asdzxcvfsrggxdfsd 25.05.23, 12:29 Wiesław Gołas - Bo ja cały jestem mamy (TVP 1968) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malo.co.nie Re: Dzień Matki - juz teraz oficjalnie 25.05.23, 13:24 łał, najpierw dziadek, potem tatuś XD Odpowiedz Link
malo.co.nie Re: Dzień Matki - juz teraz oficjalnie 25.05.23, 13:50 Intro to dziadek (do orzechów), piosenka to wariacja o matce z bazą z ojca (My heart belongs to daddy). Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzień Matki - juz teraz oficjalnie 25.05.23, 13:55 O kuwa, mądrej to warto posłuchać. Niby coś tam dziadka do orzechów widziałem, ale aż tak to nie... A o Daddy to już w ogóle nic nie wiedziałem. Cóż, tak to jest, jak się jest chłopakiem ze wsi otoczonej Poznaniem :D Odpowiedz Link
malo.co.nie Re: Dzień Matki - juz teraz oficjalnie 25.05.23, 13:59 Ojtam, ojtam. Ale piosenka cudna! Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzień Matki - juz teraz oficjalnie 25.05.23, 14:09 To teraz co prawda nie poznański rap... Cały świat wywrócę dziś na kolana Żeby była uśmiechnięta moja mama Dla niej mogę pisać od nocy do rana Dała mi życie Życie by za mnie oddała Dedis - Mama feat. Małach prod. Tune Seeker Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzień Matki - juz teraz oficjalnie 25.05.23, 15:26 Tak, masz rację mamo, swoją rację masz, tak, masz rację mamo, ty się na tym znasz. Tak, masz rację, rację masz, tak, masz rację mamo, ty się na tym znasz. Tekst pochodzi z www.tekstowo.pl/piosenka,elvis_presley,that_s_all_right__mama.html Elvis Presley.... Thats Alright (Mama)- First Release - 1954 Odpowiedz Link
mona.blue Re: Dzień Matki - juz teraz oficjalnie 26.05.23, 19:52 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Tak, masz rację mamo, swoją rację masz, tak, masz rację mamo, ty się na tym zna > sz. Tak, masz rację, rację masz, tak, masz rację mamo, ty się na tym znasz. > > Tekst pochodzi z www.tekstowo.pl/piosenka,elvis_presley,that_s_all_right__mama.html > Jakieś te relacje z mamuśkami pokręcone- zarówno w piosence Gołasa jak i Presleya. Mamusia rządzi! Odpowiedz Link
a74-7 Re: Dzień Matki - juz teraz oficjalnie 25.05.23, 18:22 Bez komentarza : Violetta Villas - Do Ciebie mamo (live) Odpowiedz Link
a74-7 Re: Dzień Matki - juz teraz oficjalnie 25.05.23, 18:52 Z okazji dnia Matki do wszystkich corek i synow ( w nadzieii ,ze ktos przetlumaczy )" A Mother's Request" 🌹🌹🌹 My dear Daughter, when you notice that I am getting older, please - be patient with me, and above all - try to understand what I am going through. If I repeat one thing a thousand times, don't interrupt me to say "You said that a minute ago." Please just listen to this. Try to remember a time when you were little and I read you the same story every night before you fell asleep. When I don't want to take a bath please don't be angry and don't embarrass me. Remember when I used to follow you when you were just a kid trying to get you to shower excuses? When you see me not doing new technologies give me time to learn and don't look at me that way... Remember, darling, how I was patiently teaching you how to do many things... How to behave when eating, dressing, combing your hair and dealing with various everyday affairs. When you notice me getting older, please be patient, but most of all, try to understand what I'm going through. If I ever lose the plot of our conversation, give me a moment to remember. And if I can't, don't be upset or arrogant. Just know that the most important thing for me is just to be with you. And when my tired old legs won't let me walk as fast as they used to, give me your hand, like I used to give you mine when you were walking. When those days come - don't be sad. Just be with me Try to understand me as I approach the end of my life with love. I will be extremely grateful to you for the time you took and the joy we shared. With a smile and huge feeling I always had for you, I just want to say: I love you ... my dear daughter / Author unknown / Odpowiedz Link
a74-7 Re: Dzień Matki - juz teraz oficjalnie 25.05.23, 19:04 Tu wersja polska : www.facebook.com/watch/?v=586907712967476 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzień Matki - juz teraz oficjalnie 25.05.23, 19:10 Nie mam mordoksiążki i jeszcze mi jakieś potwierdzenia wyskakują... A oryginał jest po prostu... słaby. Które dziecko instynktownie tego nie rozumie? :) Trochę podrasować i wyjdzie przezapiękny Coelho :D Odpowiedz Link
mona.blue Re: Dzień Matki - juz teraz oficjalnie 26.05.23, 09:17 Cudo ta piosenka Gołasa :) ne słyszałam jej wcześniej. Odpowiedz Link
mona.blue Re: Dzień Matki - juz teraz oficjalnie 26.05.23, 10:40 Inne przesłucham po powrocie. Pierwsze życzenia już dziś dostałam:) a prezenty wcześniej. I trzeba będzie też złożyć życzenia. Odpowiedz Link
mona.blue Re: Dzień Matki - juz teraz oficjalnie 26.05.23, 11:11 W sumie złożę dwukrotnie życzenia, młodej mamie już złożyłyśmy z córką życzenia w imieniu wnuczka. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Dzień Matki - juz teraz oficjalnie 26.05.23, 10:53 Violetka - mama lubiła słuchać tę piosenkę. Wtedy nie rozumiałam, dlaczego stawała się zadumana, spoglądała w okno, byłam młodziutka i nie zastanawiałam się... Musiało upłynąć duuzo czasu... dziś wiem, znam melancholijny nastrój. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Dzień Matki - juz teraz oficjalnie 26.05.23, 11:52 Uroczy obrazeczek :) Odpowiedz Link
a74-7 Re: Dzień Matki - juz teraz oficjalnie 26.05.23, 19:11 Bylo cos dla ducha ,wiec i cos dla ciala , maly effort ;) Nie sama' poezja' mamuski zyja . Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Dzień Matki - juz teraz oficjalnie 26.05.23, 19:35 To jeszcze gromkie Sto lat i kieliszki opróżniać ;) Odpowiedz Link