a74-7 20.09.23, 09:35 Srodkiem miasta .... O co tu chodzi ? Ktos, cos ? Lokomotywą po ulicy! 401Da-199 z zbożem do Kołobrzeskiego portu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jada wozy kolorowe taborami 20.09.23, 10:09 A o co ma chodzić? Zawsze miasta rozwijały się w miejscach strategicznych z jakiegoś względu. Czyli na przykład blisko portu. Ciągnięto do miasta linie kolejowe. A potem miasta się rozrastały. Na przykład w Koninie jak dobrze kojarzę masz wielkie osiedle bloków PRL zwane (nie pamiętam czy oficjalnie) Zatorze. Tak samo u nas na Jeżycach masz ZOO powstałe na miejscu dawnego dworca dla Poznania, skąd do centrum to już bryczkami ponoć jeżdżono :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jada wozy kolorowe taborami 20.09.23, 10:18 Wersja azjatycka :) Hanoi train street Odpowiedz Link
a74-7 Re: Jada wozy kolorowe taborami 20.09.23, 10:59 Znam filmiki, tu chociaz jakis szlaban wyjezdza ; tez te filmy gdzie pociag przejezdza przez market 'ocierajac sie' o kolana sprzedawcow.Ale to nie Europa :) Ba, na Gibraltarze samolot przejezdza w poprzek glownej arterii,wszyscy grzecznie stoja na swiatlach . Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jada wozy kolorowe taborami 20.09.23, 11:02 Szlaban to już na głównej drodze, a wcześniej to ratuj się kto może :) Jakby ten skład był wyższy/szerszy - to parę zadaszeń by zabrał ze sobą :) Odpowiedz Link
louger.n Re: Jada wozy kolorowe taborami 20.09.23, 10:37 Jak mieszkałam na Śląsku miałam taką atrakcję w drodze do pracy. Akurat o 7.20 przecinała mi drogę, musiałam kombinować żeby być przed nią. Gdy nie zdążyłam byłam kwadrans w plecy 🤷 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jada wozy kolorowe taborami 20.09.23, 10:42 No to Zatorze od o którym wspomniałem to chociaż miało odpowiednie tunele. Chociaż ten pieszy zwłaszcza po zmroku... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Jada wozy kolorowe taborami 20.09.23, 10:50 Rozumiem ,ze filmik zrobil jakis entuzjasta -train spotter :) Ale ten slalom przez turystyczne miasto ,przez ronda i deptaki wydaje sie troche dziwny i czesto niebezpieczny . Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jada wozy kolorowe taborami 20.09.23, 10:53 Czekaj, bo się pogubiłem w drzewku. Azja, Polska? Pewnie, że niebezpieczny. Odpowiedz Link