Dodaj do ulubionych

A czy ktoś zauważył dziś słoneczko?

• ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.05.23, 14:55
      Cieplej "na polu", niż w izbie ;)
      niech świeci, bo ileż tego ciepła przed nami
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.05.23, 15:12
        Ciepłą to akurat za bardzo nie lubię - ale pogody ponurej jeszcze bardziej. Sam się wtedy taki staję...
        • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.05.23, 15:17
          25 na skali wystarczy, bo przy 30, to już zaczynam dyszeć i zwolnione tempo ;)
          W maju, to jeszcze pół biedy, taki ponury dzień.....za oknem zielono...
          ale w listopadzie? to dopiero jest schiza...
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.05.23, 15:20
            No to zgadnij teraz dlaczego jak tylko mamy okazję to urlop biorę poza lipiec-sierpień. Bo my to nie typ, że uwalić się bykiem na plaży....
            • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.05.23, 15:25
              Coś tam połażę, bo aż się prosi...
              ale piach lubię.....przyzwyczajam się :))) /żart/
              leżaczek, parasol, trochę bajora i moge poleżeć....
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.05.23, 15:33
                Poleżeć też mogę, posłuchać szumu fal itp.
                Ale jednak zawsze na urlop to jeździmy w inne okolice. Na przykład takie, co mają zajebiste dworce .) I za rok w inną.
                A poleżeć to ja mogę w każdy weekend.
                • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.05.23, 15:36
                  A co, jeśli można zapytać jest fajnego w zajebistych dworcach? :)
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.05.23, 15:42
                    Zajebistość? :) Pojechaliśmy tam, bo żona wcześniej była na jakimś ślubie u dawnej koleżanki - żeby tak na spokojnie pozwiedzać. a że już znała hotel - bo wtedy jechała pociągiem...
                  • a74-7 Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.05.23, 15:42
                    A co, jeśli można zapytać jest fajnego w zajebistych dworcach?
                    jeszcze bardziej zajebiste pociagi , takie np: pedolino ,czy jakos tak go brzydko po polsku nazywali ;)
                    rozne maglevy , i takie tam ...

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.05.23, 15:47
                      Nooooo, pendolino to tam nie jeździ. Ale jak ktoś się zaweźmie jak my, to dojdzie do zabytkowej lokomotywy; którą gdzieś wyczaiłem w opisach w sieci - ale właściwie pordzewiała stoi - nigdzie! I to Polska właśnie - no bo po co zaszpachlować i postawić koło wejścia na dworzec, nie?
                      • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.05.23, 15:55
                        Będzie kolidować z pomnikiem Kaczyńskiego...siemie tak wydaje ;)
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.05.23, 15:57
                          szczym?!?! Tego tam nie było!
                          • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.05.23, 16:02
                            miasta.tokfm.pl/miasta_tokfm/7,185060,29570204,pomnik-lecha-kaczynskiego-zniknie-sprzed-tarnowskiego-dworca.htmlhehe
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.05.23, 16:05
                              Czyli bym go miał na linii wzroku na dworzec wtedy....
                              Kuwa, miasto, które obroniło pomnik Mickiewicza przed nazistami.... Co się stało z tym narodem?!
                              • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.05.23, 16:16
                                Miałam nadzieję, że go na Żoliborzu postawią, a nie tu :D
                                oj, działo się, jak było odsłonięcie :)))
                                • iryska2604 Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 22.05.23, 19:23
                                  Słoneczko było u mnie cały dzień, teraz coś sie chmurzy.
                                • malo.co.nie Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 23.05.23, 11:06
                                  Żoliborz mówi NIE. Mamy inne pomniki, wystarczy ;)
                                  • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 23.05.23, 11:36
                                    No, i gdzie by tu upchać??
                                    chętnych za bardzo nie ma ;)
    • a74-7 Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.05.23, 15:46
      Sloneczko bylo i zniklo ;)
      Pozostalo zanucic:Pust Wsiegda Budiet Sonce....
      ale w Polsce ,teraz to bardzo malo popularny jezyk....
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.05.23, 15:51
        Nie, przynajmniej połowa tak nagle kochanych Ukraińców się nim posługuje biegle. I nie piszę tego złośliwie - takie są realia. A po za wszystkim pamiętamy na przykład utwory Czajkowskiego.
        • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 23.05.23, 10:45
          Dziś też świeci, to może by tak uruchomić kosiarkę? :/
          co zrobić, żeby się nie narobić, a trawę skosić...
          jakaś rada?
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 23.05.23, 10:58
            Kup stado owiec.

podpisano:
            Wujek Dobra Rada.
            • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 23.05.23, 11:05
              Stado......a jedna kosztuje 3 stówki...
              to nie była tania rada....
              a gdzie utrzymanie??
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 23.05.23, 11:06
                Pomyśl o czym innym - jak już odsprzedasz; jakie szczęście poczujesz...
                Należy się 200 zł za poradę.
                • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 23.05.23, 11:12
                  O, masz ci los....
                  a ja gupia myslałam, że za darmoche udzielasz porad :/
                  chwila roboty i 2 stówy...
                  bo zacznę doceniać tych, którzy za free to robią :)
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 23.05.23, 11:25
                    Nie ma darmowych lunchy, czy jakoś tak.
                    • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 23.05.23, 11:28
                      kiedyś był tu taki człowiek...
                      pomagał....
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 23.05.23, 11:37
                        ruda.replay napisała:

> kiedyś był tu taki człowiek...
                        > pomagał....

Wołaj go :)
                        • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.05.23, 07:40
                          asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

>
                          > Wołaj go :)

Stamtąd jeszcze nikt nie wrócił....
                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.05.23, 07:42
                            Przykro mi...
                            • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.05.23, 07:47

> Przykro mi...

Klikają między sobą 😉
                    • mona.blue Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 23.05.23, 11:30

> Nie ma darmowych lunchy, czy jakoś tak.

No tak, a ja nadużywam Twojej uprzejmości w dawaniu rad.
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 23.05.23, 11:38
                        Spokojnie, kiedyś odpłacisz :)
          • mona.blue Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 23.05.23, 11:29
            ruda.replay napisała:

> Dziś też świeci, to może by tak uruchomić kosiarkę? :/
            > co zrobić, żeby się nie narobić, a trawę skosić...
            > jakaś rada?

Mam podobny problem z ogródkiem mamy. Ale może p.Lidka skosi. Tylko, że wtyczka od przewodu jest moim zdaniem już niebezpieczna, chyba jej zabronię. Kupić kosę? :) bo ojca przekonać do fachowca w domu to duża sztuka, ech. Kiedyś wszystko sam naprawial i mu się wydaje że nadal może, próbuje moimi rękami, a ja się nie znam :(
            Kurcze, nie mogę się oderwać od forum, a musze wyjść do banku.
            • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 23.05.23, 11:35
              Lepiej naprawić, bo żartów nie ma....
              jest ogródek, to jeszcze będzie potrzebne....
              może sąsiad cos poradzi....jesli jest taka możliwość....
              • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.05.23, 07:44
                Dziś nie zaświeciło...
                Coś tam kapie...
                Może jutro będzie bardziej łaskawe ☺️
                • a74-7 Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.05.23, 08:35
                  po sprawiedliwosci - swieci u mnie !:)
                  • mona.blue Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.05.23, 09:05
                    a74-7 napisał:

> po sprawiedliwosci - swieci u mnie !:)

U mnie też, chociaż jest sporo chmur na niebie. Ale od rana dość ciepło.

Jaki nam angielski small talk o pogodzie dobrze idzie :)
              • mona.blue Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.05.23, 09:04
                ruda.replay napisała:

> Lepiej naprawić, bo żartów nie ma....
                > jest ogródek, to jeszcze będzie potrzebne....
                > może sąsiad cos poradzi....jesli jest taka możliwość....

Tak, wiem.
                • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.05.23, 11:17
                  Oooo, wyszło, wyszło zza chmur
                  Yupi ;)
                  • a74-7 Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.05.23, 20:12
                    Mnie sloneczko wyciagnelo na spacer ..
                    A propołs :chodzicie na spacery , podziwiacie przyrode , jakis power walking ,czy wolicie przeczytac /obejrzec cos w TV ,isc do kina ?
                    • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.05.23, 21:05
                      Lubię plątać się z aparatem, zawsze coś mi w oko wpadnie ;)
                      chociaż przyznam bez bicia, że mocno zaniedbałam swoje hobby...zwalę winę na motyle...coś nie fruwają ;) ;)
                    • mona.blue Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.05.23, 21:24
                      Spacery same dla siebie to nie za bardzo, raczej tak przy okazji, nie wziąć samochodu do miasta, pochodzić i pojeździć komunikacja... I podziwiać przyrodę, ostatnio kwitnące bzy czy inne kwiaty.
                      • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 10:16
                        Wydrę ten wątek z czeluści innych wątasów....
                        --
                        Nie da się nie zauważyć, dają w piec, ile wlezie ;)
                        niezłe preludium.....to dopiero się buja....:)
                        narzekałam na zimno, to się doczekałam :)
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 10:27
                          Ta, dzięki. Mało miałem tego słońca za oknem...
                          • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 11:18
                            Nie było stopniowego przyzwyczajania się...
                            od razu mały szok :)
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 11:34
                              Rany jak się cieszę, że zdążyliśmy wcześniej do Białego!
                              • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 11:49
                                Upał, to nie jest fajna pogoda na włóczęgostwo.....
                                dobra do poleżenia na plaży :)
                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 12:09
                                  Tylko jakoś ja osobliwie nie lubię plażingu...
          • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 12:31
            ruda.replay napisała:

> Dziś też świeci, to może by tak uruchomić kosiarkę? :/
            > co zrobić, żeby się nie narobić, a trawę skosić...
            > jakaś rada?

Jak nie owca to może koza saaneńska będzie tańsza, około 100 zł w hodowli, w cenie owcy będziesz miała trzy brykające stworzenia, o ile masz możliwość stworzyć im warunki bytowania ;) Za skoszenie ogrodu 30 arów firma skasowała mnie na 400 zł.
            • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 12:44
              Aleś mi doradził :D
              Susza jest, to chwilowo problem z grzywki ;)
              Ale wiesz, że kosić trzeba więcej, niż raz.....
              U Ciebie taniej wyjdzie kupić traktorek koszący i dla relaksu pojeździć po łonie..natury :))
              • a74-7 Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 12:50
                Wystarcza gesi- wyskubia trawke na krociutko .I nawoz zostawia na miejscu ...
                • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 13:12
                  Tak, tylko gdzie to trzymać...? Nie mam budynków gospodarczych.
              • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 13:10
                ruda.replay napisała:

> Aleś mi doradził :D
                > Susza jest, to chwilowo problem z grzywki ;)
                > Ale wiesz, że kosić trzeba więcej, niż raz.....
                > U Ciebie taniej wyjdzie kupić traktorek koszący i dla relaksu pojeździć po łoni
                > e..natury :))

A koza to co, na zapas się naje? Codziennie trzeba karmić, więc nie jeden pokos obskoczy, to takie milusie zwierzątko, tylko beczy, a kiedyś mówiło się, że koza to oznaka biedy...teraz to może się zmieniło. O takiej kosiarce myślałem, ale czas goni i wolę zapłacić i mieć z głowy.
                • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 14:38
                  Za czym tak gonisz...zwolnij, bo zawału dostaniesz i wtedy zadasz sobie pytanie, czy warto było tak pędzić?!
                  Kocham zwierzątka, ale niekoniecznie muszę je mieć.
                  Podobnie, jak Ty nie posiadam budynków gospodarczych :)
                • a74-7 Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 14:38
                  Koza zje wszystko ,paltocik wszamie tez, wiele nie wymaga ...
                  A kozie serki mleczko bardzo tryndy :)
                  O marokanskich kozkach slyszales?Drzewka troche przytna , jak trzeba ....
                  • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 14:48
                    Stanowią nie tylko atrakcję turystyczną
                    • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 14:58
                      Tresowane chyba na potrzeby turystów ;)
                      • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 15:09
                        ...tak myślisz? ;) Wszystko to biznes, drzewo...koza...olej, 50 mililitrów czystego oleju arganowego kosztuje niecałe 50 dolarów.
                        • camella Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 17:28
                          Czy ruda by wydoiła kozę żeby serek zrobić?
                          • a74-7 Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 17:58
                            Rudka zrobila by tylko koozce twarzowe zdjecia :D
                          • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 18:50
                            camella napisała:

> Czy ruda by wydoiła kozę żeby serek zrobić?

Tego nie wiem, "choć nie święci garnki lepią", ale co ciekawe podczas dojenia niegrzeczne traktowanie kozy jest niedopuszczalne
                            • camella Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 18:57
                              Widziałam reportaż z gospodarstwa agroturystycznego. Pani przemawiała czule do kozy i mówiła do niej,ja daję coś tobie teraz ty daj mnie .I kózka grzecznie stała 🙂
                              • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 20.06.23, 22:26
                                Chcąc zjeść serek, to trzeba kozę kupować? ;)
                                Nie znam się na sztuce dojenia, ani krówki, ani kózki :)
                                a poza tym...one dziwnie sztywnieją ;)
                                • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.06.23, 06:38
                                  ruda.replay napisała:

> Chcąc zjeść serek, to trzeba kozę kupować? ;)
                                  > Nie znam się na sztuce dojenia, ani krówki, ani kózki :)
                                  > a poza tym...one dziwnie sztywnieją ;)

Nie trzeba kupować...co do sztywnienia, wszystko co sztywnieje to zapewne odczuwa przyjemność ;)
                                  • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.06.23, 09:26
                                    friend_of_women napisał:

> Nie trzeba kupować...co do sztywnienia, wszystko co sztywnieje to zapewne odczu
                                    > wa przyjemność ;)

Eee, nieee.....łyda mi zesztywniała, nie było to przyjemne :P
                                    chyba, że na inne części działa euforycznie ;)
                              • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.06.23, 06:40
                                camella napisała:

> Widziałam reportaż z gospodarstwa agroturystycznego. Pani przemawiała czule do
                                > kozy i mówiła do niej,ja daję coś tobie teraz ty daj mnie .I kózka grzecznie st
                                > ała 🙂

Można? Można, czułościom nawet koza się nie oprze ;)
                                • a74-7 Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.06.23, 08:40
                                  W Bournemouth ,UK wladze miasta zakupily kozki kaszmirowe( taki rodzaj wlosa)
                                  zeby golily zielen na skarpie nadmorskiej.Skarpa dalej zarosnieta ,bo kozki siedza na gorze i czekaja na glaski i przysmaki przynoszone przez turystow:)
                                  https://i.postimg.cc/Qx7BWwVB/91888157-8-B96-4-B49-BFC1-16-FEF34795-BE-1-201-a.jpg
                                  tak wyglada praca na skarpie
                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.06.23, 08:49
                                    Od razu widać, że głupi urzędnik zapomniał dać tabliczki nie karmić zwierząt!
                                    • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.06.23, 09:23
                                      Jabłuszko nie zaszkodzi ;)
                                      pa, jaki brzuchol :P
                                      • a74-7 Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.06.23, 10:06
                                        pewnie czas na lunchyk byl ;)
                                        A kolega tabliczki 'nie karmic' sugeruje , pewnie 'nie deptac trawy ' tez...
                                        • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.06.23, 10:09
                                          Ścieżyna ładnie wydeptana, to co się będą trudzić i po chaszczach biegać ;)
                                          • a74-7 Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 21.06.23, 11:21
                                            W przyszlym tyg tam sie wybieram to je pozdrowie ;)
                                            Oczywista z markiewka w kieszeni :)
                                            • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 22.06.23, 16:24
                                              No, baaaa...koniecznie z markiewką ;)
                                              i jabłuszko też weź.....soczyste, to się będzie po brodzie koziej lał soczek ;)))
                                              i foty...foty zrób :))
                                              • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.06.23, 09:40
                                                Nie ma słoneczka....już się nagrzalo....:(
                                                Jest za to ból głowy...
                                                Kuwa trawa mokra, pan od cięcia krzewów nie przyjdzie i już mnie szlag bierze na to wszystko
                                                :/
                                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.06.23, 09:50
                                                  To przyjdzie kiedy indziej. Naparzyć meliski?
                                                  • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.06.23, 09:53
                                                    W melisce, to sobie można odciski wymoczyć : D
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.06.23, 09:57
                                                    Takiego zastosowania nie znałem...
                                                  • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.06.23, 15:32
                                                    A, widzisz, ile można się dowiedzieć pisząc na forach ;) ;)
                                                  • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.06.23, 19:36
                                                    O...Tak, nawet Google takiej wiedzy nie sprzedaje ;)
                                                  • camella Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.06.23, 21:01
                                                    No ..Rudka stosuje meliskę jak ktoś na odcisk jej nadepnie 😁
                                                  • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 28.06.23, 15:56
                                                    camella napisała:

> No ..Rudka stosuje meliskę jak ktoś na odcisk jej nadepnie 😁

Nooo, ale wówczas nie ja piję meliskę ;)
    • a74-7 Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.06.23, 15:54
      U mnie tennis i pozniej znowu koniki ....
      Goraco.
      • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.06.23, 19:37
        ...już nie, przyjemny chłodek.
        • a74-7 Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 24.06.23, 21:08
          Dopiero chyba nad ranem ...
          • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 25.06.23, 06:26
            ...przyjemnie chłodno i słoneczko na niebie ;)
            • camella Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 25.06.23, 06:39
              Moje słoneczko również świeci ...piękny chłodny poranek
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 25.06.23, 07:23
                Kurde, a u mnie nad ranem się tak ochłodziło, że normalnie musiałem zamienić przykrywające prześcieradło na kocyk!
                • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 25.06.23, 10:09
                  Kołderka cieniutka, za życia marznąć nie będę ;)
                  Okno przymknełam nad ranem, bo mi po uszach wiało ;)
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 25.06.23, 10:22
                    Etam, to trzeba rano do skrzyni. A kocyk cykfuch złożyć i na wierzchu leży.
                    • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 25.06.23, 10:27
                      A jak ładnie temperaturka poszybowała w domciu w dół :)))
              • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 08:38
                camella napisała:

> Moje słoneczko również świeci ...piękny chłodny poranek

...moje promyczkami pieści ;')
    • louger.n Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 08:18
      Od rana słońce daje o sobie znać. Dzień dobry 🙂
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 08:22
        Dzień dobry :)
        • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 08:25
          Dzień dobry :)
          Pędzę do fryzjerki, by ludzi nie straszyć :)
          • louger.n Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 08:27
            Dobrze rozpoczęty tydzień 😄
            • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 09:42
              louger.n napisała:

> Dobrze rozpoczęty tydzień 😄

Pracowicie się zaczął 😁
          • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 08:40
            ruda.replay napisała:

> Dzień dobry :)
            > Pędzę do fryzjerki, by ludzi nie straszyć :)

...na pogaduszki, co? Co innego fryzjer, tam na pieszczoty ;)
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 08:49
              Kręci Cię targanie czuprynki? :)
              • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 09:38

> Kręci Cię targanie czuprynki? :)

Mus, bo mi się spłowiało, ma być intesiv 😉
                • louger.n Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 09:46
                  W jakie kolory idziesz?
                  • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 13:15
                    louger.n napisała:

> W jakie kolory idziesz?

Wściekły rudy :)
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 13:18
                      A jest coś takiego, jak "frechowny rudy"? to bym się skusił.
                    • louger.n Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 21:03
                      Ogień 🔥🙂
            • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 09:41
              friend_of_women napisał:

> ruda.replay napisała:
              >
              > > Dzień dobry :)
              > > Pędzę do fryzjerki, by ludzi nie straszyć :)
              >
              > ...na pogaduszki, co? Co innego fryzjer, tam na pieszczoty ;)

Leją się ploty, że uszy puchną ;)
              Takiego pieszczocha, to nie znam...
              Masz jakieś takie wspomnienia? 😁😁
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 09:52
                A ja mam! No normalnie taki stereotyp filmowy mnie obsługiwał :D A u mnie krótka piłka - rób krótko, by w oczy nie właziło. Normalnie prawie focha strzelił :D
              • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 09:58
                >Masz jakieś takie wspomnienia? 😁😁

Jak kobitka idzie do fryzjera (nie do fryzjerki) to idzie na pieszczoty, tak słyszałem. Sam chodzę do fryzjerki, jak zacznie miziać paluszkami po głowie, to...prawie jak pieszczoty ;)
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 10:03
                  Takie płatne, tak?...
                • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 10:10
                  ...ooo, tak Tekst linku
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 10:14
                    A to nie wiesz, gdzie Ci w przeliczeniu taniej nawet wyjdzie?
                    • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 13:16
                      aleeeee ma duużeee oczy pani fryzjerka :D:D
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 13:19
                        Bo "tamte" nie mają... :)
                        • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 13:31
                          to się dziwisz, że Frinduś u fryzjera szczytuje hah :> :D
                          • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 15:21
                            To jeden ze sposobów na obejście zasady, że do tanga trzeba dwojga ;) Są ludzie, którzy mogą odczuwać orgazm podczas siedzenia na fotelu u fryzjera. Zjawisko to nazwano ASMR (ang. Autonomous sensory meridian response) i jest często opisywane jako fizyczne odczucie przejawiające się przyjemnym mrowieniem w okolicach głowy i biegnącym wzdłuż kręgosłupa.
                            • camella Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 19:02
                              ASMR nie ma nic wspólnego z orgazmem. To jest technika uwalniania stresu. Dobry fryzjer uczy się masażu głowy i wykorzystuje techniki masażu z ajurwedy. ASMR to nic innego jak dreszczyk emocji ,który możesz mieć również np. na widok lub wiadomość od ukochanej osoby
                              • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 19:08
                                ...już mam dreszczyk ;)
                                • camella Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 26.06.23, 19:19
                                  friend_of_women napisał:

> ...już mam dreszczyk ;)

No ..dobry filutek z Ciebie 😁
                                  • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 27.06.23, 07:12
                                    ...ale nie profesor ;)

• a74-7 Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 27.06.23, 08:53
                                      Rudka po wizycie u fryzjera
                                      https://i.postimg.cc/HxMgfb77/E13-D3-B82-3-AED-4949-BF9-F-C889-FA4-B4-EBE-1-201-a.jpg
                                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 27.06.23, 08:58
                                        :D
                                        • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 27.06.23, 09:17
                                          Skąd żesta wiedzieli, że to tak właśnie wygląda?!?!
                                          :D
                                          • a74-7 Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 27.06.23, 09:23
                                            No,ba! Plotkowala ,plotkowala , a jednak dopiescila!
                                            :)
                                            • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 27.06.23, 09:28
                                              Czerwone płetwy i Louboutinem by zapachniało ;)
                                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 27.06.23, 09:32
                                              To kiedy Wieczór Baletowy wystawiasz? :P
                                              • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 27.06.23, 09:38
                                                Zaczynam się Was poważnie obawiać:D
                                                Bo te... balety właśnie dziś :)))
                                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 27.06.23, 09:50
                                                  No to czekamy na lajta bożego. [to nawiąznie do Konona i Majora]
                                                  tłumaczenie na polski: na transmisję live.
                                                  • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 27.06.23, 09:57
                                                    Aż tak prywatności nie sprzedaję :)
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 27.06.23, 10:12
                                                    To nie będzie donejtów...
                                                  • a74-7 Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 27.06.23, 10:20
                                                    Rudka, baw sie dobrze , jak by co , to pomozemy z cateringiem ;)
                                                    https://www.big-event.eu/wp-content/uploads/2018/08/K%C3%BCche_banner-1.jpg
                                                  • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 27.06.23, 10:26
                                                    Muszę zachować umiar. Kiecka akuratna :) :D
                                                  • camella Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 28.06.23, 11:10
                                                    Jak Rudka po imprezie .Fryzura dziś się prezentuje dobrze , nie zmokła? U mnie zimno i pada od rana .
                                                  • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 28.06.23, 12:29
                                                    U mnie słoneczko i przyjemnie ciepło...
                                                  • camella Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 28.06.23, 12:44
                                                    To masz fajnie ,bo nagle zimno się zrobiło.Taka zmiana temperatur nie jest dobra.Znów nie wiadomo co ubrać 😁
                                                  • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 28.06.23, 13:41
                                                    Wolę chłodek, zawsze coś można zarzucić na siebie, gdy upały trudniej o komfort.
                                                  • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 28.06.23, 13:44
                                                    camella napisała:

> Jak Rudka po imprezie .Fryzura dziś się prezentuje dobrze , nie zmokła? U mni
                                                    > e zimno i pada od rana .

To były "balety" na sztywno...
                                                    trochę o podłożu...biznesowym....
                                                    knajpa taka sobie...
                                                    wybrałabym lepszą....
                                                    kawa paskudna....
                                                    żarcie nie powaliło...
                                                    Fryz się trzyma...
                                                    interes na plus...
                                                    tyle szczęścia :)
                                                  • camella Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 28.06.23, 16:04
                                                    ruda.replay napisała:

> interes na plus...
                                                    > tyle szczęścia :)
                                                    to ważne ,ja własnie dostałam wiadomość ,cos poszło nie tak :-(
                                                  • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 29.06.23, 08:38
                                                    camella napisała:

> to ważne ,ja własnie dostałam wiadomość ,cos poszło nie tak :-(

Oj, to niefajnie...
                                                    Przykre takie wiadomości, burzą spokój...
                                                  • camella Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 29.06.23, 08:44
                                                    ruda.replay napisała:

> camella napisała:
                                                    >
                                                    > > to ważne ,ja własnie dostałam wiadomość ,cos poszło nie tak :-(
                                                    >
                                                    > Oj, to niefajnie...
                                                    > Przykre takie wiadomości, burzą spokój...

Ale jest nadzieja na nowe lepsze 🙂
                                                  • camella Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 29.06.23, 08:47
                                                    Słoneczko dziś u mnie od rana,ciepło bez upału,tak lubię.
                                                  • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 29.06.23, 08:51
                                                    Też mam cichutką nadzieję, że jeszcze się pogoda wyklaruje i wyjrzy słońce :)
                                                    Tylko 15 stopni jest
    • a74-7 Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 02.07.23, 16:43
      sloneczny obiadek :) https://i.postimg.cc/qqT69SM4/681-AE6-F0-E949-43-A9-A31-E-A17-C972-ED491-1-201-a.jpg
      • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 02.07.23, 17:15
        a74-7 napisał:

> sloneczny obiadek :)

Taki obiadek z pewnością się "przyjmie" ;)
        Lubię, kiedy ktoś podaje i zabiera potem pusty talerz ;)))
    • louger.n Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 02.07.23, 16:45
      Właśnie wyszło 🌞
      • a74-7 Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 02.07.23, 16:49
        Bingo! stuknelas 7777
        • ruda.replay Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 02.07.23, 17:14
          Bingo!
          wygrała kolejną paczkę żelków :D ;)
          • louger.n Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 02.07.23, 17:18
            Nie wiem czy to ja trafiłam ale stawiam, jeszcze ciepłe 😄
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 03.07.23, 06:50
              Nie wiem kto strzelił to stawiam wszystkim!

https://www.elukmar.pl/userdata/public/gfx/9982/Color-Rado-PartyBox-1000-g_4001686721407_600x600.png
              • friend_of_women Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 03.07.23, 06:55
                ...żartujesz? A weź się wypchaj sianem... ;)
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: A czy ktoś zauważył dziś słoneczko? 03.07.23, 09:16
                  Gospodarstwa nie mam, to już kto inny.