Dodaj do ulubionych

Jeszcze raz bardzo uprzejmie podkreślam

20.09.23, 10:58
proszę mi nie wysyłać na maila czegoś, co nie jest zgłoszeniem do forum.
Dziękuję za uwagę.
Obserwuj wątek
    • ruda.replay Re: Jeszcze raz bardzo uprzejmie podkreślam 20.09.23, 11:56
      Może to od komornika :D
      albo cycuś :>
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jeszcze raz bardzo uprzejmie podkreślam 20.09.23, 12:10
        Nie no z komornikiem po tatusiu to miałem face to face.
        Stąd pochodzi określenie "bez wartości handlowej".
        Najpierw przy spisie inwentarza latał jak poebany i liczył wszystkie stare kasety VHS w mieszkaniu rodziców i jak mnie trochę ogólnie zagotował i zacząłem zadawać niewygodne pytania (tu konkretnie - w jaki niby sposób te wszystkie kasety należały do ojca a nie mamy, siostry i mnie) to w końcu wpisał w protokół, że te prawie 200 kaset nie ma żadnej wartości :D
        • ruda.replay Re: Jeszcze raz bardzo uprzejmie podkreślam 20.09.23, 12:20
          Mam w dalszej rodzinie komornika....ale menda z niego straszna, sympatyczny, jak ból zęba...
          służbista z teczką wrośnietą w łapie :D
          tylko współczuć tym, którzy zmuszeni są z nim 'współpracować'..
          • super.halusia Re: Jeszcze raz bardzo uprzejmie podkreślam 20.09.23, 12:22
            A znasz normalnego komornika:)
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jeszcze raz bardzo uprzejmie podkreślam 20.09.23, 12:27
              No ten "na koniec dnia" się okazał całkiem normalny. tak sobie myślę, że najpierw go trochę poniosło przez postawę matki... No nieważne, w końcu wszystko spokojnie zamknięte.
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jeszcze raz bardzo uprzejmie podkreślam 20.09.23, 12:28
                A, bo nie wiem jak ten "Twój" - nasz to był sądowy, powołany do sprawy przyjęcia spadku z dobrodziejstwem inwentarza. Generalnie ostatecznie miał to gdzieś - bo był płacony przez sąd a nie prowizją z odzyskanych środków.
                • ruda.replay Re: Jeszcze raz bardzo uprzejmie podkreślam 20.09.23, 12:37
                  Sądowy, to już poważna sprawa...nie cacka się....
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jeszcze raz bardzo uprzejmie podkreślam 20.09.23, 12:44
                    No to pisałem, że sprawa spadkowa. On nie lata z wywieszonym jęzorem za jakimś cwaniaczkiem. Bardzo rzetelnie wykonał swoją robotę - przeleciał wszystkie banki, znalazł nawet, że ojciec niby miał niezapłacone za miesiąc od operatora komórkowego, ale jak mama pokazała dowód wpłaty to to uwzględnił.
                    No cos go ugryzło na miejscu w mieszkaniu - ale jak potem nas zaprosił do kancelarii na odczytanie końcowego protokołu to też pytałem - zapłaciliśmy do sądu zaliczkę na czynności komornicze i co dalej?
                    - Nie wiem, ja wszystko wysłałem do sądu i to on ewentualnie będzie się kontaktował.
                    No i sąd się nie kontaktował. Pozamiatane dawno temu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka