Dodaj do ulubionych

Poznaj Poznań

17.05.23, 17:47
a na początek Jeżyce - takie podwórko

Obserwuj wątek
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Poznaj Poznań 17.05.23, 17:49
      Takie liceum...

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Poznaj Poznań 17.05.23, 17:52
        Takie kino (ale już go nie ma...)

• mona.blue Re: Poznaj Poznań 17.05.23, 18:11
          Poznania praktycznie nie znam, fajnie popatrzeć na fotki. Ja poznałam tylko trasę z. dworca do sądu biskupiego i na rynek. Stwierdzenie nieważności, poznańscy księża mi podpadli, bo kwestionowali wyrok 1 instancji, warszawski. No ale przyjaciółka dobrze zeznała w 2 instancji, ja uzupełniłam jeszcze zeznania i w końcu wydali pomyślny dla mnie wyrok 🙂
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Poznaj Poznań 17.05.23, 18:14
            Czy to Ty pytałaś o Jeżycjadę? Musierowicz.
            Co prawda fot nie mam, ale to bardzo znane ujęcie i mogę gdzieś poszukać.
            • mona.blue Re: Poznaj Poznań 17.05.23, 22:03
              asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> Czy to Ty pytałaś o Jeżycjadę? Musierowicz.

Tak, uwielbiałam kiedyś czytać. Ostatnio z sentymentu kupiłam jakas kolejna część 😉

> Co prawda fot nie mam, ale to bardzo znane ujęcie i mogę gdzieś poszukać.

To poproszę.
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Poznaj Poznań 18.05.23, 07:54
                poznan.fandom.com/wiki/Kamienica_przy_ul._Roosevelta_5
                • mona.blue Re: Poznaj Poznań 18.05.23, 08:42
                  asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> poznan.fandom.com/wiki/Kamienica_przy_ul._Roosevelta_5

Dzięki. Fajna architektura. Chyba zajrzę sobie dzisiaj do tej sagi, z sentymentu nie pozbyłam się ani jednego tomu 😀
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Poznaj Poznań 18.05.23, 09:02
                    A ponieważ najciemniej jest pod latarnią, to ja tego nie czytałem :)
                    • mona.blue Re: Poznaj Poznań 18.05.23, 09:25
                      Nie dziwię się, to "dziewczyńska" saga. Właśnie policzyłam, mam 10 tomów plus ten jeden kupiony ostatnio 😊

Najbardziej mi się podobał pierwszy tom "Szósta klepka" - o takiej nieśmiałej nastolatce i jej perypetiach miłosnych w liceum - trochę się z nią utożsamiałam i pomagała mi ta książka w tym, że można być nieśmiała, ale fajną i nawet ew. mieć chłopaka 😊
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Poznaj Poznań 18.05.23, 09:28
                        Ja tylko widziałem film; ESD (?) - ale też nie pamiętam.
                        Za to już nie raz widziałem, jak ludzie pisali, że im dalej w sagę tym gorzej.
                        • mona.blue Re: Poznaj Poznań 18.05.23, 09:33
                          O! Jakby był gdzie dostępny, to bym zerknęła, poszukam w necie.

Skrót olESD to chyba od eksperymentalnego sygnału dobra, który bohaterowie chcieli wysyłać innym. I chyba tu główna bohaterka była Gabrysia Borejko, o ile pamięć mnie nie myli 😊

Czas na śniadanie bo od pol godzinki trudno mi odejsc od kompa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka