ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 29.05.23, 17:16 Benzyna ma zdrożeć w tym tygodniu :) ale jest światełko w tunelu... inflacja będzie spadać w 2024! :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 08:31 ruda.replay napisała: > Benzyna ma zdrożeć w tym tygodniu :) > ale jest światełko w tunelu... > inflacja będzie spadać w 2024! :) Czyli ta pizza nadal się będzie zmniejszać, tylko trochę wolniej... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 11:00 A u mnie talerze duużeee....z dobrych czasów jeszcze ;)) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 11:05 Ciekawe w sumie, czy shrinkflacja nie objęła już też zastawy? ;) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 11:09 Hah :) wymieniać nie będę....rozłoży się...szerzej ;) tak, z 10 kg, to mogłabym się skurczyć....:) nie miałabym nic, ale to nic przeciwko.... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 11:11 no jak za tą samą cenę jesz mniej... to tak się stanie :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 11:16 nie zauważam....:/ może to trzeba rozwlec w czasie ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 11:18 Widzisz, nie zauważasz, ale rząd myśli za Ciebie :D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 11:22 Już niech nie myślą, bo jakoś kiepsko to wychodzi :/ mam nadzieję, że niedługo już ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 11:31 Niestety obawiam się, że 800+ itp zrobią swoją robotę... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 12:36 Chciałabym zaprzeczyć, ale to wydaje się realne.... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 12:43 Cóż, ja mogę tylko dorzucić swój głos, który zresztą ponownie nie będzie ZA - ale przeciw... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 12:55 Ja jakos tak od początku sceptycznie podchodziłam i zmieniać tego nie będę.... pójde, by zakreslić NIEEE Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 12:57 Che che, ja kiedyś musiałem przez nich składać oświadczenie lustracyjne. Coś im wyszło, że chyba SB mnie przekupowało lizakami :D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 13:05 Za tę 13 tkę i 14, to tłumnie naród pójdzie... "bo dał".....i tak dobrze jeszcze nigdy nie było :) czasem muszę odejść na bok i uspokoić budzący się we mnie instynkt mordercy ;)) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 13:09 Nic nie zrobisz. "Oni" myślą najwyraźniej, że rząd ma jakieś "swoje" pieniądze, co może dać. A to, że 500+ w ogóle nie pobudziło dzietności - to znowu pewnie wina Tuska. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 13:16 Kredyt na mieszkanie na 30 lat i dzieci kupa.... dzisiaj mieć trójkę, to wyzwanie... pogoń za pracą, pieniądzem... zauważam wysyp jedynaków.... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 13:26 Można prościej... Jak ponoć powiedział Clinton - powiesił sobie w gabinecie karteczkę Gospodarka - Głupcze! Rośnie bogactwo - ludzie nie mają problemu z wychowywaniem kolejnych dzieci. No socjalu to tylko... no. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 13:48 Zresztą... 500+ to może brać i rodzina Kulczyków. Co kuwa? Całe społeczeństwo ma im dawać jakieś dla nich "drobne na waciki"? "co za pojebana akcja". Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:01 No, ale o co biega... nie pamiętasz hasełka Wszystkie dzieci są nasze... czy jakoś tak ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:08 Złapali się we własne sidła. Chcieli udawać, że to nie jest socjal, więc dawali wszystkim. No nie wszystkim che che, bo ja się nie załapałem. Jak wprowadzili to młodsza była <18, ale wtedy trzeba było mieć 2. jak zrobili wreszcie faktycznie na każde dziecko, to już była >18... no i huj no i cześć :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:15 Podobnie miałam z "rodzinnym"....przekroczyło jakieś grosze i dua lipa! albo za mały na paczusie od Mikołaja, albo za duży... laptopów...tfu - liczydeł też nie dawali, ani 3 stówek na rozpoczęcie roku... i żyło się....kogo było stać, to kupował nowe książki, a kto miał mniej zasobny portfel, to brał używane i też dobrze. Wydawnictwa nie prześcigały się w ofertach...Elementarz i dobra nasza ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:19 No widzisz, tam było kryterium dochodowe - co prawda powinni odjąć te grosze od kwoty wypłaty... I cicho bundź z tymi laptopami, bo jak to w końcu klepną to żona też dostanie talona :) Bo już są plany, że jakoś tak się stanie, że KAŻDY nauczyciel dostanie jakieś godziny w 4 klasie :D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:22 To dostanie talon na 2 i pół tysiaka.... brać i nie narzekać ;) od przybytku głowa nie boli :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:26 Jak dostanie, to będzie pirwszy raz cuś od pisu. Ale i tak nie zagłosujemy :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:32 Nooo, poza podwyżką czynszu, to chyba już nic więcej :D Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:36 A rachunki gazowe i elektryczne to pi(e)s?! Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:42 to z wrześniowej podwyżki żona zapłaci :> Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:45 Mówisz oczywiście o podwyżce opłat? :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 14:47 oj tam :) więcej optymizmu... dadzą laptopik i podwyżkę :))) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 15:00 ta ta, inflacji bardziej Te 500 + 300 to niby skąd się weźmie? Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 16:25 Dobra drukarka i heja :> współczuje młodym....będą na to zap...italać... tego doła, to jedno pokolenie nie zasypie.... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 16:28 Ty się namartw o młodych, przecie to za chwilę jebnie.... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 16:33 Może się w końcu durny opamieta... ale nie licze na to... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 16:40 Narodu nie obrażaj. Tylko 40% głosujących (czyli jakieś 20% narodu) głosowało na PiS. Podziękuj od dawna ustalonej ordynacji, że przy 40% możesz dostać 50+% miejsc w sejmie. Reductio ad Hitlerum: w wolnych wyborach NSDAP chyba nawet nie przekroczyła 40%. A jednak.... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 16:55 oj tam....nie obrażam...aż tak... kiedyś zarabiałam duużo mniej i wystarczało na wszystko... opłaty, jakies przyjemności, wyjazdy.... dziś mam duuużo więcej i g z tego :) ja docipie jakoś do końca... ale młodym ludziom nie zazdroszczę... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Inflacja działa tak... 30.05.23, 16:57 A to niech odpowiednio głosują. i nie nie na konfę :) Odpowiedz Link