Dodaj do ulubionych

No to się rypło...

02.10.23, 12:50
Widzę w specjalnym komunikacie, że sprawa się rypła i póki co, nic z pisaniem tutaj?
Szkoda byłoby, aby przez sobiepaństwo jakiegoś nieudolnego cyrulika z Gazety takie miłe forum miał szlag trafić.
A może Gazeta zrobiła sobie filter z algorytmów, jak to się dzieje na Youtube: wystarczy niepotrzebne słowo, albo temat i algorytmy wywalają uczestnika, nie pytając o zgodę i nie wyjaśniając, o co chodzi. I nie pomaga żaden prostest, żadna pisanina, po prostu to się dzieje bez udziału człowieka.
A człowiek, który to ewentualnie ma nadzorować, nie jest w stanie przerobić reklamacji, protestów i odwołań.

Witamy w pięknym, wirtualnym świecie, kuhwa go mać.
Obserwuj wątek
    • mona.blue Re: No to się rypło... 02.10.23, 13:56
      Te bany to raczej przez dyskusję na Piecdziesieciolatkach.
      • mona.blue Re: No to się rypło... 02.10.23, 13:57
        Moim zdaniem niesprawiedliwe, żeby nie było nijeasnosci.
        • leziox Re: No to się rypło... 02.10.23, 14:01
          No jeśli tak było i dyskusja bardzo gorąca, to pewnie ktoś zgłosił.
          Ale moja wersja nie jest gorsza, chociaż bardziej technicznie wysublimowana.
          :)
          • leziox Re: No to się rypło... 03.10.23, 17:59
            To co, już nikt tutaj nic nie będzie pisał?
            Rozumiem, że Halusia i Ruda dostali bana, ale przecież chyba kiedyś wrócą.
            A założyciel tego forum nie powinien się na gazetę obrażać, tylko pamiętać, iż fora i tak nie są naszą własnością i bez względu na to, jaka była ocena faktów, mamy wypożyczone miejsca do pisania i kiedyś to się może zmienić. Może zamkną Gazetę, albo zlikwidują fora. Do tego czasu miło byłoby jednak wymieniać tutaj poglądy, także n/t zbanowania paru osób.
            Bo ja nie wiem nic na ten temat, a chętnie dowiedziałbym się więcej.
            Tak więc j/w.
            • a74-7 Re: No to się rypło... 03.10.23, 18:08
              Ja murem za Leziem ( jak zwykle zreszta .)
              Obrazanie sie na gazjetke nic tu nie da .
              Protest tez do bani.
              Niech dyrechtor wraca i dalej dyryguje forum. Do Swiat juz blisko ,bedziemy odcinac po centymetrze, jak w wojsku ;) i zrobi sie swiateczne party ,no ..!
              Beda mieli do czego wracac :)
              • leziox Re: No to się rypło... 03.10.23, 18:51
                Hehe, dzięki za ten mur, dobrze że to nie jest ten berliński.
                A póki co, hulaj dusza, piekła nie ma.
                Nawet nie ma nas kto stąd zbanować.
                :D
                • a74-7 Re: No to się rypło... 03.10.23, 19:18
                  Za niewinnosc ? No co ty ?! :D
                  Ale ludzi szkoda , fakt.
                  Cenzura , jak za czasow.....
                • chris.w5 Re: No to się rypło... 03.10.23, 20:45
                  leziox napisał:
                  > dobrze że to nie jest ten berliński

a'propos, fotografa uliczna, fragmenty muru berlińskiego w miejscu w którym przebiegała granica, Potsdamer Platz, Tiergarten, Berlin
                  • leziox Re: No to się rypło... 03.10.23, 22:18
                    Mimo wszystko, bardzo dobrze się stało, że ten mur to teraz tylko już historia.
    • louger.n Re: No to się rypło... 04.10.23, 09:25
      Dzień dobry. Obrażać się raczej nie ma co. No bo na kogo?
        • a74-7 Re: No to się rypło... 04.10.23, 16:32
          Taaa, na Swiateczne zyczenia ;)
          • leziox Re: No to się rypło... 04.10.23, 17:17
            Mój kot też czasem tak ma.
            Po prostu się obraża i robi focha.
            Mija mu, kiedy chce żreć.
            • louger.n Re: No to się rypło... 04.10.23, 19:31
              Wszyscy jesteśmy dorośli, jak będzie ochota ruch będzie a jak nie to cisza 🤷
    • dziedziczka22 Re: No to się rypło... 04.10.23, 18:58
      A o co chodzi? bo ja niby stara a jednak nowa i odwiedzam tylko to forum
      • louger.n Re: No to się rypło... 04.10.23, 19:38
        Tak naprawdę to chyba nikt tego nie wie.
        • leziox Re: No to się rypło... 04.10.23, 20:14
          Pan kierownik się obraził na gazetkie, że niesprawiedliwie zbanowała grupowo parę osób.
          Ryża np. ma bana do 25.10, jak to szeptały wiewiórki...
          • dziedziczka22 Re: No to się rypło... 04.10.23, 20:22
            już wiem, bo na messengerze z Rudą piszę. To do zobaczenia 2 listopada, bo wtedy wracam z sanatorium
            • louger.n Re: No to się rypło... 04.10.23, 20:41
              Pozdrów ją i powiedz żeby tak nie szalała bo bez niej wali się forum.
          • louger.n Re: No to się rypło... 04.10.23, 20:24
            No to nieźle.
            • leziox Re: No to się rypło... 04.10.23, 20:39
              Jessu, co to się dzieje...Ten obrażony, tamci zbanowani, Ty do sanatorium. Sodoma i Gomora.
              A kto będzie pisać?
              • camella Re: No to się rypło... 04.10.23, 21:22
                Czas połączyć siły ,będzie Melyna Wislana :-)
                • leziox Re: No to się rypło... 04.10.23, 22:01
                  Siły to na razie rozłożone jak kawki po kątach...
                  Trza poczekać albo założyć gdzieś samemu czatownię i niezależnym się stać.
          • mona.blue Re: No to się rypło... 04.10.23, 22:38
            Do 25.10 ban Rudej, masakra. Nie dziwie się, że boss się wkurzył. W takim razie nie wiem, czy forum przetrwa, a teraz bez nich to smutno, brakuje ich codziennej wymiany zdań.
            • leziox Re: No to się rypło... 04.10.23, 22:43
              Najwyraźniej komuś bardzo zależało na tym, aby Rudą i resztę towarzystwa uciszyć.
              Nie znam sprawy, ale ban na miesiąc to rzadko się zdarzał na jakichkolwiek forach i w sumie nie sądzę, aby był skuteczny, bo Ruda zaatakowana nie da sobie zakleić buźki. A są tacy, którzy krytyki nie mogą znieść i lecą z donosami. To jest popularne w naszym narodzie niestety coraz bardziej.
              Dawniej tacy ludzie nazywani byli konfidentami.
              • mona.blue Re: No to się rypło... 05.10.23, 09:21
                Tak, to faktycznie wygląda na donos za krytykę, szczególnie w jednym wątku na Piędziesieciolatkach, ale kłótnie tam były od dawna, czasem spojrzałam na tamto forum. Nie wiem, kto oprócz Rudej został tam zbanowany, ale podobno większość osob biorących udział w tej dyskusji. Dziwie się, bo tego typu wymiany zdan/kłótnie były do tej pory raczej tolerowane przez administratorów gw, to nie była szczególnie ostra wymiana zdań. Bez sensu się stało, nagłe kuźwa zainteresowanie administratorow gw w sprawie, która moim zdaniem tego nie wymagała. Jeżeli miałoby to skutkować zamarciem tego forum, to "udało" im się schrzanić naprawdę fajne forum.
                • leziox Re: No to się rypło... 05.10.23, 17:11
                  Nie pierwsze to i nie ostatnie forum, które zdychająca gazeta schrzaniła.
                  Ciekawe tylko, komu tak po znajomości poszli na rękę, banując w afekcie zbiorowym tyle osób. Tak, jakby donosiciel/ka niewiniątkiem był.
                  • camella Re: No to się rypło... 06.10.23, 18:11
                    Adminka się pojawiła po długiej nieobecności.Myślę ,że z powodów osobistych jakiś czas jej nie było.
                    • a74-7 Re: No to się rypło... 06.10.23, 20:40
                      Powinno byc zastepstwo ...
                      • camella Re: No to się rypło... 06.10.23, 20:47
                        Taką refleksja mnie naszła...to forum również bez admina teraz.
                        • a74-7 Re: No to się rypło... 06.10.23, 20:49
                          Czyzby wystawil nas ?
                          • leziox Re: No to się rypło... 06.10.23, 21:44
                            Bezpańskie Forum Anarchistyczne.
                            • a74-7 Re: No to się rypło... 08.10.23, 12:04
                              Oaza Spokoju bardziej pasuje, nic juz nie porywa ...
                          • leziox Re: No to się rypło... 08.10.23, 14:06
                            Wiewiórki szepcą z cicha, że admin tego forum również ma bana, w związku z tym nie może pisać tutaj. Chyba że w nagłówku jeszcze.
                            • louger.n Re: No to się rypło... 08.10.23, 15:35
                              Ciekawe czy tak z rozpędu dostał. Swoją drogą, za co tu można kogoś zbanować 🤔
                              leziox napisał:

> Wiewiórki szepcą z cicha, że admin tego forum również ma bana, w związku z tym
                              > nie może pisać tutaj. Chyba że w nagłówku jeszcze.
                              • leziox Re: No to się rypło... 08.10.23, 15:51
                                W tych dziwnych czasach, niemal za wszystko. Nawet za spiskowe teorie. No i zwłaszcza mówienie prawdy w oczy wielu ludziom nie pasuje. Jak to już Chińczycy dawno temu mówili:
                                -"Jeśli głosisz prawdę, powinieneś posiadać bardzo szybkiego konia."
                                • mona.blue Re: No to się rypło... 08.10.23, 16:30
                                  Fakt, "nasi forumowicze" za pisanie prawdy, która komuś się nie spodobała zostali zbanowani. Inni pewnie też byli przekonani, że prawdę piszą.
                                  Emocje tez pewnie zbytnio poszły w górę.
                                  Celne przysłowie, nie znałam:)
                                • a74-7 Re: No to się rypło... 08.10.23, 18:22
                                  A kto wymyslil poprawnosc polityczna ?;)
                                  • mona.blue Re: No to się rypło... 08.10.23, 19:11
                                    a74-7 napisał:

> A kto wymyslil poprawnosc polityczna ?;)

Fakt :D
                              • a74-7 Re: No to się rypło... 08.10.23, 18:27
                                > Wiewiórki szepcą z cicha, że admin tego forum również ma bana, w związku z tym
                                > nie może pisać tutaj. Chyba że w nagłówku jeszcze.
                                Eeee ...to spokojnie, wszystko przemija , nawet najdluzsza zmija .;)
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: No to się rypło... 08.10.23, 20:19
                              nie wierzcie we wszystkie szepty
                              • leziox Re: No to się rypło... 08.10.23, 20:59
                                No proszę, więc jednak coś się wyjaśniło.
                                :)
                                • camella Re: No to się rypło... 08.10.23, 21:04
                                  Nadal nic nie wiadomo ....
                                  • a74-7 Re: No to się rypło... 08.10.23, 22:14
                                    Wyglada, ze to byl tylko zaskroniec :D
                                    No...ale dobrze sie kamuflowal ;)
                                  • louger.n Re: No to się rypło... 09.10.23, 10:09
                                    Wiadomo, że informacji szuka się u źródeł a nie "ktoś coś...". Wtedy największa szansa na wiarygodność.
                                    • a74-7 Re: No to się rypło... 09.10.23, 10:23
                                      problem z polskimi forami jest taki ,ze ludzie boja sie?powiedziec wprost , tylko njus leci bocznymi forami , kanalami mailowymi,szeptuchy podaja objawiona prawde ,typowe: wejdz na poczte masz maila... nawet na zamknietych forach .
                                      Wszyscy dalej w partyzantce .Pozostaje czytanie miedzy linijkami .
                                      Litosci.
                                      • camella Re: No to się rypło... 09.10.23, 10:31
                                        Nie jest to normalne,że założyciel obraża się na portal na którym założył forum dyskusyjne i nie rozmawia ze swoimi forumowiczami.No my nie jesteśmy winni niczemu i należy nam się wyjaśnienie.Na tą chwilę jesteśmy zamknięci na klucz i bez admina.A co z Rudką czy przyjdzie na forum i będzie dalej pisać jakby nic się nie stało a założyciel będzie podczytywać z ukrycia?
    • a74-7 Re: No to się rypło... 09.10.23, 11:51
      Dlaczego post zostal usuniety ?
      Byl niewygodny dla :
      Tureckiego ?
      dla mnie?
      czy dla calego forum ?
      Kilka slow wyjasnienia przydalo by sie :)
    • louger.n Re: No to się rypło... 09.10.23, 12:05
      Nożyczki poszły w ruch, szkoda
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: No to się rypło... 09.10.23, 12:08
        moje nożyczki
        jest komunikat ostateczny a niektórzy zamiast "bawić się dobrze" - nadal drążą
        na forum, nie pocztą
        ile można...
        • a74-7 Re: No to się rypło... 09.10.23, 12:20
          Nie posiadam poczty .I nie mam zamiaru jej zakladac , sa powody . Nie lubie podchodow za plecami .
          Pytam wprost , czy to powod do wycinania ?
          Mozesz nie odpowiadac .Zdarza sie. Milego moderowania.
          Postaram sie wiecej nie uprzykrzac nikomu czasu i ukochanej pracy :)
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: No to się rypło... 09.10.23, 12:27
            Chcesz pisać na takich zasadach - pisz.
            Bawiąc się dobrze, a nie prowokując zamknięty temat.
        • super.halusia Re: No to się rypło... 09.10.23, 12:49
          Czy mogę zapytać dlaczego jesteś, tak nieprzyjaźnie nastawiony ,do ludzi którzy uczestniczą w rozmowach na forum? Sądziłam że ,u Ciebie można rozmawiać o wszystkim i nie myślałam, że tak obcesowo potraktujesz znajomych. Pozdrawim
          • super.halusia Re: No to się rypło... 09.10.23, 12:49
            Miało być Pozdrawiam:)
            • chris.w5 Re: No to się rypło... 10.10.23, 14:19
              skrzynka pocztowa pokazuje mi, że dzisiaj w wątku 'No to się rypło' 56 nowych wpisów. Zaglądam do wątku, nie żadnego z dzisiejszego dnia
              • chris.w5 Re: No to się rypło... 10.10.23, 14:24
                miało być, nie ma
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: No to się rypło... 10.10.23, 14:30
                  moja wina
                  wczoraj go całego ciachnąłem, bo miałem już serdecznie dość takich dywagacji
                  ale rano doszedłem do wniosku, że niektórzy zamiast nadal sięe bawić choćby jak Ty w pokazywanie zdjęć - wolą drążyć takie tematy - to go przywróciłem
                  przepraszam i pozdrawiam
                  • leziox Re: No to się rypło... 10.10.23, 17:31
                    Ciachu tu, ciachu tam. Przyzwyczajony jestem do jasnych sytuacji i nawet kiedy na swoim forum coś z rzadka ciachnąłem, to zaraz wyjaśniłem, co i dlaczego. Nie mam problemów z werbalną komunikacją, więc skoro ktoś pyta, zawsze odpowiadałem.
                    Widzę jednak, że to forum przynosi Ci więcej stressu, niż zadowolenia.
                    Więc skoro rzeczywiście przestało to Cię bawić, zamknij je w hoooj, zaoszczędzisz sobie niepotrzebnego stressu, a nam puszczania pary w gwizdek.
                    Bo po co się starać, pisać, wygłupiać, skoro osoba, która to założyła, ma to gdzieś.
                    No nie ma motywacji, kuhwa.
                  • camella Re: No to się rypło... 10.10.23, 20:02
                    asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> moja wina
                    > wczoraj go całego ciachnąłem, bo miałem już serdecznie dość takich dywagacji
                    > ale rano doszedłem do wniosku, że niektórzy zamiast nadal sięe bawić choćby jak
                    > Ty w pokazywanie zdjęć - wolą drążyć takie tematy - to go przywróciłem
                    > przepraszam i pozdrawiam

Nie jesteśmy dziećmi w piaskownicy bawiącymi się we wklejanki
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: No to się rypło... 11.10.23, 08:30
                      Ludzie drodzy, co tu jest jeszcze niejasnego?
                      Pierwszego dnia dałem wielki komunikat w nagłowku.
                      Tak trudno zrozumieć, że w zaistniałej sytuacji nie mam nawet siły na wymyślanie nowych zwariowanych tematów do zabawy?
                      Prosiłem Was, że skoro zostajecie na tym portalu - to zakładajcie wątki czy na wiśle czy na melynie. Żeby powracający z banów mieli do czego wracać.
                      Przypomniałem też o moich 2 adresach mail, gdzie można pytać o dalsze wyjaśnienia - właśnie po to, żeby po forum nie snuć jakichś domysłów co to ptaszki, czy wiewiórki ćwierkają.
                      Dopóki ktoś tu będzie pisywał, dopóty nie zlikwiduję. Zarządzanie forum mnie nie stresuje, bo w tym Towarzystwie nikt nikomu do gardła skakał nie będzie, to nie ma czego kontrolować na bieżąco. I dlatego też to forum pozostaje zamknięte przed dostępem osób niepowołanych.
                      • camella Re: No to się rypło... 11.10.23, 17:06
                        Trzeba było tak od razu założyc wątek i w nim napisać o tym,że zostało zbanowanych parę osób abyśmy mogli tu na forum zadać pytanie i dostać odpowiedź.Nikt Ci nie każe wymyślać zwariowanych tematów jesteśmy na tyle rozgarnięci,że potrafimy sami to robić.Nie traktuj nas jak dzieci.Moim zdaniem dostałeś bana do 8 października za udział w dyskusji na sąsiednim forum dlatego wydałeś dyrektywy w nagłówku.Sam stworzyłeś dziwną nietypową sytuację.
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: No to się rypło... 12.10.23, 07:32
                          Taki wątek był od początku.
                          forum.gazeta.pl/forum/w,276296,176740427,176740427,Gdzie_oni_sa_.html?p=176740589
                          Ktoś mnie o coś pytał?
                          Dopiero jak dałem wielki komunikat w nagłówku to powstał ten wątek, i znowu nikt mnie nie pytał na początku.
                          Ale to ja stworzyłem dziwną sytuację.
                          • camella Re: No to się rypło... 12.10.23, 07:42
                            No widzisz wyjaśniło się,ja nie widziałam tego ,chyba kliknęlam i widziałam muzykę.
                            Taki masz styl pisania ..To była ważna sprawa mogłeś inaczej .
                            Mam nadzieję,że nam wybaczysz 🙂
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: No to się rypło... 12.10.23, 07:46
                              Ależ ja sie nie obraziłem tylko DLATEGO wybrałem drogę nagłówka bo on nie ginie w gąszczu postów.
                              • camella Re: No to się rypło... 12.10.23, 07:49
                                Zawasze było inaczej ,szpilka.Wazne sprawy przyszlpilales i można było omawiać
                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: No to się rypło... 12.10.23, 07:59
                                  Też przez chwilę. Potem ludzie się przyzwyczajali. Są fora co szpilki są nieaktywne od miesięcy.
                                  • camella Re: No to się rypło... 12.10.23, 08:02
                                    U mnie ostatnio zawirowania,jeszcze to.Nawet mi się to śniło 🙂
                                    Nie musimy iśc pełną parą ,pomału do przodu.Rudka wróci nadrobi .
                                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: No to się rypło... 12.10.23, 08:08
                                      Wiadomo real ważniejszy od forum. Trzymaj się.
                                      • camella Re: No to się rypło... 12.10.23, 08:10
                                        Dziękuję 🙂
    • a74-7 Re: No to się rypło... 11.10.23, 18:21
      Jest taki most w Londynie.
      Nazywaja go Ladies Bridge .
      Kiedy mezczyzn podczas IIWW wzieto do armii - kobiety wziely sprawy we wlasne rece i odbudowaly most o strategicznym znaczeniu.Moze nie jest najpiekniejszy, ale jeszcze stoi,jak sobie zartuja turystyczni przewoznicy
      po Tamizie. To Waterloo Bridge :)
      Mysle wiec , ze co bylo ,to bylo, a co moglo byc to dwie rozne sprawy .
      Moze sprobujemy odbudowac forum i zaufanie ;)? Tyle roboty wlozone , zawsze znajdzie sie temacik na jesienny wieczor .
      A ty asd ,nigdy nie mow "nigdy" :D
      Podrzuc od czasu, do czasu jakas dobra muze ,droge znasz ;)
      Jedno ale :
      Wszyscy dorosli na tym forum , mysle ze Turecki - hmmm, powinien juz na emeryturze strzyc trawke ( moze ja tez palic.)
      Wszyscy chyba czuja sie nieswojo ,kiedy czuja cudzy oddech na szyi , ktos trzyma nozyce w pogotowiu i wali po postach.To takie - "pisowskie".
      Jego nozyce czy twoje -trudno byc zaleznym od cudzego widzi-misia ,prawda?
      Ps: nie bedzie ci brakowalo rozmow z rudka ,bo swietny duecik kabarecik lecial ! ?

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: No to się rypło... 12.10.23, 07:39
        Ktoś w tym wątku usilnie twierdził, że forum został bez admina. Pokazałem dobitnie, że nie.
        Turecki w tym towarzystwie nie ma co robić; chyba, że chcecie bym forum zmienił na otwarte dla kogokolwiek (mam taką opcję i tak to forum zaczynało) - to szybko sama zatęsknisz na nożycami.
        • camella Re: No to się rypło... 12.10.23, 07:44
          No już dobrze ,wszystko się wyjaśniło .Wróci do normy a już myslałam że wszystko się ryplo
          • a74-7 Re: No to się rypło... 12.10.23, 10:29
            To juz moge schowac perfumy do torebki ? Czy jeszcze nie ?
            ;)
            • leziox Re: No to się rypło... 12.10.23, 17:41
              Chowaj, póki nikt nie widzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka