louger.n 25.09.23, 09:23 Macie niezawodne patenty "w razie ..." 🤔 U nas wczoraj miały być hamburgery - warzywa pokrojone, sosik zrobiony tylko ani jednej bułki, zero pieczywa w domu 🤦 Na szybko więc kasza z warzywami. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruda.replay Re: Szybkie danie. 25.09.23, 10:10 Czyli...co się nawinie ;) nie ma ryżu, ale jest makaron i też dobrze ;) Nie ma chlebka, to naleśniki...z warzywkami znikną również w brzucho ;) Nigdy nie zapomnę barszczu czerwonego mojej koleżanki... z..makaronem, bo dzieci malutkie miała, ziemniaki "wyszły" i nikogo, by te dziecka zostawić... i urosły chłopy pod 190 cm ;) dziś się z tego śmiejemy, ale wtedy nie było tak wesoło ;) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Szybkie danie. 25.09.23, 10:25 Rondelek, oliwka, albo oleju trochę, dużo czosnku, pomidory, prażyć na wolnym ogniu, doprawić solą, pieprzem...aż zrobi się z tego pasta...z makaronem podawać..takie "biedniejsze" sugo ;) przepis od włoskiej gospodyni... Odpowiedz Link
louger.n Re: Szybkie danie. 25.09.23, 10:32 Warto spróbować, nigdy nie łączyłam tuńczyka że szpinakiem 😄 Odpowiedz Link
louger.n Re: Szybkie danie. 25.09.23, 10:30 Zamiany mają sens. Dzięki za przypomnienie o naleśnikach, dawno u nas nie było 🙂 Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Szybkie danie. 25.09.23, 10:33 Wczoraj zrobiłam przegląd wnętrza lodówki i całkiem niezły żurek zrobiłam ;) Odpowiedz Link
louger.n Re: Szybkie danie. 25.09.23, 10:50 Ale danie tak charakterystyczne że od razu jego zapach poczułam. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Szybkie danie. 25.09.23, 10:54 U mnie dziewczyny moje lubią, to mieszam w garze....;) Nie da sie odmówić, gdy obstąpią i tak łypią oczętami swoimi ;)) Odpowiedz Link