Dodaj do ulubionych

Noż, jak to bez noża?!

10.05.23, 14:46
W skrócie...
wyrok sądu ( USA) i zalecenia....zakaz dostępu do noży!

da się żyć bez dostępu do noży? pewnie tak, ale ciężko obierać owoce widelcem...
trochę kontrowersyjne zalecenie ;)
Obserwuj wątek
    • malo.co.nie Re: Noż, jak to bez noża?! 10.05.23, 14:52
      Może że awitaminoza? Wiadomo, najwięcej dobrego pod skórką.

• ruda.replay Re: Noż, jak to bez noża?! 10.05.23, 14:56
        No, ba!
        Nie obierać, steka szarpać zębami....
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Noż, jak to bez noża?! 10.05.23, 15:10
      Co kuwa? Jakiś link? :)
      • ruda.replay Re: Noż, jak to bez noża?! 10.05.23, 15:15
        noo, poważnie...

Tu
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Noż, jak to bez noża?! 10.05.23, 15:21
          Weź, proszę Cię. Pudelek...
          Dawaj uzasadnienie wyroku.
          A i tam mas tak:
          Britney była zafascynowana nożami i traktowała je jak broń.
          U nas też nie możesz sobie paradować ot tak z nożem po ulicy. I pewnie o coś takiego chodzi.
          • ruda.replay Re: Noż, jak to bez noża?! 10.05.23, 15:34
            Wiem, że lepiej był wygladało, gdyby link prowadził do Urbanowego "NIE" ;)
            ok, paradować nie może, ale wychodzi na to, że w domu też nie może używać...
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Noż, jak to bez noża?! 10.05.23, 15:37
              O NIE :)

No, tak wychodzi pudelkowi - ale jaki jest dokładnie wyrok sądu? Przynajmniej u nas każdy wyrok można odszukać po sygnaturze.
              • ruda.replay Re: Noż, jak to bez noża?! 10.05.23, 15:44
                A gdzie podadzą takie wiadomości ;) /sygnatura/
                tylko tyle, że wyrokiem sądu została zwolniona z kurateli ojca, który kontrolował jej majątek oraz życie prywatne.
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Noż, jak to bez noża?! 10.05.23, 15:56
                  Niżej opisałem inną sprawę, jak jeszcze misie chciało sprawdzać takie rewelacje.
    • asdzxcvfsrggxdfsd Inna sprawa 10.05.23, 15:50
      Już ładne kilka lat temu polska prasa Faktoidalna zawrzała w takiej sprawie:
      muzułmanin w UK zgwałcił białą nieletnią a sędzia dał mu tylko kuratora i powiedział "no bo w twojej kulturze tak traktuje się kobiety".

Otóż zadałem sobie trud i dotarłem do art lokalnych.
      1. To był tak zwany "gwałt kodeksowy" - czyli u nas obcowanie z nieletnią nawet za jej zgodą.
      2. Poznali się przez jakiegoś fejsbuczka, panienka była tak zachwycona wspólną nocą w hotelu, że pochwaliła się koleżankom, tak to dotarło do jakiejś nauczycielki i stąd do prokuratury.
      3. Sędzia powiedział, że może i jesteś wychowany w swojej kulturze; ale żyjesz w UK i musisz znać zasady.
      4. Ponieważ jesteś dobrym studentem, nie sprawiałeś problemów - to nie wsadzę cię do więzienia, bo dopiero tam się zdemoralizujesz.
      • ruda.replay Re: Inna sprawa 10.05.23, 15:57
        ...ale poszli do łóżka za obopólną zgodą....to słowa sędziego nie przemawiają do mnie....
        nie zaciągnął siłą przecież...
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inna sprawa 10.05.23, 16:25
          Tak, ale prawo chroni nieletnie - nawet wbrew ich woli. Ciesz się, że jeszcze jej nie dowalił kuratora.
          A skoro chłopak ją dobrze znał, to powinien wiedzieć, że prawnie jeszcze nie kwalifikuje się do, ekhm - fizycznej miłości.
          W Polsce jeszcze wcześniej był inny przypadek - facet sobie zamówił kruwę z agencji, w ramach większego śledztwa wyszło, że też była nieletnia i poszła sprawa do sądu. i tu sąd stwierdził, że nie jest obowiązkiem klienta żądanie dowodu osobistego od kruwy.
          • ruda.replay Re: Inna sprawa 10.05.23, 18:26
            ile ma latek?
            albooo...na ile wygląda?

https://rozrywka.wprost.pl/_thumb/b3/e8/c0c1981db3fcba48d54624c6cdbf.png
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inna sprawa 10.05.23, 18:31
              Nie mam pojęcia. Za to wygląda na kogoś, kogo bym nie tknął najmniejszym palcem stopy.
              • ruda.replay Re: Inna sprawa 10.05.23, 18:37
                Dziewczynka (!) ma 15 latek.....
                i teraz dosiada się takie dziewczątko, lub wpada w oko facetowi i?
                jak nic pełnoletnia.....można się wsadzić na minę? można....
                wyobrażasz sobie? 15 lat! to jak będzie wyglądać, gdy załapię się na 3 dychy?
                no, ale.....to sprawa rodziców...
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inna sprawa 10.05.23, 18:56
                  Jak się tylko dosiądzie to już jest kwestia rozeznania faceta. Oczywiście sąd potem może uznać, że został wprowadzony w błąd.
                  A taki utworek mi się przypomniał a propos dosiadających się panienek...
                  Ale nie mogę go zaleźć w tej chwili.
                  Szło jakoś tak:
                  chcesz coś do buzi?
                  kup se lizaka
                  • ruda.replay Re: Inna sprawa 10.05.23, 19:09
                    Rozeznasz? według mnie ciężko określić, bo na moje oko, to pod 30 jest...no, może 25 w górę...głupio tak zapytać, czy ma dowód, czy legitę szkolną....
                    wyobraź sobie....łazi takie coś po korytarzach w szkole i człek myśli, że to pani świetliczanka :D
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inna sprawa 11.05.23, 07:02
                      Między myśleniem a paragrafem jest dostatecznie dużo czasu na poznanie osoby.

200. § 1. Kto obcuje płciowo z małoletnim poniżej lat 15 lub dopuszcza się wobec takiej osoby innej czynności seksualnej lub doprowadza ją do poddania się takim czynnościom albo do ich wykonania, podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.
    • mona.blue Re: Noż, jak to bez noża?! 10.05.23, 23:17
      Może chodzi o to, żeby krzywdy sobie nie zrobiła, nie pocięła.sie czy coś takiego. Piszą, że jest niestabilna emocjonalnie, było coś o depresji i manii, czyli może chad - choroba afektywna dwubiegunową, no ale nie powinnam diagnozować "z internetu", tym bardziej że jestem laikiem, chociaż psychologia to moja pasja.
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Noż, jak to bez noża?! 11.05.23, 07:30
        Ale o kim mowa?
        • mona.blue Re: Noż, jak to bez noża?! 11.05.23, 07:35
          O Btitney Spears, z tego co pamiętam jej dotyczył ten zakaz, tak było w podlinkowanym tu artykule z Pudelka.

W ogóle dla mnie to temat na dalszą dyskusję interesowałam się trochę jej losem i sprawa kurateli która sąd ustanowił dla niej, czyli dał jej ojcu niemal całkowita nad nią władze.Jakis powód tego musiał być. I czy to było coś takiego, jak u nad ubezwlasnowolnienie. Szkoda mi bylo dziewczyny.
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Noż, jak to bez noża?! 11.05.23, 07:45
            No tak, pogubiłem się w sprawach :)

A tam nie było też sporo ćpania?
            • mona.blue Re: Noż, jak to bez noża?! 11.05.23, 08:10
              asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> No tak, pogubiłem się w sprawach :)
              >
              > A tam nie było też sporo ćpania?

Nie pamiętam, ale mogę sprawdzić dzisiaj, moja córa jakiś czas temu kupiła sobie jej biografie, chętnie sobie ją przejrzę.

Jej historia jest mi o tyle bliska, że pisząc metaforycznie, oczywiście w dużym uproszczeniu, przypomnia mi, że ja sama jakby poddałam się kurateli mojego ojca, tzn. bałam się podjąć każdej poważnej decyzji życiowej bez jego zgody i aprobaty - jakkolwiek to głupio brzmi w moim wydaniu, będąc już dorosła kobieta. Inne decyzję oczywiście spoko, albo podejmowałam i mu mówiłam, albo nie mówiłam, raczej starałam się, żeby jak najmniej wiedział,.zwlaszcza o moim życiu osobistym, uczuciowym. Powinnam być odważniejsza i olewać to, czego nadal stara mi się. zabraniać i kontrolować w moim życiu. Ech, tylko jeszcze trochę mi tej odwagi brakuje.
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Noż, jak to bez noża?! 11.05.23, 08:19
                Tu masz fragment z wiki:

3 stycznia 2008 odmówiła oddania dzieci ich ojcu i została hospitalizowana w Cedars-Sinai Medical Center po tym, jak przybyła do jej domu policja zauważyła, jakoby artystka była pod wpływem substancji odurzającej. Następnego dnia zawieszono jej prawa rodzicielskie, a wyłączną opiekę nad dziećmi przekazano Federline’owi. 31 stycznia 2008 artystka trafiła na oddział psychiatryczny Ronald Reagan UCLA Medical Center, gdzie została zatrzymana w celu rozpoznania psychiatrycznego. Sąd orzekł o ubezwłasnowolnieniu i tymczasowej kurateli nad piosenkarką, którą sprawowali jej ojciec Jamie Spears i prawnik Andrew Wallet, upoważnieni do rozporządzania majątkiem artystki[117]. Spears została wypuszczona z oddziału psychiatrycznego 6 lutego 2008[118], po czym złożyła zażalenie na decyzję sądu[119].

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Noż, jak to bez noża?! 11.05.23, 08:24
                  Ubezwłasnowolnienie niestety przerabialiśmy osobiście. Teściowa z szybko postępującym Alzheimerem. To chyba było jakieś "częściowe ubezwł."? to znaczy mogła sobie spokojnie żyć, chodzić do sklepu - ale nie mogła bez zgody opiekuna prawnego zaciągnąć kredytu itp decyzji. I właśnie o to chodziło.
                  • ruda.replay Re: Noż, jak to bez noża?! 11.05.23, 08:45
                    58 milionów dla tatusia w rok, to niezła maszynka do zarabiania pieniędzy.....
                • mona.blue Re: Noż, jak to bez noża?! 11.05.23, 17:49
                  Dzięki za fragment z wiki :) to do książki o Britney będę mogła zajrzeć później albo już zostawię to córce ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka