Dodaj do ulubionych

Przypomniałem sobie utwór

• ruda.replay Re: Przypomniałem sobie utwór 12.05.23, 11:48
      Chyba o nożach...
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przypomniałem sobie utwór 12.05.23, 12:01
        A to nawet lepiej, nie mieszajmy Britnej z Peją :)
        • ruda.replay Re: Przypomniałem sobie utwór 12.05.23, 14:52
          Nie mieszajmy
          ale mają wspólny mianownik - on i ona grzali ławy w sądach ;)
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przypomniałem sobie utwór 12.05.23, 15:01
            Jednak muzycznie to są inne światy :)
          • mona.blue Re: Przypomniałem sobie utwór 12.05.23, 22:03
            ruda.replay napisała:

> Nie mieszajmy
            > ale mają wspólny mianownik - on i ona grzali ławy w sądach ;)

A on za.co?
            • ruda.replay Re: Przypomniałem sobie utwór 12.05.23, 22:51
              mona.blue napisała:

> A on za.co?

12 września 2009 roku podczas koncertu Pei w ramach „Winobrania 2009”, święta Zielonej Góry, doszło do incydentu, podczas którego poszkodowany został piętnastoletni uczestnik koncertu. Tuż po wykonaniu piosenki „Głucha noc” raper zareagował na gest (środkowy palec, przyp.), jaki przez cały czas trwania koncertu miał wykonywać jego małoletni uczestnik. Raper skierował do uczestnika koncertu szereg wyzwisk, a następnie podburzył innych uczestników koncertu do zaatakowania go. Zdarzeniu ze sceny przyglądał się raper, który krzyczał „...tak kończą frajerzy...”. 15 września na Komendzie Policji w Zielonej Górze zawiadomienie o przestępstwie założył ojciec poszkodowanego uczestnika koncertu. /za Wiki/
              • mona.blue Re: Przypomniałem sobie utwór 12.05.23, 23:05
                Dzięki za info. Faktycznie nie halo, mogło sie skończyć tragicznie.
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przypomniałem sobie utwór 12.05.23, 13:30
      No dobrze. Skoro znów objawił się nam Peja...
      To Jeżyce.
      Strzeż się tych miejsc. Znaczy kiedyś, dziś się poprawiło.

Oj niedaleko od mojego dzieciństwa.
      Tam się nie chodziło lepiej za dnia; nie mówiąc o nocy.

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przypomniałem sobie utwór 12.05.23, 13:32
        Ps - pamiętajcie, że Peja jest młodszy ode mnie. Więc jak tam musiało wyglądać za moich czasów :(
      • mona.blue Re: Przypomniałem sobie utwór 12.05.23, 22:06
        Czy to te same.poznanskie Jeżyce co z sagi Małgorzaty Musierowicz? Nazwa.ta.sama, ale dwa różne światy.
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przypomniałem sobie utwór 13.05.23, 08:33
          Te same, ale w kompletnie różną stronę, jeśli jako środek przyjmiemy Rynek Jeżycki.
          Bo jak chodzi o administracyjną dzielnicę to tylko mały fyrtel jest :)
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przypomniałem sobie utwór 13.05.23, 08:34
            Wróć: to tylko mały fyrtel w całej dzielnicy.
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przypomniałem sobie utwór 12.05.23, 15:21
      Zagram co grałem już nieraz - może i na tym forum.
      Mona - chodzisz na terapie: nie mówię, że na takie, ale może zainteresuje Cię dynamika grupy.

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przypomniałem sobie utwór 12.05.23, 15:29
        Czy dobrze mi się wydaje, że terapeutą jest ten jakby skacowany garniturowiec? `Gdzie jak Peja i Glaca zaczynają nadawac - to mu wybucha mózg i ucieka?
      • mona.blue Re: Przypomniałem sobie utwór 12.05.23, 22:24
        Dzięki, tak na tymmforum już było, ale teraz bardziej dla mnie aktualne, bo zakwalifikowali mnie na. grupę.
        Dobrze, że nie taka liczna, tylko 8 osób.
        Odbyłam już 2 terapię grupowe - dla wspoluzależnionych, czyli dla zon/partnerek alkoholików i dla DDA/DDD, czyli dorosłych dzieci alkoholikow/dorosłych dzieci z. dysfunkcyjnych rodzin. Ale ta. będzie trochę inna i trochę się jej.obawiam, szczególnie. Informacji zwrotnych od. Innych. Na.tamtych terapiach mieliśmy duże wsparcie.od.siebie nawzajem, bo mieliśmy ten sam.problem - pijący mąż, RODZICE nie halo. Tutaj.jeszcze nie wiem, jaką będzie dynamika grupy i może być ostrzej z informacjami zwrotnymi. Tak jak.kiedys na takiej.krotkoterminowej, na której też byłam. Ale te ostrzejsze feedbacki dały mi tyle samo.co.od.terapeutki prowadzącej grupę.
    • mona.blue Re: Przypomniałem sobie utwór 12.05.23, 21:35
      Ten Peja.to jest gość. Tak.szczerych tekstów, tych utworów, które.umieszczales, chyba nigdy nie słyszałam, piszę o. utworach muzycznych, pewnie. dlatego, że nie słuchałam hip-hopu czy tam rapu, nawet nie, wiem.jaka jest różnica. pomiędzy nimi.
      Kiedyś może byłabym zgorszona tym teledyskiem, ale teraz już nie. Ludzkie i prawdziwe. To na razie tyle komentarza do tego clipu.
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przypomniałem sobie utwór 13.05.23, 08:42
        Zdaje się pierwotnie hip-hop to było to zapętlanie kawałków z innych utworów; a rap - sam sposób "śpiewania" tekstu.
        Ale to już obrosło w tyle podgatunków...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka