Dodaj do ulubionych

Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle bęc?

09.09.23, 11:49
Poszedłem sobie na łosiedlu po piwerko, sprzedawca się upewnił w którym bloku mieszkam.
Podobno wczoraj około 6 rano przyjechało pogotowie i już gościa nie odratowało... Niewydolność krążeniowo-oddechowa, klasyka.
Uważajcie na siebie.
Obserwuj wątek
    • ruda.replay Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 09.09.23, 12:21
      Ano człowiek nie wie, kiedy się przewróci i więcej nie wstanie. Młody, czy starszy, z każdej półki biorą. Żadne pieniądze nie pomogą, by zostać na tym padole wiecznie.
      • a74-7 Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 09.09.23, 12:24
        Trzesienie ziemi w Maroku 6.8 :-/
        A w nocy byla taka cisza, jak makiem zasial ....
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 09.09.23, 12:49
          a74-7 napisał:

> Trzesienie ziemi w Maroku 6.8 :-/
          > A w nocy byla taka cisza, jak makiem zasial ....

cóż, natura ma na nas wyebane...
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 09.09.23, 12:26
        Ale pa to - ja o tej porze mniej więcej to już tuptałem. Tylko:
        a) ruch na łosiedlu jest znikomy a koło tej 6 to już w ogóle - to pewnie pogotowie wcześniej wyłączyło syreny
        b) na kawkę i papieroska wychodzę na balkon, który jest po przeciwnej stronie od klatek wejściowych
        Nawet nie miałem szansy ich zobaczyć, a chłopa ni ma...
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 09.09.23, 12:26
          Ps - ni ma też sąsiada z naprzeciwka, ni ma tego z dołu. No ale o nich to wiem...
          • ruda.replay Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 09.09.23, 12:39
            Nie ma domu w sąsiedztwie, by nie zajrzała kostucha. Współczujemy, wspomnimy i życie toczy się dalej.
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 09.09.23, 12:42
              A kiedy przyjdzie po mnie zegarmistrz światła purpurowy...

• ruda.replay Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 09.09.23, 12:51
                Przyjdzie...i nie będzie, że jeszcze coś jest do zrobienia, czy uporządkowania...
                Cyk...iskierka zgasła.
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 09.09.23, 12:54
                  Spłyną przeze mnie dni na przestrzał
                  Zgasną podłogi i powietrza
                  Na wszystko jeszcze raz popatrzę
                  I pójdę nie wiem gdzie - na zawsze.
                  • ruda.replay Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 09.09.23, 12:58
                    Jeszcze nikt stamtąd nie wrócił i powiedział, co jest dalej...
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 09.09.23, 13:05
                      Są różne teorie na ten temat :D
                      • ruda.replay Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 09.09.23, 13:08
                        Jak będziesz miał końkrety, to chętnie wysłucham.
                        Teorie... weź...😁
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 09.09.23, 13:12
                          Jak będę miał konkrety to Cię będę straszył :D
                          • ruda.replay Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 09.09.23, 13:21
                            Ja się nie boję :-)
                            Ale doprecyzujmy...kiedy chcesz straszyć...za życia, czy po śmierci?
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 09.09.23, 13:24
                              No jak za życia, jak mnie nie stać na miejscówkę w T. :)
                              • ruda.replay Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 09.09.23, 13:32
                                To nic z tego nie budjet...bo ja pierwsza odejdę :-)
                                Siedząc na chmurce zlokalizuje Cię i postrasze :P
                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 09.09.23, 13:34
                                  To sie jeszcze okaże, skoro już biorą z mojego bloku...
                                  • leziox Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 09.09.23, 23:02
                                    Tez macie co szukac teorii.
                                    Dusza to wypelnienie opakowania.
                                    Opakowanie sie zuzywa. Dusza wraca do domu, moze sie inkarnowac, jesli chce, a opakowanko do recycligu.
                                    Dorabiac sobie do tego religii nie warto. Bog nie jest religijny.
                                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 10.09.23, 08:21
                                      leziox napisał:

> Dusza wraca do domu, moze sie inkarnowac, jesli chce
                                      > Dorabiac sobie do tego religii nie warto.

Wybierz jedno :D

• ruda.replay Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 10.09.23, 09:27
                                        A w poprzednim wcieleniu, to kim byliśta? :>
                                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 10.09.23, 09:35
                                          I otóż to jest ta słabość koncepcji reinkarnacji na skutek nagromadzonej w poprzednim życiu karmy. Skoro nie pamiętam kim/czym byłem i co tam narobiłem - to jak to ma wpłynąć na moje obecne zachowania?
                                          • ruda.replay Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 10.09.23, 09:44
                                            Nie miałeś nigdy wrażenia, że coś już kiedyś robiłeś?
                                            i nie chodzi mi o to, że przybijałeś gwoździe, albo piłes wczoraj kawę...
                                            • ruda.replay Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 10.09.23, 09:47
                                              takie deja vu
                                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 10.09.23, 09:48
                                                Tak, ale to dotyczyło sytuacji jakie pamiętam. Bo jakoś nigdy mi się nie wydawało, że to było w starożytnym Egipcie na ten przykład.
                                                • ruda.replay Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 10.09.23, 09:54
                                                  aż tak, to nieee...jeszcze tego brakuje, żebyś znał...faraona :D
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 10.09.23, 10:08
                                                    A taki Ferdek to chyba nawet w którymś odcinku był faraonem :D
                                                  • leziox Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 10.09.23, 17:36
                                                    No a jak ma się pamiętać, kiedy opakowanie idzie do kompostu, a wiadomo, że mózg jest nośnikiem informacji opakowania...A te informacje, które wypełniają wypełnienie opakowania, też są przechowywane, ale niestety ludzie z tej strony nie mają do tego kodu dojścia.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 11.09.23, 07:18
                                                    Czyli po co się te informacje przechowuje?
                                                  • leziox Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 11.09.23, 09:31
                                                    Te pytanie trzeba byłoby skierować do głównego architekta. Tylko on nie ma numeru telefonu podanego do publicznej wiadomości.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 11.09.23, 09:33
                                                    A co, jeśli i jego nie ma? Albo wręcz przeciwnie - co z tego, że jest, skoro nikt nie ma kodu dostępu?
                                                    Do dupy nam taka koncepcja.
                                                  • leziox Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 11.09.23, 09:34
                                                    Nikt nie musi w głównego szefa wierzyć.
                                                    Wystarczyłoby, aby on uwierzył w nas.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 11.09.23, 09:51
                                                    Ja rozumiem. Chodzi mi o to, że w każdej wierze masz jakieś przykazania, zasady czy jak to zwał. Abstrahując od tego, jakie one są i czy mają głębszy sens - mają sens dla wierzących.
                                                    A taki nierozpoznawalny architekt? Nie wiem za co i czy w ogóle zostanę nagrodzony ukarany. To na co mi taka koncepcja?
                                                  • leziox Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 11.09.23, 10:22
                                                    asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> Ja rozumiem. Chodzi mi o to, że w każdej wierze masz jakieś przykazania, zasady
                                                    > czy jak to zwał. Abstrahując od tego, jakie one są i czy mają głębszy sens - m
                                                    > ają sens dla wierzących.
                                                    > A taki nierozpoznawalny architekt? Nie wiem za co i czy w ogóle zostanę nagrodz
                                                    > ony ukarany. To na co mi taka koncepcja?

Mamy wolną wolę i możliwość rozpoznawania, czy czynimy dobrze, czy źle.
                                                    Nie robi się czegoś dla jakiejś wyimaginowanej nagrody, tylko tak po prostu, bo coś zrobić trzeba.
                                                    A piekło, czy niebo? WIele zależy od nas, co sobie sami zrobimy.
                                                    Reszta będzie zweryfikowana po wyczołganiu się z opakowania.
    • louger.n Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 11.09.23, 09:40
      Dziś jesteśmy, jutro nas nie ma. Nic na to nie poradzimy.
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 11.09.23, 09:51
        Ano.
        • ruda.replay Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 11.09.23, 09:56
          Dorzucę trochę grozy.....
          za godzinę też może być po wszystkim...
          dlatego bądźmy dla siebie mili, bo nie bedzie kiedy przeprosić :>
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 11.09.23, 10:07
            Za godzinę? Właśnie myję po kawałku podłogę na balkonie. Jak się gwizdnę i zaliczę skronią próg...
            • ruda.replay Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 11.09.23, 10:16
              To jest szansa, że Cię żona znajdzie po pracy :>
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 11.09.23, 10:17
                Uhm, przynajmniej zawiadomi kostnicę zanim zaśmierdnę.
                • leziox Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 11.09.23, 10:23
                  No i jak miło takim optymistycznym akcentem rozpocząć dzisiejszy śliczny dzioneczek...
                  :>
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 11.09.23, 10:24
                    No skoro tak chce niedostępny architekt... :D
                    • ruda.replay Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 11.09.23, 15:19
                      Na drugi raz przypnij się do balustrady i przestrzegaj przepisów BHP. 😉
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 12.09.23, 07:14
                        Ale kojarzysz, że żeby się przypiąć to najpierw muszę tam dojść? Po mokrym?
                        • leziox Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 12.09.23, 09:15
                          A doczołgać się nie idzie?
                          :D
                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 12.09.23, 09:26
                            No aż tak to nie piję przy robocie!
                            • ruda.replay Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 12.09.23, 10:27
                              :D:D:D
    • a74-7 Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 12.09.23, 09:53
      To zmien kafle na non -slip i po problemie .
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jak to napisał Lezio? Czas tik tak aż nagle b 12.09.23, 10:22
        No ale one takie są. Jak się wprowadziliśmy to jeszcze żadnych nie było i zabezpieczyłem wylewkę taką farbą gumowatą. Po jakimś czasie się uparli, że muszą położyć zgodnie z projektem. I widziałem, że na innych kładą te same co na klatce schodowej - o jak tam umyją to jest dopiero hazard przy schodzeniu. A że mieliśmy małe dzieci, to "wynegocjowałem", że sam sobie kupię takie w formie pseudo-mozaiki. Nawet chyba mi jakąś kaskę oddali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka