ruda.replay 14.09.23, 09:23 Sąsiadka podarowała mi 5 kg zielonych pomidorków.... Miałam przepis na sałatkę, ale nie wiem gdzie się zapodział... Ma ktoś przepis? wiem, że są w internecie...ale chciałabym taki już sprawdzony :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 14.09.23, 09:29 Podziękować i uprzejmie poprosić, by następnym razem przyniosła, jak już będą dojrzałe :D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 14.09.23, 09:34 Nie wypadało odmówić :) aaa, zrobię.... jeszcze słoiki muszę kupić, bo u mnie to, wiesz...wyjazd na recykling zawsze ;) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 14.09.23, 09:38 Dojrzewają w kuchni ;) Odpowiedz Link
camella Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 14.09.23, 09:41 Umyj je wsyp garść soli i zostaw na noc,później napiszę resztę,przepis na zalewę. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 14.09.23, 09:42 O, dzięki Ci bardzo :) Poczekam :) Odpowiedz Link
camella Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 14.09.23, 10:08 Umyte pomidorki zalać zimną wodą wsypać garść soli i zostawić na noc. Pomidorki przekrajać na pół układać w słoikach można dodać paprykę pokrojoną,ogórki . Zalać gorącą zalewa pasteryzować ok 15 minut Zalewa: 3szklanki wody 2szklanki octu 3/4szklanki cukru ziele angielskie liść laurowy cebula Ja tak robię jak mi zostaną ,przepis od mojej mamy 🙂 Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 14.09.23, 10:20 Bardzo dziękuję, Camellko :) Wykorzystam z pewnościa :) Odpowiedz Link
camella Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 14.09.23, 10:28 Proszę bardzo, 🙂 to foto moich Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 14.09.23, 10:30 Apetyczne, kolorowe :) moje będą zielone ;) lubię sałatkę z pomidorków, ześwieżych też... zdecydowanie bardziej, niż mizerię :) Odpowiedz Link
camella Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 14.09.23, 10:40 Jak chcesz mieć kolorowe wystarczy dodać paprykę czerwoną chyba,że nie lubisz ale dla gości na stół do obiadu podać to ładnie wygląda Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 14.09.23, 10:42 A żółta i zielona to co? :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 15.09.23, 11:36 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > A żółta i zielona to co? :) To chyba też może być :P Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 15.09.23, 11:38 Jejku jak to fajnie wygląda w sałatce. No wiadomo - jak pomidor zielony to już zielona papryka nie musi być. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 15.09.23, 11:43 Racja...ale był sprzeciw, więc zrobiłam zgodnie z..życzeniami ;) bo później marudzenie ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 15.09.23, 11:46 Nasz klient nasz pan... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 14.09.23, 10:42 Mogę dorzucić, syn, synowa lubią :) a mogłabyś mi powiedzieć, ile słoików trzeba na te 5 kg pomidorków? Odpowiedz Link
camella Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 14.09.23, 10:46 Chyba 15 takich od dżemu Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 14.09.23, 10:52 Jak nic, czeka mnie wizyta w sklepie...;) i dokupić paprykę...podniesie walory wizualne, a i smakowe ;) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 15.09.23, 11:35 Bez papryki, bo takie było zyczenie moich dziewczyn ;) Uwinęłam się...jeszcze raz dzięki Cam :) Odpowiedz Link
camella Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 15.09.23, 11:44 Gratulacje,teraz nie wyrzucaj słoików bo jak się pochwalisz tym sąsiadce to znów coś dostaniesz 😁 Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Prośba do koleżanek forumowych :) 15.09.23, 11:50 Kiedyś robiłam mnóstwo słoików, mroziłam też owoce... bo miałam w ogrodzie grządki, a na nich wszystko, wiec trzeba było to jakoś zagospodarować...zlikwidowałam wszystko, trawę zasiałam i tak do dzisiaj... już do tego nie wrócę....ale słoiki zatrzymam, bo nówki, jak doczekam, to zapełnię w przyszłym roku :) Odpowiedz Link