Dodaj do ulubionych

Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek...

10.06.23, 15:23
Jesteśmy teraz w małym miasteczku, w którym znajduje się letni pałac Branickich. Nic ciekawego to fot nie ma.
Ale MUSIAŁEM tam pojechać ze względu na pewne powiązania pewnego pana. Kiedyś był w Poznaniu a tam jeździ czasami...
- na badania?
- na badania!

(Bo niektórzy podejmowali próby ubezwłasnowolnienia pana, o ile wiem na razie bezskuteczne).

Obserwuj wątek
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 10.06.23, 17:42
      I co? Nikt nic?! Kononowicza nie kojarzą?!
      • ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 09:49
        Kojarzę. Człowiek nieporadny życiowo, zrobili z niego "gwiazdę", a przede wszystkim bezlitośnie ośmieszyli.
        I zarobili niemałe pieniądze.
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 09:55
          Z drugiej strony... niedługo po tym pierwszym epizodzie kandydowania zmarła jego matka. Więc by został sam, bez pracy, bez niczego. Na łasce pomocy społecznej.
          Teraz jednak jakieś pieniądze od "pasożytów" dostaje, widzowie ślą mu paczki (i to zazwyczaj nie z literalnie gównem; bo też była taka pojebana akcja) - i sam wygląda na zadowolonego z atencji, jaką otrzymuje w sieci.

• ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 10:09
            Człowiek mocno ograniczony, który nie zdawał sobie sprawy, że jest kukiełką w rękach tych, którzy zwietrzyli w nim niezłe pieniądze. Ile z tego rozumiał? Niewiele. A gawiedź się cieszyła i miała ubaw po pachy.
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 10:17
              Moim zdaniem dostatecznie sobie zdawał sprawę - ale nie do końca chciał/umiał się przeciwstawić. Ale i tak z drugiej strony sobie zdaje sprawę, że jak zostanie sam jak palec w dupie - to nawet pewnie nie da sobie rady z tymi jutubami - i wszystko mu się skończy. I pewnie wtedy ostatecznie skończy w TYM mieście: Choroszczy.

sppchoroszcz.med.pl/typy_oddzialow/oddzialy-stacjonarne/
              • ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 10:28
                Nie znam jego dalszego losu...co się z nim dzisiaj dzieje, jak funkcjonuje...
                Jeśli nawet tak skończy, to ma opiekę lekarską, nie pozostawiony sam sobie....
                Jemu potrzebna była inna pomoc, niż lans na YT, bo to było zwykłe i podłe dręczenie człowieka, który ma ewidentny problem zdrowotny natury psychicznej.

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 10:39
                  Ale on najwyraźniej przynajmniej częściowo jest zadowolony. Żyje jako wolny człowiek na własnym kawałku posesji. Ja bym na przykład nie chciał być dożywotnio zamknięty w szpitalu.
                  • ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 10:53
                    Zadowolony......a ma świadomość, że został upodlony, wykorzystany przez cwaniaków?
                    bo ja nie byłabym taka pewna, co do zdolności oceny sytuacji, w której uczestniczył....
                    manipulowali nim, jak chcieli...bo to się sprzedawało w internecie....
                    i powinno było zniknąć szybciej, niż się pojawiło....
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 11:00
                      Och, nie raz o tym wrzeszczał. Ba, nawet na sąsiada wrzeszczał, bo za wysoki płot postawił. Właśnie chodzi mi o to, że on oprócz pewnego upośledzenia - ma naturę choleryka. I ta sława na razie go broni - raczej żaden urząd/sąd nie pójdzie z nim na ostro narażając się na internetowy ostrzał tysięcy "fanów".
                      A jakby był nikim, to po kolejnej awanturze policja by go zawinęła do Choroszczy, lekarz dyżurny by uznał, że stanowi zagrożenie życia i zdrowia swojego i/lub innych - i zgodnie z ustawą zadecydował o przyjęciu wbrew woli. Co pociąga za sobą konieczność wniosku do sądu - ale spoko oko; sąd by to klepnął...
                      • ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 11:04
                        a wiesz, że to przemocowiec?
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 11:16
                          Że do matki? Bo wtedy nie śledziłem.
                          • ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 11:21
                            i własnych zwierzątek....
                            Chłopa nalezało wyciszyć farmakologicznie, a nie napędzać.....
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 11:30
                              Psa mu odebrali i moim zdaniem na tym etapie słusznie zakończyła się na razie interwencja państwa.
                              Skaranie boskie to z nim mają na pobliskim komisariacie, bo on im tam co chwilę składa jakieś zawiadomienia :)
                              • ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 11:49
                                Dopóki nie lata z siekierą, to jakos tam sobie żyje....
                                coś tam sobie ubzdura i walczy z własnymi demonami ;)
                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 11:57
                                  Z siekierą to nie, ale kiedyś chyba widziałem, jak wyskoczył z taką kulą inwalidzką - ale na takiego co mu się złośliwie parkował pod wejściem i kręcił sobie filmiki.
                                  Dlatego ode mnie nie zobaczycie nawet zdjęcia posesji - bo po co mi pchanie się pod czyjś płot dla sensacji?
                                  • ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 12:26
                                    No, i sam widzisz...ludzie potrafią.
                                    Wiedział, że jak go rozjuszy, to będzie reakcja z jego strony
                                    i już "materiał"na yt ma...
                                    podłe...
                                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 12:29
                                      No niestety.
                                      • ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 12:47
                                        ale ten syf w domu, to mogła by opieka mu jakos ogarnąć :/
                                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 12:56
                                          Coś tam robili chyba - tylko pamiętaj - opieka bez nakazu sądu nie może działać wbrew woli właściciela. Więc jak się zaczęło coś tam robić gorąco - to któreś "pasożyty" same zaczęły jakieś remonty. Nie wiem dokładnie bo aż tak nie śledzę.
                                          • ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 13:03
                                            Też nie wiem, co u niego się dzieje, bo jakos tak cicho w mediach....
                                            ale przykre to, że poili chłopa gorzałą i nagrywali.....
                                            a co tam jeszcze wyprawiali, by zdobyć materiał, to pewnie się nie dowiemy....
                                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 13:07
                                              Gorzałą? On to raczej jest Mleczny Potwór - co przy cukrzycy powodowało niejednokrotne wizyty pogotowia.
                                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 13:25
                                                Chciałem Ci wrzucić taki kanał, gdzie gość czasami na serio podchodził do sprawy - ale jak widzę znowu pasożyty musiały mu kanał skasować, ma jakiś nowy od 4 miesięcy ale tamtych poważnych filmów nie dał...
                                                • ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 13:47
                                                  czyli wniosek jeden...
                                                  na patostreamach kasa...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 13:52
                                                    Daniel Magical - mówi to Pani coś?
                                                  • ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 14:00
                                                    nico.....kto zacz...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 14:07
                                                    To sobie poszukaj w googlach. Bo takiego gówna tu linkował nie będę.
                                                    Tak wiem, widziałem że w opinii niektórych to jest prymitywne forum - no ale bez przesady!
                                                  • ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 14:17
                                                    Prymitywne, bo nie mamy po kilka nicków :)
                                                    to żadna opinia, to wyrzyg frustrata.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 14:20
                                                    Frustrata/frustratki? Krzyżyk na drogę :)
                                                  • ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 14:26
                                                    Pewnie coś chciała Ci przekazać...pisząc to w odpowiedzi na mój komentarz :)
                                                    takie....walenie w bęben na odległość :)
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 14:39
                                                    Zagadka: gdzie tomam? :D
                                                  • ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 14:54
                                                    Odpowiedź - w rzyci? :))
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 14:56
                                                    Ojej ojej, no żem się nie spodziewał! :d
                                                  • ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 14:59
                                                    a ja żem się starała kulturnie to ująć :)
                                                    co by tego primitiva nie pogłębiać :D
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 15:05
                                                    No i huj no i cześć.
                                                    Że polecę z klasyka kina polskiego (Pod mocnym aniołem) z dofinansowaniem z Polskiego Instytutu Sztuki Filmowej.
                                                  • ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 15:15
                                                    i dlatego powinno się forum zamknąć przed opuszczenie, albo powierzyć komuś, kto to zrobi później
                                                    nie zostawiać trollom na żer...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 15:18
                                                    I pa pani - to forum już jest zamknięte :D
                                                  • ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 15:21
                                                    ale już jesteś, to nic nie grozi :)
                                                    Turciu pozamiata ;)
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 15:25
                                                    Jak mnie nie było - to też nikt nie mógł nasrać. Bo zamknięte. Bo Was o to nie podejrzewam :)
                                                  • ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 15:27
                                                    żeś se porządną ekipę zmontował :))
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 15:30
                                                    Można? można!
                                                  • ruda.replay Re: Zbliżamy sie nieuchronnie do końca zagadek... 11.06.23, 15:39
                                                    stare hasełko...
                                                    "jak dbasz, tak masz" :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka