asdzxcvfsrggxdfsd 23.05.23, 16:49 zaczynam wakacje. Proszę się kulturnie zachowywać, bo kontrolował nie będę :) Gównem można rzucać ale takim - a nie i innych :D DiscoBoys - Wakacje (Official Video) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mona.blue Re: A już za tydzień... 23.05.23, 17:10 To jeszcze będę życzyć fajnych wakacji, a na razie zapytam nieśmiało jak długie? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 23.05.23, 17:13 Ustawowe 10 dni roboczych :) Odpowiedz Link
mona.blue Re: A już za tydzień... 24.05.23, 09:03 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Ustawowe 10 dni roboczych :) A, to może jakoś przetrwamy. Będziemy tęsknić ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 24.05.23, 09:16 Żadne tęsknić - nabijać licznik! Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 24.05.23, 09:58 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Żadne tęsknić - nabijać licznik! Heh...i jeszcze bacik do poganiania. Odpowiedz Link
a74-7 Re: A już za tydzień... 23.05.23, 17:32 No tak , pewnie do tej Lapo.,pardon Japonii, duzo o niej bylo ostatnio ....;) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 23.05.23, 18:37 Co to znaczy kulturnie?! Jak tu zawsze przykładnie jest.... Będziemy dużo kawy pić, herbaty, jakaś prasówka, może w coś zagramy... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 23.05.23, 20:07 jakiś wieczorek przy świcach się zorganizuje, albo z poezją w tle... Odpowiedz Link
a74-7 Re: A już za tydzień... 23.05.23, 21:44 I moze jakis przeglad naszych biblioteczek domowych :) Odpowiedz Link
mona.blue Re: A już za tydzień... 24.05.23, 09:01 a74-7 napisał: > I moze jakis przeglad naszych biblioteczek domowych :) Dobry pomysł :) Odpowiedz Link
camella Re: A już za tydzień... 24.05.23, 11:16 Ja właśnie przeglądałam biblioteczkę bo porządek trzeba było zrobić i trafiłam na nieprzeczytaną która dostałam w prezencie od szkolnej przyjaciółki. Rudy Orm 1 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 24.05.23, 07:26 Dobra dobra, tylko butelek nie tłuczcie. Odpowiedz Link
a74-7 Re: A już za tydzień... 24.05.23, 08:41 "Już za parę dni, za dni parę Weźmiesz plecak swój i gitarę Pożegnania kilka słów Pitagoras bądźcie zdrów Do widzenia wam canto, cantare" Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 24.05.23, 09:01 Podstawowy, wakacyjny niezbędnik dla mężczyzny... Okulary przeciwsłoneczne, szczoteczka do zębów, prezerwatywy, plastikowy pieniądz 😉 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 24.05.23, 09:17 A ta szczoteczka to po co? :P Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 24.05.23, 09:25 Na wszelki zaś, gdyby szczypiorek wszedł za mocno:P Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 24.05.23, 09:46 Zamiast prysznica dezodorant. Można. Reszta odpadnie w basenie. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 24.05.23, 09:47 ruda.replay napisała: > Zamiast prysznica dezodorant. Eee, to ruska metoda. Ale pod umywalką - lepiej! Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 24.05.23, 09:54 Co z tą umywalką... oświeć mnie ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 24.05.23, 09:55 A sama nazwa nie wskazuje, do czego ona służy? :D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 24.05.23, 10:01 W sumie...z braku laku można i gary umyć :P Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 24.05.23, 10:31 Dopóki człek nie widzi, to mogą myć, sikać, ile wlezie 🤦 Oh, te wczasowe kible, prysznice, łazienki:D Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 24.05.23, 10:35 Się mi przypomniał stary dowcip. - Stary, zagadka: jaka jest różnica między zlewem a umywalką? - A nie wiem? - To u mnie nie pijesz! :D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 24.05.23, 11:29 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Się mi przypomniał stary dowcip. > > - Stary, zagadka: jaka jest różnica między zlewem a umywalką? > - A nie wiem? > - To u mnie nie pijesz! > > :D DDD :)) Odpowiedz Link
mona.blue Re: A już za tydzień... 24.05.23, 10:36 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Dobra dobra, tylko butelek nie tłuczcie. Po alkoholu czy po mineralnej? ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 24.05.23, 10:38 Żadnych - lubię chodzić boso. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 24.05.23, 11:33 Nie to towarzycho...tu się butlami nie rzuca. Twoje stópy są bezpieczne 😊 Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 24.05.23, 11:39 No, ale co no... No, co się paczysz na mnie. Rzucanie butlami, to nie mój sport. Ja rzucam czymś innym : D Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 24.05.23, 11:41 Ale co się frechujesz, salacha?! Pisałem do wszystkich! :D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 24.05.23, 11:48 Młoda, wyysoka :D A toś mi humor poprawił :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 24.05.23, 11:52 No właśnie... Też teraz wszędzie widzę to "wysoka". Nie tak u nas było. Owszem: dziewczyna wyrośnięta, ale NIE w sensie wzrostu. Czyli już nie jakaś z pierwszych klas podstawówki. Bardziej po ogólnemu: nastolatka. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 10:20 Wróćmy do tematu wyjazdu ;) walichy spakowane, karta na full, kwiatki podlane /o zwierzach nic nie wiadomo/ to opieki szukać nie trzeba, czyli niedługo pomachamy na pa pa :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 27.05.23, 10:48 No niestety jeszcze przez parę dni musicie się powstrzymać od tłuczenia butelek :D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 12:54 E, nieeee...tu nie ma takich wyrywnych :) będzie wysooka kultura :) Odpowiedz Link
mona.blue Re: A już za tydzień... 27.05.23, 13:02 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > No niestety jeszcze przez parę dni musicie się powstrzymać od tłuczenia butelek > :D O! Dla nas to dobrze :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 13:05 A mówiłaś, że będziesz tęsknić :D ;) Odpowiedz Link
mona.blue Re: A już za tydzień... 27.05.23, 13:14 ruda.replay napisała: > A mówiłaś, że będziesz tęsknić :D ;) W tym sensie dobrze dla nas, ze jeszcze nie możemy tluc butelek, czyli może jeszcze kilka dni z nami będzie:) chyba że bledny wniosek wyciągnęłam. A tęsknić to tak 😉 Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 15:27 A to sobie urozmaicimy tę nieobecność.... zawsze można polatać po innych forach ;) :D Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 27.05.23, 16:01 COOOO?! Innym nabijać liczniki?! Nie pozwalam!!!!! :D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 16:23 I tam..nie bój ;) ja się zabić nie dam :D ;) w celach zapoznawczych tak ;) kurna, że licznik? :D eeee...na pewno wykasują :D:D Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 27.05.23, 16:29 Skoro obiecujesz, że wykasują to łaskawie pozwalam. Ale ALE ALE!!! - umowa? :D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 16:42 Pozwalasz...łaskawca :D kiedyś mi zależało na ludziach....teraz mam za przeproszeniem w d...., co myślą... absolutnie nie bierz do siebie...ogólnie tak...o całkowicie nieznajomych... nie dotyczy tego forum...:) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 16:43 także nooo.....wiesz, co mi może TR zrobić :D nic please - wykasuj Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 27.05.23, 16:56 A po co, wyszukiwarka GW nie zna użytkownika o nicku TR. Chyba, że się stanowczo domagasz :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 17:09 Decyzję pozostawiam Tobie... nie chciałabym ściągnąć plag na Ciebie i forum :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 27.05.23, 17:16 I po to forum jest zamknięte :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 17:19 to bez znaczenia... odbije się echem gdzie indziej... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 27.05.23, 17:32 No i co? Taki "w skrócie dwie literki" sra wszędzie, i co nam do tego? A fakt, Ta się trochę tym przejmuje... To może faktycznie? Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 17:41 jak ma poklask, to wypluwa z siebie mądrości.... taki forumowy k/leszcz/ Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 27.05.23, 18:01 Leszczem bym go nie nazywał. Z tego co pisały tu i ówdzie między innymi Mona i Ta - on potrafił odwalać bardzo nieprzyjemne akcje. Konkretnie na poczcie szczuć jednych przeciw innym. Na takich jest tylko jedna dobrarada: gadaj do ręki bo uszy nie słuchają. Odpowiedz Link
a74-7 Re: A już za tydzień... 27.05.23, 11:05 no ba ,te 5000 trzeba jeszcze przed wyjazdem ....;) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 13:09 Po wczasach przyjedzie spłukany, to już na lizaki nie wystarczy.... ;) Odpowiedz Link
mona.blue Re: A już za tydzień... 27.05.23, 13:14 ruda.replay napisała: > Po wczasach przyjedzie spłukany, to już na lizaki nie wystarczy.... > ;) No tak, kto wie... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 13:19 A co będzie zaciskał pasa ;) spróbować trzeba regionalnych przysmaków, schłodzić wnętrzności dobrym piwem.... mielonki w konserwie nie będzie przecież brał ;) Odpowiedz Link
mona.blue Re: A już za tydzień... 27.05.23, 13:26 No tak, życzmy asdzxcvfsrggxdfsd jak najlepszego urlopu :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 27.05.23, 13:19 Spokojnie spokojnie, będę rozdawał mydłka i szampony z hotelu. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 13:29 Dla mnie biały ręcznik w kształcie łabędzia ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 27.05.23, 13:36 A nie, ręcznik to środek trwały i płaci się tylko z pranie. A mydełko jest wliczone w cenę. A swoje będę brał jednak... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 13:58 Mydełko...hm... kto dzisiaj myje się mydłem :> :D Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 27.05.23, 14:05 Ładne papierki czasem mają i ładnie pachną... Dobra, nie namawiam bo to i tak nie ta klasa hotelu, co by dawali :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 14:08 Co tam hotel.... byle się przespać, odświeżyć, dach nad głową mieć, gdy leje, wieje ;) i żeby nie latały karaluchi :)) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 27.05.23, 14:11 Nie no, ale szwedzki stół na śniadanko to musi być. I potem z pełnym brzuszkiem na zwiedzanko. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 14:23 W tym roku też się gdzieś wybiorę.... gdzieś, gdzie ciepło, człowiek czasem potrzebuje zmian, by naładować akumulatory.... góry odpadają, bo sapać nie lubię /no, i misio może może się przytrafić/ ;) morze nasze....hm....fajnie, jak pogoda, a jak nie ma, to czarna d...rozpacz wtedy.... ile można zalegać w knajpie ;) to tak po cichu sobie myslę, bo jak głośniej, to zaraz mi się coś spieprzy... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 27.05.23, 14:31 Ja w ogóle nie rozumiem tego zwyczaju tłuczenia się nie raz przez kilkaset kilometrów nad Bałtyk na 2 tyg - gdy chyba za takie same pieniądze można polecieć z jakimś biurem na tydzień do Chorwacji czy gdzie indziej pogoda gwarantowana. Lepsze takie 7 dni niż 14 trafienia na ujową pogodę u nas. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 14:50 W punkt. Są tacy, co rok w rok w to samo miejsce.... tego nie pojmuję, ale i nie muszę.....jest tyle fajnych miejsc, że można spokojnie coś wybrać. Finansowo wyjdzie tak samo, ale gwarancja dobrej pogody napawa optymizmem....przewalić całą Polskę, by..spacerować pod parasolem i zeżreć rybę.... nie dla mnie taka frajda... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 27.05.23, 15:00 ruda.replay napisała: > W punkt. Są tacy, co rok w rok w to samo miejsce.... A to nawet nie o to. Można mieć swój ulubiony hotel, knajpkę, inne miejsca - ba, zakumplować się z jakimiś miejscowymi. I wtedy pogoda nie jest istotna. Za to "byle nad morze" i to polskie - bo tam mówią po polsku... Przecież z "normalnym" biurem podróży to obsługuje na miejscu rezydent co też po polsku gada. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 15:17 O, tak. Jak najbardziej. Sprytny zawsze sobie jakoś poradzi. Nie takie ciemniaki do Hameryki lecą i poradzą... ale na dłuższą metę, to w pewnym momencie zaczyna brakować znajomości języka... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 27.05.23, 15:20 Ale ja tu piszę wyłącznie o krótkim wyjeździe z dobrym biurem - ono wszystko ogarnie. Bo, można nawet kupić "objazdówkę" z polskim przewodnikiem - ale oczywiście to już drożej. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 15:42 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Ale ja tu piszę wyłącznie o krótkim wyjeździe z dobrym biurem - ono wszystko og > arnie. Bo, można nawet kupić "objazdówkę" z polskim przewodnikiem - ale oczywiś > cie to już drożej. A ja odniosłam się do..braku znajomości języka :) reasumując....wszystko można, jak jest zaplecze finansowe.... każdy coś znajdzie dla siebie.... ale wiesz, co...są tacy, co za cholerę do samolotu nie wsiądą :D tym się też tłumaczą...nie, bo samolot ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 27.05.23, 15:47 ruda.replay napisała: > asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > > > Ale ja tu piszę wyłącznie o krótkim wyjeździe z dobrym biurem - ono wszys > tko og > > arnie. Bo, można nawet kupić "objazdówkę" z polskim przewodnikiem - ale o > czywiś > > cie to już drożej. > > A ja odniosłam się do..braku znajomości języka :) No jak ktoś się na własną rękę wybiera i nie zna nawet angielskiego prymitywnego - to faktycznie jest kłopot. > ale wiesz, co...są tacy, co za cholerę do samolotu nie wsiądą :D > tym się też tłumaczą...nie, bo samolot ;) Wiem, jest taka fobia - mimo iż statystycznie to samolot jest chyba najbezpieczniejszym środkiem transportu (albo pociąg? nie pamiętam). Ale usłyszeli parę razy o katastrofach to szok. Nie dociera do nich ilu ludzi ginie dziennie na zwykłych drogach. Odpowiedz Link
mona.blue Re: A już za tydzień... 27.05.23, 15:17 Ja tęż nie bardzo pojmuje, fajnie jest poznawać coraz to inne miejsca na świecie. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 27.05.23, 15:21 mona.blue napisała: > Ja tęż nie bardzo pojmuje, fajnie jest poznawać coraz to inne miejsca na świeci > e. Ale fajnie też czasem powrócić do wspomnień. Odpowiedz Link
mona.blue Re: A już za tydzień... 27.05.23, 15:27 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > mona.blue napisała: > > > Ja tęż nie bardzo pojmuje, fajnie jest poznawać coraz to inne miejsca na > świeci > > e. > > Ale fajnie też czasem powrócić do wspomnień. Nie mam jakichś szczególnych wspomnień z wyjazdów wakacyjnych, chyba że z wczesnej młodości, bo z ex to nie. No może jedno miejsce darze sentymentem, tam wiele się dzialo dobrego. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 27.05.23, 15:36 mona.blue napisała: > Nie mam jakichś szczególnych wspomnień z wyjazdów wakacyjnych Jak chodzi o mnie, to bardziej chodzi o pewne miasto w którym byłem na rocznym stypendium. Z żoną i starszym. I tam poczęła się młodsza. Czasem wracamy... Odpowiedz Link
mona.blue Re: A już za tydzień... 27.05.23, 14:43 Ja chyba do córy się wybiorę na jakieś 5 dni, ale to jeszcze z miesiąc. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 14:53 Koniecznie trzeba odwiedzić i poznać wnusia :) Odpowiedz Link
mona.blue Re: A już za tydzień... 27.05.23, 15:16 ruda.replay napisała: > Koniecznie trzeba odwiedzić i poznać wnusia :) Taaak! Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 15:24 A nam przy okazji cyknąć parę fotek, pokazać coś fajnego, ciekawego :) Odpowiedz Link
mona.blue Re: A już za tydzień... 27.05.23, 15:30 Obawiam się, że na zwiedzanie tym razem nie bedziemy miały czasu, raczej towarzyszenie córce i zięciowi przy wnuku. Przeszukam jeszcze zdjęcia z zeszłego roku, jak byłyśmy na ich ślubie, ale obawiam się, że na większości jest rodzinka. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 27.05.23, 15:38 Zdjęcia wnuka daj - tylko z zasłoniętą twarzą. Odpowiedz Link
a74-7 Re: A już za tydzień... 27.05.23, 15:46 Czytalam watek narodzin wnuka - to bylo kibicowanie ! Moje spoznione gratulacje !:) Poznanie wnuka - to oczywista oczywistosc :) Odpowiedz Link
mona.blue Re: A już za tydzień... 27.05.23, 18:58 a74-7 napisał: > Czytalam watek narodzin wnuka - to bylo kibicowanie ! > Moje spoznione gratulacje !:) > Poznanie wnuka - to oczywista oczywistosc :) Dziękuję :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: A już za tydzień... 27.05.23, 15:54 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Zdjęcia wnuka daj - tylko z zasłoniętą twarzą. dlaczego? Odpowiedz Link
a74-7 Re: A już za tydzień... 27.05.23, 15:39 Przyznam szczerze , ze od kowidowych czasow jakos mi wakacyjne podroze zobojetnialy ....z histeria z paszportami ,potem z dawkami przypominajacymi ... Co roku ,przez ponad 30 lat wyjezdzalismy za granice , teraz od 3 lat dzien tu czy tam nad morzem ... nie narzekam ...ale i nie buntuje sie :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: A już za tydzień... 27.05.23, 15:49 a74-7 napisał: > Przyznam szczerze , ze od kowidowych czasow jakos mi wakacyjne podroze zobojetn > ialy ....z histeria z paszportami ,potem z dawkami przypominajacymi ... Fakt, też mieliśmy pojechać "w inną stronę Czech" niż wcześniej byliśmy; trudno. Jeździmy po Polsce. Odpowiedz Link