Dodaj do ulubionych

Inflacja działa tak...

29.05.23, 16:53
https://img.joemonster.org/i/upload/2023/05/348844293_626526012844615_2404879069828604681_n.jpg
Obserwuj wątek
    • ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 29.05.23, 17:16
      Benzyna ma zdrożeć w tym tygodniu :)
      ale jest światełko w tunelu...
      inflacja będzie spadać w 2024! :)
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 08:31
        ruda.replay napisała:

> Benzyna ma zdrożeć w tym tygodniu :)
        > ale jest światełko w tunelu...
        > inflacja będzie spadać w 2024! :)

Czyli ta pizza nadal się będzie zmniejszać, tylko trochę wolniej...
        • ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 11:00
          A u mnie talerze duużeee....z dobrych czasów jeszcze ;))
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 11:05
            Ciekawe w sumie, czy shrinkflacja nie objęła już też zastawy? ;)

• ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 11:09
              Hah :) wymieniać nie będę....rozłoży się...szerzej ;)
              tak, z 10 kg, to mogłabym się skurczyć....:)
              nie miałabym nic, ale to nic przeciwko....
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 11:11
                no jak za tą samą cenę jesz mniej... to tak się stanie :)
                • ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 11:16
                  nie zauważam....:/
                  może to trzeba rozwlec w czasie ;)
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 11:18
                    Widzisz, nie zauważasz, ale rząd myśli za Ciebie :D
                    • ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 11:22
                      Już niech nie myślą, bo jakoś kiepsko to wychodzi :/
                      mam nadzieję, że niedługo już ;)
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 11:31
                        Niestety obawiam się, że 800+ itp zrobią swoją robotę...
                        • ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 12:36
                          Chciałabym zaprzeczyć, ale to wydaje się realne....
                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 12:43
                            Cóż, ja mogę tylko dorzucić swój głos, który zresztą ponownie nie będzie ZA - ale przeciw...
                            • ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 12:55
                              Ja jakos tak od początku sceptycznie podchodziłam i zmieniać tego nie będę....
                              pójde, by zakreslić NIEEE
                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 12:57
                                Che che, ja kiedyś musiałem przez nich składać oświadczenie lustracyjne. Coś im wyszło, że chyba SB mnie przekupowało lizakami :D
                                • ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 13:05
                                  Za tę 13 tkę i 14, to tłumnie naród pójdzie...
                                  "bo dał".....i tak dobrze jeszcze nigdy nie było :)
                                  czasem muszę odejść na bok i uspokoić budzący się we mnie instynkt mordercy ;))
                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 13:09
                                    Nic nie zrobisz. "Oni" myślą najwyraźniej, że rząd ma jakieś "swoje" pieniądze, co może dać. A to, że 500+ w ogóle nie pobudziło dzietności - to znowu pewnie wina Tuska.
                                    • ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 13:16
                                      Kredyt na mieszkanie na 30 lat i dzieci kupa....
                                      dzisiaj mieć trójkę, to wyzwanie...
                                      pogoń za pracą, pieniądzem...
                                      zauważam wysyp jedynaków....
                                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 13:26
                                        Można prościej...
                                        Jak ponoć powiedział Clinton - powiesił sobie w gabinecie karteczkę
                                        Gospodarka - Głupcze!
                                        Rośnie bogactwo - ludzie nie mają problemu z wychowywaniem kolejnych dzieci.
                                        No socjalu to tylko... no.
                                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 13:48
                                          Zresztą... 500+ to może brać i rodzina Kulczyków.
                                          Co kuwa? Całe społeczeństwo ma im dawać jakieś dla nich "drobne na waciki"?

"co za pojebana akcja".
                                          • ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:01
                                            No, ale o co biega...
                                            nie pamiętasz hasełka
                                            Wszystkie dzieci są nasze...
                                            czy jakoś tak ;)
                                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:08
                                              Złapali się we własne sidła. Chcieli udawać, że to nie jest socjal, więc dawali wszystkim. No nie wszystkim che che, bo ja się nie załapałem. Jak wprowadzili to młodsza była <18, ale wtedy trzeba było mieć 2. jak zrobili wreszcie faktycznie na każde dziecko, to już była >18... no i huj no i cześć :)
                                              • ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:15
                                                Podobnie miałam z "rodzinnym"....przekroczyło jakieś grosze i dua lipa!
                                                albo za mały na paczusie od Mikołaja, albo za duży...
                                                laptopów...tfu - liczydeł też nie dawali, ani 3 stówek na rozpoczęcie roku...
                                                i żyło się....kogo było stać, to kupował nowe książki, a kto miał mniej zasobny portfel, to brał używane i też dobrze.
                                                Wydawnictwa nie prześcigały się w ofertach...Elementarz i dobra nasza ;)
                                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:19
                                                  No widzisz, tam było kryterium dochodowe - co prawda powinni odjąć te grosze od kwoty wypłaty...
                                                  I cicho bundź z tymi laptopami, bo jak to w końcu klepną to żona też dostanie talona :) Bo już są plany, że jakoś tak się stanie, że KAŻDY nauczyciel dostanie jakieś godziny w 4 klasie :D
                                                  • ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:22
                                                    To dostanie talon na 2 i pół tysiaka....
                                                    brać i nie narzekać ;) od przybytku głowa nie boli :)
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:26
                                                    Jak dostanie, to będzie pirwszy raz cuś od pisu. Ale i tak nie zagłosujemy :)
                                                  • ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:32

Nooo, poza podwyżką czynszu, to chyba już nic więcej :D
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:36
                                                    A rachunki gazowe i elektryczne to pi(e)s?!
                                                  • ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:42
                                                    to z wrześniowej podwyżki żona zapłaci :>
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:45
                                                    Mówisz oczywiście o podwyżce opłat? :)
                                                  • ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:47
                                                    oj tam :) więcej optymizmu...
                                                    dadzą laptopik i podwyżkę :)))
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 15:00
                                                    ta ta, inflacji bardziej
                                                    Te 500 + 300 to niby skąd się weźmie?
                                                  • ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 16:25
                                                    Dobra drukarka i heja :>
                                                    współczuje młodym....będą na to zap...italać...
                                                    tego doła, to jedno pokolenie nie zasypie....
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 16:28
                                                    Ty się namartw o młodych, przecie to za chwilę jebnie....
                                                  • ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 16:33
                                                    Może się w końcu durny opamieta...
                                                    ale nie licze na to...
                                                  • ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 16:33
                                                    naród*
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 16:40
                                                    Narodu nie obrażaj. Tylko 40% głosujących (czyli jakieś 20% narodu) głosowało na PiS. Podziękuj od dawna ustalonej ordynacji, że przy 40% możesz dostać 50+% miejsc w sejmie.
                                                    Reductio ad Hitlerum: w wolnych wyborach NSDAP chyba nawet nie przekroczyła 40%. A jednak....
                                                  • ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 16:55
                                                    oj tam....nie obrażam...aż tak...
                                                    kiedyś zarabiałam duużo mniej i wystarczało na wszystko...
                                                    opłaty, jakies przyjemności, wyjazdy....
                                                    dziś mam duuużo więcej i g z tego :)
                                                    ja docipie jakoś do końca...
                                                    ale młodym ludziom nie zazdroszczę...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 16:57
                                                    A to niech odpowiednio głosują. i nie nie na konfę :)
    • ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 29.05.23, 17:26
      https://dailymem.pl/uploads/2021/12/08/20211208120326_img_81ea16b72c.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka