Dodaj do ulubionych

Znaj swoje granice

• ruda.replay Re: Znaj swoje granice 25.05.23, 18:33
      Nie znam...opowiedz w skrócie o nich :)
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Znaj swoje granice 25.05.23, 18:35
        pl.wikipedia.org/wiki/TwoSet_Violin
        • ruda.replay Re: Znaj swoje granice 26.05.23, 10:37
          No, dobra... dwóch młodych, wykształconych, zdolnych ludzi.
          Porzucają posadki w Operze.
          Poza wzmianką w CV o miejscu pracy, nikt by ich z tłumu muzyków nie zauważył. Zbiorowa, nudna robota. Szukają pomysłu na siebie. Zostają yutuberami, licznik się kręci itp...w sumie mam mieszane uczucia...
          Czy to rzeczywiście szczyt marzeń, możliwości...ambicji.
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Znaj swoje granice 26.05.23, 10:46
            Myślę, co zresztą napisałem na początku i co widać także w tym filmiku - wyżej sufitu nie skoczysz i tyle. Lata lecą, sprawność palców się pogarsza (to samo mówili speed-cuberzy, ale to inna sprawa).
            Więc możesz dumnie się obnosić z tym, ze kiedyś to och ach grałem w Operze Sydney - a możesz znaleźć inny sposób na życie.
            • ruda.replay Re: Znaj swoje granice 26.05.23, 14:02
              A jak się już wypśtykają, jako yutuberzy, to zawsze do kotleta mogą grać w knajpie...
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Znaj swoje granice 26.05.23, 14:18
                Tylko po co, o ile dobrze kaskę z yt zainwestują?
                • ruda.replay Re: Znaj swoje granice 26.05.23, 14:25
                  Nie wiem, jak działa to zarabianie na instagramie, ytubie....
                  od czego to zależy, jakie to pieniądze...
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Znaj swoje granice 26.05.23, 14:33
                    Na insta nie wchodzę, na yt masz co najmniej 3 możliwości:
                    a) bezpośrednia współpraca, czyli jak Miecio w swoich filmikach osobiście coś poleca (on akurat jawnie, ale może tez to być krypto-reklama: ojejej jaki to zajebisty towar "przypadkiem" znalazłem)
                    b) jak kanał nabija odpowiednią ilość wyświetleń to yt samo proponuje program partnerski i dodaje "swoje" reklamy w środek filmu (tego akurat nie widuję, bo mi adblocker jakoś dobrze działa)
                    c) dobrowolne wpłaty widzów prze patronite czy inne możliwości
                • ruda.replay Re: Znaj swoje granice 27.05.23, 10:13
                  asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> Tylko po co, o ile dobrze kaskę z yt zainwestują?

Ale ta kasa z yt nie zapewni im chyba przyszłości /tej dalszej/
                  są młodzi, mają swoje potrzeby, może zwiedzić kawałek świata, zainwestować w coś...no, nie wiem...
                  własny dach nad głową itp....
                  skończyć prestiżowe studia, by pajacować na yutubie?
                  paluchy, jak wspomniałeś wiecznie sprytne nie będą....
                  sam papier, to później za mało, by szukać posadki w orkiestrze...
                  jakiejś podrzędnej, to pewnie tak...
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Znaj swoje granice 27.05.23, 10:42
                    Ja tam nie mam dostępu do sprawozdań finansowych ale z tego co się czyta tu i tam to jest spora kasa.
                    "osiągnął ponad 4,09 miliona subskrypcji oraz ponad 1 376 605 507 wyświetleń do 17 maja 2023. "
                    Łakomy kąsek dla reklamodawców.
                    Popatrz kto ma swoje loga na ich oficjalnej stronie.

www.twosetviolin.com/about
                    Dlaczego pajacować? Wielu ludzi dzięki nim zainteresowało się muzyką klasyczną.
                    Podróżują przecież,

"wyruszyć w światową trasę koncertową w 2017 roku do 11 miast w 10 krajach[7][25][26], w Azji i Europie w tym w Tajpej, Helsinkach i Frankfurcie[27][28][29]. W 2018 roku występowali w kilku miejscach w Stanach Zjednoczonych, w tym w Nowym Jorku, San Francisco i Los Angeles[30][31][32]. "

paluchy ćwiczą. Gdy byli w Polsce to nie grali tylko przeróbki Zenka.
                    A podrzędna orkiestra i tak by im kiedyś groziła (ewentualnie 5 skrzypek w lepszej).

• ta Re: Znaj swoje granice 28.05.23, 13:46
                      asd :„ Dlaczego pajacować? Wielu ludzi dzięki nim zainteresowało się muzyką klasyczną.
                      Podróżują przecież”

Podobnie działa Stjepan Hauser, wiolonczelista.
                      Nagrywa mnóstwo filmików prezentowanych na YouTube, gdzie prezentuje muzykę klasyczną i lżejszą podawaną w pięknych i ciekawych okolicznościach przyrody. Można zarzucić, że komercja, że łatwizna, że klepie kasę, a mógłby tylko w wielkich salach koncertowych grać z uznanymi orkiestrami ( też gra).

Niemniej myślę, że lepiej jak ktoś trafi w sieci na Hausera, niż Zenka M.

A poza tym, mężczyzna przystojny i słuchać i patrzeć przyjemnie :)
    • a74-7 Re: Znaj swoje granice 28.05.23, 19:55
      Nooo,duzo jest takich skrzypkow ,choc nie wszyscy dzialaja preznie na YT
      O ile ich filmiki sa lepsze od Mieciowych ,brak wulgaryzmow to pierwszy krok do dobrej roboty :)
      Ale co komu w duszy gra :)
      Vanessa Mae zmienila troche forme fidlowania smyczkiem ,stawiajac na seksy taniec ,
      Wov Dylan osiagnal szczyt w szybkosci wirtuozerii.Ze nie wspomne grajacego w Polsce brytyjskiegoNigela Kennedy .Tyle ,ze ten ostatni nie mogl osiagnac wyzszego 'pulapu ' grajac z brytyjskimim muzykami - postawil na polskich muzykow , ktorzy byli otwarci na muzyczne eksperymenty.
      W swoim pojeciu troche przeskoczyl pulap :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka