ruda.replay
08.05.23, 20:22
"Z wielkim poruszeniem i nadzieją patrzyłem na walkę Kamila z Częstochowy o powrót do zdrowia. Walkę, której niestety nie udało się wygrać" - napisał na Twitterze premier Mateusz Morawiecki. Dodał, że jego rząd zrobi wszystko, aby procedury nadzoru, wsparcia, opieki i ochrony najmłodszych w naszym kraju były jak najlepsze. "Wydałem już odpowiednie polecenia ministrom" - przekazał.
System ochrony dzieci ewidentnie kuleje, bo nie zawiera procedury i obowiązku analizowania przyczyn przypadków śmierci dzieci. Oprócz kary dla rodziców, opiekunów etc , co konkretnie zawiodlo i dlaczego.....skoro statystyki w innych krajach mają tendencję spadkową, to może warto czerpać wzorce od innych i zacząć działać, by ocalić życie niewinnych dzieci...
Noworodki rzucane o ścianę, dwulatek wyrzucony przez okno, nadpalone zwłoki noworodka...Kamilek z Częstochowy i wiele innych dzieci katowanych przez dorosłych...jakie wnioski z tych bezsensownych śmierci..
Rośnie w nas żal, złość bunt, ale to zbyt mało, by uratować następne przed tymi, którzy powinni zapewnić bezpieczeństwo, być wsparciem i obdarzać miłością....Podatnicy będą utrzymywać sadystów przez lata. Utylizowałabym zaraz po wyroku. Tak nie postępuje człowiek, tylko odpad biologiczny.
Sorry, ulało mi się emocjonalnie.