Dodaj do ulubionych

Laptop "dla ucznia" raz jeszcze

16.09.23, 09:02
Umowa oczywiście nie jest z dzieckiem, tylko rodzicami. Problem:

jest też zapis zobowiązujący rodzica do niedokonywania jakichkolwiek czynności rozporządzających. Precyzuje je w szczególności jako: niezbywanie komputera, nieoddawanie go w użyczenie, niewynajmowanie lub nieprzekazywanie do użytku osobom trzecim.

Skoro dziecko nie jest stroną umowy, to chyba rodzice nie mogą mu laptopa dać do użytkowania :DDD
Czytaj więcej na Prawo.pl:

www.prawo.pl/oswiata/darmowe-laptopy-dla-uczniow-wlasnosc-zbycie-umowa,521229.html
Obserwuj wątek
    • ruda.replay Re: Laptop "dla ucznia" raz jeszcze 16.09.23, 12:10
      Zapis w umowie mało precyzyjny, tam cos zgrzyta...
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Laptop "dla ucznia" raz jeszcze 16.09.23, 12:21
        Czyli parafrazując pewną myśl podobno o rassiji:

bałaganiarstwo naszego prawa rekompensuje jego powszechne nieprzestrzeganie :)
        • ruda.replay Re: Laptop "dla ucznia" raz jeszcze 16.09.23, 12:27
          Ale pierwsi uczniowie już dostali, to jak z tą umową :D
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Laptop "dla ucznia" raz jeszcze 16.09.23, 12:29
            Nie wiem, ja nie dostałem :)

Chodziło mi o to, że jak rodzic da dziecku to co? Nagle ABW mu wpadnie na chatę?! :D
            • ruda.replay Re: Laptop "dla ucznia" raz jeszcze 16.09.23, 12:35
              o której wpadają? chyba o 6, bo foty z takich akcji przedstawiają przeważnie mężczyzn w samych slipach, leżących na dywanie :D
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Laptop "dla ucznia" raz jeszcze 16.09.23, 12:37
                Coś mi się wydaiii, że to już jest służba na takim poziomie umocowania że mogą mieć wszystko w d... Natomiast faktycznie wpadają o poranku często, bo to człek jeszcze rozespany przed robotą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka