asdzxcvfsrggxdfsd 25.05.23, 17:18 Takich 2 zawodowych skrzypków, którzy doszli do poziomu Orkiestry Opery w Sydney (chyba obaj). Nie ma bata, wyżej sufitu nie skoczysz... World Class Prodigy Violinist Chloe Chua Gives TwoSet a Violin Lesson Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruda.replay Re: Znaj swoje granice 25.05.23, 18:33 Nie znam...opowiedz w skrócie o nich :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Znaj swoje granice 25.05.23, 18:35 pl.wikipedia.org/wiki/TwoSet_Violin Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Znaj swoje granice 26.05.23, 10:37 No, dobra... dwóch młodych, wykształconych, zdolnych ludzi. Porzucają posadki w Operze. Poza wzmianką w CV o miejscu pracy, nikt by ich z tłumu muzyków nie zauważył. Zbiorowa, nudna robota. Szukają pomysłu na siebie. Zostają yutuberami, licznik się kręci itp...w sumie mam mieszane uczucia... Czy to rzeczywiście szczyt marzeń, możliwości...ambicji. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Znaj swoje granice 26.05.23, 10:46 Myślę, co zresztą napisałem na początku i co widać także w tym filmiku - wyżej sufitu nie skoczysz i tyle. Lata lecą, sprawność palców się pogarsza (to samo mówili speed-cuberzy, ale to inna sprawa). Więc możesz dumnie się obnosić z tym, ze kiedyś to och ach grałem w Operze Sydney - a możesz znaleźć inny sposób na życie. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Znaj swoje granice 26.05.23, 14:02 A jak się już wypśtykają, jako yutuberzy, to zawsze do kotleta mogą grać w knajpie... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Znaj swoje granice 26.05.23, 14:18 Tylko po co, o ile dobrze kaskę z yt zainwestują? Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Znaj swoje granice 26.05.23, 14:25 Nie wiem, jak działa to zarabianie na instagramie, ytubie.... od czego to zależy, jakie to pieniądze... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Znaj swoje granice 26.05.23, 14:33 Na insta nie wchodzę, na yt masz co najmniej 3 możliwości: a) bezpośrednia współpraca, czyli jak Miecio w swoich filmikach osobiście coś poleca (on akurat jawnie, ale może tez to być krypto-reklama: ojejej jaki to zajebisty towar "przypadkiem" znalazłem) b) jak kanał nabija odpowiednią ilość wyświetleń to yt samo proponuje program partnerski i dodaje "swoje" reklamy w środek filmu (tego akurat nie widuję, bo mi adblocker jakoś dobrze działa) c) dobrowolne wpłaty widzów prze patronite czy inne możliwości Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Znaj swoje granice 27.05.23, 10:13 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Tylko po co, o ile dobrze kaskę z yt zainwestują? Ale ta kasa z yt nie zapewni im chyba przyszłości /tej dalszej/ są młodzi, mają swoje potrzeby, może zwiedzić kawałek świata, zainwestować w coś...no, nie wiem... własny dach nad głową itp.... skończyć prestiżowe studia, by pajacować na yutubie? paluchy, jak wspomniałeś wiecznie sprytne nie będą.... sam papier, to później za mało, by szukać posadki w orkiestrze... jakiejś podrzędnej, to pewnie tak... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Znaj swoje granice 27.05.23, 10:42 Ja tam nie mam dostępu do sprawozdań finansowych ale z tego co się czyta tu i tam to jest spora kasa. "osiągnął ponad 4,09 miliona subskrypcji oraz ponad 1 376 605 507 wyświetleń do 17 maja 2023. " Łakomy kąsek dla reklamodawców. Popatrz kto ma swoje loga na ich oficjalnej stronie. www.twosetviolin.com/about Dlaczego pajacować? Wielu ludzi dzięki nim zainteresowało się muzyką klasyczną. Podróżują przecież, "wyruszyć w światową trasę koncertową w 2017 roku do 11 miast w 10 krajach[7][25][26], w Azji i Europie w tym w Tajpej, Helsinkach i Frankfurcie[27][28][29]. W 2018 roku występowali w kilku miejscach w Stanach Zjednoczonych, w tym w Nowym Jorku, San Francisco i Los Angeles[30][31][32]. " paluchy ćwiczą. Gdy byli w Polsce to nie grali tylko przeróbki Zenka. A podrzędna orkiestra i tak by im kiedyś groziła (ewentualnie 5 skrzypek w lepszej). BachTwoSet Live in Poland: Bach x Wieniawski, Chopin and Disco Pollo Odpowiedz Link
ta Re: Znaj swoje granice 28.05.23, 13:46 asd :„ Dlaczego pajacować? Wielu ludzi dzięki nim zainteresowało się muzyką klasyczną. Podróżują przecież” Podobnie działa Stjepan Hauser, wiolonczelista. Nagrywa mnóstwo filmików prezentowanych na YouTube, gdzie prezentuje muzykę klasyczną i lżejszą podawaną w pięknych i ciekawych okolicznościach przyrody. Można zarzucić, że komercja, że łatwizna, że klepie kasę, a mógłby tylko w wielkich salach koncertowych grać z uznanymi orkiestrami ( też gra). Niemniej myślę, że lepiej jak ktoś trafi w sieci na Hausera, niż Zenka M. A poza tym, mężczyzna przystojny i słuchać i patrzeć przyjemnie :) Odpowiedz Link
a74-7 Re: Znaj swoje granice 28.05.23, 19:55 Nooo,duzo jest takich skrzypkow ,choc nie wszyscy dzialaja preznie na YT O ile ich filmiki sa lepsze od Mieciowych ,brak wulgaryzmow to pierwszy krok do dobrej roboty :) Ale co komu w duszy gra :) Vanessa Mae zmienila troche forme fidlowania smyczkiem ,stawiajac na seksy taniec , Wov Dylan osiagnal szczyt w szybkosci wirtuozerii.Ze nie wspomne grajacego w Polsce brytyjskiegoNigela Kennedy .Tyle ,ze ten ostatni nie mogl osiagnac wyzszego 'pulapu ' grajac z brytyjskimim muzykami - postawil na polskich muzykow , ktorzy byli otwarci na muzyczne eksperymenty. W swoim pojeciu troche przeskoczyl pulap :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Znaj swoje granice 29.05.23, 08:57 a74-7 napisał: > Wov Dylan osiagnal szczyt w szybkosci wirtuozerii. o nim mówisz? NEW "FASTEST VIOLINIST IN THE WORLD" IS EVEN FASTER (and more sacrilegious) Odpowiedz Link