzebę, to czemu nie? Odpowiedz Link
mona.blue Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 12:18 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > A co, kiedyś ktoś się "myli" bo chce zmylić innych? > > Co do ukrytych to moim zdaniem mają sens dla jakiejś od początku zamkniętej gru > py osób - dajmy na to pracownicy, którzy nie chcą, by ktoś z szefostwa widział > o czym rozmawiają. > > Ale jeśli Mona by odczuwała taką potrzebę, to czemu nie? Ja tak się wyraziłam? Może, żeby tylko podczas Twojego urlopu i nieobecności na forum nie było tu bałaganu i wojenek. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak tam dzisiaj? 17.05.23, 12:24 W tym celu forum jutro rano zostanie ZAMKNIĘTE. Nie mam możliwości UKRYCIA. Kiedyś chyba była taka opcja, teraz nie widzę. Trzeba by założyć osobne - ale to już niech mona zdecyduje. Odpowiedz Link