asdzxcvfsrggxdfsd 18.09.23, 15:29 A co! Karel Gott - Lady Carneval (1970) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czechosłowacka muza 18.09.23, 15:42 Bo w tamtych czasach - nie tylko w demoludach, promowano ludzi, którzy mieli głos i talent. A to widziałaś? Karel z córką. Karel Gott & Charlotte Ella Gottová - Srdce nehasnou (oficiální video) (German/English subtitles) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czechosłowacka muza 18.09.23, 15:54 Ps jakiś czas temu trafiłem na odcinek Wojewódzkiego z Alicją Majewską. No to już totalna emerytka przecież. Ale poprosił ją o zaśpiewnie tematu z 07 zgłoś się (poniżej). I ona tak zaczęła na siedząco - i od razu zaczęła machać do tego zespołu w studiu - że oni chyba gubią nuty, bo nie tak to Korcz skomponował :) może ustawka, nie wiem. Alicja Majewska - Przed Noca I Mgla (Piosenka Z Serialu "07 Zglos Sie" (Audio)) Odpowiedz Link
dziedziczka22 Re: Czechosłowacka muza 18.09.23, 16:33 Fajne. Tak sobie patrzę na Karela Gota i myślę, czy my też się tak postarzeliśmy ? Chyba tak, ale jakoś staram do tego nie przyznawać 😉 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czechosłowacka muza 18.09.23, 16:39 Oczywiście, że się zestarzeliśmy. Nic z tym nie zrobisz. Przynajmniej ja "zdążyłem" zarazić dzieci Pink Floyd, AC-pierun-DC, Genezis itp itd. I teraz oni mi podrzucają różne smaczki. A, córa na swojej 18 grała koleżeństwu Modern Talking i nikt nie domagał się jakichś Zenków czy Sławomirów :D Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czechosłowacka muza 18.09.23, 16:23 Eno to to była niezła polewka... Za to pamiętam jak dawno temu dostałem służbowe polecenie zaopiekowania się parką gości z Pragi. Taki tam projekt europejski. Zabrałem ich do lokalnej jadłopodajni z lokalnymi specjałami i tak widzę, że coś sobie pokazują i się podśmiechują. - Hej Lenka (fajna dziewczyna :) o co chodzi? No była sekcja Wołowina. Polecam sprawdzić co po czesku znaczy volovina. Hint - u nas wół jest roboczy a u nich głupi :D I na odwrót, nieźle w Czechach się potem ubawiliśmy zamawiając z karty kavę rozpustną :D Odpowiedz Link
a74-7 Re: Czechosłowacka muza 18.09.23, 17:07 Taki polarni nielotek ,ze nie wspomne o slynnym czeskim trio hokeistow :D Byl fajny watek na Forum humorum forum.gazeta.pl/forum/w,384,22987892,22987892,pingwin_po_czesku_normalnie_spadlem_z_krzesla_.html Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czechosłowacka muza 18.09.23, 17:24 Bym uważał na takie teksty. Zazwyczaj to są polskie internetowe heheszki. Wiem jedno, bo kiedyś poczytałem różne fora. Otóż I'm Batman nigdy nie brzmiało po czasu Ja sem netoperek. Otóż po pierwsze we współczesnym filmie nikt by nie użył pełnej formy Ja sem tylko skrótowca J'sem. Po drugie nietoperz to jest bodajże netopir. Czyli na dzień dobry masz wielkiego gościa, który grobowym głosem mówi Jsem netopir. To już wcale śmiesznie nie brzmi prawda? A po trzecie i ostateczne - w ich dubbingu to zawsze ponoć było Jsem Batman. Odpowiedz Link
leziox Re: Czechosłowacka muza 18.09.23, 17:47 Najlepiej brzmi Batman po śląsku: Flugmysza. Odpowiedz Link
malo.co.nie Re: Czechosłowacka muza 20.09.23, 09:30 Panenka Makowa i Emanuel Motylek. Moja ulubiona :) choć już nie czechosłowacka. Jakub Smolík & Viktorka Genzerová - Říkej mi táto (Oficiální video) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czechosłowacka muza 20.09.23, 09:57 Że które było w dubbingu wtedy? A Żwirek i Muchomorek coś nakręcili? :D Odpowiedz Link
malo.co.nie Re: Czechosłowacka muza 20.09.23, 11:05 Niii, ona tylko śpiewa o bohaterach niezapomnianych bajek XD Odpowiedz Link
malo.co.nie Re: Czechosłowacka muza 20.09.23, 11:06 A makowa panienka chyba męskim głosem mówiła, takim zmartwionym. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czechosłowacka muza 20.09.23, 11:33 No ja jakoś nie przepadałem za tą parką. Kluk z plakatu i oczywiście Żwirek z Muchomorkiem. A i były jakieś dwa psy co im wrona szkodziła :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czechosłowacka muza 20.09.23, 11:08 Že jsem Tvá princezna No ba, no oczywiście! Nawet jak one dorastają, to zawsze są! Córeczka tatusia itp :D Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czechosłowacka muza 20.09.23, 11:35 No to pewnie gdzieś tu pisałem, że moja wyrosła, wynajęła z chłopem jakieś mieszkanie. Na razie fajny, pracuje i dorabia na uberze. Ale niech no skrzywdzi moją księżniczkę! Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czechosłowacka muza 20.09.23, 11:46 Wiem jak się nazywa, gdzie mieszka .) i gdzie pracuje... Odpowiedz Link