ruda.replay 21.09.23, 20:07 Tylko drzewa, może i zwierzątka przychodzące w gościnę... Duuuużoo drzew...zero sąsiadów... czy ktoś chciały mieszkać w domku, w takim miejscu? ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziedziczka22 Re: Takie miejsce.... 22.09.23, 15:11 Już sobie wyobrażam, jest zima, droga zasypana, boli mnie kręgosłup, w domu nie ma ani kawałka chleba. Wolę jednak moje Śródmieście i żeby mi zwierzęta w gościnę nie przychodziły, bo to nie zawsze jest sarenka, częściej wilk Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Takie miejsce.... 21.09.23, 20:12 A ile jest do najbliższego sklepu po bułki itp? Bo na razie chłop pojedzie samochodem, ale latka leca... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Takie miejsce.... 21.09.23, 20:23 Rzuciłam okiem i...zdaje się dalekoo ;) Zapomnij o świeżych bułkach na śniadanie :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Takie miejsce.... 21.09.23, 20:28 No to nie. Jak człek ma siły to niby fajnie (dopóki nie naebe śniegu albo pojawi się w okolicy jakiś psychopata) - ale codziennie coś jeść trzeba. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Takie miejsce.... 21.09.23, 20:49 To już trzeba robić zapasy...zapełnić piwniczkę... kto w zimie będzie jechał po cebulę, czy ziemniaki... chleb może mrożony, można upiec... dom stoi, to i ktoś mieszka... ale niech się coś podzieje, znikad pomocy, bo żywej duszy w pobliżu... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Takie miejsce.... 21.09.23, 20:53 No ta, ale ja nie mam natury "prepersa" co ma zapasy na wojnę jądrową. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Takie miejsce.... 21.09.23, 21:06 Na takim odludziu, to jak sobie wyobrażasz bez zapasów? nie da się... jedziesz do sklepu, ładujesz w bagażnik, ile wlezie i zwlekasz do domu... do najbliżeszgo sklepu kilometry, niech śniegu nawali i czekaj na autobus... jak wyjechać na wycieczkę? jakieś wczasy? komu zostawić pod opiekę dom? nie, ja sobie nie wyobrażam postawić/kupić dom w takim miejscu... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Takie miejsce.... 21.09.23, 20:28 No w naszej okolicy to wszędzie są... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Takie miejsce.... 21.09.23, 20:29 Są, ale nie zdecydowałabym się... niby przy drodze, ale samotnia.. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Takie miejsce.... 21.09.23, 20:32 No to pisałem, za młodu to może fajnie, ale teraz... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Takie miejsce.... 21.09.23, 20:32 Dziii, ja lubie ludzi....tez nie, nawet z duza rodzina -nie. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Takie miejsce.... 21.09.23, 20:35 Z dużą rodzina na takim odludziu - brrr - pewnie po nocach bym biegał od okna do okna, czy jakiś świr się nie chce włamać i zrobić nam krzywdy... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Takie miejsce.... 22.09.23, 11:11 Klamki, okna pod prąd i śpisz, jak młody Bóg :P Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Takie miejsce.... 22.09.23, 11:28 Wyobraźnia potrafi się rozhuśtać...noc potęguje strach... każdy szelest, odgłos starej klepki w podłodze, szum wiatru i poruszająca się gałązka, w poświacie księżyca..:D wówczas...byle do świtu :D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Takie miejsce.... 22.09.23, 11:31 Na okienka żaluzyjki antywłamaniówki, drzwi zbrojone...wysoki mur z drutem kolczastym, bejbol przy łóżku...:D Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Takie miejsce.... 22.09.23, 11:39 A na drzwiach zdjęcie Rutkowski-Patrol. Odpowiedz Link
e-zybi Re: Takie miejsce.... 22.09.23, 12:06 ruda.replay napisała: > Na okienka żaluzyjki antywłamaniówki, drzwi zbrojone...wysoki mur z drutem kolc > zastym, bejbol przy łóżku...:D To nawet Jarka tak nie strzegą ;-) Odpowiedz Link