Dodaj do ulubionych

Rozgrzewamy paluszki

• ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 10:54
      A kiedy używa się piórka?
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 10:58
        Chyba generalnie jak się gra akordami na akustycznej - żeby było głośniej/wyraźniej - jak nie ma nawet mikrofonu.
        Tutaj paluszki prawej muszą pracować niezależnie oczywiście.
        • ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 11:04
          ...bo tak samymi paluszkami, to później muszą boleć...
          struna jest metalowa.....
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 11:11
            Nie na akustycznej. Nylonowe. Znaczy te "grubsze" są w oplocie.
            Ale ale - widziałaś co on zrobił pod koniec?
            Najpierw odrzucił piórko a pod koniec sięgał lewą POZA progi :) Jak skrzypek :)
            • ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 11:14
              Tyle do ogarnięcia....gitarka, akordeon, że już mi się poootwierane okna na pasku nie mieszczą :)))
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 11:20
                A mam w zanadrzu i pianinko i nawet, hehe - takiego pierdzącego kurczaka-zabawkę :)
                Ale powoli :)
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 11:20
                  A, skrzypków też :P
                  • ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 11:35
                    Toś Ty muzyczna bestyja :)
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 11:47
                      Taki oglądacz, no.
    • mona.blue Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 13:45
      Kurcze, nie mogę czytać żadnych wątków z piosenkami, bo jestem mieście i ludzie by mnie zlinczowali
      Na przyszłość wezmę słuchawki 😉 nadrobię po.poludniu.
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 13:47
        Spoko :)
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 13:51
          Ps - sporo rzeczy, które gram lepiej odtwarzać na kolumnach lub porządnych słuchawkach. A już na pewno nie w szumie ulicznym :)
          • mona.blue Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 13:53
            Na kolumnach? Takich zewnetrzych? To nie wiem jak podłączyć do kompa, wstyd się przyznać.
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 13:59
              Są różne rozwiązania. Można system bluetooth, można przez wyjście słuchawkowe do wzmacniacza.
              Ale prościej podpiąć słuchawki do kompa, najlepiej takie "zamknięte". Wtedy basy idą w ucho. Coś w tym stylu.

https://supersound.pl/media/catalog/product/cache/1/image/17f82f742ffe127f42dca9de82fb58b1/a/k/akg_k361-hero-shot-02_1605x1605.png
            • e-zybi Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 12:09
              Kolumny to słowo na wyrost, owszem...można wykorzystać sygnał z kompa i zasilić zestaw wzmacniacza z kolumnami, ale drogi gips. Prościej, tradycyjnie kupić zestaw głośników do kompa, tu masz trochę informacji geex.x-kom.pl/lifestyle/jak-podlaczyc-glosniki-do-komputera-stacjonarnego-laptopa/
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 12:25
                Ależ owszem ależ tak. Za to jak się ma coś grającego POZA komputerem to warto pomyśleć o czymś innym - bo te podłączane do kompa najczęściej są przystosowane do gier czy filmów z wybuchami. Czyli pełno nieprecyzyjnego basu. Uc-uc.
                Jednak tak czy siak będzie to lepsze od wbudowanych w latopa pierdzidełek.
                Dlatego dla mnie opcją do kompa są po prostu porządniejsze słuchawki - dobry dżwięk a nie zajmuje to miejsca w pokoju.
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 11:33
      A wiedziałem, że był już tu wątek o gitarzystach...
      • ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 12:42
        Też mi coś świtało, ale nie przyłozyłam się do poszukiwań ;)
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 12:48
          Coż, to jestem ten Pan założyciel :D
          • ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 12:50
            Spojrzałam na tytuł wątku, ale skojarzył mi się inaczej....
            z licznikiem :D
            nie ze strunami :D:D
            :P
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 12:54
              A to też! 20000 czeka wszak!
              • ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 13:01
                To nie zalegaj wieczorem na kanapie, tylko zabawiaj na forum :> :D
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 13:05
                  Do roboty, nie marudzić!
                  • ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 13:09
                    łot roboty, to jest kuń i tjaktoj :>
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 13:13
                      Tjaktoj popsuty.
                      • ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 13:22
                        Towaju nie będzie, tjaktoj się zepsuł :P
                        czyli z tyłu sklepu ;)
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 13:34
                          Tey, no!
                          • ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 13:37
                            o, to był kabaret..lubiłam..
                            i Dańca kiedyś :)
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 13:43
                              Ja D nigdy, najniższe chwyty. Poznań, Poznanieczek, kocham was.
                              • ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 13:58
                                że co z tymi chwytami? ;)
                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 14:02
                                  Poznaniuniu kochanieńki. A następnego dnia Warszawuniu najukochaniejsza. Takie chwyty.
                                  • ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 14:09
                                    ooo, to są takie zdrobnienia....ale jakos się to nazywało....
                                    w każdym razie bułeczki, chlebeczki, zupeczki i inne bywają denerwujące ;))
                                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 14:17
                                      Ale on tak zawsze. Bo to idealnie pasuje do ogólnych infantylnych postaci, które odgrywa.
                                      Dla równowagi podam jeden jego celny strzał jaki pamiętam. Chodziło o którąś z walk Gołoty. Że niby poszedł na żywo i w trakcie tej rozdętej prezentacji zawodników zachciało mu się siku. Poleciał, jak wrócił - było po walce. "Ba Andrju myślał, że tamten najpierw się ładnie przywita, porozmawia - a ten go zaczął od razu bić!!!".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka