asdzxcvfsrggxdfsd 16.05.23, 10:45 czyli finger style! Spanish Romance - Romance d'Amour - Jeux Interdits - Романс Гомеса - romantic guitar (Romanza) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 10:58 Chyba generalnie jak się gra akordami na akustycznej - żeby było głośniej/wyraźniej - jak nie ma nawet mikrofonu. Tutaj paluszki prawej muszą pracować niezależnie oczywiście. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd A proszę, jest i pórko 16.05.23, 11:03 Tylko najpierw trzeba być mistrzem :) José Feliciano "Flight Of The Bumblebee" on The Ed Sullivan Show Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 11:04 ...bo tak samymi paluszkami, to później muszą boleć... struna jest metalowa..... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 11:11 Nie na akustycznej. Nylonowe. Znaczy te "grubsze" są w oplocie. Ale ale - widziałaś co on zrobił pod koniec? Najpierw odrzucił piórko a pod koniec sięgał lewą POZA progi :) Jak skrzypek :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 11:14 Tyle do ogarnięcia....gitarka, akordeon, że już mi się poootwierane okna na pasku nie mieszczą :))) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 11:20 A mam w zanadrzu i pianinko i nawet, hehe - takiego pierdzącego kurczaka-zabawkę :) Ale powoli :) Odpowiedz Link
mona.blue Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 13:45 Kurcze, nie mogę czytać żadnych wątków z piosenkami, bo jestem mieście i ludzie by mnie zlinczowali Na przyszłość wezmę słuchawki 😉 nadrobię po.poludniu. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 13:51 Ps - sporo rzeczy, które gram lepiej odtwarzać na kolumnach lub porządnych słuchawkach. A już na pewno nie w szumie ulicznym :) Odpowiedz Link
mona.blue Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 13:53 Na kolumnach? Takich zewnetrzych? To nie wiem jak podłączyć do kompa, wstyd się przyznać. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 16.05.23, 13:59 Są różne rozwiązania. Można system bluetooth, można przez wyjście słuchawkowe do wzmacniacza. Ale prościej podpiąć słuchawki do kompa, najlepiej takie "zamknięte". Wtedy basy idą w ucho. Coś w tym stylu. Odpowiedz Link
e-zybi Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 12:09 Kolumny to słowo na wyrost, owszem...można wykorzystać sygnał z kompa i zasilić zestaw wzmacniacza z kolumnami, ale drogi gips. Prościej, tradycyjnie kupić zestaw głośników do kompa, tu masz trochę informacji geex.x-kom.pl/lifestyle/jak-podlaczyc-glosniki-do-komputera-stacjonarnego-laptopa/ Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 12:25 Ależ owszem ależ tak. Za to jak się ma coś grającego POZA komputerem to warto pomyśleć o czymś innym - bo te podłączane do kompa najczęściej są przystosowane do gier czy filmów z wybuchami. Czyli pełno nieprecyzyjnego basu. Uc-uc. Jednak tak czy siak będzie to lepsze od wbudowanych w latopa pierdzidełek. Dlatego dla mnie opcją do kompa są po prostu porządniejsze słuchawki - dobry dżwięk a nie zajmuje to miejsca w pokoju. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 11:33 A wiedziałem, że był już tu wątek o gitarzystach... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 12:42 Też mi coś świtało, ale nie przyłozyłam się do poszukiwań ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 12:48 Coż, to jestem ten Pan założyciel :D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 12:50 Spojrzałam na tytuł wątku, ale skojarzył mi się inaczej.... z licznikiem :D nie ze strunami :D:D :P Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 12:54 A to też! 20000 czeka wszak! Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 13:01 To nie zalegaj wieczorem na kanapie, tylko zabawiaj na forum :> :D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 13:09 łot roboty, to jest kuń i tjaktoj :> Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 13:22 Towaju nie będzie, tjaktoj się zepsuł :P czyli z tyłu sklepu ;) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 13:37 o, to był kabaret..lubiłam.. i Dańca kiedyś :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 13:43 Ja D nigdy, najniższe chwyty. Poznań, Poznanieczek, kocham was. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 14:02 Poznaniuniu kochanieńki. A następnego dnia Warszawuniu najukochaniejsza. Takie chwyty. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 14:09 ooo, to są takie zdrobnienia....ale jakos się to nazywało.... w każdym razie bułeczki, chlebeczki, zupeczki i inne bywają denerwujące ;)) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Rozgrzewamy paluszki 18.08.23, 14:17 Ale on tak zawsze. Bo to idealnie pasuje do ogólnych infantylnych postaci, które odgrywa. Dla równowagi podam jeden jego celny strzał jaki pamiętam. Chodziło o którąś z walk Gołoty. Że niby poszedł na żywo i w trakcie tej rozdętej prezentacji zawodników zachciało mu się siku. Poleciał, jak wrócił - było po walce. "Ba Andrju myślał, że tamten najpierw się ładnie przywita, porozmawia - a ten go zaczął od razu bić!!!". Odpowiedz Link