asdzxcvfsrggxdfsd 16.05.23, 11:27 Depeche Mode na organach? Krzysztof Wilkus (ur. 5 marca 1947 roku w Poznaniu, zm. 5 września 2014 roku tamże) – organista i kompozytor. W latach 1973–2014 organista katedralny katedry poznańskiej. Krzysztof Wilkus - Pimpf Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruda.replay Re: To może na razie jeszcze... 16.05.23, 11:36 A, organista...i super :))))) a chóry kościelne bedom? :> :)) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: To może na razie jeszcze... 16.05.23, 11:40 O, końcówka dobra...się to chyba nazywa Power Chords.... burza dżwięków, to się przeleciał po klawiszach :))))) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: To może na razie jeszcze... 16.05.23, 11:50 Znaczy jak mgliście kojarzę, to na gitarze Power chords są specjalnie dobrane by brzmieć głośnooo. Można grac innymi układami paluchów ten sam akord, ale aż tak się nie znam. Za to tutaj po prostu ryknęły najgrubsze "piszczałki". Niestety nie słyszałem tego na żywo, ale z pewnością tam to już można było odczuć nie tylko słuchem - ale całym ciałem. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: To może na razie jeszcze... 16.05.23, 11:57 ruda.replay napisała: > A, organista...i super :))))) > a chóry kościelne bedom? :> > :)) Nie przepadam, może bardziej symfoniczne wykonania hiciorów? A co do kościelnych - to żadne słuchawki/kolumny nie są w stanie oddać wrażenia akustyki konkretnego kościoła - po podobno przynajmniej szczęść utworów bywa komponowana z takim uwzględnieniem... Odpowiedz Link
mona.blue Re: To może na razie jeszcze... 16.05.23, 13:16 ruda.replay napisała: > A, organista...i super :))))) > a chóry kościelne bedom? :> > :)) Mogę na próbę zamieścić jedną z pieśni neokatechumenalnych z muzyką Kiko :) Na gitarach albo z orkiestrą. Symfonię też skomponował, bodajże o cierpieniu niewinnych. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: To może na razie jeszcze... 16.05.23, 13:17 Turecki mówi: możesz :D Odpowiedz Link
mona.blue Re: To może na razie jeszcze... 16.05.23, 13:51 Tylko jak wrócę do domu, a trochę mi się zejdzie na mieście, nie mogę tu hałasować czekając, aż corka skończy sesje terapii ;) Potem jeszcze kilka spraw do załatwienia i w domku wreszcie, to wybiorę coś ładnego i zamieszczę. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: To może na razie jeszcze... 16.05.23, 13:52 No mi się nigdzie nie spieszy :) Odpowiedz Link