Dodaj do ulubionych

Nasze hobby

29.12.25, 22:47
Ta pani twierdzi, że ma 7000 lakierów do paznokci, aż jej się szufladki pourywały 😳

Ja aż tylu nie mam, ale myślę, że do tysiąca już się zbliżam. Nie mam też niestety miejsca na takie fancy szufladki, ale Stary Borsuk obiecał, że mi przymocuje takie specjalne przezroczyste półeczki. O takie o:

Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Nasze hobby 29.12.25, 22:47
      Ech a z ojca się śmiałam, że znaczki zbierał...

A wy coś zbieracie, gromadzicie czy jesteście wolnymi energetycznie minimalistami?
      • carte_blanche_2025 Re: Nasze hobby 30.12.25, 08:26
        W sumie ja też jakiejś pasji kolekcjonerskiej najbliżej byłem przez znaczki. Ale to raczej była zabawa dzieciaka.
        Otóż w kioskach Ruchu można było kupować zestawy zagranicznych znaczków - tanio bo były stemplowane, pewnie z jakiegoś odzysku. Mieszane - mieszane :) Większość to oczywiście była z trójcy ZSRR/NRD/CSRS, ale trafiały się kubańskie, afrykańskie, azjatyckie a nawet z jakichś egzotycznych wysp. I to była pierwsza emocja - co się trafi, bo tylko część tych znaczków była widoczna pod folijką zestawu.
        No i budowanie kolekcji następowało. Jeden klaser na kosmos, drugi na sport, trzeci na przyrodę a czwarty na mniejsze obszary (na przykład malarstwo).
        Po iluś zestawach pojawiła się nowa emocja - o ten to z tej ruskiej serii z kosmonautami, łe, zielony to już mam...

W sumie pasja by była idealna na moje metraże, mogła się przerodzić w indywidualne poszukiwanie domykania serii - ale mi się znudziło i po latach klasery poleciały do śmieci. Mówiąc po komorniczemu - ruchomość bez wartości handlowej.

• mysiulek08 Re: Nasze hobby 30.12.25, 22:07
      a lakierom otwartym swiatlo nie szkodzi?
      • borsuczyca.klusek Re: Nasze hobby 30.12.25, 22:21
        Rzeczywiście lepiej je trzymać z daleka od bezpośrednio padających promieni słonecznych, ale też nie musi być to kompletna ciemnica. Teraz mam pochowane po szafkach i coraz ciężej mi się szuka tego, którego akurat w danym momencie potrzebuję.
        • mysiulek08 Re: Nasze hobby 30.12.25, 22:26
          sie nie dziwie 🤣
    • mysiulek08 Re: Nasze hobby 30.12.25, 22:07
      no, zlom zeliwny zbieram 🤣
      • borsuczyca.klusek Re: Nasze hobby 30.12.25, 22:22
        Ale to przynajmniej pożyteczne, bo coś dobrego w nich dobrego gotujesz 😊
        • mysiulek08 Re: Nasze hobby 30.12.25, 22:25
          ale pazy za to daja radoche estetyczna 😘
          swoich ani nie wyhoduje ani tak nie pomaluje to chociaz na Twoje popatrze
          • borsuczyca.klusek Re: Nasze hobby 30.12.25, 22:28
            Mój mąż Stary Borsuk w ciemno by wybrał gary z jedzonkiem w miejsce estetycznych doznań pazowych 😂
            • mysiulek08 Re: Nasze hobby 30.12.25, 22:34
              wiesz, rozne sa zboczenia 😜
              • mala200333 Re: Nasze hobby 31.12.25, 00:03
                Ksiazki i zwierzaczki..
                • borsuczyca.klusek Re: Nasze hobby 31.12.25, 00:36
                  Książka i kot na brzuchu to idealne połączenie 😺
                • mysiulek08 Re: Nasze hobby 31.12.25, 02:17
                  to w takim razie koty dokladam 😺 kolekcja nawet mila

ksiazki zbieralam namietnie w PL, kilka lat pracowalam w ksiegarni a byly to czasy kryzysowe, jak musialam likwidowac mieszkanie rodzicow to mnie na moje i mamine zbieractwo książkowe szlag trafil, nikt nie chcial ani pol ksiazki a w zbiorach byly niezle perelki, no bo ta ksiegarnia😝
                  na szczescie zlitowala sie notariusz i zabrala wszystko jak leci, w swojej wsi biblioteke zakladala, pakowalam i pakowalam i pakowalam, dobrze, ze maz notariusz dodstawczakiem przyjechal, poszly wiec zbiory w dobre rece i nawet rodzice tabliczki dziekczynnej sie dorobili

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka